Sevgilime güvenemiyorum! Lütfen yardım edin! :(

yaşınıza rağmen olgun düşünen birisiniz.
en iyi kararı verirsiniz umarım.

Onunla tanıştığımız dönemde ben çok kötüydüm ve o zor günlerimde yanımda oldu.Beni yeniden hayata bağladı.Sonra da bana açıldı.Buluştuk ve aşık oldum.Bugüne kadar erkekler tarafından hep kandırılmak istendim.Ama onun koruyucu kollayıcı halleri beni ona bağladı.Bir de 30 yaşında olduğu için olgun olur diye düşündüm.Onla evliliği düşündüren sebep çok ama bir o kadar da tam tersi olumsuz şeyler var tabi.Yorumunuz beni üzmedi, estağfurullah.Tam tersine ben aşık olduğum için bazı şeyleri kalbim görmezden geliyor.Ama ben mantığımı kullanmaya çalışıyorum ileride pişman olmamak için.Yazdıklarınızla göremediklerimi, düşünemediklerimi fark ediyorum.Teşekkür ederim size ve yorum yapan herkese.ALLAH razı olsun.

yaşınıza rağmen olgun düşünen birisiniz.
en iyi kararı verirsiniz umarım.

Teşekkür ederim.Yaşıma rağmen çok şey görüp geçirdim, hayattan çok ders aldım.O yüzden olgun düşünmem gerekiyor, aynı acıları çekmemeye çalışıyorum.Buluşup sorunları anlatmaya ve ayrılmaya karar verdim.Tabi önce bu karara kendimi alıştırmam gerek.Zamanla alışacağım onsuzluğa.Sağ olun.

ben hukukçu degilim ama 5yaşında bir cocugu anneye degil babaya veriyorlarsa adam haklıdır diye düsünüyorum,
mantıklı biri, sorunlu bir eski eş yerine cocuguna anne olabilecek birini hayatına almak ister...

fakat bosanmadan hemen sonra beraber olmanız hem saglıklı gelmiyor hem de duygusal olarak kendini toparlayamadıgı icin size yoneldigini dusunuyorum...

üstelik sizin ciddi bir psikolojik probleminiz olup olmadıgını bilmeden cocuguyla bu kadar samimi olmanıza izin vermesi sorumsuzca geldi.
kızıyla ne zaman tanıştınız bilmiyorum ama bence 6ay sonra daha yeni tanışmmaya başlamanız gerekiyordu,
siz iki yetiskin olarak aranızdaki ilişki olgunlaşmadan cocuguyla sevgi bagı kurmanıza izin vermesi de dusuncesizce.
ayrıca adamın yerinde olsam tum bunları yapsam bile 20yaşında bir ogrencinin degisebilecegini düsünerek cocugumun hayatına da sokmazdım. sizi sevmiş olabilir gercekten ama kızıyla bu kadar iç içe olmanıza izin vermemeliydi.

aranızdaki yaş farkı, sizin ogrenci olmanız ilerde daha farklı bir hayat isteme ihtimaliniz, cocuklu biriyle olur mu vs tum bunları sorgulamanız gerektigi ise konunun sıkıntılı diger yüzü.
ayrılır mısınız yoksa evlenir mi bilmiyorum ama bu ilişki icin yeterli olgunlukta goremedim kusura bakmayın.
hele ki kucuk bir kız cocugunun sorumlulugunu almak, paylasmak... tum bu ihtimalleri dusunmeniz gerekirdi.
ustelik anne kız ilişkisinin onemli oldugunu, baba istemese bile gorusmeleri gerektigini ve bosanmıs birinin arada cocuk varsa eski eşiyle karsılasacagını bilerek hareket etmeli, kıskansanız bile içinize atmalıydınız...

