sevgilin mi var derdin mi vaar..

tek çocuk değil kardeşi var ama 4 yaş küçük,o çocukta çok içine kapanık.Zamanında demiştim üçümüz bi şeyler yapalım açılır diye ama kabul etmedi. benim annem önermişti bi de bunu :) Her şeyin farkındayım,inanın şu yaşta bu kadar ciddiyetli bir aile yapısı bana fazla geldi :)

İnsan bazen herşeyin farkında olsada bir karar verip ne yapacağını bilemiyor. Helede erkekler bu bizim sorun yaptığımız ciddi şeyleri sorun olarak görmüyorlar malesef :) Hakkında hayırlısı olsun :)

İnsan bazen herşeyin farkında olsada bir karar verip ne yapacağını bilemiyor. Helede erkekler bu bizim sorun yaptığımız ciddi şeyleri sorun olarak görmüyorlar malesef :) Hakkında hayırlısı olsun :)

aynen öyle sorun görmüyorlar ve biz bayanlar sürekli sorun üreten trip atan taraf oluyoruz. Cidden garip varlıklar. Teşekkür ederim bu arada :)

açıklamaya ne yazdınız acaba merak ettim:) hadsiz de olduk:)

Polemiğe girmeden fikirlerimi belirttiğim bir konu üzerine,beni tanımadan,aile yapımı,nedeni,niçini,nasılı nezaketli bir şekilde sormak dururken,düzgün iletişim insanlara verilmiş en güzel yeteneklerden biriyken örneğin,''yanlış düşünüyorsunuz bence.bu tutumunuz yüzünden sorumlulukları kendi üzerine alamayan,aile kuracak yeterliliğe erişmeyen bağımlı erkekler yetişiyor ve bu ileride yaşamlarına zarar veriyor'' demek yerine ''valla yazık kaç kişi sizin gibi ablalar yüzünden bilmem ne bilmem ne...'' oldukça saygısızca bir yorum yaptığınızı belirttim. Tabii bu kadar uzun yazmadım :))

Polemiğe girmeden fikirlerimi belirttiğim bir konu üzerine,beni tanımadan,aile yapımı,nedeni,niçini,nasılı nezaketli bir şekilde sormak dururken,düzgün iletişim insanlara verilmiş en güzel yeteneklerden biriyken örneğin,''yanlış düşünüyorsunuz bence.bu tutumunuz yüzünden sorumlulukları kendi üzerine alamayan,aile kuracak yeterliliğe erişmeyen bağımlı erkekler yetişiyor ve bu ileride yaşamlarına zarar veriyor'' demek yerine ''valla yazık kaç kişi sizin gibi ablalar yüzünden bilmem ne bilmem ne...'' oldukça saygısızca bir yorum yaptığınızı belirttim. Tabii bu kadar uzun yazmadım :))

yalnız duygularıma tekrar tercüman olmuşsun kusura bakmazsan yazından alıntı yapacağım.
arkadaşlar . tehlikenin farkında mısınız;
sorumlulukları kendi üzerine alamayan,aile kuracak yeterliliğe erişmeyen bağımlı erkekler yetişiyor

senle tartışmak güzeldi ne diyim :) iyi akşamlar:)

yalnız duygularıma tekrar tercüman olmuşsun kusura bakmazsan yazından alıntı yapacağım.
arkadaşlar . tehlikenin farkında mısınız;
sorumlulukları kendi üzerine alamayan,aile kuracak yeterliliğe erişmeyen bağımlı erkekler yetişiyor

senle tartışmak güzeldi ne diyim :) iyi akşamlar:)

Valla ben bu kadar despot olmasam siz asıl o zaman karşılaşacağınız tehlikenin farkında mısınız? topluma +1 işsiz,okumamış birey katılacak.Sormak,karşındaki insanın nedenlerini anlayabilmek güzeldir.Evren(erkek kardeşim) bence hala çocuk.Evren çabuk gaza gelen bir çocuk.Evren fevri bir çocuk ve onun yapmak istedikleri için yaşadığı şehir uygun değil.Geçen sene heyecan olsun diye giriştiği bir maceradan baş parmağını kaybederek çıkmış bir çocuk.Bu yaz bizden habersiz kız arkadaşı ve bir kaç arkadaşıyla çıktıkları şehir dışı gezisinde kaza yapmış olan ve ciddi yaralar almış bir çocuk.Ben bu çocuğa yaptırım uygulamak zorundayım.Evrenin kız arkadaşına göre de evren ablasının sözünden çıkmıyor burada söylenenlerin aynısını söylüyor.Evren ablasının sözünden bir çıkabilse sınav zamanı sınavlara girmeyip kızın yanına gidecek ve aşkının büyüklüğünü ispatlayacak.Ablası bunu engeller çünkü bilir ki,okul bitmeyince işsiz güçsüz kalınca bu kız bakmayacak ona değil mi? Yargılamak için fazla aceleci değil misiniz?

Sevgiliniz için gerçekten üzüldüm. Annesi gerçekten abartıyor. Şimdi size 'Ayrılın' diye bir şey söyleyemem, buna hakkım yok çünkü ama söyleyeceğim başka şeyler var.
Kadınlar Kulübü'ne 2011'de üye olmuştum. İlk üyeliğimi iptal ettirip bu üyeliğimi açtım. Toplamda 3 yıldır KK üyesiyim ve bu forumda 3 yıldır o kadar çok onu okudum ki...
Sizin ileride evlendikten sonra neler yaşayabileceğinizi (Annesi yüzünden) tahmin edebiliyorum.

