• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimi, ailemi ve geleceğimi kaybettim

Başlığınıza takıldım. Sadece sevgilinizi kaybetmişsiniz, ailenizi geleceğinizi neden kaybedesiniz. Kendinize gelin lütfen, daha yaşınız çok genç. Etkilenmeniz çok doğal. Ama anlattıklarınız zaten bu işin geleceği olmayacağını gösteriyor. Şimdi bitmese ilerde boşanmak zorunda kalsanız daha zor olurdu sizin için.
Sizde kendi gençliğimi gördüm biraz da aslında. 38 yaşındayım. ilk evliliğim biterken ben de çok kötüydüm dünya başıma yıkılmıştı. Üniv 4 yıl çıktıktan sonra evlendim ve 3 ayda bitmişti herşey. Deneyimsizdim o zamanlar depresyonun dibini gördüm. Ama zaman kızsanız da inanmasanız da zaman herşeyin ilacı. Şimdiki kafamla boşuna üzülmüşüm diyorum. Söylemesi kolay tabi ama inanın geçiyor.
Size tavsiyem ailenizi ikna edin, deymeyecek insanlar için okulunuzu eğitiminizi yakmayın. Siz de acısını içinizde yaşasanız da dışarıya belli etmeyin, tamamen bitirin kafanızda. Yoksa aileniz ikna olmayacaktır ve güvenmeyecektir size.
Öldürmeyen acı güçlendiriyor buna emin olun. Eğer doğru hareket ederseniz bir süre sonra yaşadıklarınızın aslında sizin kişisel gelişiminiz için bir basamak olduğunu anlayacaksınız.

Tekrar dönmesi benim en büyük isteğim sanırım bu konuda asla akıllanmıcam. Ama ailem birdaha bu ilişkşye onay vermez ve onun aileside dönmesine izin vermez
Ailenizin onay vermemesine kesinlikle hak veriyorum ama okula göndermemeleri yanlışı yanlış ile kapamak olur..
Kendi hür ifadesi ile davranmayan sevgili kişinizden evlenseniz dahi aile hükmündeki davranışları yüzünden sağlıklı bir evlilik hayatınız olmayacağı çok belli.. Unutulmayacak kimse yok, hiç unutamam gibisinden boşuna düşünmeyin..
Okula devam edin ortalamanız iyi ise başka bir okula yatay geçiş yapın..O kişi ve çevresinden de uzak durun..
Şunu da siz genç kardeşlerimizin aklının bir köşesinde bulunsun diye bırakıyorum:
Allah der ki “Kimi benden çok seversen onu senden alırım”..Ve ekler: “Onsuz yaşayamam” deme,seni onsuz da yaşatırım.

Bende uni sona gectim hemen hemen akraniz.5 yillik bir iliskim var. Ama o olmazsa yapamam demiyorum. Yaparim cunku. Size demeyecegim millet 20 yillik esinden ayriliyor dahasi millet annesini babasini kaybedip yasiyor. Tesbihte hata olmaz kici kirik bi adam icin mi bu uzuntu.
Size egitim falan demeyecegim herkesin kendi bakis acisi ama egitim bence de onemli. En zindan kendini gelistirmesi onemli. Annesinin babasinin agzinin icine bakan bir bireyin ne kadar gelistigi soru isaretidir

Hayatta bu tür şeyler başınıza gelebilir.tabi ki zor bir durum ama alrından kalkamayacak kadar değil.
Aileniz şuan herşey sıcakken göndermeyeceğiz demiş ama zaman geçsin eylüle kadar yumuşarlar sende fazla ısrarcı olma akışına bırak , ama muhakkak okuluna devam et.
Daha çok gençsin karşına neler çıkacak ilk zorlukta pes etme!!! bu da senin için bir tecrübe olsun bundan sonra daha dikkatli temkinli olursun

Şimdiden çok yüz göz olmuşsunuz herkesle bir tartışmanız olmuş. Barışma olsada aranızda hep bir huzursuzluk mutsuzluk olacak. Belki ayrılmanız sizin için daha iyi olmuştur.
Üniversite ve aile konusuna gelecek olursam sanırım ailen orada okula gitmeni istemiyor. Sende dikey geçiş yap başka bir şehirde okuluna devam et. Yeni bir şehir bulunduğun ortamdan uzaklaşmak iyi gelecektir. Böylelikle ailenle de problemiN ortadan kalmış olur. Yeni bir hayat yeni bir başlangıçla daha kolay toparlanırsın.

