Günlük sanirim kelimelerin ise yaramadigi bir zamandayim. Ben boyle bir duyguyu bu sekilde ilk kez yasadim, o tecrubeliyim dedi ya ben tercubeli degilim diyemedim. Nasil gecer peki bu aci diyemedim. Neyse günlük bitti baslamadan bitti. Dedigi gibi dogru olan buydu. Seninle konusma nedenim farkliydi dedi ya diyemedim ki neden bu kadar sevdirdin kendini o zaman, ben ayari bilmiyorum dengesizim uclardayim diyemedim. Kirilsin uzulsun istemedim be günlük. Cunku onun iyi olmasını istiyorum o hic kirilmasin, hic uzulmesin, o mutlu olsun istiyorum günlük. Asik miyim ona bilmiyorum ama bazen dayanamayacak gibi oluyorum, agliyorum, kimseyle konusmak istemiyorum hatirlamamak icin uyumak istiyorum hep, birde dualarimda kendimden once ona da dua ediyorum, iyi olmasi icin, aklindan kalbinden beni cikarmasi icin, kazanmasi icin, soylesene günlük ben hala bilmiyorum butun vunlari yapiyorum ama. Ask dediklerini sey bu mu bilmiyorum. Adi cok da onemli degil. Iyi olsun, mutlu olsun, hep iyi olsun, dogruyu bulsun, kazansin. Bunu istiyorum. Onu sevdim dogru zamanda dogru kisi olsaydik belki daha farkli olurdu. Ben onu uc noktalara kadar severdim taki hayatmacerasini tuketene kadar. Hayirlisi gunluk. O da iyi olsun, yolu acik olsun, mutlu olsun, dogruyu bulsun, kazansin baska da birsey istemem onun adina. Birde onun hayalleri var o hayallerinin hepsi gerceklesir insallah, bir gun yasama sevinci olur 've dogru insanla karsilasir insallah.
Simdi bana gelelim günlük. Cani yanan bir ben var ortada. Yillardir dert olarak gordugum bir konu var, onu cozmem gerekirdi, cozemedim yillarimi aldi, simdi bu yil son sansim. Ben yola cikarken aklımda sadece bu problem vardi. Yani bu yukaridaki bahsettiklerim yoktu. Simdi yolun bitmesine az kaldi, ben hala ayni problemle basbasayim cozemedim, hala firsat var eger bunu degerlendiremezsem bir daha boyle bir hakkim olmayacak, suan canim da yaniyor. Canim onceden baska seylerden yanardi simdi o da eklendi. Asil mesele su günlük; Ben ne yapacagim? Hayatmacerasi ne yapacak? Ben bir kuyunun dibindeydim, o kuyudan cikarir gibi oldu beni. Ama ben dustum yine o kuyuya. Simdi onumde iki secenek var günlük; ya suan canimin yanmasina takilip problemi cozemeyecegim, bir daha boyle sansim olmayacak belkide, geriye kalan omru belkide bir hayalin, icimdeki uktelerle basbasa kalma durumu var. Diger secenekse su; ben canimin yanmasina ragmen, kalbimin sıkışmasına rağmen, aklımın gelgitlerine rağmen problemi cozmek icin tum acilara katlanacagim. Ve yolun sonuna geldigimde tam 14 yildir istedigim seyi gerceklestirmis olacagim. Benim icin en onemli olan seyi gerceklestirmis olacagim. Tum sorun bu iste gunluk? Ben anı dusunup suanki canimin yanmasina herseye rağmen eger hakkiyla elimden geleni yaparsam bitirirsem Allahin izniyle olacak. Ben bunun icin ugrasmaliyim. Geriye donup baktigimda bunca seye rağmen oldu, devam edebildim demeliyim. Ben hicbir zaman bu kadar guclu olmak zorunda kalmadim günlük. Ama su an cok guclu olmak zorundayim. Insallah bu kez guclu olacagim günlük. Beni benden baskasi toparlayamaz günlük iyilestiremez. Aci cekiyorum delicesine hemde. Ama baska carem yok günlük. Suan en mantikli sey aciya, duygulara rağmen elinden geleni yapip devam etmek. insallah sonunda bende kazanirim hayirlisiyla. Duaya ne cok ihtiyacimiz var...