Sevgilim seküler, ben ise muhafazar ailede buyudum

Açıkcası ben alkolden önce aileleri arasındaki kültür farkını sorun görüyorum. Benim evliliğim de de annem babam biraz köylü zihniyetinde insanlar eşimin ailesi ise daha açık görüşlü. Ben ise eşimin ailesine görüş olarak yakın bir insanım yaşayış tarzı olarakta. Eşim ailemi beğenmez mesela. Lafı açılırsa yüzlerine demez ama bana karşı hep onları eleştirir. Eleştirme sebebi kültür farkı sebebiyle. Ben onun ailesine yakınımdır ama o benim ailemden uzak durur. Yemelerinde içmelerine sohbetlerinden kıyafetlerine karşı hep önyargılı davranır ben hissederim. Eşimin ailesi biraz daha maddi durumu olan kimseler olsalardı kesinlikle bana karşı da çok önyargılı davranırlardı belki bu evlilikte olmazdı yada yürümezdi. Kültür farkı çok çok çok büyük bir sorun

Açıkcası ben alkolden önce aileleri arasındaki kültür farkını sorun görüyorum. Benim evliliğim de de annem babam biraz köylü zihniyetinde insanlar eşimin ailesi ise daha açık görüşlü. Ben ise eşimin ailesine görüş olarak yakın bir insanım yaşayış tarzı olarakta. Eşim ailemi beğenmez mesela. Lafı açılırsa yüzlerine demez ama bana karşı hep onları eleştirir. Eleştirme sebebi kültür farkı sebebiyle. Ben onun ailesine yakınımdır ama o benim ailemden uzak durur. Yemelerinde içmelerine sohbetlerinden kıyafetlerine karşı hep önyargılı davranır ben hissederim. Eşimin ailesi biraz daha maddi durumu olan kimseler olsalardı kesinlikle bana karşı da çok önyargılı davranırlardı belki bu evlilikte olmazdı yada yürümezdi. Kültür farkı çok çok önemli

Lütfen bana fikir verin, ben aslen Vanliyim, doğma buyume İstanbulluyum, 20 yaşindayim, ailem muhafazakar,

sevgilim var ve ailem henuz bilmiyor ama yakinda soyleyecegim, sevgilim İzmirli, seküler ve zengin bi aile, benim ailem zengin degil, babam tekstil de calisiyor, ailem dine cok onem veriyor, benim hayatima da cok karisiyor giyimime ibadetime cevreme, onlar gore kisa acik vs asla giyinemem, ben namazi biraktim bana ateist damgasi vurdular, kapaliydim acildim bana yapmadiklarini birakmadilar, suan universite okuyorum, sevgilimin ailesi cok rahat ve cok elit, sevgilimin kiz cevresi yok ama alkolu var, birakamiyor, ailem onu tanisa asla izin vermez evlenmemize, cocuga baski yaparlar dindar olmasi icin, ben bu durumu aileme nasil soyliyecem, sevgilimi cok seviyorum, onunla nasil bir yol izleyerek evlenebilirim bana fikir verin lutfen

Sevgilimin ailesi ile tanıstim, bana gayet iyi davrandilar,
bende sevgilimi ailemle tanistirmak istiyorum ama sonuçlarini kestiremiyorum

(yorumlarda tartisma çikmıs ama ben sadece icinde bulundugum durum adına tavsiye istiyorum)
Senin için alkol sorun değilse birlikte olabilirsin.

Lütfen bana fikir verin, ben aslen Vanliyim, doğma buyume İstanbulluyum, 20 yaşindayim, ailem muhafazakar,

sevgilim var ve ailem henuz bilmiyor ama yakinda soyleyecegim, sevgilim İzmirli, seküler ve zengin bi aile, benim ailem zengin degil, babam tekstil de calisiyor, ailem dine cok onem veriyor, benim hayatima da cok karisiyor giyimime ibadetime cevreme, onlar gore kisa acik vs asla giyinemem, ben namazi biraktim bana ateist damgasi vurdular, kapaliydim acildim bana yapmadiklarini birakmadilar, suan universite okuyorum, sevgilimin ailesi cok rahat ve cok elit, sevgilimin kiz cevresi yok ama alkolu var, birakamiyor, ailem onu tanisa asla izin vermez evlenmemize, cocuga baski yaparlar dindar olmasi icin, ben bu durumu aileme nasil soyliyecem, sevgilimi cok seviyorum, onunla nasil bir yol izleyerek evlenebilirim bana fikir verin lutfen

(yorumlarda tartisma çikmıs ama ben sadece icinde bulundugum durum adına tavsiye istiyorum)

Daha yaş 20 sonra öğrencisin.Önünde. minimum 4 sene var, bir sal.Simdiden tanıştırmaya falan kalkma. 4 Sene sonunda hala aynı fikirde olursan o zaman tartışalım bence ne yapılabilir.Simdilik "Carpe Diem" güzellik

Bekarken okusaydım aşk herşeyi çözer derdim ama şimdi öyle düşünmüyorum. İki tarafta denk değilse sıkıntılar sizi çok yorar hele ki aileniz muhafazakarmış onlar için çözümlenemeyen bir sorun olacak. Yol yakınken ayrılın olmaz denk değilsiniz.

