• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim ailesini bahane ederek evlenmeye pek yanaşmıyor

kirciceklerim

Sadece iyi:)
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
371
156
323
Merhaba kızlar. Ben 19 yaşında bir bayanım üniversiteye gidiyorum sevgilim ile yaklaşık 4 yıllık bir ilişkimiz var. O başka şehirde ben başka şehirdeyim uzak mesafe ilişkisi yürütüyoruz yani. O da üniversite son sınıfta bu haziran gibi okulu bitecek. Sonbahar gibi ailemi getiririm ailenle tanışırlar dedi ama bugün yan çizdi. Ailem hemen gelmeyebilir benimle inatlaşabilir dedi. Bu açıkcası biraz mantıksız geldi bana. Tabi ki hemen kavga çıkarttım yok sürekli yan çiziyorsun ailen gelsin en azından söz yapalım dedim. Çünkü ailesine söz konusunu açınca hemen önce okulun bitsin iş bul öyle kafanı yor bu konulara diyormuş. Aranızda böyle bir şey yaşayan var mı? Ben hemen evlenelim demiyorum zaten evlenemeyiz en azından söz yapalım durumumuz olunca da evleniriz diyorum ama söze de yanaşmıyor ailesini bahane ediyor sürekli. Gerçekten bıktım artık ne yapabilirim sizce? Önce okulum bitsin askere gitcem iş bulcam sonra seninle sözlenirim diyor. Bu bana biraz bahane gibi geldi çünkü sözlenmek ne kadar zor olabilir ki? Ayrılalım diyince de yok ben seni çok seviyorum bırakmak istemiyorum ama annem izin vermiyor diyor. Of inanın çok moralim bozuk daha fazla yazamıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum aranızda bu sebeplerden dolayı söz,nişan,evlilik erteleyen var mı acaba?

bence sevgılın once kendi hayatını kurmalı iş askerlık vs sonra bişiler olmalı.. ama sen soz tarzı bişi ıstıyorsan aılesıyle tanısabılrısn bence sımdılık resmıyete hıc gerek yok. ne senın ısın ne onun ısı var..

çok fazla acele ediyosun akışına bırak. daha çok erken hem bak sende daha okuyosun. alt üstü söz diyip geçme bir sürü masrafı var. annesi de doğru söylüyo ilk önce okulunuzu bitirin işinizi kurun o askere gitsin gelsin ondan sonra rahat rahat ne istiyosanız onu yapın ayrıca sözlü nişanlı çok uzun süre kalınmaz iyi değil

İşte sorunda burada başlıyor. ben ona hemen evleneceğiz diye tutturmuyorum aileni getir ailemle tanışsın söz olmasa bile tanışsınlar diyorum yok. İlla bi sorun çıkartıyor. Bizde adetler öyle değil tanışmaya gidince kız da isteniyor diyor. Bende tamam gelin isteyin söz yapalım diyorum yok annem okulumun bitmesini istiyor diyor. E zaten okulu bitecek bu yaz neyin tantanasını yapıyor bu adam ya?

daha cok gençsin cnm önce okulunu düşünmelisin gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten :16::16:

Okulum zaten 2 yıllık. Seneye bitiyor. İyi bir mesleğim var artık sözü de geçtim gelsinler tanışsınlar diyorum ona da yan çiziyor.

İşte sorunda burada başlıyor. ben ona hemen evleneceğiz diye tutturmuyorum aileni getir ailemle tanışsın söz olmasa bile tanışsınlar diyorum yok. İlla bi sorun çıkartıyor. Bizde adetler öyle değil tanışmaya gidince kız da isteniyor diyor. Bende tamam gelin isteyin söz yapalım diyorum yok annem okulumun bitmesini istiyor diyor. E zaten okulu bitecek bu yaz neyin tantanasını yapıyor bu adam ya?

iyi de canım tek sorun onun okul değil ki seninde okulun var. onun askeri var işiniz yok. bu zamanda evlenmek ne kadar zor senin haberin var mı? hemen evlenelim demiyosun ama hemen söz yapalım diyosun bence bu kadar istekli olduğunu belli etme zamanı gelince herşey olur. kuzenimde öyle üniversite okuyo daha okulu var askeri var kızında öyle okulu var. okul bitsin askerlik bitsin ondan sonra olucak herşey onlarda 3 seneyi geçti görüşüyolar birbirlerini onlarda çok seviyo ama herşeyin bir zamanı var

