• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgili akıllı k.k. üyeleri yardımcı olun

Ben bazen cidden anlam veremiyorum eğer ki isteseniz kocalarınızı parmağınız da oynatırsınız bu biraz sabır ve uraşmakla alakalı sanırım sürekli bu hal için de olamam diyen birinin işi olamaz.Evet bazı yorumları okuyorum inanılmaz güzel akıl veriyor hanımlar . Ama bu iş sen şunu yaptın ben bunu yaptım ,sen şunu yaptıysan ben bunu yaparıma gidiyor.Bakın görümceniz size suratmı asıyor inadına iner aşağıda çay demlerim kek yapar götürürüm güler yüzlü olurum .Bırakın bazı şeyleri eşiniz görsün hak versin size ruh hastası değilse zamanla yanınızda olur. Kayınvalideniz bir şey mi yaptı siz savunun onu sizin annesiyle rekabet halin de olduğunuzu düşünmesin. Ablası surat mı asıyor böyle başkasının bir hareketine kafasını takacak bir insanı kim dinlemek ister ki şahsen eşim gelip bana ablan suratıma bakmıyor dese sürekli sıkılırım.Siz öyle mükemmel olun ki ezilsin ailesinin karşısın da. Odun değilse ailesi bile sizi sever yaptıklarından pişman olurlar.Siz sabır ve biraz da kadınlığınızı kullanarak ki bence bir kadın bu fedakarlığı yapmalı.Eşinizi çok rahat yanınıza çekersiniz.
kesinlikle katılıyorum iyilik rekabet halinde olursanız ters teper ve sizde böyle yaparak gözünde farklı bir yere oturursunuz özellikle sıkıntılı anlarda yaptığınız şeyler daha çok görünür...

canim esinin surekli annesinin evine gitmesi kendi evinde durmamasi cok sacma ya,
hala kendininde bir eve sahip oldugunu anlayamamis herhalde,
insan her dkda annesinin evine gitmezki cok ilginc...:44:
ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN INSALLAH(AMIN):nazar:

olmuyo işte,ev ev üstüne olmuyoooo,nedir bu kayınvalidelerin altlı üstlü oturma sevdaları,adam çalışıyosa bi evi geçindirebilecek durumdaysa rahat bırakın yaaa,çoğu erkekte anneci,ben annelerini sevmesin demiyorum,ama bu kızın ne günahı var sürekli asık suratlılarla karşılaşma,soğuk bi ev ortamı,yalnızlık...evliliğin amacı nedir?...
offf sinirlerim bozuldu...
bu durumda olan bütün arkadaşlara Rabbim güç kuvvet sabır versin....

Sakın hamile falan kalma sonra çok üzülürsün çok dikkat et kendine canım enazından evliliğiniz yoluna girene kadar.

Bir gün annesi ben o otorurken k.validem dediki şununla görüşüyor musun oda eh işte çok fazaa değil telefonla falan dedi niye sordun anne deyince cevabı şu oldu oda çok iyi biri değildir gerçi sen de bilirsin onları zaten öyleler böyleler. ya dedim anne ben geldiğim günden beridir birine de demediniz ki şu iyi herkes mi kötü dedim eşim sen bilmiyosun ki olayları sen pembe pencereden bakıyorsun dedi susturdu... etraflarında kimseyi bırakmamışlar kızlar böyle yaparak. Onun çok sevdiği arkadaşlarının hep işleri şehir dışında uzaklar görüşemiyoruz benim arkadaşlarımın eşleriyle tanıştırmaya ortam oluşturmaya çalışıyprum kabul de etmiyo öyle herkese hemen ısınamazmış falan filan birsürü bahane anlayacağınız kızlar eşim kendini öyle kaf dağında görüyo ki 4 4 lük biri kendine göre. her küstüğümüzde ben laf attım sayılır. sayılıdır onun attığı oda hiç konu açılmaz özür de dilenmez geçip gidecek kendi kendine bir daha yapmam olmayacak demek asla yok. Evet kızlar eşim benmle nişanlıyken ailesini karşısına aldı bu yaptıkları onun da hoşuna gitmiyordu ama asla bana kötülemedi onları bu süreçte kaybeder gibi oldu 2 ablasıyla da konuşmuyor abisiyle zaten kendi işlerinden dolayı problemleri var diye nişanlılıkta görüşmemeye başlamışlardı. şimdi de onları beni kaybederek kazanmaya çalışıyor beni hiçe sayarak

