Sevgili, kuzen ve bir küçük hesap meselesi?

Hesabı ödeyerek doğrusunu yapmışsın. Kuzenin çok çiğ biri, anlaşılan o ki tanışmak isteme sebebi dedikodu yapmakmış.Hesabı sevgilin ödeseydi yine konuşacak bir şey bulurdu. Bence yaptığı basitliği herkese anlat. Adab-ı muaşeretten sınıfta kaldı. Tebrik ediyorum.
Teşekkür ederim gerçekten çok basit bir insanın sergileyeceği davranışlar bunlar

Kuzeninizden cehalet ve hadsizlik akıyor. Muhtemelen kendisi Twitter'ın verdiği yetkiye dayanarak feminist olanlardan. O kadar çoklar ki bunlar, koca bir ideolojinin içini bomboş ettiler.

Bence hesap ödeme konusunda doğru olanı yapmışsınız. Şehir dışına çıkmak da bir masraf neticede, şu an çalışmıyormuş ona rağmen sizi görmek için bir bütçe ayırıp gelmiş. Çok severim böyle tatlı davranışları. Siz de onu bir şeyler ısmarlayarak ağırlamışsınız. Burda gayet müşterek bir durum var. İçi fesat çürüklerin lafını hiç umursamayın. Kendisine zengin koca peşinde başarılar dileyip mesafe koyun.
Ay çok haklısınız bunlar yüzünden feminizm kötü algılanıyor resmen.

Kesinlikle ilişkide her iki taraf da birbirine karşı jestlerde bulunmalı öyle ya da böyle çünkü öbür türlü tek taraflı olmaz bu iş. Sevgilim sadece beni görmek için o kadar yol gelecek masraf edecek ben ise onun için bir şey yapmayacak mıyım? O zaman sevgi terazisinde denge diye bir şey olmaz. Bizim aramızda mesele olmayan şeyleri bile mesele yapmaşaları zaten ne kadar fesat olduklarını gösteriyor.

Selam arkadaşlar, benim bir ilişkim var ve şu an farklı şehirlerdeyiz. Bu yüzden sevgilim fırsat buldukça benim yaşadığım şehre gelir. Ben gidemediğim için o hep gelir. Bu seferki buluşmamızda kuzenim onunla tanışmak istediğini söyledi. Pek hoşuma gitmese de sevgilime durumu anlattım. Sevgilim de sorun olmayacağını sadece beni görmek istediğini ve başka bir şeyi dert etmememi söyledi. Kuzenime tamam gel görüşelim dedim. Kendi kendini davet eden kuzenim bir de canım şunu bunu çekiyor diye mekan da seçmeye başladı. Neyse ona da tamam dedim ve görüştük.

Arkadaşlar, olay şu ki: Sevgilim şu an çalışmıyor ve buna rağmen ben gidemediğim için sürekli o benim yanıma geliyor. Her buluşmamızda da hesabı o öder. Ben de bu sefer yemekte canım ben ısmarlamak istiyorum dedim. O istemedi ama kasada münakaşaya girmeden hallettik. Bu arada ben de çalışan bir kadınım, Meb’te öğretmenim. Yemekten sonra cafeye gittiğimizde sevgilim sen karışmayacaksın dedi ve o ödedi hesabımızı. Daha sonra sevgilimi yolculadım 🥰 Ama ertesi gün kuzenim bu durumu belli akrabalara anlatmış ve onlar da çocuk nasıl hesap ödetir şimdiden vs konuşmuşlar.

Kuzenime o kadar kızgınım ki o çalışmadığı için ne zaman buluşsak elini cebine attırmam ona karşı bu kadar düşünceliyken o gelip bedavadan yiyip içip üstüne de arkamızdan konuşmuş. Benim sevgilim senin hesabını ödemek zorunda değil, kimse değil. Parana göre çıkarsın mekanlara gider ya da gezersin. Ben paramın yetmeyeceği yerlere gitmem mesela ve birilerine de hesabımı ödetirim kafasıyla düşünmem. Ayrıca kuzenim ve arkamızdan konuşan tayfa kendileri ağır feminist -sözde- eşitlikçi olan insan kadın şunu yapmalı erkek şunu yapmalı demez.

