Sevgilim için kredi çekicem

Bu çocuk öksüz yetim mi
Hiç akrabası tanıdığı, dayısı amcası yok mu
Tek tutunacak dalı sen misin ? Hayır tabiki
Tefeciden borç alıcam da işin acındırma boyutu yoksa nasıl korkutacak seni
Gerçekten paranda gözü olmasa sana teklif etmez, senin etmene de izin vermez
3 aylık birisi sence normal mi??

Zaten hep şükrediyorum Allaha o günlerde eşimi karşıma çıkardı diye,yoksa o günlerde sonum felaket olurdu sanırım. Allaha havale ettim hepsini,yapacak başka birşeyimde yoktu zaten başka.
Bir gece yarısı beni aradı yarın hesabıma 2000 lira yatır yoksa babanı arayacağım diye,tak etmişti artık annemde yanımdaydı canın cehenneme ne yaparsan yap dedim aramış babamı babam dışarıdaydı bu konuşmadan sonra alkol alıp gelmiş eve üzerime yürüdü annem girdi araya o senin kızın nasıl güvenmezsin yarını bekle ayıl konuşun diye,sabah babamla konuştuk güveniyorum sana dün gece o konuşmadan sonra ne yapacağımı bilemedim bana da hak ver dedi,kendi isteğimle gittik muayeneye ben teklif ettim bunu borçluydum aileme. Günümüzde namus cinayeti o kadar yaygın bir kavram ki,aile kararıyla infaz edilen genç kızlar,babası abisi tarafından namus adı altında katledilen genç kız o kadar çok ki,o gece babam alkollüyken böyle bir durumda başıma gelmemesi olası bile değildi annem girmese yatıştırmasa canıma mal olabilirdi iftirası.
Üzerinden 7-8 sene geçti bana her türlü ulaşıma yolunu engelledim bilmiyorum nerede ne yapıyor,en son duyduğum diyarbakıra dönmüştü ailesi ile birlikteydi,tek duam umarım başka masumların canını yakmamıştır veya yakmaya devam etmiyordur

Ya ben mi yanlış anladım konu sahibi zaten krediyi adam ödemezse kendisi geçinemeyeceğini söylemiyor mu? O yüzden tereddütte kalıp konu açmış.

Çok etkilendim hikayenize..
Rabbim hepimizin karşına İYİ insanlar getirsin böylelerinden korusun..
Eşiniz çok destek olmuş çok yardımcı olmuş , o insanlar sana haksız yere acı çektirmişler size ve ailenize hakkınızı girmişler.
Hiçbirşey karşılıksız kalmaz.
Rabbim belki de oyuzden sizin karşınıza boyle iyi bir insan çıkarmıştır..
Mutluluğunuz daim olsun

umalım öyle olsun.. sizden helallik isteyip hem kendi hayatı hem ailesinin hayatı tepe taklak olduguna göre umalım bir daha kimsenin canını yakmaz.. ne zor bu ülkede kadın olmak.. insan hayatından önemli olabilir mi hiçbir şey? siz e tekrar geçmiş olsun.. sevgiler..

çok teşekkür ederim,geçti gitti Allahın izniyle ama o kadar derin izler bırakıp gitti ki daha öncede dedim ya rüyalarıma giriyor hala o günler,daha bu yazdıklarım konu sahibinin durumuyla alakalı daha onlarca şey var böyle hatırlamak istemediğim zihnimin gerisine ittiğim. Böyle para isteyip vermeyeceğim dediğim birgün eskişehir sokaklarında dövmüştü beni,müdahale edenlere aldattı beni karışmayın diyerek Allahından bulsun inşallah başka birşey diyemiyorum

Ya ben mi yanlış anladım konu sahibi zaten krediyi adam ödemezse kendisi geçinemeyeceğini söylemiyor mu? O yüzden tereddütte kalıp konu açmış.
zaten kendisininde aylık başka ödemesi varmış geçinmekte zorlanıyorum diyo, ama adam öderim dediği için çekmeyide düşünüyodu hemde evde kaldım korkusu var işte
krediyi çekeyimde evde kalmiyim diye düşünüyo heralde

Şu mesajınızı okuyana kadar bir sürü şey dedim size yapmayın etmeyin diye ama dün gece o kadar sinirlendim ki gene yazmadan duramayacağım. Zavallı babanız demek ki o kadar zor durumda kalmış ki 200 liraya bile ihtiyacı var. Sizi okutan büyüten bu yaşa getiren şu an koca bulmak için kullandığınız (bunu sevgiliniz için maaşım olmasa evlenmez benimle dediğiniz için diyorum) maaşınızı almanızı sağlayan adama 200 lirayı çok görmüşsünüz benim babam benden istese yaratırım ben öğrenci iken aldığım bursu yolladığımı bilirim.. Kusura bamayın ama sizin gibiler herşeyi hakediyor çekin krediyi çekin...