Tamamen ayrı dünyaların insanları olmanız bir yana bu sekülerlikten biraz fazlası o iş sadece alkol ile bitmiyordur.
Ailenizden biri olsaydım bu işe karşı çıkardım. Baştan bu kadar zıt yaşantıda biriyle başlamanız hata zaten.
Sorduğunuz soruların cevaplarını kendiniz de biliyorsunuz ya vazgeçeceksiniz ya öngördüğünüz gerçekleri yaşayarak göreceksiniz.

İleride çocuk ile evlenirsen bu mesajıni unutma
Çünkü pişman olursun ailen dindar çocuk sana çokça cahil mualemesi yapar
Alkol bırakması lazım inan bana ileride çok sıkıntı çıkar
Şuan sana güzel görüne bilir baskı yok
Sevgiline asla ailene anlatma
İleride ailen ile vurur seni
Kendinize denk insalar bulun
20 yaşında evlenir sonra 23 de çocuk bakmak ile uğraşırsınız

Açıkcası ben alkolden önce aileleri arasındaki kültür farkını sorun görüyorum. Benim evliliğim de de annem babam biraz köylü zihniyetinde insanlar eşimin ailesi ise daha açık görüşlü. Ben ise eşimin ailesine görüş olarak yakın bir insanım yaşayış tarzı olarakta. Eşim ailemi beğenmez mesela. Lafı açılırsa yüzlerine demez ama bana karşı hep onları eleştirir. Eleştirme sebebi kültür farkı sebebiyle. Ben onun ailesine yakınımdır ama o benim ailemden uzak durur. Yemelerinde içmelerine sohbetlerinden kıyafetlerine karşı hep önyargılı davranır ben hissederim. Eşimin ailesi biraz daha maddi durumu olan kimseler olsalardı kesinlikle bana karşı da çok önyargılı davranırlardı belki bu evlilikte olmazdı yada yürümezdi. Kültür farkı çok çok önemli
Neden eşinizin bu davranışlarına izin veriyorsunuz,ben kolay kolay büyük konuşmam ama anneme ,babama şunu yapacak adama dünyayı zindan ederim.Ailesini adam yerine koymam.Bak bakalım bir daha yapabiliyor mu?
Afedersin hadsiz herif bulmuş senin yumuşak karnını edepsizlik yapıyor.
İnsanı insan olarak görmeyen de taa cehennemin dibine.

Ya siz kimsiniz allah aşkına alıntıyı sizin üzerinizden yaptım ama birkaç kişi daha var onlar adına da yazıyorum. Ne zannediyorsunuz kendinizi sizin gibi düşünmeyen sizin gibi hayat tarzına sahip olmayan insanları aşağıda görme haddini nerede buluyorsunuz?Her yorumunuzda alttan alta dalga geçme , kendi değer yargılarını başkalarına dayatma , sanki tek bir doğru tek bir yönmüş gibi davranma , kendi yaşam tarzını yüceltme..Sizin gibi dar zihinli insanlardan neye tarafta olurlarsa olsunlar midem bulanıyor.ÖF.
Kimse aşağıda görmüyor, herkes kendi kültüründen biriyle olmalı diyoruz. Ben açığım, alkol alıyorum, solcuyum, dini inancım yok. Çevrem de haliyle benim gibi insanlardan oluşuyor. Kapalı olan, alkol kullanmayan birinin de çevresi kendisi gibi insanlardan oluşuyordur. Farklı kültürden insanlar arkadaş bile olamazlar. Ortak ne gibi konularda konuşacaklar? Siyaset konuşsak kavgayla bitecek, din konuşsak kavgayla bitecek, ben bir kadeh içebileceğim bir yere gitmek istesem o rahatsız olacak, gitmek istemeyecek. Onun gitmek istediği yerler de benim hoşuma gitmeyecek. Şimdi bir de farklı markaları ve mekanları boykot ediyoruz. Bunlar artık Türkiye gerçeği, kabul etmek gerekiyor.

Back
X