Sevgilim için kredi çekicem

Ne sevgiliymiş arkadaş!! Ağlamak da ne ?? Baban ve kardeşin isterken hayır dediğinde ağlasaydın...Ve o zaman onlar için konu açsaydın...İnsan ailesine yardım edemeyecekse kime yardım eder ...Evlat kardes sırt çevirirse diğer insanlar napar..İşte bu yüzden insanlarımız bu kadar güvensiz bu kadar şüpheci...

sakın çekme nişanlı bile değilsin kime iylik yapıyorsun bugün bunu isteyen yarın sigara parasınıda ister

aynı şey benimde başıma geldi 3500 tl lik kredi kartımı vermiştim kiramı ödeyemedim demişti aklıma kötü bişey gelmedi al öde dedim nasılsa öder diye. ertesi gün ayrıldık ve o sıfır kartı 1 haftada harcadı. ailemin haberi yoktu borcun tamamını ödeyemedim mahkemeye verdim kabul edilmedi icralık oldum.
ailem mahkeme kağıdını gördü öğrendi canıma okudu.
sonra ben 6 ay boyınca bütün maaşımı o ş.refsizin borcunu ödemeye harcadım.
sakın ha sakın bu zamanda insan kardeşine bile kredi çekmeye çekinir ki sizinki 20000

Mause canim yazini okuyunca sok oldum
Demek ki insan hatalarindan ders aliyor

Memur olduğum için belki bu kadar üzerime düştü, bakalım parayı alamayınca değişecek mi çok mu mağdur rolü yapıyo sana layık değilim falan diye, ama yarın mecburen banka onaylamadı dicem, yakama yapışıcak hali yok ya
canım devamını okuyamadım ne yaptı bilmiyorum ama aynı durumda çok yakın bir arkadaşım vardı. çekti verdi akıllı sevgilisi gittii kumar oynadı. yatırmadı borcunu. bizim kız kreid çektiğiyle kaldı. sonra tabiki gene bankaya ödeyen bizimki oldu. Ama bu sürekte aynı dediğin gibi sana layık değilim ödücem bilmem ne diyerek taksitlerin tarihini geçirdi kızı çok daha zor durumda bıraktı anlıcan en son atıyorum çekilen para 20 bindi oldu 30 bin ve kız gitti bunu taksitlendirdi birilerinden borç buldu tekrar kredi çekti kredi kartları falan filan derken bu borcu 3-4 senede kapattı. ama nasıl kapattı bı o bi allah biliyor. sevgilisi noldu en son kız olayın farkına vardığında hayatından uzaklaştırdı. ve hala kızı arayıp yatırcam vericem sen merak etme yalanları savurdu. senelr geçti tek bir taksit dahi yatırmadı. ve hiç bi zamanda bi işe girip çalışmadı. anlattığın bu çocuğa çok benzer bir karakter gibi geldi bana. Diyelimki seninki çok iyi niyetli ve gerçekten zor durumda biri. Ne olursa olsun iyi niyetlide olsa böle biriyle evlenirsen hayatını mahvedersin. evlilikte sadece sevgi karın doyurmuyor. allah yardımcın olsun.

valllahiii ne cesaret ya sakın ama sakın bulaşmayın sonradan kötü olacağına baştan kötü ol!

18.000 lirası bedelli içindir kesin. Geri kalanının ufak kısmıyla da kendine yeni hat alır bir daha ona ulaşamayın diye.

Bedelini hayatınızın birkaç yılı olarak ödemeyi göze alabiliyorsanız tabii ki sponsor olun bağıra bağıra "ben yalan söylüyorum" diyen bilmemkaç aylık erkek arkadaşınıza.

okurken gerçekten çok üzüldüm,iyiki atlatmışsın,aslında bu yazı diğer kızlara örnek olacak nitelikte
okurken gerçekten çok üzüldüm,iyiki atlatmışsın,aslında bu yazı diğer kızlara örnek olacak nitelikte

çok zor günler geçirmişsiniz..okurken hayretler içinde kaldım.. geçmiş olsun.. Allah eşinizle mutlulugunuz daim etsin..

