Sevgilim genital herpes hastası.

esna123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2023
10
1
Merhaba,

Açıkçası ben nereye döneceğimk şaşırdığım bir dönemdeyim. Erkek arkadaşım yabancı, ancak ahlak kavvrami ve aile yapısı biz Türklere baya benziyor. Eski eşinin onu aldatmış, bir de üstüne getirmiş herpes bulastırmış. Şimdiyse biz hem çok iyi anlaşıyoruz bir cinsel birliktelik şu an söz konusu değil. Ancak evlenmek de istediğim biri yani ileride bu durum söz konusu.

Napsam bilmiyorum. Erkekten kadına bulaşma riski de daha fazla. Çok araştırdım çok okudum. Biontech açıklama yapmış asi çalışması faz 1 insan üstünde denemelee başladı diye ama çalışmasının son tarihi 2025.

Ne olacak bilmiyorum mal gibi kaldım. Ben ilişkiye bu durumu bilerek başladım ancak sevgilim de biliyor deli gibi korkuyorum ya bulaşırsa diye.

Amacım bu hastalık olan insanları kötülemek filan değil, lütfen beni yanlış anlamayın.

Ben sadece karar veriyorum devam etmeli mi etmemeli mi diye.

E şimdi seviyorum da. İletişimimiz çok iyi, ortak şeyleri seviyoruz. Bunun kararını bana bıraktı. Ben seni bırakmam ama sen beni bırakırsan da bir şey yapamam dedi.

Allah için bir akıl verin. 27 senelik hayatımda doğru düzgün tek dikiş tutturduğum ilişkimde de bu var. Ne yapacağım ben?

Hsv2 olarak bilinen genital uçuk. Nasıl dudağında uçuk çıkar ya aynısının genital bölgede çıkıyor olması olay. Kalıcı tedavi yok. Virüs vücuda girip yerleşiyor bir daha da çıkmıyor vücuttan. Sadece atak dönemlerinde belirtileri azaltıcı ilaçları var. Cinsel yolla bulaşan bir hastalık.

Hastalık tam olarak ne anlayamadım da ama düzenli tedavi ile de mi geçmiyor?
Hsv2 olarak bilinen genital uçuk. Nasıl dudağında uçuk çıkar ya aynısının genital bölgede çıkıyor olması olay. Kalıcı tedavi yok. Virüs vücuda girip yerleşiyor bir daha da çıkmıyor vücuttan. Sadece atak dönemlerinde belirtileri azaltıcı ilaçları var. Cinsel yolla bulaşan bir hastalık.

Lezyon dediğin komple uçuk mu oluyor cinsel bölgesi görüntü olarak?

Öldürücü bir şey değil. Ben çok seviyor ve seviliyorsam kabul ederdim. Bebek sahibi olmak istediğinde sezeryanla doğum yapman gerekecek. Belki ilişki öncesi yapılacak bazı şeyler bulaşma riskini azaltabilir bilemiyorum. Bağışıklığının sürekli güçlü olması lazım ki uçuk tekrarlamasın.
Zor bir karar umarım en doğrusu olur sizin için

Hayatınız boyunca sizede geçeceği için zorluk çekeceksiniz ne gerek var buna? Doğum da bile doktora geçmesin diye ekstra önlem almıyorlar mi?
Kendinize bunu yapmayın.
Ayrıca adam o kadar yıl evli kalmış yaşı büyük size göre değil mi yaş farkı ne kadar?
Yaşamadığınız için bilmiyorsunuz ama çok rahatsız edici birşey genital uçuk

Ayrılmak mantıklı olan. Cinsellik evlilikte önemli hep tedirgin olacaksınız. E çocuk nasıl olacak. Mantıklı bir evlilik olmaz

Ben eşinin bulaştırdığına inanmıyorum. Eşine o bulaştırmıştır ama en başta söylemesini dürüstçe buldum yoksa size de bulaştırırdı.
Aşırı yok mu bunun öncesinde aşı olsanız yine de bulaşıyor mu?
Benim arkadaşımda vardı lazerle falan yaktırıyordu arada ama kızın psikolojisini bozmuştu kötü bir hastalık dikkat edin. Geçmiyor çünkü .

