Sevgilimle aramdaki yaş farkından dolayı ailem uygun görmüyor

Benim eşimle aramda yedi yaş var ama ben evlenirken 29 yaşındaydım. Bence ailen küçük olduğunu düşünüyor ve beklersen daha iyi kısmetlerinin çıkacağına inanıyor. Hem yaşı sana yakın hem de daha geçerli mesleği olan…

Bir markanın maliye işlerinden sorumlu. Yüksek lisansını tamamlamış biri. Ailesi de benim ailemin yaşantısı gibi. Annem kurmuştu o cümleyi,doktor avukat falan bile değil demişti. Ama şuan da mühendislerden daha çok kazanıyor. O konuda bir şey diyemiyor. Dediğğ tek şey yaş. Yok işte o kızın da eşiyle arasında yaş fark var yaşlı duruyor bilmem ne deyip duruyor
Anneniz doktor/avukat damat istiyor, peki sizin mesleğiniz nedir? Ilişkide denklik önemli bence. Bu yaş konusunda da öyle. 8 yaş anormal bir yaş farkı değil, fakat 21-29 yaşlarındaki insanlar farklı hayat evrelerinde. 29 yaşındaki artık kariyer yapıyor ve evliliğe daha hazırdır. 21 yaşındaki daha okuyor veya yeni yeni çalışmaya başlamıştır ve kendini keşfediyordur henüz...

Ilişkiniz çok yeni zaten henüz. Önceliğiniz birbirinizi tanımak olsun. 😊

Yaş farkı çok değil.Evliligi düşünmek için çok erken 3 ay birini tanımak, bağlanmak,bu kadar güvenmek için çok erken.20 sene öncesinde yaşamıyoruz ,insanlar, ilişkiler,beklentiler,erkekler,roller fazlasıyla asimile oldu.Yeşilçam filmi cekmiyorsaniz,bu kadar hızlı ilerlemeye gerek yok .....

Ailen biraz haklı, 21 yaşında biri için 29 yaş çok fazla
Beklentiler zevkler heyecanlar her açıdan farklar çıkabilir 3 ay çok erken.
Onun tecrübesi senin daha en güzel yaşların başında olman
Bence ağırdan al olmaz diyemem ama zaman ver
Ayrıca Onun iyiliği ztn senin özelliklerinden dolayı da olabilir çok iyi tanımaya calis

Normalde fazla yaş farkına karşıyım nadiren iyi anlaşanlar çıksa da ciddi anlamda kuşak çatışması, düşünce ve yaşam farklılığı ortaya çıkıyor. Özellikle kadının genç oluşu erkeğin ekstra kıskanç olmasına sebep oluyor. Ama 8 yaş o kadar fazla da değilmiş 15 20 yaş olsa bende kızımın evlenmesini istemezdim :)
sevgimle aramda 8 yaş var. O 29 ben 21 yaşındayım .
Ve o kadar çok iyi anlaşıyoruz ki gerçekten ruh eşim olduğuna inanıyorum. 6ay önce bir kaç hafta görüşüp konuşmayı kesmiştim. Sıkıntılarım vardı onu buluştırmak istemedim. Sonra yeniden konuşmaya basladık ve 3 aydır da cok mutlu bir ilişkimiz var. Anneme söyledim ama sevgili olduğumuzu değilmde tanıştığımızı söyledim. Annem de yaş farkının çok olduğunu benim layık olmadığımı söylüyor. Daha iyisini bulursun diyor. Anne bırakmam ki olmaz öyle diyorum. Neden tehdit mi ediyor diyor. İş çok çıkmıza girdi. Anlaşıyoruz desem de kaale almıyor. Bir de o yaşta abim var,abinin yaşında deyip duruyor Ne yapmayalım ne demeliyim bilmiyorum :KK43: düşüncelerinizi bekliyorum

Ama şimdi dikkatimi çekti siz küçüksünüz :KK70: Bu yaş evlilik için çok erken bence pişman olma olasılığınız yüksek.

Herkesin ilişki anlayışı farklıdırlar saygı duyarım ama ben de annenize katılacağım.