Merhaba kk. Nerden başlasam nasıl anlatsam bilmiyorum.. Ben 21 yaşında üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim. Yaşadığım şehire 11 saat uzaklıkta olan başka bi şehirde okuyorum. Herhangi bir tanıdık olma ihtimaline karşı isim veremiyorumm..
Buraya geldim ve biriyle tanıştım. Ben her ne kadar istemesemde kendisinin ve ailesinin zoruyla ciddi bi yola girdik. Başlarda ailesiyle birbirimizi o kadar çok seviyorduk ki..
Zamanla bizim tartışmalarımız başladı. Yedi ay gibi bi süreçte gezmediğim doktor kalmadı defalarca ilaç değiştirdim çünkü öfke kontrolu yaşıyordum. Erkek arkaşım ise benim tam tersime çok sessiz sakin fazla konuşmayan sosyalleşmekte problem yaşayan bi insan tamamiyle aile kontrolu altında.
Ben ondan önce her ne kadar sinirli biinsan olsamda onunla beraber bu sorunum büyüdü, büyüdü, büyüdü ve önümüzde bi dağ gibi kocaman bi engel oldu..
Bizim bu kavgalarımız neticesinde benim ailesiyle aram açıldı. Sana güvenmiyoruz gibi cümleler kullanmaya başladılar. Ve zaten anne ve babasının egemenliği altında olan oğullarını doldurmuş olacaklar ki aynı şekilde onun da ağzında ailesinin söylediği cümleler çıkmaya başladı.
Tüm bu olanlar içinde sanki yer değiştirdik. Ben çok hevesli olmaya onunsa bu ciddiyet için isteği azalmaya başladı. Ben hayatımdaki herkesi silerken, ona çevreden haberler gelmeye başladı. Sanki gümüş olan oğlumuz benimle birlikte altın oldu değerlendi etrafında insanlar artmaya başladı. Giyim tarzıyla konuşmasıyla sosyalliği ile büsbütün değişti ve herkesin gözdesi biri haline geldi.. Asıl sorunlar bu kısımda başladı. Ben, ona haber getirip götüren herkesle kendimce haklı olarak tartıştım ki bu bana göre ahlaksızlıktır.. Adım herkesle tartışan sinirli kız oldu. Birkaç defa aynı sorunu yaşadık. Sonrasında 1 hafta önce bana onların köyünden sürekli bizim peşimizde koşan, bana hergün x kişisini arama kendini ağırdan al onunla ömür geçmez diyen kişinin kuzenini erkek arkadaşıma yapmaya çalıştığını öğrendim. Kendime hakim olamadım. Kadını aradım ve dedim ki sen zaten geniş bir insansın eğer ara yapmaya çok meraklıysan kendi kocana yap zaten bunlara alışıksın affedersin dedim.. Kendiside beni arayıp küfretmeye başladı, çok kıymetli kaynanamda yanında olmasına rağmen gelinimiz hakkında düzgün konuş demedi.
Arefe günüm sözüm vardı ve biz çarşamba günü ayrıldık. Erkek arkadaşım bana beni bütün eşim dostumla düşman ettin kimsem kalmadı artık bitti dedi. Ve annesininde hergün bu kişilerin evinde olduğu çok mutlu olduklarını haberlerini alıyorum..
Ailem artık kesinlikle olmaz, bu şehirde de okul hayatın bitti diyor. Annem bana defalarca suç buldu. Saçma sapan insanlarla bizi karşı karşıya getirdin dedi.. İşin özü herşeyimi kaybettim. Aklımdan hep ölmek geçiyor. Tüm bunlar bitse diyorum. Ömür boyu onu unutamam zamanla geçeceğine inanmıyorum.. Artık sadece sinir hastası değilim. Aynı zamanda ağır depresyon geçiriyorum.. Ne yapacağım bilmiyorum.. Ne söylesem ne yapsam fayda etmiyor.. 2sene üniversite sınavına hazırlandım okulumu kaybettim. Ailemi, geleceğimi.. Her şeyimi.. Bu kaynanalar neden böyle? Neden herkes kendini düşünüyor? Bizim halimiz ne olacak..
Neden bu kadar onun ailesiyle yüz göz oldunuz ki? Bence tek hatanız bu. Size tecrübe oldu. Ayrıca ara yapmaya çalışan kadına iyi demişsiniz, benim içimin yağları eridi.
Beni bir siz anladınız sanırım. Teşekkür ederim.

