Sevgilim evi terk etti.

Siz bir süre kendinize ciddi anlamda manevi yatırım yapın. Karşı taraf ayrılalım/ara verelim diyerek makul bir karar vermiş. Madem seviyorsunuz geri istiyorsunuz en az bir 6 ay full kendinize odaklanıp sorunlarınızı çözmeniz lazım ki bundan sonra aynı şeyleri yaşamayın. Şuanda gidip aynı adamla barışırsanız yine aynı şeyleri yaşayacaksınız. Başka biriyle olsanız yine aynı tarzda boş beleş ve öfke kontrolsüz bir adam bulacaksınız çünkü bunu arıyorsunuz.

Belki babanız da böyle bir adamdı içten içe kendinize sorunun anneniz olduğunu yeterli emek verse babanızı sevgi dolu bir aile adamı yapabileceğini kanıtlamak istiyorsunuz bilmiyorum. Bu sorunun kaynağını sizin bulmanız lazım bir şekilde.

1. Tavsiyem gidin bir kuruluşta gönüllü olun. Hayvan besleme yapan dernekler var. Evsizlere sokakta düzenli yemek dağıtımı yapan dernekler var. İlla ki yaşadığınız şehirde size uygun bir dernek vardır. Böylece hem içinizdeki faydalı olma iyi insan olma arzusunu işe yaramaz erkekleri hayatınıza alıp adam etmek yerine farklı şeylere aktarırsınız hem sosyalleşirsiniz etrafınızda güvenebileceğiniz bir arkadaş çemberi olur. Böyle istismar görmeye meyilli kadınların yalnız kalmaması etraflarında güvenebileceği eş dost desteği olması çok önemli.

2.si bir daha asla hayatınızdaki erkeğe hayır işi yapmayın böyle. İş bulmak, hayatını düzene sokmak, psikoloğuymuş gibi davranmak, maddi yardım yapmak vs. İlişkilerin bütün dinamiğini bozar bunlar. Sevgilinize değil arkadaşınıza yapıyor olsanız yine bozar. İnsanlar sürekli birlikte oldukları kişilere karşı yoğun minnet hissetmek istemiyor. Amiyane tabirle pavyondan kurtarılmış kadınlar gibi hissediyor öyle. En ufak sözünüz baskı kuruyormuşsunuz, üstünlük taslıyormuşsunuz gibi anlaşılıyor. Tercihen büyük sorunları olmayan, kendi kendilerine ayakta durabilen insanlarla arkadaşlık, sevgililik edin. Sorunları olduğunda da dinleyerek ve cesaretlendirerek destek olun sadece.

3. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama para biriktirecek durumdaysanız para biriktirmek yerine psikoloğa yatırım yapın mutlaka. Çünkü sorunlarınızı çözmezseniz, Yarın öbür gün ev alırsınız, para biriktirirsiniz, bir adama aşık olur o isterse hepsini önüne serersiniz yalnız kalmayıyım evleniriz zaten diye hepsi elinizden gider. O potansiyeli sezdim ben sizde.

4. Çok yalnız hissediyorsanız kedi sahiplenmeyi düşünün. Tatlı sokulgan hayvanlardır. Üzüldüğünüzü hissederler, siz ağlarken gelip sırnaşırlar yalnız hissettirmezler vs. Köpekler de öyledir ama kediler köpeğe göre bakımı daha kolay ve daha az masraflı hayvanlardır.

5. Buraya size özel bir kitap listesi bırakıyorum. Bazılarının isimleri kulağa cringe gelebilir ama hepsinin gerçekten işinize yarayacak somut tavsiyeler içerdiğini ya da yeni bir bakış açısı kazanmaya yardımcı olduğunu düşünüyorum.
-Mutlu Beyin
-Küçük Şeyler-Üstün Dökmen
-Güle güle Cici Kız-Susan Swartz
-SOS Duygulara Yardım - Lynn Clark
-Gelişen Ruhlar İyileşen Yaralar - Lise Bourbae
-Ben değeri tiryakiliği - Kadir Özer
- Affetmek Üzerine - Edward Hallowal
-Sahipsiz Terapiler - Zehra Tezvaran
-Sınırlar - Henry Cloud
-Aşık olmak Sevgililerimizi neye göre seçeriz. - Ayala Malach Pines
-Erkekler Neden Dişli Kadınları Sever?
-Sevgiyle Yükselmek
-Sevginin ve Şiddetin Kaynağı

Çok haklısınız. Doğru karar verdim. Bundan sonra da inşallah peşimi bırakmamazlık yapmaz.

