• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgili ve Maddi Konular

Söylemek haddime değil ama ailesini kandıran ve borç yapan biri yarın eşine de yalanlar söyler üstelik daha kötü şeyler de yapar. Ama ailede takip etmemiş. Sizin bir geleceğinizi olduğunu sanmıyorum. 6 yıllık evli biri olarak söylüyorum sevgi bir yere kadar. Yol yakınken ayrılmanız...

Konu sahibi bak bir an benim kardeşimden bahsediyorsun sandım. O da böyle yıllardır. Okumaz , çalışmaz. Zerre değişme yok zerre. Yorumlarımız gelecekte ki yaşayacaklarının yanında hiç sert değil.

Bugün de her konuda haklı oldunuz. Hepiniz sütten çıkmış ak kaşıksınız. Gece kafanızı yastığa koyduğunuzda mışıl mışıl uyursunuz. İnsan gibi iletişim kurmaya çalışıyorum şurada sabahtan beri ama delirttiniz gerçekten. Anlayışlı olmak kibar cevaplar vermek bu kadar güç değil. Nadiren çıkan 2-3 kişiyi tenzih ediyorum. Geri kalanlar üstüne alınabilir. Umarım siz zor bir karar vermek için destek aradığınızda size de böyle davranırlar. Biri de yazdığıma ''bunlara hakaret diyorsanız hiç hakaret işitmemişsiniz'' demiş. Asıl siz bunların ne kadar kaba olduğunu göremiyorsanız hiç doğru düzgün bir iletişim kuramamışsınız demektir. Buna da çıkıp ''hııı aynen sen belli ki çok güzel ilişkiler kuruyorsun'' diyen çıkar. Konunun özünü kavramadığını böylece çok güzel belli etmiş olur.

Zaten şu şartlarda bir gelecek düşünemiyorum fakat sırf maddi zorluklar çekiyor diye ondan ayrılacak olmayı da karaktersizlik gibi görüyorum. İnanın ben para ya da lüks düşkünü biri değilim. Sadece daha rahat bir hayat istiyorum.
Hayır ,ondan ayrilirsan karaktersiz olmuyorsun . Adam karaktersiz olduğu için ondan ayrilman gerekiyor. " Sırf maddi zorluk çekiyor diye " demişsin de , o da öyle değil ! Adam tembel , çalışmak istemiyor , ailesini dolandiriyor , borç üstüne borç yapıyor bunun adı maddi zorluk çekmek demek değildir ! Atıyorum , babası vefat etmiştir ,ondan borç kalmıştır , 3 kuruş maaşıyla o borcu ödüyordur , zorluk çekiyordur , amenna! İşini kaybetmiştir , iflas etmiştir , yeniden sıfırdan başlamıştır , zorluk çekiyordur , eyvallah . Kendisi ya da bir yakını hastadır , tedavi masrafları ağırdır , ödemede zorluk çekiyordur , hay hay ! Böyle durumlarda terk edersen ,evet sırf maddi zorluk çektiği için terkediyorum deyip , vicdani olarak rahatsız hissedebilirsin . Ama bu şekilde , " ben çalışmaya karşıyım " deyip , bir asalak gibi , parazit gibi yaşayan bir adamdan ayrılmak kendine yapacağın en büyük iyilik olur. Aksi taktirde , bugün ailesine yaptığını yarın sana yapar .şimdi onlardan alıp sana harciyorken , ilerde senden aldığını da sevgilisine harcar!

Öncelikle herkese merhaba. Yaşadıklarım beni bugünlerde çıkmazda hissettiriyor o yüzden dışarıdan bakan birilerinin görüşlerini merak ediyorum. Saygı çerçevesi içinde görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

Yirmili yaşlarımın başlarındayım. 3 senedir süren bir ilişkim var. Sevgilimi gerçekten çok seviyorum ve ona değer veriyorum fakat ister istemez geleceğe dair düşünmeye başladım ve gelecekte görebildiğim şeyler beni tatmin etmiyor. Sevgilim lise mezunu fakat oldukça kültürlü, saygılı ve iyi biri. Herhangi bir işte çalışmıyor. Ailesinin maddi durumu da iyi değil. Ailesi üniversitede okuduğunu sanarak sevgilime para gönderiyor. Sevgilimin başka yerlere borçları da var. Bunlara rağmen oldukça cömert biridir. Cebindeki tüm parayı benim için harcamaya çekinmez. Hatta bu yüzden kavga ettiğimiz de olmuştur. Bana aldığı bir hediye yüzünden aç yatmak zorunda kaldığı için birkaç gün boyunca aramız soğuk kaldık.