Ayrıca sevgilim işine Allahın izniyle başlayacak yakında, maddi bir sıkıntımız yok evlilik düşünüyoruz. Şimdiye kadar hesap konusunu hiç düşünmedim o düşündürtmedi sağ olsun. Bu durum özel bir durumdu ve düşünceli davrandım bence benim param onun parası diye bir şey yok. Kuzenimin de kötü niyetli olduğunu düşünüyorum.

Kızlar sizin fikriniz ne? Hesabı hep erkek mi ödemeli? Kadın ödediğinde değersizleşir mi? Bunun dengesi sağlanır mı? Yoksa sevgiye dayalı ilişkilerde bu tür konular gündem olmaz mı? Ve kuzenime kızgın olmakta haklı mıyım?
Cok gerekszi belliki dedikodusu olan biri. Araya kesinlikle mesafe koy derim. Bende vardi iki tane boule yaklasik uc senedir biriyle tamamen kopardim bagimi digeriyle de tamamen mesafeliyim dugunde cenazede gorsem merhaba merhaba. Yani engerek ve kobra bu hala kizlarimin yaninda huri melek kalir. En guzeli gorusmemek. Her zman derim insanin ailesi en yakinidir. Anne abla varsa hele inan bunlardan iyi

Kuzenim bu teklifi defalarca yaptı tanışsın da daha da ısrar etmesin dedim ve kuzenime zaten durumu anlatmıştım ona rağmen konuşmuş arkamdan
Kuzenine de ki seni samimi görüp buluşmamıza çağırdım, sen de gidip dedikodumuzu yapmışsın, teşekkürler.

Sonra da ne derse desin uzun süre affetme

Sığır ve kıskanç bir kuzenin var

Kuzeninizin ve diğerlerinin yanında bundan sonra sevgilinizden bahsetmeyin bence hiç güvenemedim kıza. Laf taşımasıda iğrenç. Feminist olup hesap ödemenizin dedikodusunu yapmalarıda ayrı bir cehalet bu akbabalardan uzak dur.

Teşekkür ederim söylediklerinizi dikkate alacağım
Aslında yalnızca benimle ilgili olsa bu kadar takmazdım sevdiğime karşı yapılınca daha çok sinirlendim

Asıl sorun aile icinde sevgilinizi kötü göstermesinde. Ilk izlenim cok önemli. Bir aileye nasil girerseniz öyle devam eder genelde. Kuzenin iyi niyetli felan. Sahsen bundan sonra uzak tutardim kendimden.

Kuzeniniz sadece arkanızdan laf etme konusunda haksız. Uzak mesafe ilişkisi yaşayanlar haftada min 2-3 kere görüşmekten uzak lişiler olduğundan arada bir geldiğinde paranın lafını etmemeli. 1 kişi ne kadar fazla yiyip içmiş olabilir. Kaç yaşında insanlar bir zahmet ilişki yapıyorlarsa onun da maddi sorumluluğunda olsunlar. Maddi sıkıntınız yokmuş, sevgiliniz çalışmadığı halde bunu demişsiniz orasını anlamadım ama madem sıkıntınız yok ailenizden biri olan kuzeninizle tanışmak onun da hesabını ödemek, hoş tutmak zahmet olmamalı. Evlenme yolundaysanız zaten aileyle tanışacaktı bir noktada.
Yok ben kuzenimle zaten yakın değilim sevgilimin onunla tanışması benim için önemli değil diyorsanız da görüşmek istediğinde biz başbaşa kalmak istiyoruz derdiniz.

Sağlam bir ilişkide kim müsaitse, kimin içinden geldiyse veya o öder. Böyle şeylerin lafı bile olmaz. Kuzen kendisini zorla davet ettirdiyse elini de cebine atacaktı. Dedikodu yapmış olması ise zaten başlı başına rezillik. Bence yüzleşin kuzeniniz ile ve yaptığından hiç hoşlanmadığınızı söyleyin. Bir daha da böyle planlara davet etmeyin. Akrabaların böyle yerlerde işi yok zaten.