Bu ne acele ?
Daha 19 yaşındasın
Bir an önce söz,nişan vs istemenin manası ne ?
Lütfen sen bir genç kızsın ,bu kadar evlilik meraklısı gibi gözükme
Yaşının güzelliğini yaşa ,baba evinin keyfini sür ,evlilik adımlarına değil kendini geliştirmeye bak ..
Eğitimini tamamla,ek dersler al ,kurslara git ,bol kitap oku
Ailenle vakit geçir,annenle alışverişlere cık ,babana değişik tariflerle yemekler yap vs vs
Sana bunca sene sevgi,emek vermiş ailene zaman ayır
Bırak erkek arkadaşın seninle evlenmek için çabalasın
Ağırdan al kendini

Bence bu kadar acele etmeyin, 19 yaşındasınız. Ben 20 yaşındayim benim de uzun süreli ilişkim var, aklımdan bile geçmiyor bu tip şeyler. Erkek arkadaşınızın geleceğe yönelik yolunu çizip sonra söz istemesi bana kalırsa çok doğal. Ailesinin bu tepkisi de doğal. Düşünsenize, çocukları okulu bitirmemis, is bulmamış, askerliğini yapmamış; evlenmeye çalışıyor. Belki onlar da oğulları askerdeyken, bu konuda maddi birikim yaparlar. "Bir söz ne kadar zor olabilir ki","ben de hemen evlenelım demiyorum zaten" demişsiniz ama aileler buna bu şekilde yaklaşmazlar. Söz olunca herşey boyut değiştirmiş olur, onlar için de kolay değil. Siz niçin bu kadar sözlenmek istiyorsunuz? Askerden gelip is bulana kadar beklemeyi düşünmez misiniz?

19 yaşında bu acele nedir evlenmek için,erkek arkadaşınızın ailesi haklı önce okulunu bitirsin,işini gücünü otursun sonra söz nişan düşünülür bu kadar sık boğaz etmeyin çocuğu Ailesi'de erken olduğunu düşünüyor demekki.

Merhaba kızlar. Ben 19 yaşında bir bayanım üniversiteye gidiyorum sevgilim ile yaklaşık 4 yıllık bir ilişkimiz var. O başka şehirde ben başka şehirdeyim uzak mesafe ilişkisi yürütüyoruz yani. O da üniversite son sınıfta bu haziran gibi okulu bitecek. Sonbahar gibi ailemi getiririm ailenle tanışırlar dedi ama bugün yan çizdi. Ailem hemen gelmeyebilir benimle inatlaşabilir dedi. Bu açıkcası biraz mantıksız geldi bana. Tabi ki hemen kavga çıkarttım yok sürekli yan çiziyorsun ailen gelsin en azından söz yapalım dedim. Çünkü ailesine söz konusunu açınca hemen önce okulun bitsin iş bul öyle kafanı yor bu konulara diyormuş. Aranızda böyle bir şey yaşayan var mı? Ben hemen evlenelim demiyorum zaten evlenemeyiz en azından söz yapalım durumumuz olunca da evleniriz diyorum ama söze de yanaşmıyor ailesini bahane ediyor sürekli. Gerçekten bıktım artık ne yapabilirim sizce? Önce okulum bitsin askere gitcem iş bulcam sonra seninle sözlenirim diyor. Bu bana biraz bahane gibi geldi çünkü sözlenmek ne kadar zor olabilir ki? Ayrılalım diyince de yok ben seni çok seviyorum bırakmak istemiyorum ama annem izin vermiyor diyor. Of inanın çok moralim bozuk daha fazla yazamıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum aranızda bu sebeplerden dolayı söz,nişan,evlilik erteleyen var mı acaba?