Konuyu dağıtmayacağım, konu tam olarak bu bahsettiklerim. Birlikte bir şey yapamıyoruz. Bir yerlere gidelim, birlikte dans dersleri alalım istiyorum bazen. Bunu ona asla yansıtmıyorum. Bazen o bir şeyler teklif ediyor ama zor durumda kalmasından korkup reddediyorum. Kırk yılda bir dışarıda bir şeyler yediysek hesaplarımızı kendim ödemeye çalışıyorum fakat ona da bozuluyor.

Gelecekte borç içinde yaşamaktan çok korkuyorum. Ben borçtan korktuğum için kredi kartı bile kullanmayan biriyim. Lüks bir yaşam istemiyorum yalnızca daha rahat ve dolu bir yaşamı düşlüyorum çocukluğumdan beri. Sevgilimi çok sevsem de o çalışmaktan ve para kazanmaktan nefret eden biri. Onu her şeyden çok sevsem de geleceğimizi düşünmek beni korkutuyor. Benim için her şeyi yapabilecek biri, onun gibi birinin tekrar karşıma çıkabileceğine ihtimal bile vermiyorum. Beni kimse onun gibi sevemez diye düşünüyorum. İnan laf olsun diye söylemiyorum. Çok seviyorum, çok. Fakat gelecekte mutsuz olabileceğimizi de düşünüyorum. O yüzden şimdi ne kadar acı çekecek olsam da ondan ayrılmalı mıyım? Lütfen yaşı itibarıyla benden daha çok tecrübeye sahip olan siz kadınlar bana yardımcı olun.
Yazım tarzından çok aklı başında genç bir kız duruyorsun aslında durumu aslında sen de çok iyi çözümlemişsin sadece sevgi sana perde oluyor. Kendin demişsin "çalışmaktan ve para kazanmaktan nefret eden biri" diye. İleri de de türlü sebeplerle ailesinden aldığı para ile mi bakacak sana? Veya şu an ailesi maddi olarak kötü iken nasıl üniversite okuyorum diye para alabiliyor vicdanına nasıl sığdırıyor? Böyle birinin ileride neler yapabileceğini kestiremiyorum. Olaya mantık çerçevesinde bakıyorken ayrılman daha kolay olacak. Tamam severken ayrılmakta zor, ona tüm bu gidişattan rahatsız olduğunu açık açık sunacaksın, değişmek veya aynı çizgide devam etmek ona kalmış. Yine mantık çizgisinde analiz edecek ve karar vereceksin.

Yazım tarzından çok aklı başında genç bir kız duruyorsun aslında durumu aslında sen de çok iyi çözümlemişsin sadece sevgi sana perde oluyor. Kendin demişsin "çalışmaktan ve para kazanmaktan nefret eden biri" diye. İleri de de türlü sebeplerle ailesinden aldığı para ile mi bakacak sana? Veya şu an ailesi maddi olarak kötü iken nasıl üniversite okuyorum diye para alabiliyor vicdanına nasıl sığdırıyor? Böyle birinin ileride neler yapabileceğini kestiremiyorum. Olaya mantık çerçevesinde bakıyorken ayrılman daha kolay olacak. Tamam severken ayrılmakta zor, ona tüm bu gidişattan rahatsız olduğunu açık açık sunacaksın, değişmek veya aynı çizgide devam etmek ona kalmış. Yine mantık çizgisinde analiz edecek ve karar vereceksin.
Teşekkür ediyorum üslubunuz için. Ben de ayrılmayı düşünüyorum. Kararım kesinleşti. Çekeceğim sancıları hafifletmek için yardıma ihtiyacım var artık

onu düşünecek adam ailesine yıllardır yalan söyler mi?boş boş oturup paralarını sevgilisiyle yer mi?kimbilir o ailenin başına daha ne çoraplar örecek.çok üzücü düşününce
Ceycey bana direkt konu mantıksız geldi
Azami bir süre var devlet yurdunda kalıyorsa sadece bir yıl daha uzatabiliyordu artık o da yok
Özel yurtsa hani ortalama altı bir şehir olsa bile özel yurt devlet yurdundan daha pahalıdır durumu kötü anne baba buna nasıl para yetiriyor

ya insanın çocuğundan haberi olmaz mı bir de bu yani

Bugün de her konuda haklı oldunuz. Hepiniz sütten çıkmış ak kaşıksınız. Gece kafanızı yastığa koyduğunuzda mışıl mışıl uyursunuz. İnsan gibi iletişim kurmaya çalışıyorum şurada sabahtan beri ama delirttiniz gerçekten. Anlayışlı olmak kibar cevaplar vermek bu kadar güç değil. Nadiren çıkan 2-3 kişiyi tenzih ediyorum. Geri kalanlar üstüne alınabilir. Umarım siz zor bir karar vermek için destek aradığınızda size de böyle davranırlar. Biri de yazdığıma ''bunlara hakaret diyorsanız hiç hakaret işitmemişsiniz'' demiş. Asıl siz bunların ne kadar kaba olduğunu göremiyorsanız hiç doğru düzgün bir iletişim kuramamışsınız demektir. Buna da çıkıp ''hııı aynen sen belli ki çok güzel ilişkiler kuruyorsun'' diyen çıkar. Konunun özünü kavramadığını böylece çok güzel belli etmiş olur.

