• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgili ve Maddi Konular

evet tabi ki öyle
demek istediğim bu herhangi bir banka üzerinden mi oluyor
banka kredisi demiş çünkü
benim zamanımda yerleştirilince yine ösym üzerinden oluyordu başvuru
Öğrenim kredisi o banka kredisi nedir yahu nerede yazmış
Hangi banka ya abi ben öğrenciyim bana kredi ver diye para verir?

Öğrenim kredisi o banka kredisi nedir yahu nerede yazmış
Hangi banka ya abi ben öğrenciyim bana kredi ver diye para verir?
şurada demiş

Onlardan nadiren para alıyor. Çoğunlukla bankalara borçlanıyor ama onları ödemek de üstüne faiz bindikçe güçleşiyor. Sırf zor durumda diye ayrılmayı da kendime yediremiyorum

ben mi yanlış anladım

Ben hiç bir bankanın böyle kredi verdiğini görmedim saçma işte

öğrenim kredisinde devlete borçlanıyorsun zaten. devletin bankasından alıyorsun her ay. ki madem 1. sınıfta hala mezun olmadığı için öde denmemiştir.
bir şekilde bankalardan para alıyor demek ki ödeyemeyip bir de faiz biniyor. çok değişik.

Ceycey bana direkt konu mantıksız geldi
Azami bir süre var devlet yurdunda kalıyorsa sadece bir yıl daha uzatabiliyordu artık o da yok
Özel yurtsa hani ortalama altı bir şehir olsa bile özel yurt devlet yurdundan daha pahalıdır durumu kötü anne baba buna nasıl para yetiriyor

ya insanın çocuğundan haberi olmaz mı bir de bu yani
Çocuk okutmak zor ya, cidden üzüldüm ailesine. Ben de özel yurtta kalmayı düşünüyorum normalde, ailemin de verebilecek durumu var ama ayda 1200 liradan başlıyor fiyatlar. Onun yerine çıkarsa devlet yurdunda kalırım daha iyi. Üstüne harçlığını falan da veriyorlar ama evlatları yalan dolanla oyalıyor. Sonra da çektiği krediyi ödeyecek ailesi.

Konu sahibi farkında değil ama ailesinin okusun diye verdiği parayla ona alacağı hediyeden fayda gelmez. Mesela benim erkek arkadaşımın ailesinin durumu çok iyi, benim yaşadığım şehire gidip geliyor. Tatil ayarlamak istedi her şeyi kendisinin karşılayacağını söyleyerek. Bana çok saçma geldi çünkü ailesi ondan parayı 'çocuğumuz tıp okuyor, sürekli ders çalışıyor' diye düşünerek kısmıyor. Çocukları hak ediyor iyi yerlerde tatil yapmayı ama ben ne alaka yani, kimsenin ailesinin parasıyla yapacağı gösterişi istemiyorum. Annesi de beni pek sevmiyor zaten haberi olsa aman paralarımızı gatsby yesin demez herhalde :KK70:

Söyleyecek bir şey bulamadım. Haklısınız fakat hâlâ sevdiğim için konduramıyorum sanırım.
Adam parazit gibi yaşıyor. Ailesine bile acımayan adam evlenince sadece sizi çalıştırıp paranıza el koyar.
Ayrıca nasıl soğumadınız hala bu yalancı ve parazit adamdan?

Evde değil, yurtta kalıyor. Evde kaldığını söylemedim de zaten hiç. Öğrenci kredisi almak için de üniversiteye kayıtlı ama derslerle hiç alakası yok. Yıllardır birinci sınıfta. O yüzden üniversite okuduğunu söylememin bir anlamı olmadığı için belirtmedim. Durum bu

Bence biraz harcamışsınız sevgilinizi ilk mesajınızda. Sanki hiçbir yeri kazanamamış ama ailesine üniversitedeyim diye yalan söylüyormuş gibi olmuş.

Konuya gelirsek geleceği düşünerek ayrılmak veya ortada ahlaki olarak büyük bir ayıp varmış gibi yapmak için bence erken. Çoğu insan okulunu uzatıyor. Benim babam da üniversitede 8 sene takılmış çılgınca bölüm değiştirip durmuş en sonunda mezun olmadan çalışmaya başlamış. Ama işinde inanılmaz disiplinli ve çabuk yükselen bir adamdı. Ailevi sorumluluklarına da son derece titizdir. Çok güzel şartlarda Türkiye ortalamasının oldukça üstünde yaşattı hepimizi.

