Sevgilimden Para İstemeli Miyim ?

1. İşe gir mutlaka.
2. Sevgilin hesabını bilmiyor. İleride çok üzülürsün.
İş arıyorum ama gerçekten benim alanımda tüm işverenler tecrübe arıyor zaten o yüzden şimdiki is yerinde sadece yol parasına gidip geliyorum sırf tecrübe edineyim diye
Sevgilime gelince ailesi söz konusu olunca akan sular duruyor hala diyor ki babam 100 bin istesinler yine çeker gönderirim onlar benim canım kanım...
Hayatım sen sıkıntı cekiyosun böyle de diyorum bazen ozaman bile kelebek onlar orda sıkıntı çekerken hiç birşey umrumda değil ben sıkıntı çekerim yeter ki onlar uzulmesin diyo

daha bırakın evlenmeyi nişanlanmadan adamın parasına göz dikmişsin gibi geldi bana
her ne kadar sen iyi düşüncelerle yola çıkmak istesende saçma yani sakın yapma derim
o kendi gelceğini kendi düşünsün dediğim gibi nişanlısı bile değilsin

Kendine bunu neden yapıyorsun?

Bana sende fedakarlık yaparsın dediği zaman dayanamayip ailene gelince var da bize gelince niye yok dedim diye ayrılmıştı benden. Hayır gerçekten olmasa bana şunu al bunu al diye adamı sık boğaz etmem ama sizinde dediğiniz gibi annesi babasi isterken niye neden niçin diye sormaz gider kredi çeker verir ama benden anlayış bekliyor. Öyle diyince de onlar keyfinden istemiyo babam maaş alamıyor dolap bomboş faturalar var kardeşim okula gidiyor ne yapsın bu insanlar sana yazıklar olsun asıl senin bana hayatım önemli değil 2 bine koltuk alcagimiza 1000 liraya alırız bak ailende sıkıntı da demen lazımdı diyor. Bende korkuyorum evlendiğimizde bu ayrımı yapamamasindan
Ama ne zaman konu açsam paragöz oldum.
Bi kerede ya bu adam da annesi babasi için bunları yapiyosa karısı çocukları için neler yapmaz diye düşün dedi kızdi bana

Ohooo araba coktannnn satıldı bile .
Oda borç için satıldı yine.
Diyorum ya ben anlamıyorum artık bu paralar nereye gidiyor 10 bine araba satıldı 2-3 bini sevgilim aldı o zaman da maasinda eksiye düşmüştü onu kapattı 2-3 babasina lazım olmuş geri kalanla da yine bi şekilde harcandi soramiyorum ki duyduğum kadarını biliyorum sadece

Gelin ata binmil ya nasip demiş ne para istemesi olur mu öyle şey ayrıca bi adamın hesabını bilmesi çok önemli yoksa işin iş nereye kadar sen idare ettireceksin. Ailesine yardıma gelince de ona bi şey deme hakkın yok karısı değilsin, nişanlısı değilsin adamlar beslemiş büyütmüş meslek sahibi etmiş üç kuruş da yardım etmesin mi canım

Bikere size ne hakla paragöz diyebiliyor ki ben onu anlamıyorum. Bana paragöz diyorsa zaten ben ayrılırım ondan ne igrenc bi kelime bu. Sanki onlardan kıs bana ver diyorsunuz.

Babasi neden bi is bulmuyor baska? Yine sigortası ödenir bi de az bucuk da olsa maas alır suanki halinden daha iyi olur.

Sevgilin aile aşığı bi adam ve ben eminimnki evlendikten sonra da ailesi hep en önemli olacak.

Sana idare et demek de kolay tabi. Idare edecekse kıssın sigarasından madem, o parayı ileride evlilik icin kenara atsın.

Kusura bakma ama hic gelecek vaadetmiyor sevgilin

Valla bu kadar önyargı pes doğrusu.
Ben bugüne kadar ondan para istemiş insan değilim bende olmadığı zaman mesela onu görmeye gitmişimdir zorla gel gel diye cagirmistir sonrada geri dönüş yol parami vermiştir ondan öyle para almisimdir.
Onun dışında 2 yıl boyunca ben Ünv. Deyken yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi ben yurtta kaliyodum sabahları kahvaltı hakkımla 2 poğaça alıp o işten çıktı parası da yok evde kahvaltı lik da yoktur diye sabah 7 de kalkıp onun evine gidiyordum karnı aç kalmasın diye sırf 1 poğaçayı onunla yemek için.
Mahçup olmasın diye de sürpriz yaptım derdim
Gizli gizli makinaya çamaşır atıp aşkım pantolonunun cebinde para kalmış makinada yıkanmış diyip çok para koydum öyle cebine ıslak ıslak sırf mahçup olmasın diye
Okul bitince Memleketime dönmeden önce burs kartimi ona bıraktım içinde 3 aylık 900 lira para vardı belki bulusursak ihtiyacın olur dedim o kartı da gizli gizli bıraktım sırf bana geri veremesin diye
Bu anlattiklarim yasadiklarimizin yarısı bile değil yani benim para avcisi değilim ben bütün bunları sevgilime soylemesem de anlıyordu benim yaptığımı o yüzden oda benim oyle biri olmadigimi bilir. Her zaman da der ben senin hakkını ödeyemem diye

