- 14 Ekim 2013
- 8.612
- 2.463
- 178
henüz bir cevap atmadı, şu an iki saat süren akşam yemeğini yiyolardır tahminen :44:
2 saat mi
benim odun bana dese 2 saat yemek yedik burnundan getiririm valla
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
henüz bir cevap atmadı, şu an iki saat süren akşam yemeğini yiyolardır tahminen :44:
canım artısını eksisini tart evlenince biraz değişir daha rahat oluruz ohh birbirimize kavuşuruz diye düşünüyorsan bence gerçekleşmesi çok zor anlaşılıyor ki zaten üniversite 1 ya da 2 desiniz ohoo evlenene kadr ilişki yıpranır sen de yıpranırsın bu . zaten annesi bu kafadaysa evlenince de aynı evde yaşamak istemesi muhtemel . daha önce başıma gelen şeyler olduğu için senin tarafını bayağı tutuyorum yani canım:) telefonları dinliyor falan dedin ya ıyy ürperti geldi resmen
2 saat mi
benim odun bana dese 2 saat yemek yedik burnundan getiririm valla
beni baya yanlış anlamışsınız. Ben arabayla şehir dışına gitmekten falan bahsetmedim. Ankarada yaşıyoruz ve buradan hızlı trenle eskişehir bir buçuk saat ben bundan bahsediyorum. öyle bir şeyi de asla teklif etmem zaten.
Ne farkeder? şehir dışına çıkmak cesaret işi.Yaşıtlarımı neler neler yapıyor demişsiniz ya hani şu an 19 yaşındakileri bilemem ama ben 19 yaşındayken böyle maceralara girmezdik.Kardeşime araba aldık ve ben de benzin ve kilometreyi kontrol ettiriyorum.20 yaşında daha bebek o ya.Dış dünya o kadar tehlikeli ki. Yapmayın lütfen 20 yaş şehir dışı veya içi gezilecek yaş değil.20 yaş eğitim yaşı.Annesi benzini kontrol ediyormuş denmiş ki çocuk ana kuzusu.Yahu bu çocuğun ekonomik özgürlüğü ne derece kendine ait?20 yaşında annesine ne kadar asi olabilir?
Ne farkeder? şehir dışına çıkmak cesaret işi.Yaşıtlarımı neler neler yapıyor demişsiniz ya hani şu an 19 yaşındakileri bilemem ama ben 19 yaşındayken böyle maceralara girmezdik.Kardeşime araba aldık ve ben de benzin ve kilometreyi kontrol ettiriyorum.20 yaşında daha bebek o ya.Dış dünya o kadar tehlikeli ki. Yapmayın lütfen 20 yaş şehir dışı veya içi gezilecek yaş değil.20 yaş eğitim yaşı.Annesi benzini kontrol ediyormuş denmiş ki çocuk ana kuzusu.Yahu bu çocuğun ekonomik özgürlüğü ne derece kendine ait?20 yaşında annesine ne kadar asi olabilir?
18 yaşında reşit olunur biliyorsunuz değil mi? 2 sene içinde koca adam olmuyor bu çocuklar.Çok iç içe olduğum için o çocukluklarını,deli kanlı zamanları olduğunun farkındayım.20 yaş ve bebek
ben sizin gibi düşünmüyorum. Ben oturup bunu kendi amcasıyla konuştuğum şekilde söylüyorum. İstediğini yapmaktan daha özgür bir şeyi olamayacağını söylüyor. Ve ayrıca şu an bebek dediğiniz kişi aslında bütün evin sorumluluğunu yüklenen kişi. Ama nedense annesi hem öyle davranıyor hem öyle. Ben de annemin arabasını alıp istediğim yere gidiyorum,haberimi de veriyorum ve şu güne kadar hesap da sormadı. Bu demek değil ki benim ailem bana çok özgür yaklaşıyor. Hiç de öyle akşam dışarılara çıkan geç saatlerde dönen bir tip değilim. Ama gerektiğinde ben sevgilimle buluşucam diyip çıkabiliyorum evden ama bunu arkadaşım yapamıyor.
Evin sorumluluğunu yüklenmekten kastınız nedir?