Valla bilmiyorum bundan 2 sene önce nerede ne yapıyor bileyim ki ona göre uzak tutayım kendimi diye facebook adresine baktığımda yurtdışında yaşayan bir bayanla konuşuyordu facebook üzerinden yorumlarla seni çok seviyorum görüşelim yanına geleyim evlenelim diye,sanırım amacı kandırıp ya parasını yemek yada evlenip yurtdışına yerleşmekti bayana mesaj yazıp herşeyi anlatmıştım dikkat etsin kendine,korusun kendini diye. Teşekkür edip ayrıldığını söylemişti yani akıllandığını sanmıyorum ama müdahil olmak istemiyorum olabildiğince uzak olmak istiyorum o kişiye umarım Allah korur herkesin kızını,kardeşini,arkadaşını böylelerinden

amin cnm Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın,bazen düşünüyorumda bana o günlerin mükafatı eşim ve şimdi yaşadığım mutlu hayat
Valla bana sorarsanız tamam 18 küçük bir yaş ama kefilin ne demek olduğunu bilmeyecek kadar da küçük değil. İnsanlar ilahi adalet diyerek içini rahatlatıyor sadece. Adama o zaman da hiçbir şey olmamış, sonra da hiçbir şey olmayacak. Biraz vicdan yapmış da aramış, çok da umrunda değildir öyle tiplerin. Siz muayene olduğunuzla kalmışsınız, üzüldüm. Kendi çocuğunuz varsa gözü açık yetiştirirsiniz umarım.

B
niyeti şimdiden anlaşıldı işte çekseydin senden iyisi olmazdı.çok iyi yaptın sakın çekme aklını başına al.

Ben kocama bile cekmedim . Askerlik kredisi..git kendin cek dedim..neyine guveniyorsun. 36 ay icerisinde ayrilmayacaginin garantisi mi var 36 ay boyunca ona aylik 800 tl vereceksin. Ailen hic mi ogrenmeyecek 3 yil boyunca. Ogrenince ne diyeceksin. Parani alip, odeyemiyorum ayaklarina yatarsa bir bardak Soguk Su icersin. Ben kocama bile cekmedim

bunu senden sevgılın direkt mi istedi yoksa sürekli acıtasyonla empoze mi etti? bu para nereye gitmiş? ilişkiniz ne zamandır sürüyor? sorular sorular :)

heyy allahım yaaa...ben bu kredı olayından cok babana 200 tl yı cok gormene sasırdım..

bence babanın gonlunu al ve hesabına her ay 250 tl yatır..hıc olmadı 1 sene !!

Evet haklısınız ama o yaşa kadar bankayla,kredi kartıyla,taksitli alışverişle işi olmuyor insanın genellikle ailenden aldığın harçlıkla idare ediyorsun ve herşey insanlar için ne yazıkki yaşanılan acı şeyler tecrübe olarak dönüyor insana ve ne yazıkki insanın gözünden anlaşılmıyor iyi insan mıdır,niyeti nedir diye. Benim durumumda da en ufak tecrübesizlik çok acı sonuçlar doğuruyor.İlahi adalet diye içimi rahatlatıyor olabilirim ama o durumda yapacak hiçbişeyin olmayınca kendinden çok daha yüce bir güce bırakıyorsun işte.
Çocuğum yok,olsun çok istiyorum gözü açık olur mu bilmem ama vicdanlı,merhametli olmayı,insanlara gözü kapalı güvenmemeyi,başkalarına saygı duyarak yaşamayı öğretmeye çalışacağımdan emin olabilirsiniz

Merak ettim de askerliğini yaptı mı? Bana bedelli askerlik için istiyor gibi geldi. Herşeye inanma

Yaaa demek şu an konuşmak istemiyormus beyefendi ...
bak sen...
çekmiş olsaydın konuşmak isterdi ama...
aç gözünü artik aç.......

sonuç olarak krediyi çekmedim ve aramız bozuldu bana sürekli umut verdin yapmadın diyerek suçluyor sürekli geceden beri sitem ediyor, ben de çözümleri söyledim git işe gir maaşından kesilsin diye eve icra gelmicek dedim. gidicem buralardan gönlümü nasıl alacağını düşün sen beni rezil ettin diyo, şu an facesini kapattı. Ben de dedim kayıplara mı karşıyosun hayırdır asıl amacın buydu dimi dedim şu an gidicem buralardan diyo ne halde olduğumu bilmiyosun falan.. Ben biraz üzgünüm ve kızgınım ama rahatım, ayrıca babam 200 tl istediğinde ben zaten her ay 500 tl gönderiyodum onlara onun haricinde istemişti anında olmasa da sonra verdim ben ailemi çğneyip elin oğlu için para harcıyo sitemlerini hak etmiyorum, ailemin durumu da iyi sadece kız kardeşimin dersane ve harçlık parasına destek olmak içindi. Hepiniz bi abla gibi anne gibi uyarıda bulundunuz azarladınız iyi oldu gerçekten yoksa çekmiştim şimdiye ve pişmanda olacaktım. Hala sen dalga geçtin benimle güvendim sana ortada bıraktın napıcam ben diyo ağlayıp duruyo, hiç bir mecburiyetim yok para arttırıp kendime yatırım yapıcam büyük aptallıktan kurtardınız hepinizi öpüyorum :*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…