• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim ailesini bahane ederek evlenmeye pek yanaşmıyor

Arkadaşlar sanırım söylediklerimi anlayamamışsınız. İçinizden anlayan tek bir insan çıktı ona da teşekkürlerimi sunuyorum :) Benim derdim söz evlilik nişan değil benim derdim tanıştırmaya geleceğim deyip gelmemek. Haklısınız ben zengin bir ailede yaşıyorum şuan zorluk görmedim söz evlilik gibi şeyler basit geliyor bana çünkü ailemin durumu var. Özel bir okulda okuyorum babam her türlü maddi manevi şeyleri sunuyor bana. Adam diyor ki en azından tanışalım bu çocuk oyalıyor mu seni diyor. Haklı. Çünkü 4 yıldır süren bi ilişkimiz var. Benim babam öyle işmiş güçmüş önemsemez karşısındaki insan eğitimli kültürlü olsun yeter. Maddi desteği zaten o sağlayacağını söylüyor yani babamın karşısına işsiz sıfatıyla çıksa da farketmez. Sevgilim 23 yaşında şuan üniversitesi bitiyor askere gidecek iş bulacak ben de iş bulacağım sonra evliliği düşüneceğiz biz de kafadan 2 3 yılı çıkarttık. Söylediklerimi o kadar yanlış anlamışsınız ki. Sanırım sizler baya geniş ailede büyüdünüz babanız söz nişan olmadan gezmenize izin veriyor. Ben küçük kardeşimi yanımda götürmek zorunda kalıyorum buluştuğumuz zaman. Söz istemek hakkım. Zaten uzak mesafe ilişkisi yürütüyoruz ayda yılda 1 2 saat anca görüşüyoruz onda da kardeşim yanımda oluyor. Söz olursa veya en azından tanışma olursa daha rahat oluruz. Lütfen yargılamadan önce söylediklerimi inceleyin bir bakın.

Baştan bu detayları verseydiniz eminim farklı yorumlar alırdınız.
Böyle bakıldığında haklısınız bana göre
Belki kendini de hazır hissetmiyor olabilir, herşeye rağmen.
Geniş aileler derken sanırım kalabalık değil large anlamında söylediniz.
Ayıp ettiniz , ne kadar anlatırsanız burada o kadar anlaşılırsınız
Kendinizi doğru ifade ederseniz, doğru yaklaşımlar gelecektir.

Benim babam kafamı koparırdı :18:
Genişlikte bir yer kadar:37:

Hayır babanın tek derdi çocuğu tanımaksa ailesini niye istiyor ne münasebet.Ailesi haklı olarak önce çocuğunun işe başlamasını,askerliğini bitirmesini istiyor.Sevgilinin ailesiyle niye tanışılsın?Eğer durum buysa konu sahibi sen aileni de karşına al çünkü sanırım onlar da ''zengin'' oldukları için pek sağlam adımlar atamıyorlar.Önce bir dgs dershanesine yazıl 4 yıllık bölüm kazanmaya çalış.Veya maddi durumunuz iyiymiş özel üniversitede bir fakülteye başla.Ailene de söyle de ki ''bak baba ben daha 19 yaşındayım türkiye şartlarında 4 senelik fakülte mezunları iş bulamıyor ben 2 yıllık mezunuyum.Tamam sen zenginsin ama ne olacağı ne malum? Sen önce beni eğitimim için teşvik et.Sen belki farkında değilsin ama baba karşı taraf gelince söz olmasa bile iş ciddileşecek.Benim aklım iyice bu işlere gidecek.Sen önce benim eğitimimle ilgilen sonra sevgilimi tanımak iste.Ben daha 19 yaşındayım,yarın öbür gün evliliğin çok matah bir şey olmadığını anlayınca sizlere kızarım baba'' de. Bence tabii

Hayır babanın tek derdi çocuğu tanımaksa ailesini niye istiyor ne münasebet.Ailesi haklı olarak önce çocuğunun işe başlamasını,askerliğini bitirmesini istiyor.Sevgilinin ailesiyle niye tanışılsın?Eğer durum buysa konu sahibi sen aileni de karşına al çünkü sanırım onlar da ''zengin'' oldukları için pek sağlam adımlar atamıyorlar.Önce bir dgs dershanesine yazıl 4 yıllık bölüm kazanmaya çalış.Veya maddi durumunuz iyiymiş özel üniversitede bir fakülteye başla.Ailene de söyle de ki ''bak baba ben daha 19 yaşındayım türkiye şartlarında 4 senelik fakülte mezunları iş bulamıyor ben 2 yıllık mezunuyum.Tamam sen zenginsin ama ne olacağı ne malum? Sen önce beni eğitimim için teşvik et.Sen belki farkında değilsin ama baba karşı taraf gelince söz olmasa bile iş ciddileşecek.Benim aklım iyice bu işlere gidecek.Sen önce benim eğitimimle ilgilen sonra sevgilimi tanımak iste.Ben daha 19 yaşındayım,yarın öbür gün evliliğin çok matah bir şey olmadığını anlayınca sizlere kızarım baba'' de. Bence tabii