-Her şeyden önce kız isteme,söz,nişan,düğün gibi hazırlıklarda oğlunu, annesi yönlendirecek. Yaptığınız bir şeyleri muhakkak beğenmeyecek, size sürekli müdahale edecek bunlardan dolayı siz gerileceksiniz, gerildikçe sinirinizi erkek arkadaşınızdan çıkaracaksınız dolayısıyla huzurunuz bozulacak.

Bunlar aşıldı evlendiniz diyelim;
-Şu anda da olduğu gibi bir yere gitmek istediğinizde 'Ne gerek var? Evinizde otursanıza,para gidecek'
-Bir şeyler aldığınızda 'Ne lüzumu vardı? Boş yere para harcamışsınız,israf hep bunlar'
-Zaman geçtikçe sevgilinize 'Senden başka kimsem yok. Yalnız yaşayamıyorum' deyip evinize de yerleşme ihtimali var.
-Bebeğiniz olunca bebeğinize isim verme konusunda müdahale edebilir
-Sizin çocuk yetiştirme tarzınıza laf edebilir
-Eşinizi size karşı doldurup sizi kısıtlamasını sağlayabilir ve
-Aklıma gelmeyen bir çok şey var...

Erkek arkadaşınız şu anda da olduğu gibi annesinin dediklerine ileride de sesini çıkartmazsa, size müdahale etmesine göz yumarsa hep huzursuz olursunuz. Bunları KK'dan edindiğim bilgilere dayanarak söylüyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşAllah.

Merhabalar ,Az öncede bir konu açmıştım ama bundan tamamen bağımsız bu aralar sanırım biraz dertliyim :)
Bu derdim aslında uzun zamandır olan bir sorun erkek arkadaşımla ilgili. Buraya yazıp yazmamakta kararsız kalmıştım ama fikirleriniz bana yardımcı olucak diye düşünüyorum.
2 yılı aşkın bir beraberliğim var. Lisede aynı okuldaydık ,dershanede aynı ve şu an üniversitede aynı okuldayız. Bu konuda gerçekten şanslıyız :) Ama gel gelelim her şeyi doya doya yaşayamıyoruz. Hep bir kısıtlama oluyor bu kısıtlamada sevgilimin annesinden kaynaklanıyor. Ne yazıkki babası vefat etti erkek arkadaşımın 5 yıl önce ve bundan dolayı ailesinin üstünde büyük bir sorumluluğu var ve annesinin tamamen kuzusu. Tabiki onu anlamaya çalışıyorum çok zor bi durumda,hiçbi zaman tam olarak da onun hissettiklerini anlayamam ama bazı şeyleri yapabilecekken yapmadığını düşünüyorum. Mesela kendine ait arabası var ama okul açıldığından beri okul dışında gezdiğimiz yer sayılıdır benim doğum günüm falandır o günler. üniversite öğrencisiyiz,gezemiyoruz istediğimiz yere gidemiyoruz. beni istediğim zaman arayamıyor bile. evde annesi telefonlarını dinliyor çünkü. Kulağa komik gelmiyor mu? bu yaşta ?yaşıtları neler yapıyor..günü birlik bi yerlere gidelim dedim çok katı annem izin vermez diyor. İnanın ben çok üzülüyorum bir erkek olarak ona çok ağır geliyordur hele..daha neler neler.. arabasıyla gezemiyoruz çünkü annesi benzin nereye gitti diye soruyormuş. Dedim ben para vereyim alalım diye artık:1: inanın sinirden gülüyorum ama gerçekten sabredemiyorum bazen. üniversitenin dibinde oturuyor ve ben 10 gündür görmedim onu uyanıp gelemiyor evden okula (benim okulum bu hafta tatil oldu onun 2 hafta önce) artık annesine mi ne diyeceğini bilmediği için gelemiyor o kadarını bilemiyorum ama anlayacağınız genç biri olarak hayatını yaşayamıyor,bazen onu suçluyorum bazen suçlayamıyorum..sizce ne yapmalıyım ben,suçun tamamen onda olmadığını bildiğim için bırakıp gidemiyorum hem seviyorum da,ama bi yandan da gençlik bi kere olur diyorum onun da yaşaması lazım diyorum..

İleride yandınız bence aynı evde oturmak ister

yaşadı bunu ilk yılda daha fazla yaşadı,her seferinde değişicem dedi ona göre de değişti ama o değişimler benim için çok ufak şeyler oldu,beni bi türlü tatmin edemedi. Ama son zamanlarda yaşamıyor bu konuda ben de çok sinir oluyorum,ona öyle bir güven vermişimki hata olmuş bu ,10 gündür yüzyüze görüşmüyoruz demiştim ya bu sürede iki kere telefonla konuştuk o da benim zorumla,evde oluyor arayamıyor ,tatilde bile evde oturması zaten saçma. Her şey çok saçma ya

her uni. ogrencisi arabayla gezemeyebilir, ailesinden hala harclık aldıgı icin annesine daha fazla bagımlı hissedip onun itiraz ettigi seyleri yapması zor.
telle konusma olayı da size abartıyordur, annesi kıskandıgı icin evde tartısmak istemediginden gecistiriyordur.
benzeri benim başımda var.
o da annesinin bu baskıcı ve kontrolcu tavrından sikayetci mi? bu onemli bence.
zamanla dengeyi kurmayı da ogrenirse guzel bir iliskiniz olur.

fakat burdaki yorumunuzda haftasonları bile cıkamadıgını yazmıssınız...
erkek arkadasınızı karsınıza alın mantıklıca konusun, belli bir yasa geldigini basit seyleri annesinden izin alarak yapmak zorunda olmadıgını vs hatırlatın.
eger hicbir sekilde annesinin sozunden cıkamayacagını soyluyorsa resti cekin kendine gelsin.
donmezse de zaten bu kafada biriyle evlilik zor olacagı icin yolun basındayken kurtulmus olursunuz.

Back