Selam arkadaşlar, benim bir ilişkim var ve şu an farklı şehirlerdeyiz. Bu yüzden sevgilim fırsat buldukça benim yaşadığım şehre gelir. Ben gidemediğim için o hep gelir. Bu seferki buluşmamızda kuzenim onunla tanışmak istediğini söyledi. Pek hoşuma gitmese de sevgilime durumu anlattım. Sevgilim de sorun olmayacağını sadece beni görmek istediğini ve başka bir şeyi dert etmememi söyledi. Kuzenime tamam gel görüşelim dedim. Kendi kendini davet eden kuzenim bir de canım şunu bunu çekiyor diye mekan da seçmeye başladı. Neyse ona da tamam dedim ve görüştük.
Arkadaşlar, olay şu ki: Sevgilim şu an çalışmıyor ve buna rağmen ben gidemediğim için sürekli o benim yanıma geliyor. Her buluşmamızda da hesabı o öder. Ben de bu sefer yemekte canım ben ısmarlamak istiyorum dedim. O istemedi ama kasada münakaşaya girmeden hallettik. Bu arada ben de çalışan bir kadınım, Meb’te öğretmenim. Yemekten sonra cafeye gittiğimizde sevgilim sen karışmayacaksın dedi ve o ödedi hesabımızı. Daha sonra sevgilimi yolculadım
Ama ertesi gün kuzenim bu durumu belli akrabalara anlatmış ve onlar da çocuk nasıl hesap ödetir şimdiden vs konuşmuşlar.
Kuzenime o kadar kızgınım ki o çalışmadığı için ne zaman buluşsak elini cebine attırmam ona karşı bu kadar düşünceliyken o gelip bedavadan yiyip içip üstüne de arkamızdan konuşmuş. Benim sevgilim senin hesabını ödemek zorunda değil, kimse değil. Parana göre çıkarsın mekanlara gider ya da gezersin. Ben paramın yetmeyeceği yerlere gitmem mesela ve birilerine de hesabımı ödetirim kafasıyla düşünmem. Ayrıca kuzenim ve arkamızdan konuşan tayfa kendileri ağır feminist -sözde- eşitlikçi olan insan kadın şunu yapmalı erkek şunu yapmalı demez.
Ayrıca sevgilim işine Allahın izniyle başlayacak yakında, maddi bir sıkıntımız yok evlilik düşünüyoruz. Şimdiye kadar hesap konusunu hiç düşünmedim o düşündürtmedi sağ olsun. Bu durum özel bir durumdu ve düşünceli davrandım bence benim param onun parası diye bir şey yok. Kuzenimin de kötü niyetli olduğunu düşünüyorum.
Kızlar sizin fikriniz ne? Hesabı hep erkek mi ödemeli? Kadın ödediğinde değersizleşir mi? Bunun dengesi sağlanır mı? Yoksa sevgiye dayalı ilişkilerde bu tür konular gündem olmaz mı? Ve kuzenime kızgın olmakta haklı mıyım?