- 9 Aralık 2014
- 4.215
- 7.877
3 aylık beraberlik ve para istemek. adamda gurur yok. pesikimizde 30 yaşındayız, liseyi beraber okuduk ama 10 yıl girdi araya şu an 3 aydır beraberiz
anlamadım konu sahibi babasına 200 lirayımı esirgemiş.Babasına 200 lira destek olmayı "geçinemiyorum" bahanesiyle savuşturan sevgilisinin faturasını ödüyor, borcuna çare olmaya çalışıyor.
Allah ne böyle evlat yapsın, ne böyle evlat versin.
Sevgilinize yedirdiğiniz her kuruşta nasıl sızlamadı o vicdan da kredi çekemeyeceğinizi söylediğiniz için vicdan yapıyorsunuz?
ağzınıza sağlık.
allaalla o mesajı bulabilirmisin. ben göremedimCidden gerildim ya.
Babam benden para isteyecek, aç oturur veririm o parayı, ne demek geçinememek.
Sanki o zamana kadar 3 aylık sevgilisi emek vermiş de babası yerine ona destek oluyor.
Babası ayda 200 gönderir misin demiş, konu sahibi geçinemiyorum demiş, gitmiş sevgilisinin faturalarını ödemiş.anlamadım konu sahibi babasına 200 lirayımı esirgemiş.
ben o mesajı görmedim. bir 200 eski sevgiliye vermiş onu okudumda,
Son iki haftada bir cok memur kizimiz ya sacma sapan insanlarla sevgili olmuslar dertliler burada bizlerle paylasiyorlar ya da boyle fazla saf ve temiz yurekli olduklarindan kaziklaniyorlar ondan cikardim cok zor olmadibu konudan bu genellemeyi nasıl çıkarttınız vallahi tebrik ederim
merhaba herkese, sevgilimin 20.000 tl kredi borcu var ve 2 hafta içinde ödemezse icralık olacak çok uğraştı ama bi yerden para bulamadı şu an çalışmadığı için yeni kredi de alamadı, 1 ay sonra işe başlıcak, bende memurum aylık 1800 tl maaş alıyorum hiç kredi çekmedim kendi kendime zor geçiniyorum, son çare olarak ben kaldım yarın gidip maaş aldığım bankadan 36 ay vadeli 20.000 tl kredi çekicem, kendisi işe girdikten 3 ay sonra toplu kredi çekip borcunu ödeyeceğini söylüyor çok mahçup bana karşı, aylık ödemelerime de yardım edeceğini söylüyor, ama ya sonra ödemezse aylık 800 tl yi ödemek zorundayım ve ailem duyarsa beni mahveder, kafam karışık ama cok zor durumda dayanamıyorum
allaalla o mesajı bulabilirmisin. ben göremedim
kardeşimde istedi, babamda eve her ay 200 tl gönderemezmisin dedi, zor geçiniyorum dedim onlara, şu an vicdan azabı çekiyorum. Hepiniz sağolun ağlasamda rahatladım kurtuldum
ohh çok şükürbu kadar yaşanmış kötü örnekleri okudukça soğudum ya gözüm açıldı ya açıkça dedim yapamıcam diye, zaten iyisi bulmaz beni, her şeyin farkına vardığımı anladı, zorla isteyecek değil ya bu yüzden ayrılırsan da diyeceğim bişey yok, gir işe maaşına haciz gelsin evine geleceğine dedim şu an konuşmak istemiyorum dedi sonuç olarak bankaya gitmicem çekemicem dedim. daha ses yok hepinize çok teşekkürler gözümü açtığınız için
buldum. valla bunu gördükten ve şu alıntıladığım mesajını okuduktan sonra konu sahibi gerçekten sana diyecek sözüm yok( benim ses tonumdan anladı yapamayacağımı ben de söyledim özür dilerim umut verip yapamadım gibi oldu ama bu yükün altına giremicem dedim aramızın bu yüzden bozulmasını istemiyorum çok kötüyüm şu an dedi ağladı ben de ağladım üzgünüm dedim yarın gitme bankaya falan bi yerlerden bulucam bu benim aptallığım dedi, tekrar özür dilerim dedim kapadık telefonu. Sonradan ağlamaktansa şimdiden ağlayayım napiyim, biriniz demiş ailenden biri istese bahane uydurursun diye haklısınız, kardeşimde istedi, babamda eve her ay 200 tl gönderemezmisin dedi, zor geçiniyorum dedim onlara, şu an vicdan azabı çekiyorum. Hepiniz sağolun ağlasamda rahatladım kurtuldum
okurken gerçekten çok üzüldüm,iyiki atlatmışsın,aslında bu yazı diğer kızlara örnek olacak niteliktesakın yapmayın,asla böyle bir konuda kendinizi kullandırmayın. 18 Yaşında üniversiteyi kazandığım ilk sene biriyle tanıştım,dışarıdan bakınca herkes çok düzgün biri olduğunu böyle birini bulduğum için çok şanslı olduğumu falan söylediler. Neyse annem bana öğrenci için çıkarılan kredi kartlarına başvurmamı,parasız kaldığımda oradan harcama yapmamı adres olarakta evi göstermemi söyledi ailem ödeyecekti. başvuru sırasında bu insanda yanımdaydı o da başvurdu karta,o sırada görevli sizi birbirinize kefil gösteriyorum dedi tamam dedim kefillik ne haberim bile yoktu kartların limiti de 200 tl. Sonra okula gelen bir yayınevinden kitap seti satın aldım o kişide okuyacağını söyledi o da satın altı bir set 250 lira civarında tuttu aylık taksidi 25 tl.orada da senet karşılığı kefil gösterildik birbirimize Aradan zaman geçti 2 sene birlikte olduk. Çok güveniyordum sormadım bile ödemelerini sonra beni aldattığını öğrendim ayrıldık.