canım ben yazdıklarından şunu anladım. eşin ailem bişey yapmıycak ben yapıcam demiş. sende evlendikten sonra cimri oldu diyosun. bence cimrilik en baştan varmış ve evleninceye kadar hep seni pof pofalamış. sende almak istiyoda alamıyo diye üzülmüşsün onun için. bence eşin bunu baştan planlamış.

benim eşimle bende nişanlıyken ortak bir arkadaşımız vardı kız arkadaşınında hiç sevmezdik huyunu. çocuğa dedesinden miras kaldı sıfır ev ve araba aldı akabinde kız çocuğa kaçarak evlendiler. eşim nerdeyse ağlayacaktı bana o kız senin tırnağın etmez ben sana ev almak isterdim sen hakediyosun falan diye çok içlenmişti. benim ailem hiç arkamda olmadı falan. hatta anneme beni kimsesiz kabul edin ben ailemden bişey görmedim falan demişti bi keresinde. her defasında yediği kazıkları falan anlatırdı. neyse eşimin ev falan alamamasını bukadar dert etmesine çok üzüldüm ve ben seni dünya malı için sevmedim çok zengin olsaydın iflasda edebilirdin yada ben bi kazada yüzümü kaybedebilirim ozaman beni sevmiycekmisin dedim. sarıldık falan. ve bana dediki öyle bir aile olucazki herkez imrenicek parmakla göstericekler.
malesef ilk hafta değişti ona görede ben değişmişim ama ben kendimden eminim onun yüzünden böyle oldum.

biz evlenmeden 8 yıl önce tanıştık ayrıldık barıştık vs. ama tek bir gün kavga etmedik kötü bir söz söylemedik birbirimize. ama şimdi sevgimiz var eminim beni sevdiğine hiç şüphem yok ama saygımızı kaybettik bunu düzeltmek için bazen çok çabalıyorum ama sonunda kayışı koparıyorum bende bıçak kemiğe dayanıyo bazen.

evlenmeden önce kızdığımı bir bakışla anlar ve toparlardı kendini. ama evlendik ve ilk haftası tartıştık ve bana burası senin babanın evi değil öyle şımaramazsın seni çok şımartmışlar (ben tek çocuğum) dedi çok zoruma gitti. bak 4 yıllık evliyim hiç unutmamışım. şimdi bide çocuğum oldu bazen düşünüyorum boşanmayı onada söylüyorum ama şaka sanıyo hep yemin bile etsem inanmıyo. ama ertesi gün düşüncem yine değişiyo bende merak ediyorum her evde oluyomudur böyle şeyler. mesela benim çevremde kimse bilmez bunları bizi 4*4 lük sanıyolar. acaba diğer insanlarda bizim gibde bizmi bilmiyoruz. burda kimseyi tanımıyorum diye rahat rahat anlatıyorum :((

eşin çok çakalmış:23:

seninle evlenene kadar planlı davranmış belli ki...maddi yönden cimriliğini saklamak için duygu sömürüsü yapmış resmen...işte burdan çıkan sonuç herzaman olduğu gibi erkeklere acımıycaksın...
sıkıntıya girsin senin için,yorulsun ,yıpransın gerekirse...ama lafta diil....icraatta göstermesi lazım bunları evlenmeden önce....evlendikten sonra fedakarlık yapmak zorunda olan hep kadın oluyo çünkü... , o yüzden evlenmeden önce ne kadar fedakarlık yaparsa yanınıza o kalır....keşke nişanlıyken ailenin sana hiç bir desteği yok, benide sevmediler istemiyolar dolayısıyla onlarla aynı yerde oturmak istemiyorum deseydin....o zaman sevgisinin boyutları ve kişiliği tamamen ortaya çıkardı,hatta ailesi bile tavrını değiştirebilirdi aman oğlumuz gitmesin başka biyere diye....benim aileme değer vermeyen aileye bende değer vermem benim için bunun ötesi yok :20:...size sinyaller verilmiş ama sanırım aşktan görmek istememişsiniz...dik kafalı kendi başına buyruk insan illaki belli eder biraz üzerine gidince...siz damarına basıp gerçek yüzünü görme şansını kaçırmışsınız...geçmiş olsun....
şimdi fedakarlık yapmak zorunda olan sizsiniz malesef...tek taraflı bile olsa eğer seviyosanız bi müddet sabır gösterip mücadele ediceksiniz...

daha çok yeni evlisiniz canım,eğer psikolojin kaldırırsa 2 seneye düzelir bence.
bu süreçte inatlaştıkça daha çok ailesine düşer emin ol.
zor olsada takmamaya çalış bence.

haklısın canım takmamaya çalışmak en doğru şey diyorum ya en başta bu kadar değildi benim yakın olamadığımı gördükçe o daha fazla düşer oldu tepki yapınca da ters tepti akşam eve gittim bir şey olmamış gibi davranmaya çalıştım sonra nasıl olsa oda normalleşince yumuşak yumuşak anlatırım tüm sorunlarımı dedim oda konuştu normal bi akşam yemeği yedik aşağı da inmedi hiç ama sonra birden ne olduysa duşa girdi uzak durdu benden yine başa sardı dedim herşey. ben kzmış odaya açtığı yatağı toplamamıştım ona alınmış beyefendi demek yanıma gelmesini istemiyormuşum gitti yine odaya yattı dayanamadım gittim tam zamanı dedim açtım ağzımı ailesi hakkında olmayan tüm sorunlarımı saknce anlattım böyle çocukluklarla yürür mü evlilik evcilik oynamıyoruz ki ufacık sorunlarda yatak ayırıyosun dedim en nefret ettiğim şey ve ben hiç yapmış değilim...
bir yandan da hatasının farkında gülüyo hep cevap veremiyo dinledi sonuna kadar istiyor ki yalvarayım onu bekledi hep yapmadım gittim kendi gelsin istedim ve arkamdan geldi yne de inanamak istediği gibi inanmış :D çok yalvardın dayanamadım diyor :) neyse ben ayak üstü orda bu cimrilik mevzuundan tutun her şeye değindim ben böyle yaşamadım dedim bilmiyorum kar edecek mi dinledi utandı gibi biraz sanki sonucu zaman gösterecek... sonra geldi yanıma çok özledim seni diye sarıldı ben de bana söz ver ve özrdile dedim diledi bağırdığımdan dolayı özr diliyorum dedim sözü de şunun içn istedim eğer bu evliliğin yıpranmamasını istiyorsan bir daha asla ve asla yatak ayırmayacaksın dedim söz dedi güvenebilir miyim bu sözüne dedim sonuna kadar dedi zaten hastaydım fazla sırnaşamadı hastasın dinlen bugün dedi tüm gece sarılarak uyudu sabahta çok terlemiştim sırtıma bakıp kalktı atletini değiştirelim dedi falan böyle bi garip adam işte gel gitleri çok oluyo böyle bi bakıyosun dünyada tek sen varsın gibi davranıyo bi bakıyosun en ufak bir şeyde bağırıp kabalaşıyo