Zor durum, 8 yaş çok değil ama sen çok gençsin. Bu kadar genç evlenip evliliğin altında ezilen çok genç kızımız var kkda

Evlilik icin 8 yas cok degil ama 21 yasinda biri 29 yasinda biriyle ne paylasabilir bilemedim evlenmeyi dusunmuyosaniz kafa dengiyse takilin yani sizin 25 e kadar evlligin e sini dusunmemeniz lazım okuyun gezin eglenin evlilik asla dusunmeyin bu yasta. Sonra fikirleriniz cok degisir yastan dolayi

Ve o kadar çok iyi anlaşıyoruz ki gerçekten ruh eşim olduğuna inanıyorum. 6ay önce bir kaç hafta görüşüp konuşmayı kesmiştim. Sıkıntılarım vardı onu buluştırmak istemedim. Sonra yeniden konuşmaya basladık ve 3 aydır da cok mutlu bir ilişkimiz var. Anneme söyledim ama sevgili olduğumuzu değilmde tanıştığımızı söyledim. Annem de yaş farkının çok olduğunu benim layık olmadığımı söylüyor. Daha iyisini bulursun diyor. Anne bırakmam ki olmaz öyle diyorum. Neden tehdit mi ediyor diyor. İş çok çıkmıza girdi. Anlaşıyoruz desem de kaale almıyor. Bir de o yaşta abim var,abinin yaşında deyip duruyor Ne yapmayalım ne demeliyim bilmiyorum :KK43: düşüncelerinizi bekliyorum
Bence 10 yasa kadar normal bu benim düşüncem tabi
Mesala benim eşimle aramda 9 yas var yaklaşık 9 yıllık evliyiz 2 de çocuğumuz var ve Allaha şükür hiçbir sorun yaşamadık şimdiye kadar
Ayni yasta olup anlaşamayan sorun yaşayan çok insan var Bence ikili ilişkilerde bir tarafın olgun olması daha iyi eğer seviyorsan anlasiyorsan vazgeçme belki tanışınca annende çok sevecek nerden biliyor da on yargılı davranıyor

O ne saçma bakış açısı ya?
Benim eski eşim, üç abimden de büyüktü.

Ama sizin kuşak için yaş farkı önemli olabiliyor.

Herkesin düşünce yapısı farklı. Eşimle aramda 4 yaş var. Herzaman 5yastan fazla fark biri ile görüşmem diye düşünüyordum. Şuan da da ne kadar doğru bı karar vermisim diyorum ben 29 eşim 33 yaşında. Dış görünüş değil ama inanki düşünce yapımız coook farkediyor. Hareketlerimi bazen normal karşılasada bazen bı bakmışsın bırak şu liseli hareketli diye trip atıyor. 🤷🏻‍♀️

Benim de erkek arkadaşımla aramda yaş farkı var bir de ben büyüğüm, hiç istenmediğim olmadı :-) Amaaa şöyle bir detay var ki biz 30+ insanlarız. Ayrıca evlilik falan düşünmek için 3 ay çok kısa bir süre ve 21 yaş da çok küçük bir yaş. Değerlendirme yaparken burayı dikkate almanı öneririm. Kendini henüz 3 aylık bir adama çok bağlamamalısın bu yaşta sonra ayrılırsanız falan hayal kırıklığı olmasın. Çünkü şimdi beyaz atlı prensin olan adam 1 yıl sonra dağ ayısına da dönüşebilir.

Benim de 20 yasında iken 27 yasında bir sevgilim vardı.
Arkadaşlarım uygun görmemişti
( o senin yanında dayın gibi durur , dediler. )
Ayrıldım.

Aradan seneler geçti
Adam kendi işini kurdu.
Plaza içinde ofis aldı.
Sportif , bakımlı ve yasını da hiç göstermiyor.
Şu an 40 falandır zaten.

Bunu niye anlattım valla ben de bilmiyorum bir nevi iç dökme olsun 😂

Konu sahibi ; sen mutluysan 9 yaş önemli değil.

Ama şu da var.
Yaş aldıkça insanın fikirleri değişiyor.
Şu an 21 yaşındasın sana uyuyor gibi görünebilir ama 30 a doğru kişiliğin karakterin oturacak belki de fikirlerin değişecek
O zaman yaptığın seçim sana hatalı gelebilir.
Çünkü insan büyüyor ve gelişiyor
Çocuk yaşta aldığı büyük kararlardan pişmanlık duyabiliyor.

X