- 27 Şubat 2016
- 49
- 59
- 27
-
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
Ona kalsa bugün evlencez sürekli bana evlenelim söyle Ailene en azından ciddi bi adım atalım nisan takalım diyor bende evlenelim dediğinde ona dedim ki bak hayatım evlilik kolay değil ikimizin de kenarında 1 kuruş para yok onun ailesinin durumu da belli benimki lerinde, benim düzenli bi isim olsa zerre kadar düşünmem ama zaten çok borcun var ev eşyası düğün taki derken yine borç altına girceksin bende sana destek olamicam bu defa sen çok yükün altında kalcaksin daha erken dedim diye bana hersey eşya mi sende fedakarlık edersin biraz görüyorsun bende de yok dedi . Öyle diyince bende bozuldum gerçekten olmasa hadi bama şunu al bunu al demem ama ailesi istediğinde hiç düşünmeden sürekli kredi cekiyor araba almak için eve tadilat için babasi maaş alamadığı için... 1 gün bile onlara bende de yok idare edin demedi veya onlardan kısmadı bende genç kızım hayallerim var neden sıkıntılar varken evlenelim geç olsun güç olmasın mantığındayim ona kalsa para önemli değil taki gereksiz eşya saçma zaten taşıncaz düğün yapıp milleti mi eglendircez nikah yaparız bizde yeter ki birlikte olalım kavusalim diyo
Sevgilim meslege baslar başlamaz kredi çekmiş 10.000 çünkü o polis okulundeyken babasi maaş alamamis kız kardeşi dersane gitmiş daha önceki dersane borçları duruyormus her neyse ilk kredisi öyle olmuşiş konusunda haklısınız evlenince gittiğiniz şehirde tecrübem var der iş bulursunuz
devam edin işe
ama adamdan para tırtıklamayın çok çirkin olur imaj da hoş olmaz
yalnız bu aile ne harcaması yapıyor 50000 TL
ben mi çok alt standartta yaşıyorum diyeceğim ama burada bilen bilir çok da düşük standartlarım yok
ama bana bu kadar kredili yaşam fazla geldi
hani hastalık olur işte ev aldılar destek olur
hadi düğün masrafı olsun onu da anlarım da 50000 borç yeme içme ile mi oldu yani
ne yer içer bu insanlar ayağını yorganına göre uzatmak yok mu
sonuçta 3400 maaş 1800 kredi geriye kaldı 1600 bunun kirası faturası minimum olsun 600 eder kalır 1000 TL adam bunun neresini harcasın neresini biriktirsin ki siz bununla evlenince nasıl geçineceksiniz
ev eşya düğün pahalı olmasın da 5000 Tl ye de olmuyor maalesef
bugün kettle baktım 200 TL en basiti işte sen ucuzunu al 75 tl olsun fark etmez ki
ailesi borcuna sadık olup ödemeli eğer ekstrem bir durum yoksa
Cok katısınız böyle bi yorumu hakettigimi düşünmüyorumSen rahat yaşamak istiyon galiba o kadar para hesabı yapıyorsan bir işe gir çalış keşke çalışa bilsem demekle olmaz bu işler oturduğun yerden para birikmez
Zaten ben kendi ailemden veya onun ailesinden birsey beklemiyorum sevgilime de hep diyorum evlendigimizde de kesinlikle çalışmak istiyorum bütün yükü olduğu gibi onun üstüne yıkamam evet borcla birseyler yaparız ama birlikte calisirsak tek kredimiz evlilik kredisi olursa üstesinden geliriz diye düşünüyorumBöyle düşünüyosan yanlış kişiyle beraber değil misin sence de?
Adamın durumu ortada, hayallerini gerçekleştirecek durumu yok.
Borç harç içinde, bunun geriye dönüşü de yok.
Sana yapsa bile yine borçla yapacak.
Nasıl bi çözüm bekliyosun?
Konuyu çok uzun tutmamak adına yazmadım ama geçen sene okulum bitti 2 ay sonra ise başladım iskurun işbaşı eğitim programıyla bi muhasebe bürosunda, 5 ay boyunca maaş aldım ama o sure bitti Ocak ayında. Patron da bana dedi ki bak kızım bizim seni ise alma luksumuz yok çünkü elemana ihtiyacım yok ben ancak sana yol Paranı verebilirim(köyden gidip geliyorum) eğer is öğrenmek istiyosan kendini geliştirmek istiyosan yine gel git kapımız sana açık dedi bende napayım kendimi geliştirmek adına gidip geliyorum çünkü yaşadığım yer küçük muhasebecilik de en önemli şey tecrübe. Diğer türlü kimse ise almıyor bende kendimi gelistireyim evde bosboş oturcagima dedim aynı zamandada patronum bana is araştırıyor.Adamın hayatında önceliği değilsiniz.
Evlenmeye niyeti olan adam ayda 1800 lira ödemeli kredi cekmez.
Sana açık açık bende para yok ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin diyo.
Sizse hala ikiniz için para biriktirmeye çalışıyosunuz.
İş evliliğe geldi mi sizi zaten o üç kuruşluk altınlar evlendirmez.
Hiçbi işe yaramaz yani.
Bi de bi arkadasın dediği gibi, karısı değilsiniz nişanlısı değilsiniz ne sıfatla isticeksiniz para?
