Sevgilimin Annesi

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.415
1.784
Cinnet gecirttiren konu geldi!

Hanimlar selamm

Açtığım zibilyon konudan belli olduğu üzere sozlenecegim. Genel anlamda iyi anlaşıyoruz. Bana karşı saygılı, davranışları incedir kırmamaya çalışır. Ben annesiyle tanıştım kadına ilkten kanim ısındı tatlı, güler yüzlü birisi bence diye düşünüyordum.

Şimdi şöyle bizim aramızda herhangi bir şey yok şu an bundan 4-5 ay önce annesi sevgilime "size su su eşyaları alalım kenarda dursun biz parasını taksidini ödeyelim sonra ugrasmayalim" demiş. Bende karşı çıktım doğal olarak ortada bir şey yokken doğru değil vsvs diye. Biz bu sebepten baya baya tartıştık sevgilimle. Sonra aileleri tanıştırdık biz ama iş ve diğer sebeplerden dolayı birkaç ay sonra olacak söz. (Bana kalsa bu kadar erken tanistirmazdim ama annesi sevgilime baskı yapmış o da bana baskı yaptı.) iki gün önce annesi beni aradi. Fiyat araştırmış hani şu çeyiz setleri var ya içinde 12 kişilik yemek takımı, 6 kişilik gunluk yemek takımı, kahvaltı takımı zimbirtisi, küçük ev aletleri, uyku seti vsvsvs olan onun için tanıdık bı yerden fiyat araştirmis indirim yaptırmış. Bana onu söylüyor beğenirsen alırsın diye bende dedim ben kafamda alacağın şeyleri belirdim kendi beğendim şeyler var teşekkür ederim zahmet etmissiniz filan diye. Bana hala yok bunlar da çok kaliteli bizim kızlar da kullanıyor ben iki tane kız çeyizi yaptım diye anlatıyor. Tamam bı bakayım ben de diyip kapattim. Bu arada biz farklı şehirlerdeyiz sevgilimle. Gidip onların olduğu şehirden alcam bunları. Anneme anlattım ( bu arada annemle aramı büyük oranda duzelttim. Umarım bozulmaz.) annem sinir oldu kız ceyizine annesi niye karışıyor biz ne alınacak bilmiyor muyuz diye. Sevgilime ses zahmet etmiş ama ben istemiyorum setteki çoğu şeyi kafamda belirledim filan dedim. Sonra biz tartışmaya başladık. Bende açık açık dedim istemediğimi. Annen böyle her şeye karışacak mi diyorum sevgilim buna karışmak olarak mi bakıyorsun diyor. Ya bu karışmak değil mi? Ben mesela maddi sebeplerden dolayi 1 buçuk yıl sonra istiyorum evliliği annesi sevgilime hadi hadi ne zaman istemeye gidiyoruz diye baskı yapıyormuş o da bana baskı yapıyor ve çok bunaldım. Su an borcum var ve evlilik aşırı maliyetli bir şey sürekli kafamda hesap halindeyim. VE ARAMİZDA DAHA CİDDİ BİR SEY YOKKEN BU ACELE COK SACMA.

Sonra ben başka şehire gidecegim için gittiğimde bı sure iş arayacağım (normalde neyse ama staj süresi olduğu için iş konusunda acele etmem gerek) annesi bana ben sana referans bulurum dedi bende ilkten istemediğimi belirttim 2 gün önce aradığında yine dedi ben yine istemediğimi belirttim ama sanırım yine kafasına göre yapacak.

Annesi biraz hasta yani ufak bir şeyden fenalasiyor çoğu şeyi kafasına takıyor diye erkek arkadaşım her konuda annesini idare etmeye çalışıyor mesela annesi bir şey istiyor yapmasa bile yaptım diyor vsvsvs

Bakın kadın kesinlikle iyi niyetli ama gereksiz biçimde her şeye müdahil olacak gibi geliyor ileride de. Ben kendi annemle böle her şeyime karıştığı için tartışırken bu şekilde kaldiramam.

Hanımlar ben bu sebeplerden dolayı erkek arkadaşımla aram bozuksun istemiyorum. Çünkü normalde iyiyiz.
Şimdi mesela annesi hiç sormadı klima almış bize. Ne yapmam gerekir nasıl davranmalıyım. Ne annesini ne başkasını kırmak istemiyorum

Aslinda cogu gelinin isteyebilecegi bir mustakbel kayinvalide ama...

Bana kalsa yangindan mal kacirir gibi hareket eden birini ben de istemezdim .

Nişanlılığım boyunca görümcemle kıyaslanan biri olarak kaldıramayacaksan bu işe hiç bulaşma derim ben çok yıprandım sende yıpranma...

bu karışmaktır bence. sürekli baskı yapa yapa evlilik olmaz. zorla mı evlendirtecek bi salsın sizi. istediğiniz zaman evlenin

Aslinda cogu gelinin isteyebilecegi bir mustakbel kayinvalide ama...

Bana kalsa yangindan mal kacirir gibi hareket eden birini ben de istemezdim .

Kendisine de öyle diyorlarmis. Tatlı güzel yüzlü bir kadın ama çok fazla müdahil oluyor olacak da.

Nişanlılığım boyunca görümcemle kıyaslanan biri olarak kaldıramayacaksan bu işe hiç bulaşma derim ben çok yıprandım sende yıpranma...

Ama çok seviyorum. Gözüm kesmiyor ileriyi düşününce çözüm bulamıyorum .

