- 23 Ağustos 2012
- 50.604
- En iyi cevaplar
- 1
- 235.206
- 898
O Adamla nasil birlikte oldun Cherry
Ayyy.
Demek istedigim su ki erkek kadin fark etmez cimri insan çe-kil-mez.
%100 katiliyorum Athena cim , ben de soyle dusunuyorum : Simdi bence mesele paradan cok , karsidakini dusunmek. Yani ben calisan bir erkek olsam, sevgilim de universite ogrencisi bir kiz olsa asla onu maddi kulfete sokmaya kiyamam , 10 lira olsa bile. Insan sevdigine kiyamiyor, uzuldugunu , sikintiya girdigini bilmek gormek istemiyor. Sonucta bu bir is ortakligi degil, gonul ortakligi. Gonul ortakliklarinda maddiyat meseleleri kafa karistirici olabiliyor bazen.
Simdi kaybettigim ama 3 ay oncesine kadar korkutuk asik oldugum adam, parayi cok severdi, cimriceydi de ustelik. Yani yerde 1 euro bulunca, yarim saat sevinmisti, abartmiyorum. Akilli kadinlar , cimri erkek gordu mu topuklar ama benim beyin tatile cikti, neyse :) :) :) Simdi bu adam parai cok sevdigi icin, oteye beriye gittigimizde o onerse bile asla bir centlik bir sey almadim, odetmedim , mutsuz olmasin diye. (Biliyorum extra 5 euro odese o gece o 5 euroyu dusune dusune yataga gider). Burda da mesele benim icin asla para olmadi, anlatmaya calistigim sey, onu mutsuz edecek, derde sokacak bir seyler yapmak istemedim.
Ah daha onceden yazsaydin, biz seni ayirmasini bilirdik : ))
saka bir yana hakikaten kitliktan cikmis gibi boyle cimrilik ne yahu?!
Nasil katlandin diyecegim de askin gozu kor etmesi boyle birsey iste...
.
Valla beynim tatile cikti dedim ya panpa
Sana bir sir vereyim Ceylin cim, Almanya + Avusturya li erkeklerin icinde bu kadar olmasa da cimri olanlari cok. Hele bir de Almanlarda kadinlarin cogu cok cimri, inanamazsin.
Yasli bir kadinla tanismistim, bankada 500 000 eurosu, bir de Berlin'de mi ne, luks bir dairesi varmis. Evlenmemis, coluk cocugu da yok, giyip takistirma kulturu zaten yok bizdeki gibi. Eh kadin mezara mi gotureceksin, hayati boyunca para biriktirmis, bunca zaman adam gibi para harcamamisken 80 yasinda parayi popoma mi sokayim di mi? Neyse, bu kadin bufeye gitti, kalabalik bir gruptaydik, bir cocuga bir sise su almis. 1 euroluk su icin cocuga, senin de suyunu ben odedim stili bir sey soylediHayatimda boylesini gormedim. Para harcama konusunda en iyi millet bizimki bence.
Misafirlikte bile zaten yemegi gectim, adam gibi kola fanta alan bile yok. Bir kere saat 7de bir ev oturmasina davet edildim, ben de gittim, saat 7yse yemek saatidir di mi? Neyse, gittim sadece cips ivir zivir falan var, o da diger konuklarin aldigi. Hepsini ben yedim tabi :) Ev sahibi de demez mi, Cherry sen de cok acmissin, yemek yemeden mi geldin
Tahmin edebiliyorum...Katlanmak gibi bir durumum olmadi ki athena cim, herifle gecirdigim her saniyeye bile can atiyordum :) Katlanma durumum asla olmadi, bilakis can atma durumum oldu :) Yerde 1 euro bulup sevindigi anlarda da zaten gozume cok sirin gorunmustu , gercekten cok tatliydi:)
Alman teyzeler sahile de evden yolluk yapıp geliyorlar.Tasarrufta idolüm almanlar.Ah daha onceden yazsaydin, biz seni ayirmasini bilirdik : ))
saka bir yana hakikaten kitliktan cikmis gibi boyle cimrilik ne yahu?!
Nasil katlandin diyecegim de askin gozu kor etmesi boyle birsey iste...
kiyamamayi anliyorum da bilet icin verilen 10liradan 4lira ust aliyorlarsa konu sahibi 6lira ve daha sonra yine bozuk muhabbetitle +5 lira vermis oluyor...
bu konudaki erkek cimri mi bilemem fakat anlatilan detaylar sadece "rahat biri oldugunu" gosterir bence,
yoksa abartili bicimde kiydigi falan yok ki...
sahsen biletleri o odedikten sonra yemegi yedikten sonra onu odemeye de ben davranirdim,
o ogrencisin veya olmaz vs diye bir sekilde beni aradan cikariyorsa tamam ama sirf calisiyor diye beklemezdim...
herkes su ve bozugun var mi diye sorma samimiyetine takilmis,
benim icin 4ay yeterli bir sure,
ilk gun bile otoparka girerken bozuk var mi diye soracak kadar rahat biriyim zaten...
ancak bunun erken olup olmadigina konusahibi kendi karakterine ve iliskisinin seviyesine gore karar verir,
Eger su konusunda igreniyorsa ben ictikten sonra dibini verir bundan da hic cekinmezdim,
ya da al tabi diyip uzatip bir kosu seker alcam bahanesiyle bir sise daha alirdim...
BENCE konu edilecek seyler degil...
kullanildigni hissetmekle, ikili iliskilerin dogalinda gelisen seyleri ayirmak lazim,
eger "erkek oder" mantiginda biriysem de cimri mi diye sorgulamadan bana ufacik seyi odetmesinden bile rahatsiz oluyorsam direkt ayrilirdim,
yiyip icip sonra da insanlari yaftalar gibi konusmak hos olmuyo bence.