Daha yasin çok küçük bu yaşta doğru insanı secememis olabilirsin şimdi evlenmek istememesi senin avantajına.iinsanın duygu ve düşünceleri yaş ilerledkce deisio önce İkinzde bi ayaklarnz üstüne basın bu ne acele ?? Nedir seni bole acele ettiren :(

yaşın çok küçük, erkek arkadaşın istese de sen biraz hazır olmayı bekle bence. önce okulun bitsin söz filan o zaman yapın neden acele ediyosun canım ya

dur bi çocuk eline mesleğini alsın önündeki pürüzlerden kurtulsun o zaman gelir tanışır ne bu acelen ? hem daha evlenmemize çok var diyosun o zaman niye hemen ciddiyete binsin istiyosun emin ol o zaman herşey daha zor olucak. ayrıca söz öyle söylendiği kadar kolay değil bu işin bir de masraf tarafı var onuda düşün bence

Açık söyleyeyim benim de oğlu, kardeşim vs. üniversitenin son sınıfında 'size 19 yaşında bi kız tanıştırıcam, söz keselim' falan dese ben de "önce bi okulunu bitir, askere git, işini bul sonra. Kafanı şimdi bunlara yorma' derdim. Bu ne acele arkadaşım. Önce bir hayatını kur, hatta önce bir hayatını yaşa. Hiçbirşey yaşamadan daha gençliğinin başında böyle bir yola girersen bir sürü şey içinde ukde kalır senin de sevgilinin de. Aillesi en doğru şeyi söylemiş. Senin ailenden de aynı şeyi söylemeleri beklenirdi aslında... Yorumları okumadım belki onlar da benzer şeyler söylemişlerdir. Zaten söymeseler tuhaf...

Aceleci davraniyosun , suan söz yapsaniz 3-4 yil nisanli kalmayi dusunmuyosun dimi ??
Zamana birak , daha okulunuz var askerligi var...

Daha 19 yasindasin onunde uzun zaman var.

Hayatım,bunu bu kadar ısrar etmenin sebebi nedir?Bir insanın oyle bir niyeti varsa sizin ona soylemenize gerek yoktur,kendi halleder o.Derslerini iyi calıs,söz kaçmaz,erkek de bol allaha şükür,ama iyi bir okul okumadın mı o kacar işte,aşkla mide doyuramazsın,askla sozle fatura da odenmez,bence kariyerine odaklan.
Basarılar!

Bende böyleydim.. :)

23 yaşındayım şimdi..19-20 gibi, yedim adamın kafasını bari söz takalımmmmm diye.. Dur daha okul bilmemne diyor tabi o. Sen benimle ciddi düşünmüyorsun diye yapıştırıyorum tabi ben cevabı. Tripler, kavgalar.. :1: Ben ayrılacağım, benimle ciddi düşünmeyen bir adamla olamam.. Ailenden çekiniyorsun dimi? Korkak adamla da olmaz, falan neler neler saydım o yıl.. :)

Sonra benim kafaya bi dank etti.. Ağaçtan düşmüş gibi.. Deli gibi okul bitirmeye çalışıyorum..
Daha kpss var, gitmek istediğim kurslar, almak istediğim sertifikalar var.. Şimdi söz takalım dese benimki, şimdi müsait değiliz sonra gelin diyecek durumdayım.. :)

Geçecek. Emin ol.. Ben seni çok iyi anlıyorum.. Kendine hakim ol lütfen.. :1:
Her şey zamanında güzel..
İşler ciddiye ne kadar geç binerse, o kadar rahat atlatırsın o dönemi.. :1:
Şimdi bari adı konsun, ay benim aileme de ayıp canım falan düşünüyorsun eminim.. Hepsini bende düşündüm..
Geçeceğine emin olarak öğütlüyorum.. İçinde tut hislerini, ona söyleme.. :16:

Daha çok gençsiniz, bırak sevgilin de yapsın askerliğini işini bulsun hayatını yoluna koysun, zaten eğer bağınız güçlüyse yüzüğü ha takmışsınız ha takmamışsınız farketmez.. Gönül bağınız sağlam olsun yeter ki, zamanı geldiğinde herşey olur.. Ayrıca sözlenseniz de bu sefer malesef ki insanlar nişan ne zaman evlilik ne zaman diye sorup durmaya, sıkıştırmaya başlarlar.. O yüzden sevgilinin annesi de haklı, en mantıklı olan hayatlarınızı, en azından erkek tarafının hayatını düzene koyup bu tür şeylere adım atması..

29 yasindayim ve daha yeni yeni evlilk istemeye basladim.sevgilim yok olsada yolla anneni demem heralde

Back