- 27 Şubat 2013
- 6.200
- 14.949
- 498
Boyle tatsiz seyler dusundum evet.ben size yazmadim sizin mesajinizi alintilamadim. yukaridaki arkadasla baska bır sey konusuyorduk ve orada bahsettigim sadece siz degilsiniz.
ust mesajinizi okuyarak sozumun arkasinda durabilirim ama.
10 gunde 1 misir yol falan filan 40lira sizi zorluyormus ya. siz adamin kisisel.harcamasina vermiyorsunuz o parayi. sizin izlediginiz film sizin yediginiz misir ve sizin gittiğiniz yolun paralari onlar. bunun lafini yapamazsiniz. yaparim onun da biletini alıyorum derseniz eminim siz 40 veriyorsaniz o onun fazlasini veriyordur. yemegi bilmem nesiyle. ona agir geliyor olamaz mi? calisiyorsa parasi var diyemeyiz ona gore borcu ona gore harcamasi olamaz mi? belki sizin elinize kalandan daha az parasi kaliyor. size 40lira fazla geliyorsa bozuk istedi diye boyle tatsiz seyler düşünüyorsaniz bundan sonra bulustugunuzda yuruyus yapin sahilde simit yiyin ayran icin. butcenizin yetmedigi seyler yapip ceyregini odeyince zor geliyorsa neden ayni seyi yapmakta diretiyorsunuz. adam odemek.zorunda mi degil sonucta.
Cimri canım hem daha kötüsü senin üstüneyıkılacak kadar da iğrençAz önce cimrilikle bir konu okudum ve o konuyu okurken benimde sevgilim cimri mi diye düşünürken buldum kendimi, bide size sorayim dedim...
Onceden de bir konu acmistim hesabi hep erkekler mi öder? Diye.
Neyse o zaman ki yorumlarinizdan elini cebine atan taraf sadece o olmamasini ogrendim, o gunden sonrada oyle oldu zaten. Sinemaya gittigimizde ben ondan önce gidiyorum ve sinema biletlerini hep ben aliyorum. Gecen bulustugumuzda o gecikti biraz, filmde baslamak uzereydi. Bana "yaninda paran varsa biletleri alir misin, ben gelince veririm sana" dedi ben şok oldum o an, zaten almistim da biletleri neyse
1.) Dün bulustuk sinemaya gittik, bilet alicaktik. Bu ödedi parayi sonra kadin 10 tl bozugunuz var mi dedi, sevgilimde bana "sende var mi dedi" kendinde yoksa eger kadin sordugunda "bozugum yok" demesi gerekmezmiydi? Neyse sonra bendede 10 tl vardi verdim. Kadin sonra para ustunu verdi, bu da bana uzatti 3-4 tl bisey yani. Bende o an salak gibi aldim ki asla yapmazdim oyle bisey. Cok icime oturdu cok pisman oldum aldim diye
2.) Yemek yerkende kasiyer 5 tl bozugunuz var mi dedi. Sevgilim yine bana sordu. O an gercekten yoktu, olsa verirdim zaten dusunmezdim bile. Simdi dusununce bunlar buyudu aklimda
3.) Sonrada Susadim ben, su alalim mi dedim neyse aldik suyu. 1 tane aldik ama. Ben ictim suyumu sonra o da bende icebilir miyim? diye sordu bana, bende icebilirsin tabi diye verdim
4.) Ona 15 liralik bir ürün aldik bir yerden. O da daha parasini bozmamisti ve 200 lirasi vardi. Bana acaba bozarlar mi?diye sordu, bende bilmem falan dedim. Sonra kasada ürün gecti 200 var bozar misiniz? Diye sordu, kasiyerde bozariz tabi dedi, o an o kadar rahatladim ki. Yemin ederim asla parasinda degilim, sadece kendimi vermek zorundaymisim gibi hissediyorum, bana bozugun var mi demesi de cabasi. Ben asla ona boyle bir sey soramam.arkadaslarimla bile bir yere gitsek cogunlukla ben oderim, inanin parasinda degilim. Elimle oldugunca karsimdakiyle son lokmasina kadar paylasirim. Benim bozuldugum yani da bunlari yapmamasi sanirim
Bunlarin hepsi de dün ki bulusmamizda oldu. Her bulusmamizdan sonra gül satan bir yer var ordan geciyoruz, ve kocaman 1 demet gul 5 tlye satiliyor, satmak icin dibimize kadar geliyorlar ama yok deyip kesiyor her seferinde.Sizce ben mi abartiyorum, yoksa sevgilim gercektende cimri mi?