Aslında bu kadar erken aileler tanışınca işinde moku çıkıyor
Konu sahibi , baban erkek arkadaşınla tanışsın tabi,
Tanısın, güvensin, tartsın babadır ister bunu
Ama karşı taraf tüm bunlar için erken olduğunu düşünüyor muhtemelen.
En azından askerlik bitsin tanışmak için.
Eğitimine devam etmelisin öncelikle , belki tanıyınca babanda kardeşini peşine takmaz
Hey Allahım ya dedemde teyzemi takarmış annemin peşine nişanlıyken ,
Annem hala Pek sevmez o teyzemi:1:

canım erkek arkadaşında anneside bence kesinlikle haklı
yani ben sevgilinin annesi olsam bende istemezdim

tamam sevgilinin okulu bitiyo bu sene söz yaptınız diyelim
bu adamın askrliği var bu adamın işini bulma süeci var hadi buldu evlenmesi için para biriktirmesi lazım her ne kadar ailesi yardım etsede düğün çok masraflı onunda para biriktirmesi lazım bu saydığım şeyler ennnnnnn az 2 yıl belki 3 belki daha fazla sürcek şeyler

ki bu süre içinde oğlumun yada kızımın sözlenmesini istemezdim kendimde sözlenmek istemezdim sölü yada nişanlı olunca herşeye aileler karışıyo görüşme saatleriniz telefonla görüşmeleriniz onun ailesinin tavrı

bende çocuumun en az 2 yıl biriyle sözlü kalmasını istemezdim
herkes sorcak ne zaman evlilik diye
bunun bayramı var seyranı var e sözlenimce resmiyet gircek araya belki anlaşmazlıklar olcak vs. bir sürü şey

niaşnlı yada sözlü kalmak çok zor
ben 1.5 yıl sözlü kaldım üstelik benim ailemde eşimin aileside memleketteydiler aynı memleketliyiz bide başka şehirdeydik ikimizde tayinimiz ordaydı yani yanımızda olmamamalarına rağmen hergün ağlıyodum sorun sorun sorun.....

ağrısız başını neden ağrıtıyosun ... acele etme dur biraz seninde daha işin yok bi işini kur çalış çalışmanı hazzına var ........

ben şimdi diyorum keşke daha uzn sevgili kalsaymışız sevgiliyken herşey daha heycanlı,daha özel:)))))))

sevgilini sıkıştırma , annesinede kızma taammı güzelim:))))

peki senin ailen ne diyo bu söz işine?

cok kati gelicek belki ama, ben sizin iliskinizin sonunu goremiyorum. bence vaktini cok daha fazla harcama. Seninle evlenmeye cok istekli olsaydi sevgilin, yada ailesi, eminim ki en azindan tanismaya gelirlerdi.

15 değil 16 yaşındaydım ve aramızda 3 yaş vardı yani 18 yaşındaydı :) Aranızda üstüne alınan arkadaşlar olmuş bu genişlik mevzusunu, fazla kafalarına takmamalarını öneririm. 2 yıllık okumak benim tercihimdi zaten lisede de bölümümün eğitimini almıştım bir 4 yıl daha tekrar etmek istemedim açıkası. Sadece size bu konuda neler hissedersiniz ne olurdu diye anlattım açılmak istedim beklemediğim tepkiler aldım. Ben en azından tanışsılsın daha rahat bir ortam olsun istedim zaten ayrı şehirlerdeyiz bir de kardeşim gelince kendimize vakit ayıramıyoruz. Herkes yaşımı kafasına takmış :/

Canım bende aynı senın gıbıyım üni gidiyorum ve sevgilimle uzaktayız o üni bitirdi hem çalışıyor hemde yüksek lisans yapıyor benım daha okulu bıtırmeme 3.5 yıl var. Ama ben şuan desem sözlenelım dıye bana hayır der cunku para bırıktırmeyı beklıyor. Ailesi yardım eder ama erkek olarak kenarda param olmalı diyor tahmınen senın erkek arkadaşında öyle düşünüyordur okul bitince askerden sonra sızınkılerle tanısmak parasını kenara koymak ıstıyordur kendini güvence altına almak için bence sıkma hatta sorma eğer o konuyu aaçarsa istemem yan cebıme koy gıbı davran o zaman o ısteklı olur kaçan kovalanır ben artık bu taktıgı uyguluyorum :D

Merhaba kızlar. Ben 19 yaşında bir bayanım üniversiteye gidiyorum sevgilim ile yaklaşık 4 yıllık bir ilişkimiz var. O başka şehirde ben başka şehirdeyim uzak mesafe ilişkisi yürütüyoruz yani. O da üniversite son sınıfta bu haziran gibi okulu bitecek. Sonbahar gibi ailemi getiririm ailenle tanışırlar dedi ama bugün yan çizdi. Ailem hemen gelmeyebilir benimle inatlaşabilir dedi. Bu açıkcası biraz mantıksız geldi bana. Tabi ki hemen kavga çıkarttım yok sürekli yan çiziyorsun ailen gelsin en azından söz yapalım dedim. Çünkü ailesine söz konusunu açınca hemen önce okulun bitsin iş bul öyle kafanı yor bu konulara diyormuş. Aranızda böyle bir şey yaşayan var mı? Ben hemen evlenelim demiyorum zaten evlenemeyiz en azından söz yapalım durumumuz olunca da evleniriz diyorum ama söze de yanaşmıyor ailesini bahane ediyor sürekli. Gerçekten bıktım artık ne yapabilirim sizce? Önce okulum bitsin askere gitcem iş bulcam sonra seninle sözlenirim diyor. Bu bana biraz bahane gibi geldi çünkü sözlenmek ne kadar zor olabilir ki? Ayrılalım diyince de yok ben seni çok seviyorum bırakmak istemiyorum ama annem izin vermiyor diyor. Of inanın çok moralim bozuk daha fazla yazamıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum aranızda bu sebeplerden dolayı söz,nişan,evlilik erteleyen var mı acaba?

Ne bu acele,kovalayan mı var ?:44:

Evlilik pembe battaniye altında sarılıp öpüşerek film izlemekten ibaret değil...:ssz:

Düşünmen gereken şey okulun sadece.

Back