- 20 Ocak 2008
- 15.122
- 31.781
-
- Konu Sahibi lovelystudent
1000 lira ne zaman yüklü para oldu yaa
size göre 1000 lira sakız parası sanırımya sırf cevap yazmak içinmi yazılıyor şöyle cevaplar anlamıyorum. sanarsın trilyonla geziyor kızz .
Atm yanlış vermiş demesi kesin kanıt bence...
1.Bulunduğunuz mekanın o günkü kamera kayıtlarına bakın
2. Sevgilinize sürekli para kaybettiğinizden bahsetmeyin yanınıza yine yüklü miktarda para alın ve sevgilinizin bunu görmesini sağlayarak bir an çantanızdan uzaklaşın zaten sonradan yine para kaybolursa durum ortaya çıkacaktır.
kamera var cafede evet sorup izleyebilirim. ama bazı tandıklar var tekrar gittiğimizde konusunu açarlar mı. o zaman sevgilim almadysa büyük sıkınt olcak. sevgilimden gizli iş cevirmiş olcam
arkadaşlar 2 kere şöyle bişey yaşandı. birincisinde sevgilimin evindeydim ve bin tl kadar para vardı cüzdanımda eve geldiğimde 100 tl si eksikti. sevgilim ya düşürdün ya da bankamatik eksik verdi dedi. neyse önemsemedim.
ikincisi de aylar sonra yine yüklü para vardı. cafe de otururken lavaboya kalktım genelde çantamı yanımda götürürdüm o an braktım. sonra ben lavabodayken sevgilim çantam lavaboya getirdi işte kalkalım diye. eve geldiğimde 50 tl si eksikti.
söyledim acaba nerde düşürdüm yine diyorum. bu da lavaboya giderken bile götürüyosun nasıl oldu filan dedi. halbuki birinde götürmemiştim.
düşündiğim şey çok ayp biliyorum ama. hiç bu şekilde para kaybetmedim. düşürsem kalanını niye düşürmüyim. niye sadece 50 ve 100 tl. sevgilim de biraz cimridir. başkalarınn üzerinden geçinmeyi sever. ister istemez acaba o mu alldı diyorum. nasıl anlayabilirim sizce?
Ben de sizi bir türlü anlayamadim. Paranız kayboluyor. Kamera kayıtlarını izlersem sevgilimle sorun olur diyorsun.
Sevgilinle ne diye sorun olacak.
Siz parayi sevgilim çaldı kayıtlara bakicam demeyi mi düşünüyorsunuz ki?
O gün cafede otururken param kayboldu kayıtlara bakabilir miyim diyeceksiniz. Kayıtlarda sevgilin aliyorsa hırsız damgası dogrulanacak. Almadiysa başka yerde düşürmüş olma ihtimalini dusuneceksiniz artik.
Ne diye bu kadar endişe ediyorsunuz anlamadım. Sevgilinin caldigindan eminsin de kayitlarda bunu görmek istemiyorsun gibi geldi. Ayrilmaktan mi korkuyorsunuz?
Diyelim ki sevgiliniz çalmadı.
Cimri ve başkalarının üzerinden geçinmeyi seven biriyle birlikteliğinizi devam ettirecek misiniz?
Güven yok üstelik ilişkinizde.
Ondan şüphelendiniz direk.
Diyelim ki sevgiliniz çaldı.
Hırsız biriyle mi olacaksınız?
Her türlü ayrılın.
Suan en yakin arkadaslarimdan biri gecmiste azili bir hirsizdi :) 16 yasina kadar duzenli olarak calmis. 16'sinden sonra tanistik kendisiyle.
Ablamin evinden caldigini gordum. Uyardim,sakin sakin konustum. Asla arkadasligimi bitirmedim.
Hayat ya ne garip
Tabi duzeldi. Cok utanmisti onunla konustugumda. Duzelmese ne isim olur ayol hirsizla?düzeldimi peki?
Gunluk hayatinizda cebinizde para balyasiyla dolasiyorsunuz sanirim.
Para balyaları 10.000 lira oluyor, bahsettiğimiz paranın 10 katı... Ama sanırım siz 1000 lirayı çok bulanlar olarak bundan haberdar değilsinizdir...
Ben de her cebimde bir balya ile gezmiyorum ama şu anda 1000 lira çok yüksek bir meblağ değil.
Evet hem haberdar degilim hem de cuzdanimda 1000 lira nakit tasiyacak tedbirsiz degilim.Ayrıca asgari ücretli birinin dahi 1000 lira ile gezdiğini görebilirsiniz. Ödeme günüdür, maaş günüdür, alışveriş günüdür vs.
Evet hem haberdar degilim hem de rutin bir gunumde cebimde 1000 lira tasiyacak kadar tedbirsiz degilim.Konu sahibi zaten odeme gunuydu diye belirtmis ayrica.Ilk mesajiniz gundelik hayatta cepte 1000 lira tasinmasi siradan bir durummus gibi bir algi yaratmis.Ona istinaden yazmistim.Hepsi bu.
O zaman 2.planı uygulayın. Yanınıza yüklü miktarda para alın bir ara uzaklaşın ve izleyin ... Bunu bir kere değil bir kaç kere yapın.kamera var cafede evet sorup izleyebilirim. ama bazı tandıklar var tekrar gittiğimizde konusunu açarlar mı. o zaman sevgilim almadysa büyük sıkınt olcak. sevgilimden gizli iş cevirmiş olcam
O zaman 2.planı uygulayın. Yanınıza yüklü miktarda para alın bir ara uzaklaşın ve izleyin ... Bunu bir kere değil bir kaç kere yapın.
bence parayı almamış olsa bile yine de pek güvenilir gibi gelmedi sevgiln yani başkalarının üzerinden geçinmeyi seviyosa senin de üzerinden geçinir ilerde onla mutlu olabilcekmisin
hırsızlık olayı içinse yine yanına 1000 tl gibi bir para alıp arkadaşların söylediği denemeyi yap. 200-300 alma çünkü az paradan anlaşılır diye almayabilir