çok teşekkür ederim,gerçekten hatırlaması bile zor gelen çok kötü günlerdi,18 yaşında ana kuzusuydum daha,kendi şehrimden ailemden uzakta ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyordum,şuan 28 yaşındayım ama hala rüyalarıma girer o günler kendi üzüntüm bir yana ailemi mahvetmiştim,annesini aradım yapmayın etmeyin sizinde kızlarınız var oğlunuzun borcu bu dediğimde beni haftalarca oyaladı yarın bankaya gidiyorum,şimdi bankadayım yatırmak için bekliyorum diye.Babası bana mı sordun dedi. Ailemle aram o kadar kötüleşti ki 3 ay babannemle dedemin yanında kalmak zorunda kaldım.
Borçlar ödenip bittikten sonra annesini aradım sadece tek bir şey söyledim bu dünyanın altı da var ben hesabımı o güne bıraktım ama o gün geldiğinde iki elimde hepinizin yakasında olacak dedim. Allahtan cinsel anlamda hiçbirşey yaşamamıştım yoksa felaketim kaçınılmazdı belkide. Ama Allaha havale ettim,çookk beddua ettim yalan söylemem,herşey bittikten 2 sene sonra beni aradı numaramı nereden bulmuşsa. İşyerimize hırsız girdi,daha sonra yandı,küçük kardeşime siroz teşhisi kondu,annemle babam boşandı,elimi neye atsam kuruyor rüyalarıma giriyorsun hakkını helal et diye. Asla dedim ne bu dünyada ne öteki dünyada zerre hakkım varsa asla helal etmiyorum dedim kapatıp hattımı değiştirdim.İlahi adalet var mı ne zaman işler bilmiyorum ama bana yaşattıklarının hesabını vermeden can veremezler umarım.
Eşime gelince Allah binlerce kez razı olsun,yapayalnızken ailemden bile uzakken tek desteğim o oldu,elimi asla bırakmadı,borçların ödenmesinde yardımı inanılmaz oldu,hep inandı hep güvendi. O olmasa toparlanır mıydım,bu ne zaman olurdu bilmiyorum,hatta geçen sene annemin o dönemde bozulan altınlarını ödedik anneme eşimle birlikte,annem istemedi tabiki lafını bile etmedi ama hep içimde yaraydı öyle rahatladım ki eşimin tek söylediği benim annem vefat etti o benimde annem onu sevindirmek beni de çok mutlu etti oldu. Herşey insanlar için ama ne yazıkki güvenilmeyecek insan o kadar çokki etrafta Allah herkesin evladını korusun böylelerinden

çok teşekkür ederim,gerçekten hatırlaması bile zor gelen çok kötü günlerdi,18 yaşında ana kuzusuydum daha,kendi şehrimden ailemden uzakta ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyordum,şuan 28 yaşındayım ama hala rüyalarıma girer o günler kendi üzüntüm bir yana ailemi mahvetmiştim,annesini aradım yapmayın etmeyin sizinde kızlarınız var oğlunuzun borcu bu dediğimde beni haftalarca oyaladı yarın bankaya gidiyorum,şimdi bankadayım yatırmak için bekliyorum diye.Babası bana mı sordun dedi. Ailemle aram o kadar kötüleşti ki 3 ay babannemle dedemin yanında kalmak zorunda kaldım.
Borçlar ödenip bittikten sonra annesini aradım sadece tek bir şey söyledim bu dünyanın altı da var ben hesabımı o güne bıraktım ama o gün geldiğinde iki elimde hepinizin yakasında olacak dedim. Allahtan cinsel anlamda hiçbirşey yaşamamıştım yoksa felaketim kaçınılmazdı belkide. Ama Allaha havale ettim,çookk beddua ettim yalan söylemem,herşey bittikten 2 sene sonra beni aradı numaramı nereden bulmuşsa. İşyerimize hırsız girdi,daha sonra yandı,küçük kardeşime siroz teşhisi kondu,annemle babam boşandı,elimi neye atsam kuruyor rüyalarıma giriyorsun hakkını helal et diye. Asla dedim ne bu dünyada ne öteki dünyada zerre hakkım varsa asla helal etmiyorum dedim kapatıp hattımı değiştirdim.İlahi adalet var mı ne zaman işler bilmiyorum ama bana yaşattıklarının hesabını vermeden can veremezler umarım.
Eşime gelince Allah binlerce kez razı olsun,yapayalnızken ailemden bile uzakken tek desteğim o oldu,elimi asla bırakmadı,borçların ödenmesinde yardımı inanılmaz oldu,hep inandı hep güvendi. O olmasa toparlanır mıydım,bu ne zaman olurdu bilmiyorum,hatta geçen sene annemin o dönemde bozulan altınlarını ödedik anneme eşimle birlikte,annem istemedi tabiki lafını bile etmedi ama hep içimde yaraydı öyle rahatladım ki eşimin tek söylediği benim annem vefat etti o benimde annem onu sevindirmek beni de çok mutlu etti oldu. Herşey insanlar için ama ne yazıkki güvenilmeyecek insan o kadar çokki etrafta Allah herkesin evladını korusun böylelerinden
oh olsun o pisliğe hatta daha beter olsun!aynen cnm dediğin gibi bu dünyanın bi de diğer tarafı var,insanlar bunu unutuyor,hiç aklına getirme hepsi gelmiş geçmiş,Allah size bi ömür mutluluk versin,sen hakettiğin insanı bulmuşsun :) darısı bizim başımıza :)