bu yaptıklarınıda aile etkisiyle yapıyordut. bende benzer şeyler yaşadım. evlenmeden önce eşim bir dediğimi iki etmezdi. evlendik birden değişti. annesine aşırı düştü. hep düşkündü ama öle olduki onlar gelin damat ben kaynana. cicim ayı hatta nerdeyse cicim günü bile görmedim. çok zor ama. ve erkek anlamayınca anlamıyor. birde insan evliliğin ilk günleri sürekli birlikte olmak birşeyler paylaşmak istiyor ama olmuyor. ailesinde suç. onların demesi lazım git karınla başbaşa otur die. ama nerdeee. nefret ediyorum böle insanlardan. karı kocanın arasına giriyorlar. bir kadının hayatını mahvedip hayallerini yıkıyorlar. hayal hırsızları. inş hepsi oğluyla ters yüz olur :)

evet demeleri lazım tabiki bizim ne günahımız var madem dizlerinin dibinden ayırmak istemiyolar evermeyecekler oğullarını :) 2 gün üst üste gitmemişti eşim üçüncü gün de benm aileme giderken içeri girdi annesi neden 2 gündür hiç gelmedin ne oldu diye merak edip durdum acep hastamı oldu diye diyo verem etmek istiyo kadın beni ya ... diğer oğlu da öyle bi bakarsın sabah on arabası kapıda kahvaltıya buraya gelmiş saat 11 gece çay içmeye gelmiş bir gün kendi rahatsızlığım değilmiş gibi söyledim dedim neden hep buraya geliyor kaynım sen desene oğlum git evinden niye bu kdar uzak kalıyosun otur çoluk çocuğunla ye diye sana da zor oluyo bu yaşında getir götür dedim. gelene git diyemessin ki diyo tabi burdada yiyip içecek anasının evi diyo iyi dedim. bir gün benm eşime kızdığımı anladı kızma numarası yapıyo eşime ne zırt pırt geliyosun ben bu yaşımda size hizmet edemem karınız evde falan diye ama malesef samimi olduğunu hiç sanmıyorum sadece benm gözü kara olduğumu anladığı için göz boyadı

Benim eşim de aynıydı canım.
Sabah ben 11 de giderdim.
İşten direk annesine gelirdi.
Pazar günleri bile bugün de evimizde oturalım demezdi.:53:
Kahvaktıyı zor yapardık.Gideceğiz diye.
Hadi hadi derdi başımda.:4:
Tamam derdim giderdim.
Tam 1,5 sene devam etti bu böyle.:27:
Şimdi 5 sene oldu evleneli.
2 kızım var.:emir_bebek::49:
Haftada 1 gün gideriz.
Ya da onlar gelir.Düzene girdi nihayet evliliğim.
Sabradebilirsen sabret.Düzelir muhtemelen.
Ama dikkat et.Hamile kalma.:45:
Bebekle beraber bu psikolojine ağır gelir.:48:

Ben bazen cidden anlam veremiyorum eğer ki isteseniz kocalarınızı parmağınız da oynatırsınız bu biraz sabır ve uraşmakla alakalı sanırım sürekli bu hal için de olamam diyen birinin işi olamaz.Evet bazı yorumları okuyorum inanılmaz güzel akıl veriyor hanımlar . Ama bu iş sen şunu yaptın ben bunu yaptım ,sen şunu yaptıysan ben bunu yaparıma gidiyor.Bakın görümceniz size suratmı asıyor inadına iner aşağıda çay demlerim kek yapar götürürüm güler yüzlü olurum .Bırakın bazı şeyleri eşiniz görsün hak versin size ruh hastası değilse zamanla yanınızda olur. Kayınvalideniz bir şey mi yaptı siz savunun onu sizin annesiyle rekabet halin de olduğunuzu düşünmesin. Ablası surat mı asıyor böyle başkasının bir hareketine kafasını takacak bir insanı kim dinlemek ister ki şahsen eşim gelip bana ablan suratıma bakmıyor dese sürekli sıkılırım.Siz öyle mükemmel olun ki ezilsin ailesinin karşısın da. Odun değilse ailesi bile sizi sever yaptıklarından pişman olurlar.Siz sabır ve biraz da kadınlığınızı kullanarak ki bence bir kadın bu fedakarlığı yapmalı.Eşinizi çok rahat yanınıza çekersiniz.

