- 11 Nisan 2025
- 25
- -4
- 1
- Konu Sahibi bilinmekistemiyorum
-
Bağimlilik olarak gormuyorum, ilerleyen zamanlarda bagimliliga donuşmesinden cekiniyorumEvet yazdım.
Kız çünkü bunu bağımlılık olarak görüyor ve şikayetçi bu durumdan.
Şikayet ederken evlenmek mi istiyorsun diyorum.
Yoksa bende kullanıyorum, kullanmak istemeyen biriyle benimde evliliğim zor olurdu mesela.
Yaşı küçük şimdi şikayet ettiği şeyin ilerde kendi için problem olabileceğini söylüyorum.
Herkes öyle bir taşlamış ki inanamıyorum yani.
Ailem gibi olsam ailemden uzak durmazdım, aramız fena hic uyuşmuyorum, onlar baskıcı ben ise ozgürlugume duskunum, ayrıca sevgilimde beni cok seviyor, tek tarafli aşk duysam belki vazgecerdim onun umrunda degilim diye, vazgecememSize ne adamın alkolünden? Denginizi bulun, bu adam size uygun değil, hele de çevrenize hiç uygun değil. Şimdiden hayatına müdahale etmeyi düşünüyorsunuz. Siz de aileniz gibisiniz, kendinizi kandırmayın.
tesekkur ederimÇok küçüksün henüz. Kendine, kendi geleceğini kur öncelikle. Fikirler, hisler yıllar içinde sürekli dönüşüyor, evriliyor. Konu başlığına cevap vereyim bir de, bence orta yol bulunabilir ancak uçlarda olan iki fikirin birleşmesi çok zor. Buna zamanla karar verirsin. Hala büyüyorsun, ilk aşk ve kurulan hayallerde hep ondan başkası olamaz gibi gelir. Her şeyden önce kendine zaman ver ve kendini geliştir, kendine yatırım yap. ❤
Sarhos olacak kadar içmiyor, cevresi yuzunden aliskanlik edinmis, birakamiyorAlkolü bırakamayan bir adamla evlenmeyi mi planlıyorsunuz?
Ben de aileme tersim, ve daha kendimi kabullendirememisken sevgilimi nasil kabullendirecegimi dusunuyorum, bana gorede kimse birsey degistirmek zorunda degil, en fazla teklif olur ısrar yokEee iyi de hanımefendi burada konu sahibi “benim ailem kesinlikle istemez, dinlar olmasını isterler, alkol kullanmasını istemiyorum” derken kendi değer yargılarını başkalarına dayatmış olmuyor mu? Niye muhafazakar insanların kendi doğrusu oluyor da, sekülerlerin olamıyor?
kumar oynayanlar küçük miktarlarla oynarsa kumarbaz olmaz mı ?Sarhos olacak kadar içmiyor, cevresi yuzunden aliskanlik edinmis, birakamiyor
Olmayabilir. Bağımlılık öyle kafanıza göre teşhis koyabileceğiniz bir durum değildir. Düzenli şekilde yapılmayan, yapılmadığında yoksunluk krizine girilmeyen hiçbir şey bağımlılık değildir.kumar oynayanlar küçük miktarlarla oynarsa kumarbaz olmaz mı ?
Bir sınava çalışurken "Bağımlılık " Sözcüğünü söyle açıklıyordu : "Zararlı olduğunu bildiği halde tekrar tekrar yapmak bağımlılıktır. " Dediğiniz gibi, az olması değil sık olması ve bundan vazgeçememe durumu bu.Sizinki iyi bir benzetme olmuş bence.kumar oynayanlar küçük miktarlarla oynarsa kumarbaz olmaz mı ?
hanımefendi zaten tam olarak dediğiniz şeyi savunuyordu herkes yaaa rabbimm yağdırmış bu üzümleri arpaları boşuna mı vermiş sıkın sıkın suyunu için evladım alkol çok faydalı rererö diyen olmamıştı ki hiç. birisi geldi konuyu gergin bir tona çekti sonra ayrışmayalım falan dedi hobaaaaa olanlar olduBabam alkolik bir adamdı,içince taşkınlık ederdi.Şimdi çöktü gitti, felç geçirdi, doktor ilk olarak alkolü yasakladı, 8 yıldır bıraktı. Kim ne içiyorsa içsin ama burada herkesin bildiği bir kötülüğü de güzellemesin, gençler de okuyor burayı. Alkolün fazlası fiziksel ve psikolojik sağlığa zararlı ve sosyal ilişkilere de, olumsuz etkisi var, muhalefet olmak adına bunu savunmayın
gerek alkol, gerek uyuşturucu, gerek araba kullanma - hız yapma alışkanlığı, gerek alışveriş - tüketim alışkanlığı, gerek seks yapma biçimi ve miktarı, gerek işkoliklik veya çalışmak istememe durumu, gerek depresif ruh hali - manik ruh hali vs. vs. vs. hepsi kişinin kendiyle-dünyayla olan ilişkisiyle yani ruhsal sağlığıyla ilgili. elbette bunlar da sadece psikolojik değil aynı zamanda sosyolojik ele alınabilecek durumlar. içinde büyüdüğün çevrenin analizi de işin içine girer (mesela uyuşturucuya ulaşmada) ama ben psikolojik kısmını ele alayım.Bağimlilik olarak gormuyorum, ilerleyen zamanlarda bagimliliga donuşmesinden cekiniyorum
bir aileden örnek vereyim. muhafazakar veya dindar değiller. mesele kadının içkiyi sevmiyor oluşu, o içmiyor diye kocası da içmesin istemesi.O zaman elinde tuttugu bardak bile her gun biraz daha rahatsiz edebilir.