Kuzeninizden yediklerinin parasını isteyin, senin yediklerinide ödemek zorunda degildik sonuçta diyerek.
Benimde bir kuzenim ankaraya gittigimde goruselim hemde erkek arkadasimla tanis diyerek beni bi cafeye davet etti.
onun erkek arkadasda calismiyordu benide ilgilendirmez.
Neyse yedik içtik ben hesabi odemek istedim, davet edilsemde yuk olmamak için kuzenim israr kiyamet kendisi odedi sevgiliside " koskoca kiz sen niye oduyosun yeaa onun hesabini dedi" sanki kendi hesabinida odetmemiş gibi.
kuzeninizde tam bu kafa yerinizde olsam bu dedikodusuna karşılık " X o kadar görmemiş gibi yediki çocuğa yük olmamak için hesabı ben ödedim" derdin herkese.
kuzeninizde görgüsüzlüğüyle otursun sonra yerinde 😁

Gerçek, sağlam, güven temelli ilişkilerde hesabı kim ödedi hesapları yapılmaz. Müsait olan çıkarır öder. Bazen duruma göre bir tarafın daha fazla ödediği olur. Bunlar normaldir. Hesap ödemek erkeği daha erkek yapmaz, hesap ödetmek kadını daha kadın yapmaz.
Sizin durumunuzda sizin daha fazla elinizi cebinize atmanız lazım bence mesela. Adam şehir dışından geliyor her seferinde sizin için ve sizin sabit bir geliriniz var, Onun henüz yok.
Kuzeninizi baştan davet etmeniz hata olmuş. Belli ki dedikodu potansiyeli olan birisi, olan olmuş. Böyle yuzsuzler tavır yapmaktan, mesafe koymaktan anlamaz. Direkt olarak yüzüne neden arkamdan konuştun, neden sevgilimin dedikodusunu yaptın diye sorun ki bir daha yapamasın.

Selam arkadaşlar, benim bir ilişkim var ve şu an farklı şehirlerdeyiz. Bu yüzden sevgilim fırsat buldukça benim yaşadığım şehre gelir. Ben gidemediğim için o hep gelir. Bu seferki buluşmamızda kuzenim onunla tanışmak istediğini söyledi. Pek hoşuma gitmese de sevgilime durumu anlattım. Sevgilim de sorun olmayacağını sadece beni görmek istediğini ve başka bir şeyi dert etmememi söyledi. Kuzenime tamam gel görüşelim dedim. Kendi kendini davet eden kuzenim bir de canım şunu bunu çekiyor diye mekan da seçmeye başladı. Neyse ona da tamam dedim ve görüştük.

Arkadaşlar, olay şu ki: Sevgilim şu an çalışmıyor ve buna rağmen ben gidemediğim için sürekli o benim yanıma geliyor. Her buluşmamızda da hesabı o öder. Ben de bu sefer yemekte canım ben ısmarlamak istiyorum dedim. O istemedi ama kasada münakaşaya girmeden hallettik. Bu arada ben de çalışan bir kadınım, Meb’te öğretmenim. Yemekten sonra cafeye gittiğimizde sevgilim sen karışmayacaksın dedi ve o ödedi hesabımızı. Daha sonra sevgilimi yolculadım 🥰 Ama ertesi gün kuzenim bu durumu belli akrabalara anlatmış ve onlar da çocuk nasıl hesap ödetir şimdiden vs konuşmuşlar.

Kuzenime o kadar kızgınım ki o çalışmadığı için ne zaman buluşsak elini cebine attırmam ona karşı bu kadar düşünceliyken o gelip bedavadan yiyip içip üstüne de arkamızdan konuşmuş. Benim sevgilim senin hesabını ödemek zorunda değil, kimse değil. Parana göre çıkarsın mekanlara gider ya da gezersin. Ben paramın yetmeyeceği yerlere gitmem mesela ve birilerine de hesabımı ödetirim kafasıyla düşünmem. Ayrıca kuzenim ve arkamızdan konuşan tayfa kendileri ağır feminist -sözde- eşitlikçi olan insan kadın şunu yapmalı erkek şunu yapmalı demez.

Ayrıca sevgilim işine Allahın izniyle başlayacak yakında, maddi bir sıkıntımız yok evlilik düşünüyoruz. Şimdiye kadar hesap konusunu hiç düşünmedim o düşündürtmedi sağ olsun. Bu durum özel bir durumdu ve düşünceli davrandım bence benim param onun parası diye bir şey yok. Kuzenimin de kötü niyetli olduğunu düşünüyorum.

