• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim ailesini bahane ederek evlenmeye pek yanaşmıyor

sevgilin haklı, acele neden ediyorsun ki?
daha 19 yaşındasın, uni okuyorsun...
hem oyle hemen soz vs kesilince siz evlenene kadar gecen en az 2yıl boyunca aileler iç içe girecek, yüzgüz olmaya gerek yok o kadar.

fakat evlenme konusunu gecistiriyor seni oyalıyor mu yoksa en az 2-3yıl var o yuzden askerden once soz kesmeyelim mi diyor?
kendi ailesiyle seni tanıstırabilirdi ama... o kac yasında?
sanırım o da kucuk ve seni sevse de hayatını birlikte gecirmeyi dusunse de evlilik fikri su an onu korkutuyor...

Yasin kucuk falan bunlari demicem herkes demis zaten ama aynı sebepleeden bizimde uzadi hersey. Uzatanda bizdik. Ok biter bitmez is buluncakmi sanıyorsun. Daha askerlik var. 3 4 yil sozlu nisanli kalamazsin cok zor olur. Herkes sorcak surekli baski altında olucaksin. Ayrica nisanli olunca bi baska oluyor dha cok evlenmek istiyorsun olmaz uzarsa hepten uzulursun. Bence okullar bitsin askere gitsin gelsin bi sne falan gecir sonra giris bu işlere 1 1bucuk senede nisanli gezersin.tam kivami :-D

daha çok gençsin.okuyorsunuz okul biticek askrlik var askerden gelicek iş var.öyle hemen iş bulunmuyor ki.hem söz yada nişan olunca hemen evlenmek istiyor insan iyi düşün.sevgilin haklı.

Bence bu kadar acele etmeyin, 19 yaşındasınız. Ben 20 yaşındayim benim de uzun süreli ilişkim var, aklımdan bile geçmiyor bu tip şeyler. Erkek arkadaşınızın geleceğe yönelik yolunu çizip sonra söz istemesi bana kalırsa çok doğal. Ailesinin bu tepkisi de doğal. Düşünsenize, çocukları okulu bitirmemis, is bulmamış, askerliğini yapmamış; evlenmeye çalışıyor. Belki onlar da oğulları askerdeyken, bu konuda maddi birikim yaparlar. "Bir söz ne kadar zor olabilir ki","ben de hemen evlenelım demiyorum zaten" demişsiniz ama aileler buna bu şekilde yaklaşmazlar. Söz olunca herşey boyut değiştirmiş olur, onlar için de kolay değil. Siz niçin bu kadar sözlenmek istiyorsunuz? Askerden gelip is bulana kadar beklemeyi düşünmez misiniz?

Tamamen katiliyorum bu yoruma. Ayrica erkek olarak is sahibi, askerligini bitirmis bir sekilde konu sahibin ailesinin önüne çikmak istiyordur ve çokta haklidir bu taleb ile. Bide alt üst söz bu deme, sözlendikten sonra daha çok erkegin ailesi ile yüz göz olunuyor ve önünüzde daha üzun bir süreç var. Ben uzun söz/nisan dönemin pek taraftari degilim. Adi konulmus fakat evli degilsiniz, yinede erkek tarafin ailesine karsi sorumluklar oluyor, millet dügün ne zaman diye soruyor,... yani bu sureç zaten stressli geciyor ve üstelik uzun sürecekse, dahada stressli geçer.

Bide yani yas konusuna bile deginmedim. Bu kadar erken yasta hemen söz dügün pesine takilmasi çok yalnis buluyorum. Hayatini yasa, arkadaslarin ile gez toz, derslerine odaklan. Herseyin bir yeri, zamani var. Gün gelirki baba evindeki zamani çok özliyeceksin ve yetirici kadar degerini bilmedigin için üzuleceksin. Bu günler, bu rahatlik gerçekten geri gelmez.

Hevesini anlıyorum ama sevgilin tanışmaya geldiğinde ne sıfatla gelecek ?

Ben okulumu yeni bitirdim . Henüz işim yok . Eee askere de gitmedim . Ama yapacağım hepsini önce kızınızı bir alayım da mı diyecek ?

Babanız da sanmıyorum ki işsiz güçsüz , daha elinde getirdiği çiçeği , çikolatayı babasının parasıyla alacak bir gence kızını versin. Ağaç kovuğundan çıkmadınız neticede.

Azıcık daha sıkıverin dişinizi . Askere gitsin , işini bulsun . Ondan sonra hepsi olur Allahın izniyle

Yolunuz bahtınız açık olsun

Sevgilinizin ailesi hakli...
Isi askerligi gectim daha okulu bile bitmemis...
Niye soz yapalim ne olur hadi yapalim diye kendinizi degersizlestiriyorsunuz ki?!!
Ustelik daha 19 yasindasiniz...
Mis gibi sevgili sevgili takilin iste aileleri isin icine kosarcasina sokmaya ne gerek var...
Bu arada soz yapinca da boyunuz uzamiyor, o ayni sen ayni ama artik isin icinde aileler oluyor...
Bu da sorumluluk ve sorun demek...
Iliskiyi ciddiye almak illa o parmaga o yuzugu takmak degildir, o sadece bir meta...
Iliskinizi bu kadar azimsamayin...