Aramiz cok iyi onu kaybetmek istemiyorum seviyoruz da birbirimizi. Ama cimri olabilecegi aklima gelince cok kotu oluyorum.Yemege falan da goturuyor aslinda, 10 gunde 1 falanda bulusuyoruz, kafam karisti inanin
o zaman sen ondan geçiniyormuşsunBencede sizden geciniyor.biz sevgiliyken yol parasini bir kez bile odetmedi.hele para asla istemez.
Kesinlikle öyle! katılıyorum.
Bir erkeğin bir kadına elini cebine attırması ne bileyim gurur ya gurur. Bir erkek asla kadına ödetmemeli , Gururlu! olmalı.
Kesinlikle,ben odemeye kalkisirdim,beni itikler di...simdi burada ayrintili yazmadim diye bunu dusunmeyin.her is cikisi beni alirdi.asla tek dondugumu bilmem.binerdik otobuse parayi uzattigimda ittirirdi,bir kac kezde verdigimde parayi geri verirdi.bir sey yerken mumkunu varmi odmemin,asla.cnm,insanlar kendini belli eder.bu sadece sevgiliyken degil,kiz arkadaslarimizla da belli olur.kisinin kullanma amaclimi davrandigi belli oluyor.benim bazi kiz arkadaslarim var,bir yere gideriz her kez kasaya gelir,o ise gecistirir....yani insan ayirt edebilir boyle davrananlari.o zaman sen ondan geçiniyormuşsun
Ogun belki bozugu yoktu diycem ama eger hep boyle bozuk olmadan dolasiyorsa isin var birde hadi bozugu yok belki bozmazlar diue biryerde bozdurabilirdi tamam para paylasilirda insan belki yakin gordugu icinvde senden para istemis diyorum cunku sormak degil istemek anlatilanlar hadi istiyor be adam gurur da mi yok cimriligi gectimAz önce cimrilikle bir konu okudum ve o konuyu okurken benimde sevgilim cimri mi diye düşünürken buldum kendimi, bide size sorayim dedim...
Neyse o zaman ki yorumlarinizdan elini cebine atan taraf sadece o olmamasini ogrendim, o gunden sonrada oyle oldu zaten. Sinemaya gittigimizde ben ondan önce gidiyorum ve sinema biletlerini hep ben aliyorum. Gecen bulustugumuzda o gecikti biraz, filmde baslamak uzereydi. Bana "yaninda paran varsa biletleri alir misin, ben gelince veririm sana" dedi ben şok oldum o an, zaten almistim da biletleri neyse
1.) Dün bulustuk sinemaya gittik, bilet alicaktik. Bu ödedi parayi sonra kadin 10 tl bozugunuz var mi dedi, sevgilimde bana "sende var mi dedi" kendinde yoksa eger kadin sordugunda "bozugum yok" demesi gerekmezmiydi? Neyse sonra bendede 10 tl vardi verdim. Kadin sonra para ustunu verdi, bu da bana uzatti 3-4 tl bisey yani. Bende o an salak gibi aldim ki asla yapmazdim oyle bisey. Cok icime oturdu cok pisman oldum aldim diye
2.) Yemek yerkende kasiyer 5 tl bozugunuz var mi dedi. Sevgilim yine bana sordu. O an gercekten yoktu, olsa verirdim zaten dusunmezdim bile. Simdi dusununce bunlar buyudu aklimda
3.) Sonrada Susadim ben, su alalim mi dedim neyse aldik suyu. 1 tane aldik ama. Ben ictim suyumu sonra o da bende icebilir miyim? diye sordu bana, bende icebilirsin tabi diye verdim
4.) Ona 15 liralik bir ürün aldik bir yerden. O da daha parasini bozmamisti ve 200 lirasi vardi. Bana acaba bozarlar mi?diye sordu, bende bilmem falan dedim. Sonra kasada ürün gecti 200 var bozar misiniz? Diye sordu, kasiyerde bozariz tabi dedi, o an o kadar rahatladim ki. Yemin ederim asla parasinda degilim, sadece kendimi vermek zorundaymisim gibi hissediyorum, bana bozugun var mi demesi de cabasi. Ben asla ona boyle bir sey soramam.arkadaslarimla bile bir yere gitsek cogunlukla ben oderim, inanin parasinda degilim. Elimle oldugunca karsimdakiyle son lokmasina kadar paylasirim. Benim bozuldugum yani da bunlari yapmamasi sanirim
Bunlarin hepsi de dün ki bulusmamizda oldu. Her bulusmamizdan sonra gül satan bir yer var ordan geciyoruz, ve kocaman 1 demet gul 5 tlye satiliyor, satmak icin dibimize kadar geliyorlar ama yok deyip kesiyor her seferinde.Sizce ben mi abartiyorum, yoksa sevgilim gercektende cimri mi?
