Sevgilinizin kız kankası ile yaşadığı şeyler belki hoş görülebilir ama o kızın bunlara sizin kulağınıza kar suyu kaçırmak için bilhassa değinmesi bana pek iyi niyetli gelmedi.
Bazen kadınlar bir erkek için flört-ilişki düşünmezler ama onun ilişkilerini bulandırmaktan garip bir haz duyarlar. Bunu hiçbir mantıkla açıklayamıyorum ama başıma çok geldi.
Bir sürü erkek arkadaşım oldu. Bana abla diyen de oldu, adımı diyen de. Hepsi de hâlâ arkadaşım. Yirmi yirmi beş senedir tanıdığım dostlarım var. Hepsinin ailesini, kardeşlerini, eşlerini, çocuklarını tanırım. Eğlenmeye de gittim, meyhaneye de, tatillere de, maç da izledim, terk edilme hikayelerini de dinledim, evlenme teklifi sürprizleri için fikir de verdim, geyik muhabbeti yapıp güldüm eğlendim, düğünlerine gittim, nikah şahitleri oldum, ailelerini hastanede ziyaret ettim, çocukları oldu, altın hediye ettim, babamın cenazesinde onlarla beraber ağladım, düğünümde beraber oynadım. Bunları kızlı erkekli grupla birlikte yaptım çoğu kez. Ama hiçbirine regl takvimimden bahsetmedim. Hiçbiri ile başbaşa sosyal medya fotoğrafı paylaşmadım, hiçbiri ile evimde başbaşa şarap içmedim, kimseye anlık ne yaptığımı mesajla bildirmedim.
Kimseyle sevgilisi geldiğinde buluşmalarında yer almadım, hiçbir kadını huzursuz etmedim.
Zaten çoğu evlendi ve o kadınların hepsiyle de zamanla arkadaş oldum. Hatta erkek arkadaşımdan daha samimi oldum bazılarının eşleri ile. Sonuçta kadınlarla daha kolay diyalog kuruluyor.
Eşimin de arkadaşları vardı kadınlardan oluşan. Onlar da gayet insandı. Kankalık nedir yahu? Dostluk, arkadaşlık güzeldir ama bu kankalık denen şey, bir ilişkinin en laçka hali bence.
Ben bu kız kankayı pek samimi bulmadım ama sevgiliniz de bu kadınsal rahatsızlığı algılamaz. Size de çok hak vermeyebilir.
Yine de ben sizin rahatsızlığınızı anlıyorum.
Suyu bulandıracak insanları anlamıyorum.
Sonradan gelen insana "dünkü" muamelesi gibi. Sen yokken biz vardık tavrı. Olabilir ama senin ilişkin sınırlı. Sen arkadaşısın, ben sevgilisi. Bu kadar basit.
Bu kanka konumundaki kadınların da durması gereken yeri bilmesi lazım. Sanki memlekette daha elzem bir sorun kalmamış gibi, var gücüyle kendi varlığını ispat etme çabası çok saçma.
Her buluşmada olması çok saçma.
Bunları sevgilinize izah ederken tavrınız çok önemli. Haklıyken bir anda kıskanç ve geçimsiz biri olarak algılanmanız da mümkün.
İnsanlar sınırlarını bilmeli bence.
Bunlar benim fikirlerim, bir çok insana geri kafalılık gibi de gelebilir ama tecrübe ile sabit. Sınırlar güzeldir. Dostlukta da gereklidir, her ilişkide gereklidir.