yorumunuzu çok beğendim bunu yapmak biraz zor olsa da sevmesem de seviyomuş gbi görünüp yapmaya çalışcam bir erkeğin yuvasına sımsıkı bağlı olmasının tek nedeni sana sonsuz güven duyması tabi ilk önce ailesi hakkında ne kadar kötü de olsalar sana karşı asla ailem bunu yaptı evet kötüler demiyolar biz de bunu bekliyoruz burdan çok konu takip ettim ilk kez yazdım hep ders çıkarmaya çalıştım kendime tüm konulardan ne yapılsa nasıl davranmak doğru diye..çok haklsınız

Sakın hamile falan kalma sonra çok üzülürsün çok dikkat et kendine canım enazından evliliğiniz yoluna girene kadar.

evet ben de öyle düşünüyorum iğne yaptırmayı fakat şunu da merak ediyorum bi yandan evliliğimiz iyice yoluna girdi ve ben kendimi hazır hissettim diyelim bunun uzun süre kullanılması benm bebeğimin olmasını engelleri mi? çünkü düşük yaptım ve düşük olunca ardından rahim toparlanınca hemen bebek olur diyor herkes, olmaması da dikkat çeker eminim ben korunduğumda

özel mesaj gönderen arkadaşım yazdıklarını okudum çok teşekkür ediyorum ben cevap yazamıyorum

benden baska gönderen varmi bilmiyorum ama rica ederim umarim işe yarar eviniz işiniz size bagli olur ben onu ne zamn yapsam eşimin beni gunden gune daha cok sevdiğini hissediyorum allah bizi bu şekilde sınıyorsa bunun duzelmesi içinde bi yol vermiştir her zamn

evet demeleri lazım tabiki bizim ne günahımız var madem dizlerinin dibinden ayırmak istemiyolar evermeyecekler oğullarını :) 2 gün üst üste gitmemişti eşim üçüncü gün de benm aileme giderken içeri girdi annesi neden 2 gündür hiç gelmedin ne oldu diye merak edip durdum acep hastamı oldu diye diyo verem etmek istiyo kadın beni ya ... diğer oğlu da öyle bi bakarsın sabah on arabası kapıda kahvaltıya buraya gelmiş saat 11 gece çay içmeye gelmiş bir gün kendi rahatsızlığım değilmiş gibi söyledim dedim neden hep buraya geliyor kaynım sen desene oğlum git evinden niye bu kdar uzak kalıyosun otur çoluk çocuğunla ye diye sana da zor oluyo bu yaşında getir götür dedim. gelene git diyemessin ki diyo tabi burdada yiyip içecek anasının evi diyo iyi dedim.bir gün benm eşime kızdığımı anladı kızma numarası yapıyo eşime ne zırt pırt geliyosun ben bu yaşımda size hizmet edemem karınız evde falan diye ama malesef samimi olduğunu hiç sanmıyorum sadece benm gözü kara olduğumu anladığı için göz boyadı
Olsun canım samimi gelmese bile bunu düşünmüş olması bile iyi.Kendimizden yola çıkalım biz her zaman söylediklerimizi yaptıklarımızı içtenliklemi söylüyoruz .Bazen o an öyle uygun olduğu için söylüyoruz.En azından sizi önemsiyor ki bunu söyleme ihtiyacı hissediyor.Bide canım bir şey diyeyim mi benim kayın validem 15 dk yürüyerek falan uzaklıkta oturuyor ben o kadar çok isterdim ki altlı üstlü oturmayı.İlk zamanlar iyi ki mesafe var diyordum ama gün geçtikçe keşke yakın olsaydı diye düşünüyorum çocuğum olduktan sonra özellikle.Hiç bir şey için kendinizi mecbur etmeyin siz o evin kızısınız artık kavgada edeceksiniz güleceksiniz de eşinizi evin oğlu kendinizi dış kapının mandalı olarak görmeyin .Kayınvalidenizin evide sizin eviniz.Annecim annecim babacım babacım tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.Misal ben kayınvalideme böyle annecim annecim diye üstüne düştüğüm dönemler de farkttim ki:))Kadın durmadan hediye alıyor bana:P Ne kaybederim ki hem gönlü oluyor hem aramızdaki muhabbet sevgi artıyor.