Zaman tek ilacın nasıl bır gafletten kurtuldugunu anlayacaksın cok degıl bır kaç aya okulunu dondursaydın keşke kafanı toplayıp duzelınce kaldıgı yerdn devam ederdin kımse için hayatını kahretmeye degmez yol yakınken bıtmiş bozuk degişik mantıksız bir aile yapısıyla sinirlerin daha cok yıpranırdı

Ben burada erkek tarafinda bir kusur goremedim. Sinirli bir gelini kimse istemez.E bu durumu aile bile fark etmişse durumun boyutlarindan sizin ayrilmanizin daha mantikli oldugu gercegi ortaya cikiyor zaten. Neticede yasla beraber tercihlerde degisir bu da normal bir durum..Birilerinin erkek arkadasina birini yapmaya calismasi da gayet dogal. siz ciddi bir olaya girmemissiniz zaten yuzuk nişan soz vs gibi..insanlar mutlaka birilerini birbirine yakistirir. Kadinlari arayip sen kocana bul demeni de bir kiza hic yakistiramadim. Benim oglum olsa ve bu durumu yasatan bir kiz arkadaşi olsa gözüme hic hoş görünmezdi.Kaldi ki ben relaks bir tipimdir.Cahilce davraniyorsun.

Ben burada erkek tarafinda bir kusur goremedim. Sinirli bir gelini kimse istemez.E bu durumu aile bile fark etmişse durumun boyutlarindan sizin ayrilmanizin daha mantikli oldugu gercegi ortaya cikiyor zaten. Neticede yasla beraber tercihlerde degisir bu da normal bir durum..Birilerinin erkek arkadasina birini yapmaya calismasi da gayet dogal. siz ciddi bir olaya girmemissiniz zaten yuzuk nişan soz vs gibi..insanlar mutlaka birilerini birbirine yakistirir. Kadinlari arayip sen kocana bul demeni de bir kiza hic yakistiramadim. Benim oglum olsa ve bu durumu yasatan bir kiz arkadaşi olsa gözüme hic hoş görünmezdi.Kaldi ki ben relaks bir tipimdir.Cahilce davraniyorsun.
Beni sinirlendiren onların davranışlarıydı yalnız. Tekrar tekrar söylüyorum okumanızda veyahut anlamanızda bir problem var.

Beni sinirlendiren onların davranışlarıydı yalnız. Tekrar tekrar söylüyorum okumanızda veyahut anlamanızda bir problem var.

Çok sinirlendiriyorlarsa cekip gidersin. Millete cemkirip sonrada sevilen istenilen insan olabilecegini zannediyorsan oyle bir dünya yok.kusura bakma.Sen hem karnim doysun hem pastam dursun diyorsun.

Merhaba kk. Nerden başlasam nasıl anlatsam bilmiyorum.. Ben 21 yaşında üniversite ikinci sınıf öğrencisiyim. Yaşadığım şehire 11 saat uzaklıkta olan başka bi şehirde okuyorum. Herhangi bir tanıdık olma ihtimaline karşı isim veremiyorumm..
Buraya geldim ve biriyle tanıştım. Ben her ne kadar istemesemde kendisinin ve ailesinin zoruyla ciddi bi yola girdik. Başlarda ailesiyle birbirimizi o kadar çok seviyorduk ki..
Zamanla bizim tartışmalarımız başladı. Yedi ay gibi bi süreçte gezmediğim doktor kalmadı defalarca ilaç değiştirdim çünkü öfke kontrolu yaşıyordum. Erkek arkaşım ise benim tam tersime çok sessiz sakin fazla konuşmayan sosyalleşmekte problem yaşayan bi insan tamamiyle aile kontrolu altında.
Ben ondan önce her ne kadar sinirli biinsan olsamda onunla beraber bu sorunum büyüdü, büyüdü, büyüdü ve önümüzde bi dağ gibi kocaman bi engel oldu..
Bizim bu kavgalarımız neticesinde benim ailesiyle aram açıldı. Sana güvenmiyoruz gibi cümleler kullanmaya başladılar. Ve zaten anne ve babasının egemenliği altında olan oğullarını doldurmuş olacaklar ki aynı şekilde onun da ağzında ailesinin söylediği cümleler çıkmaya başladı.
Tüm bu olanlar içinde sanki yer değiştirdik. Ben çok hevesli olmaya onunsa bu ciddiyet için isteği azalmaya başladı. Ben hayatımdaki herkesi silerken, ona çevreden haberler gelmeye başladı. Sanki gümüş olan oğlumuz benimle birlikte altın oldu değerlendi etrafında insanlar artmaya başladı. Giyim tarzıyla konuşmasıyla sosyalliği ile büsbütün değişti ve herkesin gözdesi biri haline geldi.. Asıl sorunlar bu kısımda başladı. Ben, ona haber getirip götüren herkesle kendimce haklı olarak tartıştım ki bu bana göre ahlaksızlıktır.. Adım herkesle tartışan sinirli kız oldu. Birkaç defa aynı sorunu yaşadık. Sonrasında 1 hafta önce bana onların köyünden sürekli bizim peşimizde koşan, bana hergün x kişisini arama kendini ağırdan al onunla ömür geçmez diyen kişinin kuzenini erkek arkadaşıma yapmaya çalıştığını öğrendim. Kendime hakim olamadım. Kadını aradım ve dedim ki sen zaten geniş bir insansın eğer ara yapmaya çok meraklıysan kendi kocana yap zaten bunlara alışıksın affedersin dedim.. Kendiside beni arayıp küfretmeye başladı, çok kıymetli kaynanamda yanında olmasına rağmen gelinimiz hakkında düzgün konuş demedi.
Arefe günüm sözüm vardı ve biz çarşamba günü ayrıldık. Erkek arkadaşım bana beni bütün eşim dostumla düşman ettin kimsem kalmadı artık bitti dedi. Ve annesininde hergün bu kişilerin evinde olduğu çok mutlu olduklarını haberlerini alıyorum..
Ailem artık kesinlikle olmaz, bu şehirde de okul hayatın bitti diyor. Annem bana defalarca suç buldu. Saçma sapan insanlarla bizi karşı karşıya getirdin dedi.. İşin özü herşeyimi kaybettim. Aklımdan hep ölmek geçiyor. Tüm bunlar bitse diyorum. Ömür boyu onu unutamam zamanla geçeceğine inanmıyorum.. Artık sadece sinir hastası değilim. Aynı zamanda ağır depresyon geçiriyorum.. Ne yapacağım bilmiyorum.. Ne söylesem ne yapsam fayda etmiyor.. 2sene üniversite sınavına hazırlandım okulumu kaybettim. Ailemi, geleceğimi.. Her şeyimi.. Bu kaynanalar neden böyle? Neden herkes kendini düşünüyor? Bizim halimiz ne olacak..