Az önce cimrilikle bir konu okudum ve o konuyu okurken benimde sevgilim cimri mi diye düşünürken buldum kendimi, bide size sorayim dedim...
Onceden de bir konu acmistim hesabi hep erkekler mi öder? Diye.
Neyse o zaman ki yorumlarinizdan elini cebine atan taraf sadece o olmamasini ogrendim, o gunden sonrada oyle oldu zaten. Sinemaya gittigimizde ben ondan önce gidiyorum ve sinema biletlerini hep ben aliyorum. Gecen bulustugumuzda o gecikti biraz, filmde baslamak uzereydi. Bana "yaninda paran varsa biletleri alir misin, ben gelince veririm sana" dedi ben şok oldum o an, zaten almistim da biletleri neyse
1.) Dün bulustuk sinemaya gittik, bilet alicaktik. Bu ödedi parayi sonra kadin 10 tl bozugunuz var mi dedi, sevgilimde bana "sende var mi dedi" kendinde yoksa eger kadin sordugunda "bozugum yok" demesi gerekmezmiydi? Neyse sonra bendede 10 tl vardi verdim. Kadin sonra para ustunu verdi, bu da bana uzatti 3-4 tl bisey yani. Bende o an salak gibi aldim ki asla yapmazdim oyle bisey. Cok icime oturdu cok pisman oldum aldim diye
2.) Yemek yerkende kasiyer 5 tl bozugunuz var mi dedi. Sevgilim yine bana sordu. O an gercekten yoktu, olsa verirdim zaten dusunmezdim bile. Simdi dusununce bunlar buyudu aklimda
3.) Sonrada Susadim ben, su alalim mi dedim neyse aldik suyu. 1 tane aldik ama. Ben ictim suyumu sonra o da bende icebilir miyim? diye sordu bana, bende icebilirsin tabi diye verdim
4.) Ona 15 liralik bir ürün aldik bir yerden. O da daha parasini bozmamisti ve 200 lirasi vardi. Bana acaba bozarlar mi?diye sordu, bende bilmem falan dedim. Sonra kasada ürün gecti 200 var bozar misiniz? Diye sordu, kasiyerde bozariz tabi dedi, o an o kadar rahatladim ki. Yemin ederim asla parasinda degilim, sadece kendimi vermek zorundaymisim gibi hissediyorum, bana bozugun var mi demesi de cabasi. Ben asla ona boyle bir sey soramam.arkadaslarimla bile bir yere gitsek cogunlukla ben oderim, inanin parasinda degilim. Elimle oldugunca karsimdakiyle son lokmasina kadar paylasirim. Benim bozuldugum yani da bunlari yapmamasi sanirim
Bunlarin hepsi de dün ki bulusmamizda oldu. Her bulusmamizdan sonra gül satan bir yer var ordan geciyoruz, ve kocaman 1 demet gul 5 tlye satiliyor, satmak icin dibimize kadar geliyorlar ama yok deyip kesiyor her seferinde.Sizce ben mi abartiyorum, yoksa sevgilim gercektende cimri mi?
Aramiz cok iyi onu kaybetmek istemiyorum seviyoruz da birbirimizi. Ama cimri olabilecegi aklima gelince cok kotu oluyorum.Yemege falan da goturuyor aslinda, 10 gunde 1 falanda bulusuyoruz, kafam karisti inanin
Valla beynim tatile cikti dedim ya panpa
Sana bir sir vereyim Ceylin cim, Almanya + Avusturya li erkeklerin icinde bu kadar olmasa da cimri olanlari cok. Hele bir de Almanlarda kadinlarin cogu cok cimri, inanamazsin.
Yasli bir kadinla tanismistim, bankada 500 000 eurosu, bir de Berlin'de mi ne, luks bir dairesi varmis. Evlenmemis, coluk cocugu da yok, giyip takistirma kulturu zaten yok bizdeki gibi. Eh kadin mezara mi gotureceksin, hayati boyunca para biriktirmis, bunca zaman adam gibi para harcamamisken 80 yasinda parayi popoma mi sokayim di mi? Neyse, bu kadin bufeye gitti, kalabalik bir gruptaydik, bir cocuga bir sise su almis. 1 euroluk su icin cocuga, senin de suyunu ben odedim stili bir sey soylediHayatimda boylesini gormedim. Para harcama konusunda en iyi millet bizimki bence.
Misafirlikte bile zaten yemegi gectim, adam gibi kola fanta alan bile yok. Bir kere saat 7de bir ev oturmasina davet edildim, ben de gittim, saat 7yse yemek saatidir di mi? Neyse, gittim sadece cips ivir zivir falan var, o da diger konuklarin aldigi. Hepsini ben yedim tabi :) Ev sahibi de demez mi, Cherry sen de cok acmissin, yemek yemeden mi geldinO gun evi zor ettim, gelir gelmez ne bulduysam agzima attim.
He o zaman bizimkiler gibiymis : )))Alman teyzeler sahile de evden yolluk yapıp geliyorlar.Tasarrufta idolüm almanlar.
Hahahaha avrupa kültürü ile ilk tanisman çok aci geçmis
Keske kk'de konu açsaydin "almanlarin yanina gidiyorum" diye, ben sana herseyi anlatirdim. Eh yinede aci da olsa bir tecrübe oldu sana. Avrupalilarda (yani almanya, hollanda, belçika gibi yerlerde) misafir agirlamak böyle çay ve kek, pohça ile olmuyor canim. Sadece bir içecek verirler ve sansli isen cips tür seyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?