Ben de dudaktaki versiyonu mevcut. Ağız kenarlarında da çıkıyor. İlacı var ama olsa bile zor iyileşiyor. Nefretlik. 😬

Aramızda 36 yaşinda. Ve evet eminim
Kadın mı söyledi evet ben kocamı aldattım hastalık bulaştırdım diye yoksa bizzat virüs bulaşırken kendi gözünüzle mi gördünüz? Genceciksiniz, daha hayatın başındasınız. Kimi sevip aşık olacağımızı bilmiyoruz kısmet işi tamam da bile bile derdin sorunun hastalığın içine de atlamanın alemi yok. Eski karısı hakkında iyi konuşan, sorun onda değildi bendeydi ben şerefsizlik yaptım diyen adamı bulan gören varsa bana da haber verin.

Ben eşinin bulaştırdığına inanmıyorum. Eşine o bulaştırmıştır ama en başta söylemesini dürüstçe buldum yoksa size de bulaştırırdı.
Aşırı yok mu bunun öncesinde aşı olsanız yine de bulaşıyor mu?
Benim arkadaşımda vardı lazerle falan yaktırıyordu arada ama kızın psikolojisini bozmuştu kötü bir hastalık dikkat edin. Geçmiyor çünkü .
Ya ben de tam bundan korkuyorum öldürmeyen süründüren cinsten. Ben erkek arkadaşıma yüzde yüz güveniyorum. Diyemem insan bu beşer şaşar. Her şeyi doğrudur şimdi. O yapmaz diyemem. Bugün a der yarın b der. Bu konuda söylediklerine inanmayı tercih ediyorum.

Maalesef koruyucu bir aşı mevcut değil.

Ama bu hastalık da öldürmeyen süründüren cinsten bir şey.

Sadece bu ilişkinizde dikiş tutturabildiğiniz için mi devam edeceksiniz?

Yaşınız henüz genç. Daha kimler çıkacak karşınıza...

15 sene evli kaldığına göre yaş farkınızda, tecrübe farkınızda çok fazla olmalı.

Bir de bu duruma büyük bir sağlık sorunu eklenince ilişki bence no.

Kadın mı söyledi evet ben kocamı aldattım hastalık bulaştırdım diye yoksa bizzat virüs bulaşırken kendi gözünüzle mi gördünüz? Genceciksiniz, daha hayatın başındasınız. Kimi sevip aşık olacağımızı bilmiyoruz kısmet işi tamam da bile bile derdin sorunun hastalığın içine de atlamanın alemi yok. Eski karısı hakkında iyi konuşan, sorun onda değildi bendeydi ben şerefsizlik yaptım diyen adamı bulan gören varsa bana da haber verin.
Yo hayır ne iyi konuşuyor ne kötü. Ben ne yaşadın detaylı anlat dedim. Anlattı. Bitti. Bir daha da hiç konusunu açmadı. Aslında kısaca boşandıktan sonra süreci sağlıklı atlatmış bir erkeğin tüm özellikleri mevcut.

Şimdi o konuda da haklısınız kısmet mi değil mi. Yani böyle olunca da kısmet degilmis gibi..

Ya ben de tam bundan korkuyorum öldürmeyen süründüren cinsten. Ben erkek arkadaşıma yüzde yüz güveniyorum. Diyemem insan bu beşer şaşar. Her şeyi doğrudur şimdi. O yapmaz diyemem. Bugün a der yarın b der. Bu konuda söylediklerine inanmayı tercih ediyorum.

Maalesef koruyucu bir aşı mevcut değil.

Ama bu hastalık da öldürmeyen süründüren cinsten bir şey.
Ben arkadşaım anlatınca meraktan Googledan bakmıştım. Allah göstermesin çok kötü duruyor. Eger bakmadıysan bak ve öyle karar ver.
Yarın birgün sana da bulaşır sonra ayrılırsınız senin için daha kötü olur.
Keşke çözümü olsa , anlaştığın birinden böyle ayrılmak üzücü olur ama ben o arkadaşımla aynı evde olmaya korkuyordum bana da geçerse diye wc den falan.

X