Kızlar sizin fikriniz ne? Hesabı hep erkek mi ödemeli? Kadın ödediğinde değersizleşir mi? Bunun dengesi sağlanır mı? Yoksa sevgiye dayalı ilişkilerde bu tür konular gündem olmaz mı? Ve kuzenime kızgın olmakta haklı mıyım?
Kuzeninizi dün tanımadınız,böyle birini yanınızda getirmeniz iyi olmamiş.Konuşsun dursun sizde lafı gelince" agopun kör kazı gibi ne bulduysa yemeyi bıraksın toplumda hoş görülmüyor" dersiniz......

Cok gerekszi belliki dedikodusu olan biri. Araya kesinlikle mesafe koy derim. Bende vardi iki tane boule yaklasik uc senedir biriyle tamamen kopardim bagimi digeriyle de tamamen mesafeliyim dugunde cenazede gorsem merhaba merhaba. Yani engerek ve kobra bu hala kizlarimin yaninda huri melek kalir. En guzeli gorusmemek. Her zman derim insanin ailesi en yakinidir. Anne abla varsa hele inan bunlardan iyi
Çok haklısınız teşekkür ederim biz kendimizden uzak tutalım ve Allah da korusun şerlerinden

Kuzenine de ki seni samimi görüp buluşmamıza çağırdım, sen de gidip dedikodumuzu yapmışsın, teşekkürler.

Sonra da ne derse desin uzun süre affetme

Sığır ve kıskanç bir kuzenin var
Teşekkür ederim öyle yapacağım açıkça davranışını hoş bulmadığımı belirteceğim

Kuzeninizin ve diğerlerinin yanında bundan sonra sevgilinizden bahsetmeyin bence hiç güvenemedim kıza. Laf taşımasıda iğrenç. Feminist olup hesap ödemenizin dedikodusunu yapmalarıda ayrı bir cehalet bu akbabalardan uzak dur.
Teşekkürler her cümlenize katılıyorum kesinlikle

yani bunun dedikodusunu yapanı ben olsam bana söylendiği anda yerin dibine sokardım.
size lafı getirene x arsız ve açgözlü gibi yiyip içmeseydi bende sevgilime mahçup olup hesabı ödemek zorunda hissetmezdim. derdim.
Ay o kadar haklısınız ki gerçekten böyleleri yerin dibine sokulmayı hak ediyor
Teşekkür ederim yorumunuz için

Asıl sorun aile icinde sevgilinizi kötü göstermesinde. Ilk izlenim cok önemli. Bir aileye nasil girerseniz öyle devam eder genelde. Kuzenin iyi niyetli felan. Sahsen bundan sonra uzak tutardim kendimden.
Çok teşekkür ederim yorum için evet ben de sevgilimi kötü göstermesine üzüldüm çokça

Kuzeniniz sadece arkanızdan laf etme konusunda haksız. Uzak mesafe ilişkisi yaşayanlar haftada min 2-3 kere görüşmekten uzak lişiler olduğundan arada bir geldiğinde paranın lafını etmemeli. 1 kişi ne kadar fazla yiyip içmiş olabilir. Kaç yaşında insanlar bir zahmet ilişki yapıyorlarsa onun da maddi sorumluluğunda olsunlar. Maddi sıkıntınız yokmuş, sevgiliniz çalışmadığı halde bunu demişsiniz orasını anlamadım ama madem sıkıntınız yok ailenizden biri olan kuzeninizle tanışmak onun da hesabını ödemek, hoş tutmak zahmet olmamalı. Evlenme yolundaysanız zaten aileyle tanışacaktı bir noktada.
Yok ben kuzenimle zaten yakın değilim sevgilimin onunla tanışması benim için önemli değil diyorsanız da görüşmek istediğinde biz başbaşa kalmak istiyoruz derdiniz.
Biz parayı konuşmadık ki bunu mevzu eden onlar ayrıca sevgilimin iş durumu şu an çalışmıyor ama bir iki ay sonra işine devam edecek özel bir durum dönemlik bir süreç sürekli işsiz değil tabi

X