Herkese iyi aksamlar. Yazdiklarim cok uzun.
5 sene once esim ile evlendik. Birbirimizi cok seviyorduk ben onun ilk askiydim. Benim esimden once baska bir iliskim olmustu ama benim icin iyi biri olmadigi icin ailemin zoru ile ayrilmak zorunda kalmistim. Cok severek ayrildim ama simdiki esimi taniyinca unuttugumu dusunuyordum. O eski sevgilim ile facebookta hala arkadastik ve ara sira sohbet ederdik. Oda baskasiyla evkenmis, cocuk yapmis ve bosanmisti. Girdigi her isi batirip cikan bir adamdi. Bazen eski iliskimiz aklima geldikce iyiki ayrilmisiz ve esimle evlenmisim onunla mutlu olmam imkansizdi derdim hep kendi kendime. Ben haftanin 4 gunu calisiyorum ama son 2 senedir kocam issiz. Vaktiyle cok biriktirdigi icin 2 senedir issiz olmasina ragmen parasi var ama yinede issiz olmasi beni fena halde rahatsiz etmeye baslamisti. Ben sabahin korunde yola cikarken onun yatakta rahat rahat uyumasi hos degildi. Sabah aksam is aramasina ramen bulamiyordu kendi sektorunde. Bu konunyuzunden surekli tartisir olmustuk. Sirf ben evde oturdugu icin soylenmeyeyim diye ev islerinin en buyuk kismini o yapiyordu. Cok yukleniyordum farkindaydim ama kendimi frenleyemiyordum.
Bu arada esimin iki kizkardesi var. Esimin ailesi ile aram hep iyiydi zaten, ve amcasinin kizi ilede cok samimiyim. Birde esimin manevi bir annesi var, onuda cok seviyorum. O kadinin bir kizi var bizden kucuk. Onunlada hep iyiydik...
Gecen sene mart ayinda facebooktan eski sevgilimin ablasindan mesaj geldi. Eski sevgilimin cok hasta oldugunu, intihara kalkistigini ve belki ölecegini soyledi. Dondum kaldim. Ablasi bana ölmeden önce beni gormek istedigini soyledi. Bende esime ve ailesine eski lise arkadasimin cok hasta oldugunu ve sehir disina gitmem gerektigini soyledim. Allahtan sorun cikarmadi ve inandi. 2 gun sonra eski sevgilimin yanindaydim. Meger bana kavusamayacgi icin intihar etmis ama ölümcül tehlikeyi atlatmisti. 1 hafta onlarin evinde kaldim (ablasida vardi yalniz degildik). Herseyi konustuk ona kocamla mutlu oldugumdan bahsettim. Son gun disariya ciktik kisa bir yuruyus yapmak icin. Birden onumde diz coktu ve bana evlenme teklifi etti. Neye ugradigimi sasirdim. Cok kizdim ve boyle birseyin imkansiz oldugunu soyledim. Bu arada eski sevgilimin yaninda oldugumdan bir tek esimin kuzeninin haberi vardi, zaten beni havaalanina o birakmisti.
Ertesi gun esyalarimi toplayip havaalanina geldim. Yolculuk boyunca iki gozum iki cesme agliyordum. Kuzen beni almaya geldiginde ona herseyi anlattim. Birsey diyemedi. Eve gelince esime karsi cok soguk davrandim. Icimden oyle geldi simdikimaklim olsa asla yapmazdim. Ustume geldi neler oldugunu sordu bende o anki ruh halim ile her seyi anlattim. Esim aglamaya basladi. Bana eger onu seviyorsan evlendigimiz gibi bosaniriz dedi. Bende bilmiyorum ama seninle olan hayatimida kaybetmekmistemiyorum gibi seyler dedim. Esim gitti ve gece 2ye kadar gelmedi. Aglayarak ailesinin evine gitmis ve buyuk gorumcem ile konusmus. Yani o gece 2 gorumceminde bu olaydan haberleri oldu. Allahtan kayinvalidem ile kayinpederim yoktular onlar hala bilmiyorlar. 2 gorumcemde bana bagirdi cagirdi. Su an buyuk gorumce ile aramiz iyi sayilir ama kucuk gorumce sadece gerektigi zaman konusuyor benimle. Ama kayjnvalidem beni cok sever mesela, ne zaman bana iltifatlar etse, kucuk gorumce rahatsiz oldugunu cok net bir sekilde ates sacan gozleri ile belli ediyor.