Madem o kadar evlenme derdindesiniz işe girip yatırım yapın kendiniz
Başkasının parasından hesaplar yapmayın kendinize
Ona kalsa bugün evlencez sürekli bana evlenelim söyle Ailene en azından ciddi bi adım atalım nisan takalım diyor bende evlenelim dediğinde ona dedim ki bak hayatım evlilik kolay değil ikimizin de kenarında 1 kuruş para yok onun ailesinin durumu da belli benimki lerinde, benim düzenli bi isim olsa zerre kadar düşünmem ama zaten çok borcun var ev eşyası düğün taki derken yine borç altına girceksin bende sana destek olamicam bu defa sen çok yükün altında kalcaksin daha erken dedim diye bana hersey eşya mi sende fedakarlık edersin biraz görüyorsun bende de yok dedi . Öyle diyince bende bozuldum gerçekten olmasa hadi bama şunu al bunu al demem ama ailesi istediğinde hiç düşünmeden sürekli kredi cekiyor araba almak için eve tadilat için babasi maaş alamadığı için... 1 gün bile onlara bende de yok idare edin demedi veya onlardan kısmadı bende genç kızım hayallerim var neden sıkıntılar varken evlenelim geç olsun güç olmasın mantığındayim ona kalsa para önemli değil taki gereksiz eşya saçma zaten taşıncaz düğün yapıp milleti mi eglendircez nikah yaparız bizde yeter ki birlikte olalım kavusalim diyo
Evet aslında o düşünmeli ama ben gerçekten onu anlayamiyorum hallederiz üstesinden geliriz düşünme bu kadar falan diyorŞuan geçinemeyen adam evlenince geçindirebilecek mi bakalım sizi borçlarıyla. Bence gereksiz bir işe girişiyorsun. Niyeti varsa biriktirir. İlla çeyiz yapacağım dersen de bir işe gir kendin para biriktir. Sen evlenelim diye para biriktirmeyeceksin o düşünecek.
Ama ben kendi işimi yapmak o alanda tecrübe edinmek istiyorum tabi ki de markette kasiyerlik de yaparım ama ben boşuna mi okudum diye düşünüyorum belki biraz dişimi sikarsam güzel bir iş bulurum hem patronun da çevresi var bu işler çevre ile oluyor diye düşündüm bide 6-7 aydır ordayım az çok birseyler öğrendim bi sürü emegim var o işi yapmazsam hepsi çöpe gidecek yazık değil miIs bulamiyorum diye bedavaya bi yerlerde calismak ohh. Baktim simdi profilinize cok gencsiniz. Isverene ne bakiyorsun sen? Senden faydalaniyor iste. Sende Kabul etmissin. Okul mu orasi? Nereye girsen isi ogrenirsin. Oyle kaderine razi olma. Para odeyen bi yere gir. Orda calisirken - markette kasiyerlik bile olsa bu - is ara.
Ozel sektorde melek gibi bile gorunse bu patronlar kanini emerler adamin izin verirsen. Izin verme. Vermissin malesef ama..
Anlamadım ?Ne kadar ayıp ya.. Ben şok.
Sevgilim meslege baslar başlamaz kredi çekmiş 10.000 çünkü o polis okulundeyken babasi maaş alamamis kız kardeşi dersane gitmiş daha önceki dersane borçları duruyormus her neyse ilk kredisi öyle olmuş
Bundan 2 ay sonra kız kardeşi kaçarak evlendi o sırada biz tanıştık Çeyiz alışverişini takisini hep sevgilim yaptı gitti yine kredi çekti 15.000 kadar
Daha sonra 2-3 ay içinde babasi oğlum bi araba alalım ben Odeyecegim diyip 10.000 kredi çektirdi 3 ay taksidini ödedi sonra oda sevgilime kaldı zaten bütün bunları ödüyorum derken sevgilim patladı gitti bu arada ailesine de para göndermeye evlerine alışveriş yapmaya devam etti kredi kartı patladı onları kapatmak için bi kredi daha... Kısacası döngü hep böyle...
Ama sevgilim 1 kere ailesine laf etmedi bu konuda ettirmezde çok da yanlış anlamaya musait
Aynen bende öyle düşünüyorum hazıran da doğu görevine gidecek 2-3 yıl orda öncelikle Allah sağa salim dönmeyi nasip etsin. Orda 500-600 daha artacak maaşı 3 yılda orda kredisini bitirse zaten sonra rahatlıkla evleniriz diyorum benimde çok yüksek de gözüm yok ama her genç kız gibi hayallerim var düğün ev eşyası taki derken en az 20.000 lira para lazım ee onuda kredi çeksek birlikte her türlü öderiz mantığındayimDugun konusunda haklisin bende boyle düşünüyorum. Sevgilin sunu idrak edemiyor bence: nakit 8 10 binle atiyorum koltuk takimi almak var, kredi cekip 10 binlik seye 13 bin odemek var. Hayatinizin 5 6 senesi kredi ile gececk. Hani ev alsaniz, kira oder gibi odeseniz neyse de esya icin gercekten birikmis para gerekiyor az da olsa. Ailesi yardim etse, son cektigi kredi tamamlansa bence önünüz acilacaktir
Valla ben okurken utandim. Unv okudum her ay babamdan para istemedim hesabima yatırdı, kocamdan istemem banka kartimi kullanirim, param bitse yok diyemem kimseye. Ananız babanız değil,kocaniz değil nasıl her ay yolla diyeceksiniz, isterse candan öte olsun. Hem de param yok ihtiyaclarimi alamiyorum diyerek.. Ha o sana der hayatim bak para kazanamiyosun suan sana para yolladim ihtiyaclarini al, siz de o parayi biriktirirsiniz güzel bi jest olur. Ki ben sevgilim olan adamdan o parayi bile kabul etmem. Resmen sanki ailesine para vermesi dert olmus da ne koparsam kar durumuna düşeceksiniz.Anlamadım ?