• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim ailesine beni söyledi ve babası gönlünün olmadığını belirtti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar ben daha önce nişan attım, nişandan sonra ilk kez birine ısındım(5 sene sonra) . 1 yıldır beraberiz . Bugün konuyu ailesine açtı sevgilim. Aramızda mezhep farkından ötürü babası bizim güsul abdesti almadığımızı, müslüman olmadığımızı, ideolojik olarak onlara uygun olmadığımızı belirtmiş ve yakışık kalmazmışım. Babası benim gönlüm yok demiş. Sevgilim de ben seviyorum ve evlenmek istiyorum demiş. Konu böyle kaldı. Nasıl bir yol izlemeliyim? Birbirimizi seviyoruz ve ayrılmak istemiyoruz. Ne önerirsiniz? Lütfen benimle fikrinizi paylaşın, desteğinize ihtiyacım var
Bana bu kadar önyargiyla yaklaşan bir birliktelikte yola devam etmezdim.Sadece baba değil onun eş dost akraba da farklı düşünmüyor demektir.Elimden yemezler,toplulukta kalbimi kirarlar, hiç bir güzel animda yanimda destek olmazlar,doğan çocuğuma kendi düşüncelerini empoze etme inadına girerler,benimle ters düşerler en sonunda eşle arama derin uçuruma neden olurlar.Ben sonunu bildiğim bir yola girmem İnsanların önyargılarını parçalamak atom parcalamaktan daha zor Hayatımı bunun için harcarmiyim ????ASLA!!!!!!

Yani ben zorladım biraz neden istemiyorlar söyle bana dedim bileyim ki ona göre davranayım. Onun sa babasının söyledikleri zoruna gitmiş diye paylaşti benimle
Ben yapamazdim ya bu lafı ölene kadar unutmam mesela o yüzden evlilikte nasıl olur bilemedim. Ferhat şirin modunda değilseniz ikiniz de yolunuza bakın.

Bu hikaye bana çok tanıdık geldi tanıdığım bir öğretmen ve başka bir öğretmen kadın. kadın nasıl oturup kalkması gerektiğini dahi bilmeyen erkek öğretmen de gayet dinine bağlı bir adam nasıl olmuşsa gönlünü bu kadına koymuş en başından dışarıdan anlaşılıyordu ben bile eşime asla yakışmıyorlar bu evlilik olmaz dedim daha dün mezhep farkı da var onların :) deyip dururken adamın ailesinin tavırları çok normal çünkü kadının dışarıdan bakınca bilerek orasını burasını açan bir tipti toplumda. Ben bile böyle düşünürken anne babalar ne yapmasın ön yargılı olurlae normal. Benim yakıştıramama nedenim mezhep farkı da değil tamamen kadının hafif meşrepliği.

Bu hikaye bana çok tanıdık geldi. Bu iş olmaz bence 🤔

Size bir örnek vermek istiyorum.
Eski iş yerimde ekibimde bir abi var. Üniversite son sınıf sağlık öğrencisi olan bir kızı vardı. Abi alevi idi. Ama sıkıntı şu ki aynı zamanda deist idi. Dinleri,mezhepleri çok saçma buluyordu. Kızınin bir sevgilisi vardı. Aksine oğlanın ailesi de çok dindarmış.Abinin anlatmasına göre annesi çarşaflı baba sakallı öyle bir aile. Velhasılı abi kesinlikle istemiyordu. Öcü gözüyle bakıyordu,kızının aile yapamayacağına inanıyordu. Ayrıca yobazlar damgasını çoktan yapıştırmıştı. Abinin hanimı da karşı imiş. Ama kızı ürkütmemek için ( bağlanmasını istemiyordu. 2 senedir görüsüyorlarmis) oğlan ile abi bir yemekte tanışmış. Abi her şeyi oğlana baştan söylemiş. Bak demiş benim ailem bu. Sen bu yükü çeker misin vs? Oğlan buna rağmen ben kızınızı seviyorum demiş.
Şimdi meseleye geleyim. Oğlan ne kadar seviyorum da dese abi o kadar katı ki ailesine karşı illa ki pürüz çıkar. Oğlanın ailesinin de sıcak baktığını hiç düşünmüyorum. Velhasılı çok zor işler. Oğlanın babasının tepkisi belli. Sevgilinden olumlu his alamadım. Sanki bu vakanın altında pestil olur gibime geldi. İlerisinde benim ailem, benim babam atamam satamam deyip seni de suçlayan biri olabilir. Çok emin olman lazım ki bu yola giresin. Kültürleriniz de farklı ise daha karmaşık hâl alabilir.
Çok haklısınız, teşekkürler yorumunuz için uzun uzadıya yazmıssınız, dediklerinizi dinleyeceğim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X