19 yaşındayım,3 yıllık çok fazla ciddi olan bir ilişkim var.
Ama ilişkimiz bu kadar ciddi olmasına,biz evlilik düşünmemize rağmen en az 5 yılı gözden çıkardık.
Okullar bitecek,işler bulunacak,askere gidecek gelecek erkek,para biriktirilecek. Bunlar ha diyince olan şeyler değil.
Bende evlenmeyi,her gün sevdiğim adamın yanında uyanmayı çok istiyorum hakeza kendiside. Ama çook erken.

Bir kere otur bir kendi kendine evlilik planı yap.
Yaz herşeyi teker teker küçük masrafları olmadan. Düğünü,evi,eşyası,fotoğrafı.
O zaman biraz daha iyi anlayabilirsin,neden beklemen gerektiğini.
Çocuğuda sıkma. Evlenmek istiyorsa zaten teklifiyle gelecektir. :45:

19 yaşında ve üniversite okuyorsun... ailesi için içine girince herşey farklı olacak. a

lınacaksın.. kırılacaksın.. işi hemen kapıda beklemiyor vs. vs.... bu sorunlarla okulu bitiremessin. en iyisi beklemek... erkek arkadaşının ailesi doğru söylüyor.

Okulunuz iki senelik olsa bile evlenmek icin cok ama cok erken.
19 yasindayken bence evlilik degil baska hayallerin olmali.
Evlilik büyük sorumluluk gerektiriyor, cok iyi düsünmek gerekiyor.
Onun senin icin dogru insan olup olmadigini anlaman icin biraz daha beklemen gerekiyor.
Yas ilerledikce insanin fikirleri degisiyor, hayatinin en güzel dönemlerini büyük sorumluklar alip, sorunlarin icinde bogusurken gecirme.

eskiden kızlar naz yapardı şimdi erkekler...kızlarımız maşallah dünden hazırlar her şeye :))) :1:

Bence henüz söz, nişan ya da bu tarz resmiyete henüz hiç gerek yok. Daha okulu bitmemiş, askerliğini yapmamış işi gücü yok. Bir erkek için evlilik demek sorumluluk demek, şimdi adı konursa bir anda yükü artacak, ister istemez strese girecek. Sevgililik daha rahat bir olay, tabii ki onun da sorumlulukları var ama işin içine aileler girince bir anda resim değişiyor. Daha çok gençsiniz hem, bence okulu bitirin, hayatınızı kurun, söz, nişan onlar hemen halledilecek olaylar. Siz baskı yaptıkça onu daha da kaçırıyorsunuz bence, akışına bırakın. Hem siz üstelemeyi bırakınca o kendiliğinden teklif eder.

canim sevgilin cok hakli. Cok kucuk henuz yaslariniz. Askere bile gitmemis. Belki cok az da olsa yol gosterebilirim diye yaziyorum. Sen neden kendini bu kadar kucuk yasta baglamak istiyorsun? Belki karsina daha mukemmel insanlar cikar. Acelen niye ki?
Hem bu kisiyle devam etsen bile, okulun bitip, ise girip kendi ayaklarin uzerinde durabilecegin zaman, -ne istedigini de cok daha iyi bilerek- soz nisan olaylarina girsen daha iyi olmaz mi?
Maalesef, kucuk yasta evlenen bayanlar genelde yaniliyor, ve pisman oluyorlar, ki cok normal bir sey bu..

Merhaba kızlar. Ben 19 yaşında bir bayanım üniversiteye gidiyorum sevgilim ile yaklaşık 4 yıllık bir ilişkimiz var. O başka şehirde ben başka şehirdeyim uzak mesafe ilişkisi yürütüyoruz yani. O da üniversite son sınıfta bu haziran gibi okulu bitecek. Sonbahar gibi ailemi getiririm ailenle tanışırlar dedi ama bugün yan çizdi. Ailem hemen gelmeyebilir benimle inatlaşabilir dedi. Bu açıkcası biraz mantıksız geldi bana. Tabi ki hemen kavga çıkarttım yok sürekli yan çiziyorsun ailen gelsin en azından söz yapalım dedim. Çünkü ailesine söz konusunu açınca hemen önce okulun bitsin iş bul öyle kafanı yor bu konulara diyormuş. Aranızda böyle bir şey yaşayan var mı? Ben hemen evlenelim demiyorum zaten evlenemeyiz en azından söz yapalım durumumuz olunca da evleniriz diyorum ama söze de yanaşmıyor ailesini bahane ediyor sürekli. Gerçekten bıktım artık ne yapabilirim sizce? Önce okulum bitsin askere gitcem iş bulcam sonra seninle sözlenirim diyor. Bu bana biraz bahane gibi geldi çünkü sözlenmek ne kadar zor olabilir ki? Ayrılalım diyince de yok ben seni çok seviyorum bırakmak istemiyorum ama annem izin vermiyor diyor. Of inanın çok moralim bozuk daha fazla yazamıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum aranızda bu sebeplerden dolayı söz,nişan,evlilik erteleyen var mı acaba?