Arkadaslar benim kimsenin parasına ihtiyacım yok Allah aşkına yapmayın.
Bu kadar önyargılı olmayın

Sorun şurda ki sevgilime kalsa bugün tamam desem evlencez zaten ben oyüzden dert ediyorum aylardir kafamin etini yiyor evlenelim diye hayatım bu kadar borç icinde Nereye evleniyoruz hadi benim işim olsa tamam ama benimde isim yok düğün yapmak evlenmek kolay mı diyorum o zaman bile yanlış anlasiliyorum hala gelmiş bana seneye evlencez diyor siz olsanız dert etmez misiniz nasıl evlencez çok borc var diyince paragöz oluyorum

Valla babasi daha genç 46 yaşında abisi gibi yazdığını bende düşünüyorum ama böyle bi soruyu sevgilime soramiyorum bile
Paragöz demiyor ama onu ima ediyo utanıyorum yapma kelebek hersey para mı offf sana inanmıyorum gibisinden konuşuyor bu defa beni utandiriyor evet aile aşığı ona bu durumu dile getirmeye calistigimda ben senden çocuklarımdan para kısacak değilim benim 2 ailem olacak hepinizin yeri ayrı kendini kıyaslama diye kızıyor bana

bak ben sana ölesin demedim eğer onun parasını istersen paragöz gibi gözükürsün o yüzden isteme bırak o düşünsün demek istedim ...inşalah evlenirseniz borç ödenir merak etme hem evlendiğinizde aileside sevgilinin peşini bırakır bu çocuk düğün yaptı diye bidah ondan bişi istemesler bölece sizde geleceğinizi sende iş bularak daha iyi günlere taşırsınız

Bence sevgilime kalsa bugün evleniriz demeniz biraz hayal ürünü olmuş. O kadar borçla nereye evleniyor? Bir düğün yapmak kolay mı? Ailesinin deseniZ kesinlerime hayrı yok. Çok pahalı düğün yapacaksınız diye tabii ki bir şey yok ama yine de küçük bir düğün uygun fiyatlı eşyaları bile kredi batağındayken alması mümkün değil, siz de işe girip birikim yapmaya başlasanız bile Öok yüksek bir maaş alamayacaksınız başlarda sanırım değil mi?

Ki bence en önemlisi şu: kendisi demiş yine istesinler 100bin istesinler çekerim diye, üzgünüm ama sizi, geleceğinizi birinci sıraya koyan bir erkek yok karşınızda, yarın bir gün çocuklarınızla zorluk çekerken de ailesinin borcunu ödüyor olabilirsiniz. Çünkü çok tutumlu bir ile gibi durmuyorlar.

Her halükarda zaten paragöz gibi oluyorum demişsiniz, bir de para istemeyin bence, bir başka arkadaş demiş zaten bir yıl isteseni her ay eder 1800 lira. İsterseniz her ay bizim için bir yarım altın yapmanı istiyorum sıkışacak olsan da deyin, onu yaparsa hiç değilse çabaladığını görürsünüz ama çok üzgünüm ben hiç sanmıyorum bunun olacağını /(

Ailem koyacak diyecek ama koymayacaklar kenara hiç birşey biliyorum. Zaten en son yine ailesi için kredi çekmişti babasi ödeyecek ti 3 ay ödedi sonra odeyemedi işte sevgilim de kredi çektikten sonra hayatım bütün kredileri birleştirdim zaten babamlar da odeyemiyordu babama dicem ki bana para gönderme anneme ver her ay 250 benim için kenara atsın. Ama ben pek ihtimal vermiyorum bunu payabileceklerine

Valla sevgiline karşı pasif kalıyorsun kelebek. Onun ailesine yardım gibi hayalleri varsa eger sen de hayallerinden bahset.

Ailesi her yolu dener eder yinede toparlayamazlarsa elbette yardım edilir ama adam sanki alıştığı ortami degistirmek istemdigi icin baskanise gecmiyor gibi geliyor bana. Hanj nasılsa oglu da yardim ediyor eh ben de ortamimdan ayrilmiyayim boyle devam ederiz vs vs.. bilemiyorum tabi günahını almak istemem.

Senin daha kararlı ve ne istedigini bilen bir konusma yapman gerekli sevgiline karşı. Çünkü o senin yumusakligini kullabip üste çıkıyor sürekli

Heh işte ben bi türlü bunu sevgilime anlatamadım küçük çaplı evlilik bile yine masraf bama diyor ki bazen hayatım kiyarız bi nikah taki dediğin şey zaten bizim için değil mi olmasa kim ne diyecek eşya desen ilk başlarda idare ederiz borcumuz bitince de herseyin en guzelini alırız diyor öyle tatlı konuşuyo ki... O an ben ne desem boş ben kavuşmak için herşeyi göze alıyorum sen tutturdun gecinemeyiz diye biraz sukret diye kızıyor
Allah aşkına suanda bekarken gecinemiyosun demek istiyorum ama diyemiyorum gerçek tam da bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…