Anlattıklarınız hayatın olağan akışına o kadar aykırı ki..
Gerçek olmamasını dileyeceğim kadar saçma

Zor olacak ama geçecek inan kendine zaman ver onun kötü yönlerini düşün sürekli şiddet gördüğün halde neden hala barışır umidiyle duruyorsun yazik değil mi eski eşinden bu yüzden ayrılıp sevgiline bu tavizi vermen çok saçma adam gibi adam biri çıkar umarım karşına o istese bile sakın bidaha barışma

Bu soruyu bize mi soruyorsunuz
Şaka.gibisiniz daha ne.iki ayı telde konuşmalar
Sizin aklınız yokmu eşinizden ayrilmisiniz bu bir deneyim olmalı ve bu adamda saygısızlık şiddet herşey var.bide iki bekle demiş polislik olmussunuz
Daha nasıl güveneyim diyorsunuz
Ya bırakın gitsin ALLAH aşkına erkek bulunca yakasına yapışmak ve bu kadar bağlanıp mutsuz olmak herşeye davetiye yollamak nedir

Sıkıntımı dinlediğiniz okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Burada yazdığım herşey gerçek. İlginiz için çok teşekkür ederim. Benim de amacım tavsiye almak. Mantıklı yolu bulup hareket etmek. Dediğiniz tavsiyelere uyacağım. Evimde muhabbet kuşum var ne yazıkki onunla beraber almıştık. O var yanımda sadece. Çokda güzel konuşuyor. Maddi konuya gelirsem çok şükür iyi durumdayım ama herkes gibi benimde borçlarım var. Para konusu kolay tekrardan bir işe girerim kendimi değiştirim. Benim sorunum ne biliyor musunuz. Ben erkekler için hep hayatımı maf ediyorum. O yüzden düzlüğe çıkamıyorum. Aslında çok güçlü bir kadınım çok korkusuzum. Zirveye tam çıkacakken yine bir erkek için hayatımı maf ediyorum.

Bir arkadaşım vardı toksik bir iliskiden çıkmıştı o da internetten tanıştığı kişiye kapılmıştı ilk günden evine falan gitmişti ama o kişiye hiçbir şeyini doğru söylememişti oturduğu yeri vesaire Allahtan... çocuğun takıntılı olduğunu öğrendi sonra çok sevildiği sayıldığı değer gördüğü bir iliskiye başladı takıntılı çocuk bilmiyordu bunu ama arayıp rahatsız etmeye devam ediyordu böyle tipler vazgeçtiğinizi anladıkları anda daha çok üstünüze düşmeye başlar insallah gerçekten kurtulmak istiyorsanız geri dönüşü olmayacak şekilde gitmiştir

O yönden düşündüğüm zamanda. İyiki bitmiş diyorum. Ama 1 senedir beraberiz yokluğu da çok canımı yakıyor.
Varlığı da canını yakıyormuş zaten dövüyormuş. Değişen bir şey yok yani. En azından şuan can güvenliğin var.

Teşekkür ederim bende o kötü günleri düşünüp kendime teselli veriyorum soğuyorum. Çünkü en mantıklısı o

Benim korkumda o. Vazgeçtiğimi anladığı anda gelmesinden rahatsız etmesinden korkuyorum. Çünkü seviyor pişman olucak ve gelicek. Ama gelmesini istemiyorum. İnşallah öyle birşey olmaz benimde korkum o. Çünkü genelde hep öyle oluyor. Erkeklerin aklına sonradan ayrılık şeyi vuruyor

Siz kararlı olursanız gelir ve gider. Kadınlar vazgeçtiklerinde çokta önemsemezler, siz yeter ki o vazgeçme ve umursamama noktasına gelin, gerisi zaten kolay.

Ya kimse kusura bakmasın, kadınları suçluyorum da sanmasın
Ama bir çok kadın cinayetinde okuduğumuz ifade şu: "2018 yılında eşinden boşanan A.Ç internetten tanıştığı B.Y. ile sevgili oldu. Bir süre sonra dayaklarına dayanamayan A.Ç, B.Y. den ayrılmak istedi. Bunu kabullenemeyen B.Y, A.Ç.yi 56 yerinden bıçaklayarak katletti."

Bu tür haberleri bol bol okuyun.

Siz kararlı olursanız gelir ve gider. Kadınlar vazgeçtiklerinde çokta önemsemezler, siz yeter ki o vazgeçme ve umursamama noktasına gelin, gerisi zaten kolay.
Onu yaparım başarırım. Ama dediğim gibi erkekler daha sonradan kafasına dank edip pişman oluyor. Ben ondan korkuyorum geri gelmesinden.

Şunu asla anlayamayacagım; şiddet gören kadın yanındaki hayvani buna rağmen hala nasıl sevebiliyor?
Bide diyor ki nasıl güvenicem o bu tarz erkekler de Biliyor ki nasılsa bana dönücek hadi ordan demiyorlar defol git demiyorlar dayağı yiyorlar yinede erkeksiz yapamıyorlar

O yüzden çok şükür kurtuldum. İnşallah daha sonra geri gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…