şuanki duygularını az çok anlayabiliyorum ondan dolayı üzmek istemedim dedim..seni üzmediğimi duymak beni mutlu etti :) bebeğim çocuğu olan bir erkekle inan bana sağlıklı bir ne bir evlilik olur ne de saglıklı bir ilişki ... evlenmiş ayrılmış bir erkek ve bi çocuğu olan bi erkek babalıktan mı nedir bir olgunluk taşır.. koruyucu yapısı çok olur.. seni cezbeden bunlar olmasın sakın... sana acık ve net şunu diyebilirim ki 30 yaşındaki bir erkek özünde aslında tam bi çocuktur inan bana... erkekler nedense çok gec olgunlaşabiliyor günümüzde..onun şuanki olgunluğu dediğim seylerden ötürü... sen anladığım kadarıyla bu adama boşlukta olduğun bir zamanda rastlamışsın..bi çoğumuz böyle zamanlarda hata yaparız özelliklede bayanlar..inan yaş bile önemli değil hata yapmakta.. ben 31 yaşındayım belki şuan sana böle akıl veriyor olabilirim ama benim yaptıklarımı yada şuan yasadığımı bilsen bu benden daha küçükmüş diyebilirsin..ama şunu çok iyi biliyorum ki yaşayan yani durumun içinde olan hatasını net göremez..dışardaki izleyen daha net görür aynı dizi film izlerken bizlerin izleyici olarak kimin haklı kimin haksız kimin sevip kimi sevmediğini anladığımız gördüğümüz gibi... ben senin bi ablan olarak diyorum ki ; bu adamla ilişkini noktala ve bir süre kafanı toplayana kadar kimseyi hayatına sokma..dışarda öle güzel mert insanlar varki sen daha çok gençsin bebeğim..daha hiçbişey görmedin..sakın ve sakın bu en güzel çağlarını sorunlu insanlarla öldürme... hem okuyormuşsun geleceğinde ne insanlar çıkar karşına... evlenip ayrılmış çocuğu olan insanla geçim çok zordur...sen hep hayatını 4 kişi yaşamak zorunda kalırsın..o, sen, çocuğu ve eski eşi... o yüzden boşver tatlım inan bana gün gelicek diyeceksin ki iyiki seçimimi bu yönde yapmışım ... hayatın sana hep güzellikler getirmesini diliyorum...seni kocaman öptüm bitanem :)

senden tam 15 yaş büyüğüm, aynı özelliklerde bir ilişkiden yeni çıktım sayılır. evlenmiş ayrılmış bir erkek ve bir çocuk.. tablo aynıydı yani.
ayrıntı vermeyeceğim. çok gençsin, ben bu yaşımda kaldıramadım,yapamadım.
ayrıl güzelim...

onlar ayrılmışlar bir kere. eşi başka biriyle olabilir bundan doğal bir şey yok.
eşi aklı başında biriyle kızını da koruyabilir ama aldatma durumlarından dolayı ayrıldıysa eğer sevgilinin tedirgin olma durumunu az da olsa anlayabilirim.
sonuçta dünya çok kötü ve neler duyuyoruz. kıskançlıktan dolayı olduğunu sanmıyorum ben.

30 yaşında tecrübeli bir çocuk sahibi bir erkek, üstelik telefonunu şifrelerini gizliyor.
5 yaşında bir çocuk ( şuan seni seviyor olabilir ama büyüdükçe annesinden ayrı olmasının ve senin o evde olmanın sebeplerini kurcalayacak ve böyle kalmayacaktır.
20 yaşında sen...Bana kalırsa dayının da dediği gibi davul bile dengi dengine. Sen daha çok gençsin bilemiyorum tabi ama duyguların ağır basıyor olabilir. Şuan 20 yaşımdaki halimi düşünüyorum da ne çok hata yaptım. Bende o yaşlarda birine aşık olduğumu sanmıştım. O kişi de ateşten top gibiydi benim için ve o yaşın verdiği cesaretle gözüm görmemişti. Neyse ki büyük hatalar yapmamışım. Şuan benim için sadece mide bulantısı başka bir şey değil. Demem o kii ; 20 yaş büyük kararlar için çok erken çookkk....