oh olsun o pisliğe hatta daha beter olsun!aynen cnm dediğin gibi bu dünyanın bi de diğer tarafı var,insanlar bunu unutuyor,hiç aklına getirme hepsi gelmiş geçmiş,Allah size bi ömür mutluluk versin,sen hakettiğin insanı bulmuşsun :) darısı bizim başımıza :)

amin cnm Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın,bazen düşünüyorumda bana o günlerin mükafatı eşim ve şimdi yaşadığım mutlu hayat

delimisin ne çekicen ya. eskiden icralık dosyam vardı kkb de olumsuz çekemiyorum de unutmuşum nasıl böyle birşey oluyor de delir vs. çekme

gözlerim dolu dolu okudum her satırı.. Allah cezasını veriyor ve vericektir de şüpheniz olmasın.. şimdi mutluluk sizden yana.. ne güzel söylemiş eşiniz "o benim de annem" diye.. canınız zamanında çok çok yanmış ama eşiniz mutlulugunuz olmuş..

sakın yapmayın,asla böyle bir konuda kendinizi kullandırmayın. 18 Yaşında üniversiteyi kazandığım ilk sene biriyle tanıştım,dışarıdan bakınca herkes çok düzgün biri olduğunu böyle birini bulduğum için çok şanslı olduğumu falan söylediler. Neyse annem bana öğrenci için çıkarılan kredi kartlarına başvurmamı,parasız kaldığımda oradan harcama yapmamı adres olarakta evi göstermemi söyledi ailem ödeyecekti. başvuru sırasında bu insanda yanımdaydı o da başvurdu karta,o sırada görevli sizi birbirinize kefil gösteriyorum dedi tamam dedim kefillik ne haberim bile yoktu kartların limiti de 200 tl. Sonra okula gelen bir yayınevinden kitap seti satın aldım o kişide okuyacağını söyledi o da satın altı bir set 250 lira civarında tuttu aylık taksidi 25 tl.orada da senet karşılığı kefil gösterildik birbirimize Aradan zaman geçti 2 sene birlikte olduk. Çok güveniyordum sormadım bile ödemelerini sonra beni aldattığını öğrendim ayrıldık.
Kabus işte o zaman başladı 2 sene boyunca ödenmeyen 200 liralık borç faizlerle 900 lira civarına ulaşmış,avukat,icra masrafları ile birlikte 2.500 liraya dayanmış,alınan kitap taksitleri ödenmemiş onunda borcu masraflarla 2000 lira civarı. Okul bitmiş şehrime dönmüştüm borçları ben öğrenmeden kısa süre önce barışmak ümidiyle yaşadığım şehre gelmişti borçlarını ödemesini söyledim reddetti,ailesini aradım bize mi sordun kefil olurken dedi benden tehditle para istemeye başladı evine gelirim,borçları ailene söylerim,benimle yattığını söylerim diyerek beni korkutarak maaşlarımı elimden almaya başladı. Birgün eve çağırdı borçlarımı vericem diye gittim kapıyı üzerime kitledi telefonuma el koydu,boş senet imzalatmaya çalıştı şiddet uygulayarak. Allah razı olsun sesler yüzünden komşular polis çağırmış öyle kurtuldum elinden.
Gözümü kararttım aileme anlattım borçları kıyamet koptu tabii,annem altınlarını bozdurdu borçlar ödendi ama cehennem azabı günler yaşadım resmen. Sonra o kişiden telefonlar gelmeye başladı hesabıma şu kadar yatır babanı ararım,kızın benimle yattı derim,seni dinlemez bile ispatlayamazsın diyerek. Canıma tak etti vermiyorum para ne yaparsan yap dedim,kendisi diyarbakırlıydı oraya dönmüştü karakolluk olduktan sonra. Telefonla aramış babamı kızın benimle yattı bakire değil demiş babam eve geldi annem zor kurtardı elinden,ispatlamak için doktora gidip kendi isteğimle muayene oldum,savcılığa başvurdum şikayet ettim telefonlarım dinlendi ama hiçbirşey yapılmadı o kişiye.
Cehennem azabı günler yaşadım,ailemi kaybetme derecesine geldim,aylarca bunalıma girdim,sonra tam o dönemde eşimle tanıştım,ilk günler anlattım herşeyi açık açık başıma bunlar geldi hala borç ödüyorum diye ertesi gün postaneye para yatırmış adıma git çek yatır kapat bütün borçlarını diye. Daha yeni tanışıyorduk oysaki. Onun sayesinde atlattım herşeyi hem maddi hem manevi yanımda oldu,desteğini hiç çekmedi üzerimden 18 yaşında yaptığım hata hayatımı karartmak üzereyken uçurumun kenarından döndüm.
Çok uzun yazdım ama sadece yardım için belki okur kendinizce ders çıkarırsınız. Belki çok büyük bir hatadan dönmenize yardımı dokunur diye. Sadece sevgi yetmez güven gerek,bu borcu yapıp ödemeyen kişi sizin borcunuzu da ödemez,tefeciler öyle herkese para vermez ve her koyun kendi bacağından asılır sakın bir başkasının borcu altına girmeyin yok yere dert açmayın başınıza

