- 17 Aralık 2019
- 196
- 28
- 98
- Konu Sahibi ruyalaralemindenbircicek
-
Bekar iken kürtaj olmak mantığı bana cazip gelmedi sadece okul okumayıp evlen benimle dediği olmuştu sevgilimin ama okulu seçmiştim merak etmeyin evlenme meraklısı olsam şimdiye 2 çocuğum olurduSizin canınız hemen evlenmek çekmiş bence, bebek fikrine hemen ısınmışsınız. Normal bir insan önce, anne olma fikrine hazır mıyım falan diye sorgular.
İlk defa gecikti adetim 1 hafta boyunca normalde hep düzenli ilerler bir de bu olay üstüne olunca gerçekten şüphelendim düşüncesini de merak ediyordum ama bunu beklemiyordumben suphelenip söylediğinizi dusunmedim acikcasi. Gercekten adetiniz gecikmis olabilir ama bence tepkisini merak ettiniz.
Kendimden yola cikip insanlari genellemek istemiyorum ama her kadin böyle bir zarf atmistir hayatinda bir kere de olsa :)
Almissiniz iste cevabinizi. Nasil bir cevap bekliyordunuz ki? Coluk cocuk hayatinizdaki kisi. Sorumluluk alabilecek birisi degil. Daha kendi oglan çocuğu... bu duydugunuz cevap kulaginizin icinde bir yerlerde dursun bence. Onunla ilgili bir konuda kendi hayatınızdan fedakarlik yapmanız gerekirse - sirf onun icin bir hayalinizden vazgecmeniz falan gerekirse kulaginizdan cikarip hatirlar durursunuz cumlesini.
okul okumayıp evlen benimle dediği olmuştu sevgilimin ama okulu seçmiştim merak etmeyin evlenme meraklısı olsam şimdiye 2 çocuğum olurdu
3 yıllık bir erkek arkadaşım var ve gerçekten birbirimizi seviyoruz yani ben çok seviyorum onun da sevdiğine inanıyordum aileler biliyor ama üniv öğrencisiyim okulumun bitmesini bekliyoruz resmiyet için 2 gün önce bir gebelik şüphesi oluştu kafamızda tamamen birlikte olmadık ama yüzeysel şekilde birliktelik yaşadık adetim gecikince de gebe olabilir miyim acaba dedim ve bunun üzerine öyle bir şey olursa ne yaparız diye sordum ve bana aldırırız zaten daha canlanmamıştır üzülürüm ama ileride bir daha yaparız dedi ve ben sanki 3 yıldır tanıdığım adamı yanlış tanıdığımı hissettim soğudum ne yapacağım ben bu durumda soğudum ama vazgeçemiyorum fikir verin
Belki o inanmıyordur olamaz mı? Müslüman olduğunu nereden anladınız?Allah aşkina nikah olmadan elin adamin koynuna giriyon bu ne demek zina tabi ki
Unutursun zamanla nelere alışmadıkPeki sence ne yapmalıyım erkek arkadaşımla hiç bu şeyler denememiş gibi devam mı etmeliyim kafam bir milyon
Evet çok fazla duygusal bir insanım ve bekar iken kürtaj yaptırmak bebeği aldırmak vicdanıma sığmadı o bebeği aldırmak benim için bir cinayet gibi geliyor ve kafayı yemek üzereyim neyin doğru olduğunu çözemiyorum o yüzden buradayım su an
Abartmayın ya. Kendiniz olsanız aldatmayı bile affedersiniz. Buralarda fink atıp ahkam kesiyorsunuz. 2 yıl var evlenmelerine herkes o anda bir an bunu düşünebilir. Belki sadece düşüncede kalacak olsa da. Zaten ortada birşey de yok. Boşu boşuna gerilmişler olmayan bebek için aldırsak mı aldırmasak mı demişler üzülmüşler. Evli insan kalmazdı o zaman her lafta ayrılsak. Bende eşime evliyken aldıralım dedim adam boşasaymış beni peehhhDemmkkki öyle bir şey olsa arkasında durmayacak ... Böyle birine guvenme derim ... Karı koca birbirine güvenmiyor bu devirde güven yok kimseye zaten ..