Erkeğin sevgilisi olabiliyor, kızı ile ilişki kurabiliyor ve kız çocuğu kavramı burada önemsizleştiriliyor ancak annenin sevgilisi olunca beyefendi rahatlıkla küfür edip, kovabiliyor? Bu mudur? Enteresan.. Bence takılmanız ve anlamanız gereken daha ciddi sorunlarınız var.

Tatlım,burda benim yazacaklarım ve diğer yazan ablalarının cümleleri seni acıtabilir.Ama biz ileride daha büyük acılar yaşamaman için konuşuyoruz.
20 yaşındasın.Biz senin yaşıtlarına evlilik düşünmeyin derken,sen senden 10 yaş büyük çocuklu bir adamla evlenmek niyetindesin.Nedir bu acele.20 yaşında bir kızın kocadan önce kendi hayatını istikbalini düşünmesi lazım.Baba yok,anneyle görüşmüyorsun.Senin daha çok kendi ayakların üzerinde durmak için istekli olman azimli olman,okuman gerekirken,meslek sahibi olman gerekirken başka şeyler düşünüyorsun.İster çocuklu olsun,ister hiç evlenmemiş biri..senin şu yaşta kendini düşünmen lazım.

Yorumlarından çok toy,henüz en ufak bir olgunluk taşımamış olduğunu farkettim.Olgun olmanı beklemiyorum ama mantıklı olman gerekiyor.hep tek taraflı bakmışsın olaylara.Bu adam seni suya götürür susuz geri getirir.Tecrübeleri var.Şu an derdi bekar toy bir kızla evleneyim çocuğuma baksın evi çekip çekiştirsin......Birkere boşanır boşanmaz hemen seninle birliktelik yaşamaya başlamış.Bir facebooka gelen mesajla mı hemen karısının onu aldattığı kanısına varıyor.Senin o okuduğun kağıtlarda delil olarak resim şahit var mı?Adam zaten kronik kıskanç belli.O nasıl kızının ne idüğü belirsiz bir üvey babayla yaşaması olayını düşünüyorsa,kadında kızının ne idğü belirsiz bir üvey anneyle yaşamasını düşünüp kaygılanabilir.Her iki taraf içinde geçerli bu.Bu sevgilin dul çocuklu.Karşısına senin dışında kız çocuğu olan dul bir kadında çıkabilir,Kısmet.O zaman ne olacak. Bir de eski karısı kızını almaya geldiği zaman karşısına kapıya sen çıkıyorsun.Ne ucuz,ne vahim ne yalış bir hareket.Sen nasıl böyle bir olaya müdahil olup,kendini küçük düşürüyorsun.Sen niye muhatap oluyorsun niye karışıyorsun niye kendini ortaya atıyorsun.

Diyorsun ki mahkeme çocuğu babasına vermiş,demek ki kadın haksız.Ne alakası var.Erkeğin ekonomik şartları daha uygundur.Kendi talep etmiştir,şart koşmuştur.Mahkeme şartlara göre velayet verir.

Yine diyorsun ki,kadın ailesinin yanında oturmuyor.Olabilir.Bu onun namussuz olduğunu mu gösterir.Sen nerden bileceksin aile ilişkilerini.O da senin için derse iyi evlat olsa annesiyle görüşür diye.Bak kadın mahkemeye şans oyunları oynuyor çalışmıyor demiş.Bunlar ciddi şeyler.Tek taraflı bakma.Adamın ailesi bile çocuk konusunda uyarmış seni.Çocukla anlaşmak ilgilenmek demek parkta güzel vakit geçirmek,birlikte uyumak demek değildir.O çocuk ne olursa olsun anne çocuğu.Ve annesi olduğu sürece,anne de baba da birbirleriyle görüşecekler.Bunu sen engelleyemezsin.Anne babası ayrı bir çocuğun sorumluluğunu nasıl yükleneceksin.Daha 6 aylık bir ilişkide yıpranmışsın.Seni bu kadar olayın içine çekmiş..aklını başına al.ağrısız başını ağrıtma.Ayrılsan 3 gün ağlarsın.Ayrılmasan ömür boyu.