Yol yok işte. Biz de bunu anlatmaya çalışıyoruz. O yolu bulsan bile sonu çıkmaz sokak o denli.Seven ve hayatları uyuşmayan çok çiftler var, derdim denk olmamız değil, bizi birlestirecek bir yol arıyorum
Güzel örnek. Hayır kesinlikle uyumlu değil. Hiçbir açıdan hem de...bir aileden örnek vereyim. muhafazakar veya dindar değiller. mesele kadının içkiyi sevmiyor oluşu, o içmiyor diye kocası da içmesin istemesi.
adam da 2 kadeh rakı içmek istiyor eşiyle karşılıklı. kadın her seferinde bağırıp çağırıyor zehir ediyor sofrayı. o bağırınca adam da alttan alamıyor her seferinde ve sorun büyüyor.
adam defalarca yalvarıyor kadına, bak sen içme ama otur karşımda sohbet edelim karı koca. bana da kendine de zehir etme akşamı. yok kadın asla taviz vermiyor, içmiyor da içirtmiyor da. sonuç? boşandılar. şimdi buradaki mesele alkol mü gerçekten yoksa saygı mı yoksa inat mı yoksa uyumsuzluk mu?
siz derken okuyan herkes.
.
.
yani konu sahibi, sen erkek arkadaşınla gerçekten uyumlu musun?
Ben zaten o üyeye değil başka bir üyenin yazdığına soru sormuştum. Ballandıra ballandıra çay kahve değil içki ikram ediyorlarmış, ona sağlikli olmayan şeyi ikram etmeleri hakkında yazmıştım, konu bağımlılığs bağlandı. Madem konu yine bağımlılık, bu adam demekki evlenme sürecinde alkol tutkusunu belli edecek kadar içiyor, mesela düğünde nişanda vs alkol alacak kadar içiyor. Bağımlı olmayıp ara sıra içen birini zaten aile farketmezdi. Konu sahibi bence bağımlı olduğunu kabul etmek dile getirmek istemiyor,.hanımefendi zaten tam olarak dediğiniz şeyi savunuyordu herkes yaaa rabbimm yağdırmış bu üzümleri arpaları boşuna mı vermiş sıkın sıkın suyunu için evladım alkol çok faydalı rererö diyen olmamıştı ki hiç. birisi geldi konuyu gergin bir tona çekti sonra ayrışmayalım falan dedi hobaaaaa olanlar oldu
babanıza ve size çok geçmiş olsun ama alkol tüketmek ve alkoliklik arasındaki ayrımı zaten net bir şekilde çekmişti üyeler siz yorum yapmadan önce de. verdikleri örnekler de dozunda alkol tüketimi ve değişik alkoller üzerinden kültür edinme ile ilgiliydi.
bu arada ben çeşitli madde kullanımlarını geride bırakmış biri olarak bağımlılık kavramına bir hastalık değil bir semptom olarak bakıyorum. yani bağımlılık ardında çeşitli psikolojik sorunları gizler aslında, temeldeki sorunu görüp çözmemiz gerekir. dediğim gibi çok geçmiş olsun, elbette çok zor şeyler yaşamış olabilirsiniz, anlıyorum.
buradaki herkes alkol kullanmak ve alkoliklik arasındaki ayrımın farkında. kimse faydalı demedi, normal ve olağan durumlara işaret ettiler.
her şeyin fazlası zarar. ruh ve beden sağlığımıza önem verelim. bu ka.
kimse kimseye yüzde yüz uyumlu değil, bazı şeylerde taviz verilebilir, saygı duyulabilir, çünkü kişisel sınırları zorlamaz, rahatsız etmez, kişilerin yapısı o uyuma elverişlidir ama herkesin kendi sınırını iyi ölçüp tartması lazım çünkü aynı çatı altına girilecek, çocuk yetiştirilecek vs. iyi düşünsün, etraflıca incelesin, henüz genç kendi de değişecek ama kişisel sınırları ne?Güzel örnek. Hayır kesinlikle uyumlu değil. Hiçbir açıdan hem de...
benim anladığım da tam tersi ailesi kesinlikle ayda yılda bir alkol alan birini bile istemiyor, prensip olarak içkiye karşılar ve konu sahibi de erkek arkadaşının tamamen bırakmasından yana ama zorlamak istemiyor ve bu ileride problem olabilir.Ben zaten o üyeye değil başka bir üyenin yazdığına soru sormuştum. Ballandıra ballandıra çay kahve değil içki ikram ediyorlarmış, ona sağlikli olmayan şeyi ikram etmeleri hakkında yazmıştım, konu bağımlılığs bağlandı. Madem konu yine bağımlılık, bu adam demekki evlenme sürecinde alkol tutkusunu belli edecek kadar içiyor, mesela düğünde nişanda vs alkol alacak kadar içiyor. Bağımlı olmayıp ara sıra içen birini zaten aile farketmezdi. Konu sahibi bence bağımlı olduğunu kabul etmek dile getirmek istemiyor,.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?