İlgilenmese, hiç ilgilenmiyor acaba beni istemiyor mu, ilgilense çok karışıyor.
Kadın kötü bir şey dememiş, sonuçta söylediği çeyizi erkek tarafı almıyor, kendi cebinden daha az para çıksın diye yapmıyor kadın.
Siz biraz negatifsiniz.

İstemediğiniz birşey olduğu zaman açıkça söyleyin hatırla gönülle olmaz bu işler yarın birgün siz oturacaksınız o evde istemediğiniz, başkasının zevkiyle alınmış eşyalar içinde neden oturasınız ? Tamam kayınvalideniz iyi birşey yapmaya çalışıyor ama herşeyin fazlası zarar bana göre siz kibar bir dille reddetmeye devam edin bir süre sonra o da ısrarı bırakıcaktır.

ben kaynananizda cok bi sorun goremedim sonucta sizin adiniza birsey begenip almamis bunu kullanacaksin illaki dememis kendi olanaklarini imkanlarini kullanip bir sey yapmaya calismis esya konusundada is konusundada
siz de sey tavri var simdiden her dedigine ok dersem sonra basima cikar ama kaynananizin yaptigi bir emri vaki degil hoşluk
hemen evlenin demesi sacma o konuda siz haklisiniz nedenini bir arastirin

Kv beynine koydugunu israrla yapan birisi. Karşisindakinin dusuncesini umursamaz, istediyini yaptirana kadar da hem sizin, hem de oglunun beyninin etini yer. Yaptiramadiginda da ya gercekten fenalasir, ya da fenalasti numarasi yapar hayati size zindan eder.
Kenardan iyi niyetli gorunuyo ama nasil israrci biri oldugunu da belli ediyor

İlgilenmese, hiç ilgilenmiyor acaba beni istemiyor mu, ilgilense çok karışıyor.
Kadın kötü bir şey dememiş, sonuçta söylediği çeyizi erkek tarafı almıyor, kendi cebinden daha az para çıksın diye yapmıyor kadın.
Siz biraz negatifsiniz.

Söylediğini kötü algilamadim ki zaten. Kibar bı dille de istemediğimi söyledim. Sadece neyi nereden nasıl alacağım bana kalsın istiyorum

Kv beynine koydugunu israrla yapan birisi. Karşisindakinin dusuncesini umursamaz, istediyini yaptirana kadar da hem sizin, hem de oglunun beyninin etini yer. Yaptiramadiginda da ya gercekten fenalasir, ya da fenalasti numarasi yapar hayati size zindan eder.
Kenardan iyi niyetli gorunuyo ama nasil israrci biri oldugunu da belli ediyor

Yok yok öyle fenalaştım numarası yapacak birisi değil

Yok yok öyle fenalaştım numarası yapacak birisi değil
Kadinin hakkina girmek istemem ama anlattiklarinizda kaynanami gordum.
Benim kv da boyle israrci. Ömrumu yedi. İsrarlariyla tuketti beni. İlk başta kaynanam melektir beni dusunuyor demistim ama megersem körmusum.
İnşALLAH ki, yaniliyorumdur.

Israr ederlerse etsin sevgiliniz, size uymuyorsa kabul etmeyin oncelikle.

Hediyeye laf edilmez bence. Ama kendi alacaklarinizi bakariz falan deyip gecistirebilirsiniz.

Ben olsam bi kaç günlüğüne gider alınacakları aldırırım madem çok ödemek istiyor aldırıp ürünü depoda bekletmek şartıyla kvye yüklerdim.
Yoksa kafasına göre alacak sana eşyaları.
Asıl problem ise sevgilinin annesinin baskısıyla sana diretmesi senle kavga etmesi. Şimdi böyleyse ohoo diyorum

Söylediğini kötü algilamadim ki zaten. Kibar bı dille de istemediğimi söyledim. Sadece neyi nereden nasıl alacağım bana kalsın istiyorum
Orası öyle, hiç problem yok o kısımda. Sadece kadın kötü/art niyetli değil.
Kısacası dert etmenize gerek olacak bir şey yok. Zaten nişan dönemi gergin geçer genelde, bir de yoktan sorun var etmeye gerek yok.
Bunu karışma olarak görmüyormuş ya sevgiliniz, haklı adam.
Boş yere siz de görüp sinirlenmeyin.

Bazı insanların takıntı problemleri vardır , lider olmayı severler .. büyük ihtimal ailenin otoritesi müstakbel kayınvalideniz .. alttan almayı , ilişki yönetimini hallederim diyorsanız sözlünüzle kavga edip mutluluğunuzu bozmayın

Ben olsam bi kaç günlüğüne gider alınacakları aldırırım madem çok ödemek istiyor aldırıp ürünü depoda bekletmek şartıyla kvye yüklerdim.
Yoksa kafasına göre alacak sana eşyaları.
Asıl problem ise sevgilinin annesinin baskısıyla sana diretmesi senle kavga etmesi. Şimdi böyleyse ohoo diyorum

Yok hayır onlar odemeyecek ki zaten kabul etmem deseler de ben ödeyeceğim

Orası öyle, hiç problem yok o kısımda. Sadece kadın kötü/art niyetli değil.
Kısacası dert etmenize gerek olacak bir şey yok. Zaten nişan dönemi gergin geçer genelde, bir de yoktan sorun var etmeye gerek yok.
Bunu karışma olarak görmüyormuş ya sevgiliniz, haklı adam.
Boş yere siz de görüp sinirlenmeyin.

Teşekkür ederim bakış açımı sizin dediğiniz gibi yaparsam sinirlenmemis olurum gereksiz yere.

X