arkanızdan atlı kovalıyor zaten.nebu acele niye hemen işi aileleri tanıştırıpresmiyete döküyorsunuz ki ? önce bi hayata atılın bakalım ve ben erkek olsam bana bu konuda ısrarcı olan ve kavga nedeni haline getiren bir insanı itici bulurdum bırak o senin tedirginliğini yaşasın yaa okulda bitti ben kaçırmıyım bukızı diye düşünsün . bu kadar kıymetli göstermeyin kendinizi

Sevgilin ve ailesi hakli ve mantikli.
Sen hayati cok kolay saniyorsun, belli. Oyle o kadar kolay olmuyor bazi isler; is bulmakti, ev gecindirecek duzeye gelmekti. Cocuk niye daha universitedeyken soz, evlilik dusunsun ki? Ayaklarinin ustunde durmaya bakacak once tabii ki. Ailesi de oyle...

Sen birak herseyi, kor gozum parmagima evlenelim diyorsun. Malesef gercek hayat oyle degil. Biraz buyuyup olgunlasman, hayati bilmen gerekiyor anlasilan. Evlilik degil, soz diyorsun, ama sonucta soz de evlilik yolunda atilmis bir adim oldugu icin gayet ciddi bir karar. Bunun aileleri var, sorumlulugu var, kimbilir kac yil nisanli kalacaksiniz...

Bir de zaman gecip olgunlastikca insanlarin tercihi degisiyor. Ikinizin de gozu acilmamis, cocukluk aski sayilirsiniz. Okul bitip insan icine ciktiktan sonra birbirinizi begenmeyebilirsiniz. Boyle birsey de var. Ailesi biraz da bundan istemiyordur soz filan. Ki haklilar.

Ayrica sevgilin gayet mantikli cumleler kurarken kavga cikarip ille de soz, ille de evlilik diyerek ne kadar itici ve evlilik meraklisi bir kiz haline geldigini soyleyeyim. Bu sekilde sevgilini ve dahasi ailesini kendinden sogutursun. Bu kadar evlilik meraklisi olma. Oku, bir hayati gor once. Daha 19 yasindasin. Evlilik kacmiyor.

Aileler ile tanışma, ailelerin tanışması ve düğün arasındaki süre ne kadar kısa o kadar iyi. Hiç yüz göz olmaya gerek yok.

Arkadaşlar sanırım söylediklerimi anlayamamışsınız. İçinizden anlayan tek bir insan çıktı ona da teşekkürlerimi sunuyorum :) Benim derdim söz evlilik nişan değil benim derdim tanıştırmaya geleceğim deyip gelmemek. Haklısınız ben zengin bir ailede yaşıyorum şuan zorluk görmedim söz evlilik gibi şeyler basit geliyor bana çünkü ailemin durumu var. Özel bir okulda okuyorum babam her türlü maddi manevi şeyleri sunuyor bana. Adam diyor ki en azından tanışalım bu çocuk oyalıyor mu seni diyor. Haklı. Çünkü 4 yıldır süren bi ilişkimiz var. Benim babam öyle işmiş güçmüş önemsemez karşısındaki insan eğitimli kültürlü olsun yeter. Maddi desteği zaten o sağlayacağını söylüyor yani babamın karşısına işsiz sıfatıyla çıksa da farketmez. Sevgilim 23 yaşında şuan üniversitesi bitiyor askere gidecek iş bulacak ben de iş bulacağım sonra evliliği düşüneceğiz biz de kafadan 2 3 yılı çıkarttık. Söylediklerimi o kadar yanlış anlamışsınız ki. Sanırım sizler baya geniş ailede büyüdünüz babanız söz nişan olmadan gezmenize izin veriyor. Ben küçük kardeşimi yanımda götürmek zorunda kalıyorum buluştuğumuz zaman. Söz istemek hakkım. Zaten uzak mesafe ilişkisi yürütüyoruz ayda yılda 1 2 saat anca görüşüyoruz onda da kardeşim yanımda oluyor. Söz olursa veya en azından tanışma olursa daha rahat oluruz. Lütfen yargılamadan önce söylediklerimi inceleyin bir bakın.

erkek arkadasın haklı cnm.oncelıkle yasınız kuçuk.arkadasın askere bıle gıtmemış daha okulu bıtmemış.ben annesı olsam bende ızın vermem.bıde o yonden düşün.hele bı askere gıtsın işini bulsun oyle cıddı adımlar atın.arkanıza babanın destegını almadan kendı ayaklarınızın ustunde durun.erkek adam sonuçta bu rahatlıgı vermeyın hemen.evlılık çok ciddi bırşey ve ben daha onunuzde epey zaman oldugunu duşunuyorum. hemen evlenmıcez demişisn inan bana yuzuk takıldıktan sonra ne kadar kısa surede evlenırsen okadar ıyı.oyuzden acele etme

Back