Sevgilim, eski eşi ve kızı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte çocuksuz biri olarak neden bu külfete katlanacaksınız.
Çocuğun en masraflı zamanları daha yeni başlıyor konu sahibi.
Benim ablam boşandı. Çocuğun dershanesi, kitapları, kaynakları asıl masraftı. Sonra üniversiteyi şehir dışında kazandı. Ablam oradaki harcamalarını öderken eski eşi de şu an yurt ve okul masraflarını ödüyor. Ki şehir dışında okutmak gerçekten külfet. Evlenince kendi çocuğunuz da olsa her zaman para bir tarafa akacak. Bazen kendi çocuğunuzdan da kısmanız gerekecek.
Eski enişte şu an bir asgari ücret gönderiyor yeğenime. Okutmak zorunda çünkü. Bunları da hesaba katmanız gerekiyor. Ki mezuniyeti oldu yeni eşi gelemedi katılım sayısı kısıtlıydı sonrasında mezuniyet yemeğine de gittiler eski eş ablam ve yeğenim olarak. Her zaman görüşecekler her zaman bağı olacak her zaman maddi götürüsü olacak.
Değer mi? Bence değmez.
Ben çocuklu bir insan olarak diyorum çocuklu biriyle çocuksuz birinin evliliği ekstra zor

Konu nasıl bir gün yerine üç gün yolluyordan ben tüm parayı oraya yollatiyoruma geldi hiç anlamadım . İlk açılan konu kötü kalpli üvey anne sondaki anlatılan başkasının yaptivi çocuğu anne babasından çok düşünüp onun için maddi manevi her şeyden vazgeçen bir kadın .

Mesela şu an 6 yaşında çocukları olan bir çift var yakın arkadaşımız. Kötü bir boşanma süreci de geçirdiler. Nefret ediyorlar birbirlerinden. Ama çocuk hastalanınca birbirlerini aramak, birbirlerine paslanma zorundalar. Acil durumlarda hastahanede mesela görüşüyorlar. Yemeğe çıkıyorlar. Çocuğun mezuniyeti, doğumgünü gibi ekstralarına beraber gitmek zorundalar.
Her zaman birbirlerine bağ oluyor çocuk. Benim ufak çocuğum var. Allah göstermesin ayrılsak da çocuğumun çekirdek ailesi eşimle benim. Biz ayrılsak da bu gerçek değişmeyecek. Aile olmak zorundasınız.
Çocuk bazen beş gün babada kalır. Bazen kalmaz. Ama sadece mahkeme günü kadar kalamaz.
Bedaber yemeğe gitmeleri çocuğun dazla kalması size zarar verecekse hiç bu topa girmeyin

Arada çocuk varsa çocuk velayeti kimdeyse ev onda kalıyor genelde.
Ablam boşanırken yazlık kışlık evi aldı. Çünkü velayet ablamdaydı ve ileride çocuğumuza kalsın diye düşündü eski enişte.
Keza yeni boşanan arkadaşımda da benzer şekilde ev çocuğa kalsın diye anneye bırakıldı.
Evin yarısını almamalı zaten çocuk varsa bence de. Normali bu bence bir kusur olmasa da

Ay sadece bir kısmını okudum konunun, yorumları okumadım. Ne gurursuz çirkef bir kadınmış eski eşi ya boşanmışsın 7 sene olmuş hala adama ve hayatındaki kadına laf ediyor. Kendi aralarında ne yaşamış olurlarsa olsunlar size bir şey diyemez. Babası tabi çocuğuna bakacak ilgilenecek, ikisinin de sorumlulukları var çocukta ama onun dışında kimse kimseye karışamaz. Siz muhattap olmayın, adamın da çocuk dışında hiçbir şekilde muhattap olmaması lazım.

Evet tabi ki, hani kadının bu kadar ısrar etmesi eski eş üstünde olması vs adamın büyük falsolu olmadığını düşündürdü bana işte aldatma şiddet vs olsa kadında istemez kurtuldum derdi sanki

Swv
Sevgini kalbine göm bu adamı birak. Çünkü sen her zaman onun için gözden çıkarılmaya musaitsin. Şimdi böyle yapıyor. Evlenince kızım kıskanır diye aynı koltuğa oturmayacak , sevgi sözcüğü söylemeyecek belki çocuk bile isytemeyecek. Herşeyi kabullenirsin de seni yoksayisini ve her an terkedilebilme duygusunu kabullenebilecek misin ?

Bazıları demiyor. Burda trans bireylerle aldatılan kadın hala eski kocasını stalklıyordu. Adam istemiyordu falan bunu, küfür etmişti bi kere hala peşimdesin diye.

aReLi konunuzu tamamen okumayamadim ama lütfen seviyorum falan demeyi bırakın arkanıza bakmadan kaçın.. konularıma bakarsanız görebilirsiniz, cookk benzer seyler yaşadım yine de mücadele edip evlendim ama sonuç boşandık... eşimle boşanmamiza rağmen çirkef eski eşiyle devam eden davam var.. ben bu hatayı yaptım siz yapmayın, sınır cizemeyen bi eş, çirkef bi eski eş varken arada üzülen siz olursunuz

Sevgilimde olsa kimsenin çocuğuna para harcamam açıkçası. Banane yaparken bana mı sormuşlar? Sevgilim maddi gücü yeterince babalık yapmalı bana güvenerek değil. Ki eski eş terörü de varken. Bunların bağı zaten kopmayacaktı ama onlar arasında farklı bir bağda var bence. Resmi değiller ilişkileri çok vıcık. Adam da denge kuramamış. Çocuğun masrafları yeni başlıyor ve sizde çocuk yaparsanız çok sorunlar olacak. Bütün bunlara hazırım kalan ömrümü savaşarak geçiririm diyorsanız buyrun. Ama canımı seviyorum kimse için sıkamam diyorsanız ne yapacağınız belli..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…