Sen tek taraflı dinleyerek onların neden boşandığını biliyorsun anladığım kadarıyla. Bir de çocuğun annesinden dinleseydin kimbilir o neler anlatacaktı. Boşanma aşamasında biri olarak söyleyebilirim ki mahkeme çocuğu suçsuz kişiye veriyor diye bir şey yok.

İkincisi yaşın henüz çok genç. Önünde kocaman bir ömür var. Senin yaşındakiler kendi yaşıtlarıyla eğlenirken sen çoktan bazı şeyleri yaşamış, bazı şeylerden hevesini almış biri ile berabersin. İlerde bu kişiyle evlendiğinde sen ilk evliliğim diye çok heves edip uğraşırken aynı heyecanı sevgilinde göremeyeceksin.

Son olarak bir çocuğun sorumluluğunu almak zordur hele ki daha anneliği tatmadan. Yaşın çok genç, bu kadar sorumluluğu kaldırabilecek misin?

Şimdiden yıpranmışsın. Onların kendi iç meselelerine ister istemez girmişsin. Ne gerek var ki dertsiz başına dert alıyorsun.

Teşekkür ederim.Yazdıklarınız doğru.Eğer onunla sorunsuz bir ilişkimiz olsaydı ve beni gerçekten sevdiğinden emin olup ona tamamen güvenebilseydim çocuğun sorumluluğunu da alabilirdim ama maalesef şartların öyle olmadığını görüyorum 6 ay sonra.Onunla tüm bu sorunları konuşup medeni bir şekilde ayrılmaya karar verdim.Evlilik düşüncesini kafamdan sildim.En az 5 yıl düşünmeyeceğim.Bu olgunlukta olmadığıma karar verdim.Hayırlı akşamlar.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim ablacım. :) Hayat hepimize güzellikler getirsin inşaallah.Yazdıklarınızda çok haklısınız.Onun korumacı davranışları ve sahiplenmesi beni cezbetmişti.Ama dediğiniz gibi tam bir çocuk aslında o.Yaşına göre çok çocukça hareketleri, gereksiz kıskançlıkları var.İlk aylarda her şey güzeldi ama aralıktan beri çok büyük kavgalarımız oldu.Defalarca ayrılığın eşiğinden döndük.Kavgalarımız devam ediyor yani evlenmek gibi bir hata yaparsak anlaşamayacağımız ortada.Zaten ben ona güvenemediğim için ve onun evliliğin sorumluluğunu alacak olgunlukta olmadığını anladığım için artık kendimi ayrılığa hazırlamaya çalışıyorum.Ama ayrılık konusunda da kafama takılan şeyler var.Kafamı şişirdin artık demezseniz bu konuda da fikrinizi alabilir miyim?

Teşekkür ederim.Cidden sorunlar çok oluyor.Ben de kaldıramıyorum.Kendi sorunlarımla baş edemezken bir de onla tartışınca hep ağlayıp üzülüyorum.Konuşup ayrılmak en hayırlısı olacak sanırım.

Teşekkür ederim.Haklısınız.Geç olmadan başımdan büyük işlere kalkıştığımın farkına vardım.

ne demek sıkmak bitanem tabi ki ne sormak istersen sorabilirsin bana :)

Teşekkür ederim.Doğru söylüyorsunuz.Onun yaptığı hatalı bir evliliğin derdini o çektikçe ben de çekiyorum onla.Sorunlar bitmiyor 6 aydır.Ona yardım etmeye çalışıyorum ve hep yanında oluyorum ama karşılığını göremiyorum.Gerçekten çok yıprandım.Bir süre üzülür sonra atlatırım dediğiniz gibi.Sağ olun.

ne demek sıkmak bitanem tabi ki ne sormak istersen sorabilirsin bana :)

Teşekkür ederim ablacım. :) Ben bu sorunumu size özel olarak soracaktım fakat mesaj sayım 50'ye ulaşmadığı için gönderemedim.Affınıza sığınarak size arkadaşlık isteği gönderdim.Kabul ettiğinizde mesaj yazabilecek miyim size bilmiyorum, forumda 2. günüm daha. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…