Bu nasıl bir pislik böyle ya yaşaması bile haram bu gibilerin namussuz haysiyetsiz iğrenç herif okurken ağzım açık kaldı ne zaman öldüm diyeceksnizdiye bekledim
parayla adam tutup öldüresiye dövdürmek lazım böylelerini pislik :KK62::KK62::KK62:
Babamı birisi arasa ve de böyle dese adamı bulup nefes borusunu düğümlerdi babanız nasıl inanmış
Eşiniz de sizin şansınız olmuş allah çektikklerinizn karşılığını çıkartmış size
O adam şimdi ne yapıyor nerede biliyor musunuz

merhaba herkese, sevgilimin 20.000 tl kredi borcu var ve 2 hafta içinde ödemezse icralık olacak çok uğraştı ama bi yerden para bulamadı şu an çalışmadığı için yeni kredi de alamadı, 1 ay sonra işe başlıcak, bende memurum aylık 1800 tl maaş alıyorum hiç kredi çekmedim kendi kendime zor geçiniyorum, son çare olarak ben kaldım yarın gidip maaş aldığım bankadan 36 ay vadeli 20.000 tl kredi çekicem, kendisi işe girdikten 3 ay sonra toplu kredi çekip borcunu ödeyeceğini söylüyor çok mahçup bana karşı, aylık ödemelerime de yardım edeceğini söylüyor, ama ya sonra ödemezse aylık 800 tl yi ödemek zorundayım ve ailem duyarsa beni mahveder, kafam karışık ama cok zor durumda dayanamıyorum

sevdiğin de olsa neyine güveniyonusun onun . Kocan değil bişeyin değil çekerken bu borcu yaparken sanamı sordu.Artık insanlar evli olup kocalarına bile çekmez iken sen daha sevgilin olan bir insana verecen ,iyi düşün iyi karar ver .verip vermemek senin kararın yargılayamam ama insanoğlu güvenilmez.ama senin durumunda zor anlıyorum cevap veremiyosun sevdiğin için.vermek istemez isen annemler çektiğimi duyar ise olay olur neyaptın diye sorarlar bana diyebilirsin mesela gibi gibi....

sen kardeşinden babandan 200 lirayı sakın ama elin adamına kredi çekmeyi düşün
sen bu yaşım geçti evde kaldım duygusunu onadamı hissettirdin seni böyle sömürüyo, evde kalırsan kal çokmu kötü bişey
şimdide senden koparamıcanı anladı şimdi konuşamıcam bi sigara içcem deyip telefonu kapatıyo hala seni kötü hissetirmek için uğraşıyo bence

X