Sıkıntımı dinlediğiniz okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Burada yazdığım herşey gerçek. İlginiz için çok teşekkür ederim. Benim de amacım tavsiye almak. Mantıklı yolu bulup hareket etmek. Dediğiniz tavsiyelere uyacağım. Evimde muhabbet kuşum var ne yazıkki onunla beraber almıştık. O var yanımda sadece. Çokda güzel konuşuyor. Maddi konuya gelirsem çok şükür iyi durumdayım ama herkes gibi benimde borçlarım var. Para konusu kolay tekrardan bir işe girerim kendimi değiştirim. Benim sorunum ne biliyor musunuz. Ben erkekler için hep hayatımı maf ediyorum. O yüzden düzlüğe çıkamıyorum. Aslında çok güçlü bir kadınım çok korkusuzum. Zirveye tam çıkacakken yine bir erkek için hayatımı maf ediyorum.
Aynen erkekler için hayatı mahvetme sorununu farkettim ben de sizde. Size verdiğim listedeki kitapları okuma fırsatı bulursanız güçlü kadın, dişli kadın derken kastedileni daha iyi anlayacaksınız.
Güçlü kadın ile kastedilen evin,ilişkinin maddi manevi tüm ihtiyaçlarını + erkeğin sorumluluğunu üstlenen kadın değil. Aynı şekilde çata çat kavgaya girebilen, erkeği domine eden kadın da değil.
Tam tersi ihtiyaçlarını, isteklerini belirtebilen, karşı taraf bunları karşıladığında onu takdir eden, yücelten genel olarak uslubunu, duygularını kontrol edebilen bir kadın. Güçlü kadını güçlü yapan asıl özellik erkeğe minnet etmemesi değil kendi hayatının ve önceliklerinin farkında olup buna göre yaşaması.
Mesela siz ailesinden maddi manevi destek almayan yalnız bir kadınsınız. Bu yüzden ülke şartlarında iyi bir işinizin olması ve maalesef ki komşularınız çevreniz tarafından saygın biri olarak bilinmeniz çok önemli.
Bu ilişkiniz yüzünden defalarca komşulara rezil olmuşsunuz. Bir de okuyunca çok üzüldüm. Güzel bir işi yok yere kaybetmişsiniz. Burada tek suç size şiddet uygulayan insanda değil. Siz işinize gereken önemi gösterip ne olursa olsun devamsızlık yapmamalıydınız. Bunu yapsaydınız zaten ilişkiyi bitiren insan karşı taraf olmazdı çünkü size uygulanan şiddetin sonuçlarından kaçmadığınız için karşı tarafı siz hayatınızda istememeye başlardınız.
Benzer şekilde komşularınızda çevrenizde bıraktığınız izlenimi yeterince önemseseniz zaten evde ilk sesini yükselttiği anda komşularınız gözünde itibarınızı düşürdüğü için bu adamı hayatınızda istemezdiniz.
Sonuç olarak bir süre ilişkilerle ilgilenmeyin. Hayatınızın diğer alanlarına gereken önemi ve özeni gösterin. Öyle kolay kolay harcamayı/harcatmayı göze alamayacak kadar emek verin bu alanlara. İkili ilişkilerde de tam tersi öncelikli olarak emek vermek yerine size emek verilmesini talep edin.Unutmayın herkes emek verdiği şeye kıymet verir ondan zor vazgeçer.