Kabus işte o zaman başladı 2 sene boyunca ödenmeyen 200 liralık borç faizlerle 900 lira civarına ulaşmış,avukat,icra masrafları ile birlikte 2.500 liraya dayanmış,alınan kitap taksitleri ödenmemiş onunda borcu masraflarla 2000 lira civarı. Okul bitmiş şehrime dönmüştüm borçları ben öğrenmeden kısa süre önce barışmak ümidiyle yaşadığım şehre gelmişti borçlarını ödemesini söyledim reddetti,ailesini aradım bize mi sordun kefil olurken dedi benden tehditle para istemeye başladı evine gelirim,borçları ailene söylerim,benimle yattığını söylerim diyerek beni korkutarak maaşlarımı elimden almaya başladı. Birgün eve çağırdı borçlarımı vericem diye gittim kapıyı üzerime kitledi telefonuma el koydu,boş senet imzalatmaya çalıştı şiddet uygulayarak. Allah razı olsun sesler yüzünden komşular polis çağırmış öyle kurtuldum elinden.
Gözümü kararttım aileme anlattım borçları kıyamet koptu tabii,annem altınlarını bozdurdu borçlar ödendi ama cehennem azabı günler yaşadım resmen. Sonra o kişiden telefonlar gelmeye başladı hesabıma şu kadar yatır babanı ararım,kızın benimle yattı derim,seni dinlemez bile ispatlayamazsın diyerek. Canıma tak etti vermiyorum para ne yaparsan yap dedim,kendisi diyarbakırlıydı oraya dönmüştü karakolluk olduktan sonra. Telefonla aramış babamı kızın benimle yattı bakire değil demiş babam eve geldi annem zor kurtardı elinden,ispatlamak için doktora gidip kendi isteğimle muayene oldum,savcılığa başvurdum şikayet ettim telefonlarım dinlendi ama hiçbirşey yapılmadı o kişiye.
Cehennem azabı günler yaşadım,ailemi kaybetme derecesine geldim,aylarca bunalıma girdim,sonra tam o dönemde eşimle tanıştım,ilk günler anlattım herşeyi açık açık başıma bunlar geldi hala borç ödüyorum diye ertesi gün postaneye para yatırmış adıma git çek yatır kapat bütün borçlarını diye. Daha yeni tanışıyorduk oysaki. Onun sayesinde atlattım herşeyi hem maddi hem manevi yanımda oldu,desteğini hiç çekmedi üzerimden 18 yaşında yaptığım hata hayatımı karartmak üzereyken uçurumun kenarından döndüm.