18 yaşında reşit olunur biliyorsunuz değil mi? 2 sene içinde koca adam olmuyor bu çocuklar.Çok iç içe olduğum için o çocukluklarını,deli kanlı zamanları olduğunun farkındayım.
ohoo doğumdan 18 yaşına kadar bir süreç var zaten insanlar pat diye 18 olmuyor. 18 yaşından sonra bi süreç daha işleyecek yani büyüyebilmek adam olmak için:)
konu sahibinin şikayet ettiği zihniyet bu zaten kanunların reşit kıldığı ve bütün hakları tanıdığı ehliyetli kıldığı kişiyi ablası bebek yapıyor. bahsettiğiniz kişi de erkek kardeşiniz herhalde. valla yazık kaç insan sizin gibi ablalar yüzünden kişiliğini tamamlayamıyor koca adam oluyor da evini barkını çekip çeviremiyor
Babası olmadığı için şu an evin babası gibi davranıyor,her işlerine koşuyor,bir gencin taşıyamayacağı yükleri taşıyor ve işte bu yüzden de bu kadar kopuk hayattan
18 yaşında reşit olunur biliyorsunuz değil mi? 2 sene içinde koca adam olmuyor bu çocuklar.Çok iç içe olduğum için o çocukluklarını,deli kanlı zamanları olduğunun farkındayım.
Evin sorumluluğunu yüklenmekten kastınız nedir?
ohoo doğumdan 18 yaşına kadar bir süreç var zaten insanlar pat diye 18 olmuyor. 18 yaşından sonra bi süreç daha işleyecek yani büyüyebilmek adam olmak için:)
konu sahibinin şikayet ettiği zihniyet bu zaten kanunların reşit kıldığı ve bütün hakları tanıdığı ehliyetli kıldığı kişiyi ablası bebek yapıyor. bahsettiğiniz kişi de erkek kardeşiniz herhalde. valla yazık kaç insan sizin gibi ablalar yüzünden kişiliğini tamamlayamıyor koca adam oluyor da evini barkını çekip çeviremiyor
valla doğru
Çok tehlikeli ve kötü bir durum, tamam babasını kaybetmiş olabilir anlarım bunu benim annemde 10 yaşında kaybetmiş babasını ama o bile o zamana göre kendi ayakları üstünde durmuş, kendi kararlarını kendisi vermiş yani. Ve eğer ki ciddi düşünüyorsan evlilikte annesi müdahale eder ve sevgilinde bişey demezse sevgi falan kalmaz, çünkü kendini bile savunamıyorsa seni nasıl savunacak annesi sana bişey dediğinde. Çok zor bir durum canım Allah kolaylık versin. Birde sadece olaya gezmek dışarı çıkmak diye bakma büyük bir baskı var ve bu ömür boyu böyle gider evlensenizde sizi yanlız bırakmaz. Tek çocuk mu sevgilin ?
Ama gel gelelim her şeyi doya doya yaşayamıyoruz. Hep bir kısıtlama oluyor bu kısıtlamada sevgilimin annesinden kaynaklanıyor. Ne yazıkki babası vefat etti erkek arkadaşımın 5 yıl önce ve bundan dolayı ailesinin üstünde büyük bir sorumluluğu var ve annesinin tamamen kuzusu. Tabiki onu anlamaya çalışıyorum çok zor bi durumda,hiçbi zaman tam olarak da onun hissettiklerini anlayamam ama bazı şeyleri yapabilecekken yapmadığını düşünüyorum. Mesela kendine ait arabası var ama okul açıldığından beri okul dışında gezdiğimiz yer sayılıdır benim doğum günüm falandır o günler. üniversite öğrencisiyiz,gezemiyoruz istediğimiz yere gidemiyoruz. beni istediğim zaman arayamıyor bile. evde annesi telefonlarını dinliyor çünkü. Kulağa komik gelmiyor mu? bu yaşta ?yaşıtları neler yapıyor..günü birlik bi yerlere gidelim dedim çok katı annem izin vermez diyor. İnanın ben çok üzülüyorum bir erkek olarak ona çok ağır geliyordur hele..daha neler neler.. arabasıyla gezemiyoruz çünkü annesi benzin nereye gitti diye soruyormuş.
karaladığım kısıma yorum yapmak istiyorum.
demişsiniz ki şimdi bu durum ona ne kadar ağır geliyordur diye.
bence ağır gelmiyordur bu durum ona.ağır gelse o asla bunları size söylemez.anasının kuzusu lafını kendine yakıştırmaz.sizin onun hakkında böyle düşünceğini bilir.
bu ne ya.küçük çocuklar gibi annesinden korkuyor.tamam korkmalı.büyüğü onun ama benzinin nereye gideceğine kadar da değil.
para annesinin parası mı yoksa kendi çalışıp kazanıyor?
Hadsizlik yapıyorsunuz. Kötü içerik olarak bildiriyorum.
zaten bana son zamanlarda hiç anlatmıyoru,önceden anlatıyordu ben sakin yaklaşıyordum ama artık ters çıkınca paylaşmamaya başladı,konu açılırsa konuşmak istemiyorum diyip kapatıyor.annesinin ve dedesinin ortak parası. Genelde dedesinden alıyor. Ve durumları gerçekten iyi,hiçbir şeylerini esirgemezler,yani benzinin hesabını yapacak insan değiller.