Kısmen benzer şekilde üniversitede kazandığı bölümü beğenmeyip kız arkadaşının desteğiyle İstanbul'a gelen burada dershaneye hazırlanan bir arkadaşım vardı. O da iki yılın ardından istediği bölümü kazandı. Şimdi hem yüksek lisans yapıp hem okuyor.

Konunun özü daha 20li yaşların başındaysanız normal böyle kendini tam bulamamalar ne yapacağını bilememeler. Bi de son 2 yıl pandemi dönemiydi. Her zamankinden daha karışık zamanlar üniversiteye yeni başlayan gençler için. Aranızdaki tek sorun buysa part-time iş bulmaya filan yönlendirin sevgilinizi. Okuluna çok gitsin istiyorsanız arada bir derslere birlikte girmeyi teklif edin. Kendimden biliyorum üniversitenin ilk yıllarında çoğu insan gerizekalı veya ailesinin parasını boşa harcamak isteyen kötü kalpli insanlar olduklarından değil sudan çıkmış balığa döndüklerinden okula gitmek konusunda bocalıyor. Bir iki kere derslere beraber girerseniz adapte olur belki okula gitmeye.

Erkek arkadaşınız potansiyel dolandırıcı. İleride cezaevi 2.evi olur, girip çıkar sürekli. Siz de yolunu gözlersiniz, arada bir temiz çamaşır götürürsünüz. True love🥰🤗☺️🤗🥰

Üniversite mezunu bi işsizim,çoğunluğu gece vardiyası olmak üzere pembeli bir firmada kuryelik yapıyorum ve bu adam ailesine üni okuyorum diye yalan söyleyip onlardan para alıp sizinle yiyor öyle mi???Peki neden???Çalışmak bu kadar mı zor???Siz nasıl güveniyorsunuz böylesi hayati bir konuda ailesine dahi yalan söyleyebilen birine??

Bence biraz harcamışsınız sevgilinizi ilk mesajınızda. Sanki hiçbir yeri kazanamamış ama ailesine üniversitedeyim diye yalan söylüyormuş gibi olmuş.

Konuya gelirsek geleceği düşünerek ayrılmak veya ortada ahlaki olarak büyük bir ayıp varmış gibi yapmak için bence erken. Çoğu insan okulunu uzatıyor. Benim babam da üniversitede 8 sene takılmış çılgınca bölüm değiştirip durmuş en sonunda mezun olmadan çalışmaya başlamış. Ama işinde inanılmaz disiplinli ve çabuk yükselen bir adamdı. Ailevi sorumluluklarına da son derece titizdir. Çok güzel şartlarda Türkiye ortalamasının oldukça üstünde yaşattı hepimizi.

Kısmen benzer şekilde üniversitede kazandığı bölümü beğenmeyip kız arkadaşının desteğiyle İstanbul'a gelen burada dershaneye hazırlanan bir arkadaşım vardı. O da iki yılın ardından istediği bölümü kazandı. Şimdi hem yüksek lisans yapıp hem okuyor.

Konunun özü daha 20li yaşların başındaysanız normal böyle kendini tam bulamamalar ne yapacağını bilememeler. Bi de son 2 yıl pandemi dönemiydi. Her zamankinden daha karışık zamanlar üniversiteye yeni başlayan gençler için. Aranızdaki tek sorun buysa part-time iş bulmaya filan yönlendirin sevgilinizi. Okuluna çok gitsin istiyorsanız arada bir derslere birlikte girmeyi teklif edin. Kendimden biliyorum üniversitenin ilk yıllarında çoğu insan gerizekalı veya ailesinin parasını boşa harcamak isteyen kötü kalpli insanlar olduklarından değil sudan çıkmış balığa döndüklerinden okula gitmek konusunda bocalıyor. Bir iki kere derslere beraber girerseniz adapte olur belki okula gitmeye.
ailesini kandırması okuyorum diye fakir aileden para alması onu da sevgilisiyle yemesi normal yani sizce?aa gençtirrr çoğu yanılabilir mi diyelim?1 yıl bocalar en fazla desek bu çocuk 24 yaşında 1. sınıfta nesi normal?anne babası ayağına ayakkabı alamadan buna para gönderiyordur yahuu yazıktır günahtır o aileye

Back
X