evet o lafı ben dedim. insanlar size kötü bir kelime yazmadı. sevgilinizin yalanına ortak olmanızı ve yalanla elde ettiği parayla aldığı hediyeleri büyütüp adama iyi özellikler yakıştırmanızı yanlış bulduk. ki geliri olmayan bir adam krediyi nasıl çekiyor ? belli ki orada da bir işler dönüyor.
kararınız zor değil, eğer yalan duymaktan rahatsız olan biriyseniz.
görmek istemedikleriniz gözünüze sokulunca rahatsız oldunuz ve bizi suçlamak daha kolay geliyor.

Konu sahibi bak bir an benim kardeşimden bahsediyorsun sandım. O da böyle yıllardır. Okumaz , çalışmaz. Zerre değişme yok zerre. Yorumlarımız gelecekte ki yaşayacaklarının yanında hiç sert değil.
Bu arada size özel mesajla ulaşabilir miyim? Forumda yeniyim de nasıl olacak bilmiyorum. Siz de isterseniz bana bir yazar mısınız?

Sizin icin herseyi yapacak biri oldugunu soyluyosunuzz madem oyle sizin icin ise girsin geleceginizi sizin kadar dusunmus olsa coktan babasini anasini kandirmak yerine eline ekmegini almisti…tamam herkes okuyamayabilir, tamam herkes muhendis ,doktor olmayabilir ama o insaatlarda calisan cafelerde calisan insanlardan farki ne? Neden ekmegini tastan cikarmak yerine oturup poposunu kasiyip ailesinin yok zamaninda birde onlari maddi manevi somurerek yasiyor..size bundan koca moca olmaz olsa olsa kirlent olur…yol yakinken koparin ipleri yarin bigun kapiniza bi kadin elinde bebegiyle geldiginde onu da okurken yaptigini soyler..kolay yalan soyleyen insanlar kaybetmeye mahkumdur…bu yolda devam edersen sende kaybedeceksin

Ceycey bana direkt konu mantıksız geldi
Azami bir süre var devlet yurdunda kalıyorsa sadece bir yıl daha uzatabiliyordu artık o da yok
Özel yurtsa hani ortalama altı bir şehir olsa bile özel yurt devlet yurdundan daha pahalıdır durumu kötü anne baba buna nasıl para yetiriyor

ya insanın çocuğundan haberi olmaz mı bir de bu yani
ben de devlet yurdunda kaldım.okulunu uzatanlarda kalıyordu ama kaç yıl kalabiliyordu onu bilmiyorum 2 yıl uzatan vardı en fazla bizde.ailede suç yok ki 18 i geçmiş yetişkin çocuğunu üniversiteye yollamış.nereden aklına gelsin yıllarca kandırılacağı?

ben de devlet yurdunda kaldım.okulunu uzatanlarda kalıyordu ama kaç yıl kalabiliyordu onu bilmiyorum 2 yıl uzatan vardı en fazla bizde.ailede suç yok ki 18 i geçmiş yetişkin çocuğunu üniversiteye yollamış.nereden aklına gelsin yıllarca kandırılacağı?

o değil de geliri yokken nasıl kredi çekebiliyor ?
öğrencilere kredi veriyor mu bankalar kefilsiz falan

Yani çocuğum 4 yılı 5 e 6 ya çıkarıyorsa ben sorarım bunu net bir biçimde
O bana ilginç geliyor
Okula giderim bile rencide etmeyecek biçimde

Ödemen gereken krediyi alıyorsun yarınlar yokmuşçasına

Yani çocuğum 4 yılı 5 e 6 ya çıkarıyorsa ben sorarım bunu net bir biçimde
O bana ilginç geliyor
Okula giderim bile rencide etmeyecek biçimde

Ödemen gereken krediyi alıyorsun yarınlar yokmuşçasına
24 yaşında ben iş hayatına atılmıştım 5 yıllık üniversiteyi bitirip.adam hala 1. sınıftaymış.hiç okula gitmediği besbelli

Back
X