Son düzenleme:
daha yeni evlisiniz, karşılıklı yepyeni hayata alışma sürecindesiniz..zamanla herşey yoluna-rayına oturacak merak etme..eşini kısıtlama..kısıtlamalar başladımı başına buyrukluklar çoğalır..biraz zaman ver kendinede eşinede..

evet ben de öyle düşünüyorum iğne yaptırmayı fakat şunu da merak ediyorum bi yandan evliliğimiz iyice yoluna girdi ve ben kendimi hazır hissettim diyelim bunun uzun süre kullanılması benm bebeğimin olmasını engelleri mi? çünkü düşük yaptım ve düşük olunca ardından rahim toparlanınca hemen bebek olur diyor herkes, olmaması da dikkat çeker eminim ben korunduğumda

Sanmıyorum canım.
Niye dikkat çeksin ki.
Herkeste aynı etki OLacak değil ya.

cANIM ŞUNU SÖYLİYİM SANA.
eŞİNİ TEK BAŞINA GÖNDERME ANNESİNE.
sEN DE ÇIK YANINDA.tERS YEPKİ VERME.
çIKALIM DERSE SEN DE ÇIK YANINDA.
hER ZAMAN İTİRAZ ETME.
Onlarla sohbet etmeyi sevmeye çelış.
Y ada evlerinde oyalanabileceğin bişeyler bul.Onlar otururken kitap oku mesela.
Arada lafa karış.
Şimdi tek beşına çıkmaya alışırsa önünü alamazsın.
Ama yanında çıkarsan (yÜZÜNÜ asmadan)bir zaman sonra eve inelim mi dediğinde olumlu yanıt almaya başlarsın inşAllah:29:

okudum üzüldüm.

ya bu deveyi güdeceksin, ya bu diyardan gideceksin durumu var sende.

ne desem boş... eşini değiştirme şansın hiç yok bence... çünkü adam değişmek istemiyor. istediği herşeye sahip. neden değişsin ki?

moralini bozmak istemem ama normalde siz yeni evlisiniz... sizin her boş anınızda öpüşüp koklaşmanız sevişmeniz gerekir.

eşinin anasına gidip dedikodu yapması değil.... demek ki en çok sevdiği şey bu... dedikodu.

bu erkekleri de hiç anlamıyorum. bekarken analarından bucak bucak kaçarlar, evlenince anaları kıymetli olur dizinin dibinden ayrılmazlar...

okudum üzüldüm.

ya bu deveyi güdeceksin, ya bu diyardan gideceksin durumu var sende.

ne desem boş... eşini değiştirme şansın hiç yok bence... çünkü adam değişmek istemiyor. istediği herşeye sahip. neden değişsin ki?

moralini bozmak istemem ama normalde siz yeni evlisiniz... sizin her boş anınızda öpüşüp koklaşmanız sevişmeniz gerekir.

eşinin anasına gidip dedikodu yapması değil.... demek ki en çok sevdiği şey bu... dedikodu.

bu erkekleri de hiç anlamıyorum. bekarken analarından bucak bucak kaçarlar, evlenince anaları kıymetli olur dizinin dibinden ayrılmazlar...

evet doğru zaten son zamanlarda bu aşağı inme durumu çok arttı tahammül ondan edemiyorum önce böyle değildi akşama kadar yatak odasından çıkmazdık durmadan öperdi yemek aralarında olsun çay içerken olsun tatil günlerinde kahvaltıdan sonra hiç affetmezdi zaten, akşamında yine aynı.. son iki aydır yemek yer yemez hadi demeye başlıyor inmek için benm de zoruma gidiyo

Back