Günlük dün var ya 19 ocak unutamayacağım bir gün oldu sanırım. O içimdeki küçük çocuk öldü, uçurumdayım bir adım atsam sanki düşeceğim diyordum ya bunu tam beş yıldır diyordum ben dün o uçurumdan düştüğümü hissettim. O tarif anlatılmaz be günlük. Ben şu hayattaki en büyük can yakan şeylerden biri insanın en çok değer verdiğinin gülmesini unutması bilirdim. Dokuz yıl sonra dün şöyle bir düşündüm de sanırım insanın kendi gülmesini unutmasıda acı bir şey. Ben bunu düşünürken bir yandan da şaşırdım biraz günlük. Acaba bencil miyim diye, işte ben bu kadar dengesizim günlük. Öz eleştiri var ya ben onu çok abartıyorum. Hani sana demiştim ya benden iki tane var diye biri umutsuz, umutlu, kırgın diye bugün o az olan umudu da yitirdim ben. Az olan yaşama sevinci var ya onu da yitirdim. Kendinden nefret eder ya insan onun bir sonraki evresi hissizleşmek mi? Ben ne ara bu kadar değiştim? Küçükken de böyleydim hep bir tarafım hüzünlü idi. Büyüdüm hüzünlüyüm. O kadar değersiz geliyor hayat, kendim, insanlar.. Nefret ediyorum günlük kendimden de nefret ediyorum. Ama eskisi gibi değil artık kendime karşıda hissizleştim sanırım. Ben en çok kendime kırgınım günlük. En çok kendime.. Toparlanırmıyım bilmiyorum, bir gün içtenlikle gülebilir miyim, yaşamayı sevebilir miyim, guvenebilir miyim, iyi olabilir miyim bir gün bilmiyorum ama yapmam gereken şey belli. Artık çok bir umudum yok dedim ya günlük dün ben düştüm. Şimdiye kadar düşmemeye çalışıyordum ama düştüm. Saatlerce o soğukta dalgaları izledim, ağladım. Hemde birilerinin ağladığımı görmemesi için uğraşmadım. Bu kez sessiz ağlamadım günlük, hıçkırıklarla ağlamak derler ya öyle işte. Ben ilk defa o yolda tek olmayacağıma güvendim ama dün anladım ki ben hep tektim yine tek kalacağım. Artık korktuklarımın da üstüne gideceğim. Günlük sadece bir isteğim var olsun artık. Ben tüm umutlarımı o dalgaların arasına bıraktım. Ben dün iyi değildim günlük, bundan sonraki günlere dair olan umutlarımı dün tükettim. Son bir şey istiyorum artık olsun. Birde ben hala az da olsa güçlü olabilirim belki. Bu gücü de doğru yere kullanmak gerek sanırım. Öyle işte günlük birde buraya yaşamadıklarım var, hayat herşeye rağmen devam ediyor, bakarsın olur belki.. Bu kadar şeyi yazdım ama acaba abarttım günlük??Dua önemli bir de günlük, son olarak ben sanırım onu seviyor olabilirim ama bu acıyı kaldırabilecek zaman mı bilmiyorum.