Çok uzun yazdım ama sadece yardım için belki okur kendinizce ders çıkarırsınız. Belki çok büyük bir hatadan dönmenize yardımı dokunur diye. Sadece sevgi yetmez güven gerek,bu borcu yapıp ödemeyen kişi sizin borcunuzu da ödemez,tefeciler öyle herkese para vermez ve her koyun kendi bacağından asılır sakın bir başkasının borcu altına girmeyin yok yere dert açmayın başınıza
( benim ses tonumdan anladı yapamayacağımı ben de söyledim özür dilerim umut verip yapamadım gibi oldu ama bu yükün altına giremicem dedim aramızın bu yüzden bozulmasını istemiyorum çok kötüyüm şu an dedi ağladı ben de ağladım üzgünüm dedim yarın gitme bankaya falan bi yerlerden bulucam bu benim aptallığım dedi, tekrar özür dilerim dedim kapadık telefonu. Sonradan ağlamaktansa şimdiden ağlayayım napiyim, biriniz demiş ailenden biri istese bahane uydurursun diye haklısınız, kardeşimde istedi, babamda eve her ay 200 tl gönderemezmisin dedi, zor geçiniyorum dedim onlara, şu an vicdan azabı çekiyorum. Hepiniz sağolun ağlasamda rahatladım kurtuldum
çok zor günler geçirmişsiniz..okurken hayretler içinde kaldım.. geçmiş olsun.. Allah eşinizle mutlulugunuz daim etsin..sakın yapmayın,asla böyle bir konuda kendinizi kullandırmayın. 18 Yaşında üniversiteyi kazandığım ilk sene biriyle tanıştım,dışarıdan bakınca herkes çok düzgün biri olduğunu böyle birini bulduğum için çok şanslı olduğumu falan söylediler. Neyse annem bana öğrenci için çıkarılan kredi kartlarına başvurmamı,parasız kaldığımda oradan harcama yapmamı adres olarakta evi göstermemi söyledi ailem ödeyecekti. başvuru sırasında bu insanda yanımdaydı o da başvurdu karta,o sırada görevli sizi birbirinize kefil gösteriyorum dedi tamam dedim kefillik ne haberim bile yoktu kartların limiti de 200 tl. Sonra okula gelen bir yayınevinden kitap seti satın aldım o kişide okuyacağını söyledi o da satın altı bir set 250 lira civarında tuttu aylık taksidi 25 tl.orada da senet karşılığı kefil gösterildik birbirimize Aradan zaman geçti 2 sene birlikte olduk. Çok güveniyordum sormadım bile ödemelerini sonra beni aldattığını öğrendim ayrıldık.
Kabus işte o zaman başladı 2 sene boyunca ödenmeyen 200 liralık borç faizlerle 900 lira civarına ulaşmış,avukat,icra masrafları ile birlikte 2.500 liraya dayanmış,alınan kitap taksitleri ödenmemiş onunda borcu masraflarla 2000 lira civarı. Okul bitmiş şehrime dönmüştüm borçları ben öğrenmeden kısa süre önce barışmak ümidiyle yaşadığım şehre gelmişti borçlarını ödemesini söyledim reddetti,ailesini aradım bize mi sordun kefil olurken dedi benden tehditle para istemeye başladı evine gelirim,borçları ailene söylerim,benimle yattığını söylerim diyerek beni korkutarak maaşlarımı elimden almaya başladı. Birgün eve çağırdı borçlarımı vericem diye gittim kapıyı üzerime kitledi telefonuma el koydu,boş senet imzalatmaya çalıştı şiddet uygulayarak. Allah razı olsun sesler yüzünden komşular polis çağırmış öyle kurtuldum elinden.
Gözümü kararttım aileme anlattım borçları kıyamet koptu tabii,annem altınlarını bozdurdu borçlar ödendi ama cehennem azabı günler yaşadım resmen. Sonra o kişiden telefonlar gelmeye başladı hesabıma şu kadar yatır babanı ararım,kızın benimle yattı derim,seni dinlemez bile ispatlayamazsın diyerek. Canıma tak etti vermiyorum para ne yaparsan yap dedim,kendisi diyarbakırlıydı oraya dönmüştü karakolluk olduktan sonra. Telefonla aramış babamı kızın benimle yattı bakire değil demiş babam eve geldi annem zor kurtardı elinden,ispatlamak için doktora gidip kendi isteğimle muayene oldum,savcılığa başvurdum şikayet ettim telefonlarım dinlendi ama hiçbirşey yapılmadı o kişiye.
Cehennem azabı günler yaşadım,ailemi kaybetme derecesine geldim,aylarca bunalıma girdim,sonra tam o dönemde eşimle tanıştım,ilk günler anlattım herşeyi açık açık başıma bunlar geldi hala borç ödüyorum diye ertesi gün postaneye para yatırmış adıma git çek yatır kapat bütün borçlarını diye. Daha yeni tanışıyorduk oysaki. Onun sayesinde atlattım herşeyi hem maddi hem manevi yanımda oldu,desteğini hiç çekmedi üzerimden 18 yaşında yaptığım hata hayatımı karartmak üzereyken uçurumun kenarından döndüm.
Çok uzun yazdım ama sadece yardım için belki okur kendinizce ders çıkarırsınız. Belki çok büyük bir hatadan dönmenize yardımı dokunur diye. Sadece sevgi yetmez güven gerek,bu borcu yapıp ödemeyen kişi sizin borcunuzu da ödemez,tefeciler öyle herkese para vermez ve her koyun kendi bacağından asılır sakın bir başkasının borcu altına girmeyin yok yere dert açmayın başınıza