Allah aşkina nikah olmadan elin adamin koynuna giriyon bu ne demek zina tabi ki
Evet bende bunu düşündüğüm için uzaklaştım sevgilimden evet evlenmek basit bir iş değil evet bende bir anne olmak için doğru yaşta değilim fakat böyle bir durum olursa direk kendi canımdan bir parçayı aldırmak beni yıkardı kendisinin bir ev ve çocuk geçindirebilecek bir durumu varken milleti umursaması kendi parçasını hiçe sayması beni hüzne uğrattıHerkes sorumluluğunu alamayacağın şeye kalkışma demiş ama erkek tarafı madem böyle bir durumda aldırma yoluna gidecek o neden kalkışıyor mesela? İşin dini ahlaki boyutunda hiç değilim bence çocuk aldırmak olası bir durum ancak kadın açısından psikolojik olarak da çok yıkım yaratabilen bir durum. Ben seven ve bekar bir erkeğin yani ortada evlenmek için hiçbir engeli olmayan bir erkeğin sevdiği kadına bunu yaşatmak isteyeceğini sanmıyorum. Delilik ya da gözü karalık bile olsa “evleniriz” der seven erkek. Üzgünüm ama realist bakıyorum. En mantıklı insan bile konu aşksa hele ortak bir bebek durumu varsa düşüneceği ilk şey aldırmak olmaz.
O mesleğini eline almış yetişkin bir insan su an o yüzden bekledim işte evlenelim demesini
Yoksa derdin gebe kalıp adamı nikaha mı zorlamak mıydı siz kötüsünüz kalbiniz çok kötü neden böylesiniz eğer nikaha zorlamak isteseydim ben onunla o gece orada ilişkiye girerdim böyle iğrenç yorumlarınızı görünce insanlıktan utanıyorum derdim evlilik olsa üniversiteye neden geleyim kardeşim neden kalp kırıp ıncitmek zorundasınız şu zorla nikaha kadar ne güzel konuşuyorsunuz anladık ama neden devamında illa böyle kötü kalpli olmanız mı gerekiyor umarım bir gün pis kalbinizden arınırsınızÜniversite okuyorsun fakat hayalin halen evlenmek.
Muhtesem.
Hadi evlendiniz, ne olacak saniyorsun? Cokmu romantik olacak tek maas ile ve bir bebek ile geçinmeye çalismak? Etraftaki dedikodudan, manevi zarardan bahs etmiyorum bile. O çoçugunda ihtiyaçlari var. Mamasi, bezi, oyuncagi, kiyafeti, iviri zivir. Mama olmus 100 lira.
Ha bide es olarakta zaman geçirmek isterseniz, tatil, restoran,.. Zaten hormonlar uykusuzluk tavan.
Ha bide üniversiteye geri dönme var, bu çoçugun kresi, okulu, kirtasiye malzemeleri iviri zivirida var.
Hayat öyle ask, meske incik boncuk romantik böcek möcekten ibaret degil.
Adam gayet en mantiklisini söyledi.
Yoksa derdin gebe kalip, adami nikaha zorlamakmiydi? Ve evet bir dahaki sefer korunun. Bebek çok ciddi bir sorumluluktur. Öyle bir iki agucuk gucucuk dedigin birsey degil. Vicdan öyle sadece "ben aldirmam" ile olmuyor. Vicdan ilk basta "bu sartlarda bebege bakilmaz, hamile kalmamak için herseyi yapmam lazim" ile oluyor.
Yoksa derdin gebe kalıp adamı nikaha mı zorlamak mıydı siz kötüsünüz kalbiniz çok kötü neden böylesiniz eğer nikaha zorlamak isteseydim ben onunla o gece orada ilişkiye girerdim böyle iğrenç yorumlarınızı görünce insanlıktan utanıyorum derdim evlilik olsa üniversiteye neden geleyim kardeşim neden kalp kırıp ıncitmek zorundasınız şu zorla nikaha kadar ne güzel konuşuyorsunuz anladık ama neden devamında illa böyle kötü kalpli olmanız mı gerekiyor umarım bir gün pis kalbinizden arınırsınız
Hayatın zorluklarını anlatıyorsunuz ama en azından karşıdakini aşağılamadan insancıl bir şekilde anlatıyorsunuz oraya kadar tamam ama neden direk damga koyuyorsunuz her neyse iyi geceler size dsKötü kalplilik ile ne alakasi var? Güzelmi konusuyorum? Hayatin zorluluklarindan konusmak güzel birseymi? Bu sosyal bir deneymi? Dert ne tam olarak?
Neticede sen dedin, nikah istiyorsun diye. Kirildin adam hemen nikah basmak istemiyor diye. Hali ile o cümleyi kurdum. Seni kirdiysam özür dilerim fakat seninde benim kalbim üzerine önyargida bulman yanlis.
Neyse polemige girmek istemiyorum. Iyi forumlar.
Vallahi bilemiyom ya benim fikrim o yöndeydi ama yinede her dine saygı duyarim ben sadece böyle bir şey diyen erkekten bir şey anlamiyorumBelki o inanmıyordur olamaz mı? Müslüman olduğunu nereden anladınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?