Aramiz cok iyi onu kaybetmek istemiyorum seviyoruz da birbirimizi. Ama cimri olabilecegi aklima gelince cok kotu oluyorum.Yemege falan da goturuyor aslinda, 10 gunde 1 falanda bulusuyoruz, kafam karisti inanin
Cok anormal bir durum. Bozugun var mi ne demek ya. Yok de gec. Sen cebinden cikarip kasiyere verince utanmiyo mu ?Az önce cimrilikle bir konu okudum ve o konuyu okurken benimde sevgilim cimri mi diye düşünürken buldum kendimi, bide size sorayim dedim...
Bu para konularina objektif yorum yapmakta zorlaniyorum, cunku tam anlamiyla kazandigi her kurusu benim icin kazandigini soyleyen, alacagim ciklete bile para vermemem gerektigine inanan bir insanla beraberim. Ama bu her zaman boyle degildi tabii, baska insanlarla da birlikte oldum bugune kadar ve benim de hesap odedigim zamanlar oldu. Bence sadece bu anlattiklarina bakarak cimri ya da degil demek pek mumkun olmazdi eger uzun sureli bir iliski olsaydi. Ama sadece 4 aydir beraberken ben bu konuda biraz fazla yuzgoz olundugunu sezdim kendi adima. Mesela kendisinde bozuk varken de mi senden istiyor o konuyu cok anlayamadim, yani sana soruyor "sende var mi" diye, bunu kendisinde varken mi yapiyor? Hani adamda da yoksa once "bende yok" diye belirtip sonra sana sormamis olabilir. Bundan cok rahatsiz olmadim.
Ama tek su sisesi alma konusu bence de hos degil. Su almayi sen istemissin, kendi de susamissa bir sise de kendine almaliydi bence. Bir de 200tl icin daha kasaya bile gitmeden "bozar mi" falan diye sormasi da cok gereksiz. Bozar mi bozmaz mi kasaya gidince ogrenirsin iste, onceden sormak niye? Bir arkadasin dedigi gibi sanki bana da "ben veririm bende var" demeni beklemis gibi geldi. Ki kasada da ister 200tl ister 50tl ne verirsen ver bozup ustunu vermek zorundalar, bu onlarin gorevi.
Sinema biletlerini almani rica etmesine bozulmani anlamadim, bu normal bir durum. Sonra verdi mi peki dedigi gibi sana bilet parasini?
Siz boyle bir durumla karsi karsiya olsaydiniz parasinda mi olurdunuz, yoksa benim gibi moraliniz bozulur caniniz mı sıkılırdı? Ki bana boyle bir soru soruyorsunuzParasinda degilsen neyindesin o zaman? Bugun o yarin sen. Ne fark eder. Sen abartmissin. O vermek zorunda degil ki her seyi. Annen degil baban degil.
Ben ona sacmalama gibisinden mesaj atmistim onun icin acilmadi konu, konu acilsa bile almazdim onun parasini alamazdimbence dikkat et bi süre daha. ama bozuk var mı vs demesi bence normal bişey hadi su da normal. evet bilet parasını verdi mi üstüne mi yattı?
çok sorun etme ama tedbirli yaklaş genelde erkek öder bayanın ödemesi tercihe kalmış bişey ama ben genelde ödemezdim eşimleyken... arasıra öderdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?