Okumada veyahut anlamada problemi olan arkadaşlar için güncelliyorum. Sen ara yapmayı seversin bana kocanı yap demedim. İlişkisi olan birine başkasını yapmaya çok meraklıysan kendi kocanı yap dedim.

Güncelleme: Eski erkek arkadaşıma önceden görüşmüş olduğu bir kız mesaj atmış. Bayramını kutlamış ve ayrılıp ayrılmadığımızı sormuş. Oda ayrıldık senin görüştüğün biri varmış demiş. Biraz daha konuşmuşlar ve konuşma bitmiş. Daha sonra takiplesmisler. Daha ayrılalı 1 hafta oldu bunları duydukça midem bulanıyor. Bende kendisini arayıp bunun edepsizlik olduğunu kendinide benide rezil ettiğini en azından 1 ay beklemesi gerektiğini söyledim. Bağırdı çağırdı kapattı. Daha sonra kızı sildi. Ortak bir arkadaşımıza da asla olmaz artık demiş. Bence bunlardan sonra benim içinde asla olmaz. Hemen birileriyle takiplesmesi filan ıyy. Üstelik ciddi niyetle tanıştırıldığı eski kız.
Hepinize fikirleriniz düşünceleriniz için teşekkür ederim. Değecek bir insan olmadığından artık acımı hafifletmeyi zaman zaman başarabiliyorum. :)

Vallahi hepsini okudum evet durumumuz birbirine çok benziyor benimde sinir kontrolle sıkıntılarım var bu sanki kendi tercihimizmiş gibi bir de laf işitiyoruz biz bilmiyoruz sanki yanlış olduğunu da insan sevince de karşındakinden de anlayış bekliyor! benim şahsen ailesine bir kötü davranışım olmadı fakat yağcı bir kişiliğe sahip olmadığımdan “soğuk gelin” olarak adlandırıldım çok zor ya herkes çok haklı bu kırgınlıklar kalır ileride herkes daha da tahammülsüzleşince (gerçi bundam dahası olabilir mi bilmiyorum) nasıl olur bilmyorum... barıştınız mı siz peki devam ediyormusumuz?

Vallahi hepsini okudum evet durumumuz birbirine çok benziyor benimde sinir kontrolle sıkıntılarım var bu sanki kendi tercihimizmiş gibi bir de laf işitiyoruz biz bilmiyoruz sanki yanlış olduğunu da insan sevince de karşındakinden de anlayış bekliyor! benim şahsen ailesine bir kötü davranışım olmadı fakat yağcı bir kişiliğe sahip olmadığımdan “soğuk gelin” olarak adlandırıldım çok zor ya herkes çok haklı bu kırgınlıklar kalır ileride herkes daha da tahammülsüzleşince (gerçi bundam dahası olabilir mi bilmiyorum) nasıl olur bilmyorum... barıştınız mı siz peki devam ediyormusumuz?
Evet canım erkek arkadaşım ailesinin hatasını anladı kendiside fazlasıyla dolduruşa geldiğini farketti karşılıklı konuştuk anlaştık aileleri bir şekilde ikna ederiz önce kendi ilişkimizi duzelttik

Back