Su an esim ile de aramiz iyi, yani beni affetti. Ama eskisi gibi degil, eskiden beni kirmamak icin kirk takla atardi, simdi bazen kilomla bile caktirmadan insanlarin yaninda dalga gectigi oluyor (100 kilonun ustundeyim). Mesela gecen o manevi annesinin yaninda ben ona su ust raftaki tabagi almak istiyorum, sen al eger boyun yetisirse dedim, bana yetismezse sen beni kaldirirsin dedi gulerek. Buna benzer sakalar...
Manevi annesi cok durust ve dobra bir kadin, her seyi anlatmadan anlayan türden o yuzden eski sevgilimin yanindan dondugum gunden itibaren 7 ay gibi bir sure o kadinin yanina hic gitmedim bile anlamasin diye. Sonra artik o bana mesaj atmaya baslaci kusmuyuz kizim hic gelmiyorsun demeye baslayinca gitmeye basladim. Bana herzaman ki gibi normal davrandigi icin bilmediginden emin oldum. Bir sure sonra o kadinin kizi ile onun sevgilisi hakkinda konusurken konu oralara nasil geldi hic hatirlamiyorum bile, ama ona eski sevgilimden ve onun yanina gittigimden bahsettim. Sonradan pisman oldum ama is isten gecmisti. Anlatinca kiz baya sasirdi 'x abiye bu yapilir mi be adam sana deli gibi asik' gibi seyler dedi. Birde 'dua et kayinvalidenler bilmiyor valla siler seni' dedi. Gorumcemler kadar tepki gostermedi ama sasirdigini fazlasiyla belli etti. Sonra birdaha bu konuyu hic acmadik, bana normal davranmaya devam etti.
Yalniz son bir kac haftadir cok rahatsiz oldugum bir sey var. Esim ve o kiz fazla samimiler sanki. En son bayramda esimle beraber onlara gittik, ikisi surekli kahkahalar atarak konusuyorlar. Kiz heb abi diye hitap ediyor ama yinede rahatsiz etti beni. Aralarinda 10 yas var zaten. Gecen ay esimin dogumgunuydu, ve bayram gunu o kiz cok guzel bir pasta yapmisti. Bende esime tarifini alayim sanada yaparim dogumgununde deyince esim 'bosver hazir aliriz kimse onun kadar guzel yapamaz bu pastayi' dedi. Kizda estagfurullah dedi. Dogum gunu oldugu gun esim facebookta ona gelen kutlama mesajlarini okurken bende herkes kutlamis dedim. 'Evet bir x eksik dedi' (yani o kiz). Bende ne alaka ondan neden bekliyorsun ki dedim. Esimde 'her sene ilk o kutlardi bu sene unuttu galiba ondan sasirdim' dedi. Aksama dogru kiz kutladi cok sukur beklemekten kurtuldu...
Buna benzer bir cok sey var bu ikili arasinda. Mesela bir keresinde esim bi espri yapmisti, kizda dalga gecerek 'ayyy cok komiksin x abi' demisti, esimde ona cevap olarak 'sende cok güzelsin' demisti. Boyle sacma sapan seyler. Mesela daha 3 gun once onlardaydim. Kiz once nasilsin falan dedi, sonra x abi nasil diye sordu. Eskidende soruyor muydu hatirlamiyorum ama rahatsiz ediyor beni.
Buraya yazmak bana iyi geldi. Bu durumla nasil gecinmemi tavsiye edersiniz? Sizce bos yere mi sorun ediyorum?
Okuyan herkese tesekkurler.