• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgili akıllı k.k. üyeleri yardımcı olun

düğn olduktan sonra ailesi daha bir kez ailemin yanına gelmedi diğer gelinlerine de öyleler evlendirdikten sonra işleri bitiyor gibi bakıyorlar benim ailem ise kızımızın hatrı var diye bayramlarda geldiler yanlarına... sebebleri de şu o beni istemeyen görümce düğün günü kapıda babam ona demişki sen ne yüzle geldin ölmüş ölmüş dirilmiş böyle anlatmış ailesine açtım babama konuyu babam o üzüntüyle burnunun ucunu göremiyodu onu ne zaman görüp o kalabalıkta o lafı diyecek. babam melek gibidir kimsenin kalbini kıramaz daha şu gün olmuş eşime öyle rahatlık verir ki arkadaşı gibi davranır ama ne oluyo kıymetli olmuyo işte ağzına yüzüne söven hötleyen kayınpederler kıymetli oluyor. ben buna inanmadığımı defalarca eşime söyledim bu süreçte eşim ailemden uzak durmadı geldik gittik hiç bir sorun yoktu ama inanmıyor gibiydi kendi akrabalarından birileri de varmış hatta onlar susturmuş babamı bu olay karşısında. birgün bu akrabanın evine gittik hanımı halim selim bir kadın mutfakta lafladık baya hazırlık yaparken ona açtım sıkıntımı aramızda kalmasını isteyerek eşin de oradaymış ben bu konuya açıklık getrmek istiyorum dedim biz otururken bi ara eşini çağırıp sordu ve sonuç asla öyle bişey görmemiş duymamış adam babasını tanımıyodum bile o nerden çıkmış diye 40 yaşındaki adama ve babama iftira atıyor eve geldim eşime söyledim bana nasıl kızdı ben onların ağzına laf vermişim bütün derdim bu mu olmuş o benm babama farklı davranmış mı vs vs. demedi ki benm kardeşim böyle bi şefers....z işte

sana tavsiyem hemen cocuk yapma. esin istiyo ki elinin altında sen olasın ama o bekarkenki gibi davransın. tam bi ana kuzusu. cok zor bi durum :26:

bu erkek annelerinden nefret ediyorum yemin ederim artık yaa. canım benim ne yazık ki senin eşin çok düşkün onlara nasıl başedeceksin bu aileyle umursamaz davran sende eşine onun sana yaptığı gibi diyeceğim ama ne olur sonucu bilmiyorum. sende hiç eşinle indin mi o sürekli onların yanına inerken yani senin hakkında o sürekli tek gittiğinde dedikodu yapmasınlar.

ben çocuğa hazır değilim dediğim de bu fikrime de saygı duymuyor eşimin varikosel rahatsızlığı vardı nişanlılık döneminde konuştuk ameliyatsız bir çocuğun olursa ne ala demiş doktor hemen yapalım istiyor bunda da kendini düşünüyor yani. bir kez hamile kaldım zaten sperm sayısı çok yüksek eşimin ama olmaz gözüyle bakıyorduk benm de kist rahatsızlığım vardı önceden doktora gitmemi istiyordu tabi ben razıydım istemediğim için geçiştiriyodum ama hamile kaldım ve o düşük oldu evliliğimiz de sadece o dönem çok çok iyi geçmişti hamile old.mu öğrenmeden bi 15 gün önceden tutun düşükten sonraya kadar hır gür olmadan bi zaman geçirdik işte. şimdi devam etse dahi korunmayı düşünüyorum iğne ile

eşim çok laf peşinde bu huymuz hiç benzemediği için zamanla sıkıldı diye düşünüyorum benden annesinden istediğini alıyo bir keresinde tutamayıp kendimi amma dedikodu meraklısısınız ha dedim anaoğul gülerek tektik ama evimizde. bir bağırdı bana masaya vurdu sen benm anneme nasıl dedikoducu dersin diye neye uğradığımı şaşırdım

düğn olduktan sonra ailesi daha bir kez ailemin yanına gelmedi diğer gelinlerine de öyleler evlendirdikten sonra işleri bitiyor gibi bakıyorlar benim ailem ise kızımızın hatrı var diye bayramlarda geldiler yanlarına... sebebleri de şu o beni istemeyen görümce düğün günü kapıda babam ona demişki sen ne yüzle geldin ölmüş ölmüş dirilmiş böyle anlatmış ailesine açtım babama konuyu babam o üzüntüyle burnunun ucunu göremiyodu onu ne zaman görüp o kalabalıkta o lafı diyecek. babam melek gibidir kimsenin kalbini kıramaz daha şu gün olmuş eşime öyle rahatlık verir ki arkadaşı gibi davranır ama ne oluyo kıymetli olmuyo işte ağzına yüzüne söven hötleyen kayınpederler kıymetli oluyor. ben buna inanmadığımı defalarca eşime söyledim bu süreçte eşim ailemden uzak durmadı geldik gittik hiç bir sorun yoktu ama inanmıyor gibiydi kendi akrabalarından birileri de varmış hatta onlar susturmuş babamı bu olay karşısında. birgün bu akrabanın evine gittik hanımı halim selim bir kadın mutfakta lafladık baya hazırlık yaparken ona açtım sıkıntımı aramızda kalmasını isteyerek eşin de oradaymış ben bu konuya açıklık getrmek istiyorum dedim biz otururken bi ara eşini çağırıp sordu ve sonuç asla öyle bişey görmemiş duymamış adam babasını tanımıyodum bile o nerden çıkmış diye 40 yaşındaki adama ve babama iftira atıyor eve geldim eşime söyledim bana nasıl kızdı ben onların ağzına laf vermişim bütün derdim bu mu olmuş o benm babama farklı davranmış mı vs vs. demedi ki benm kardeşim böyle bi şefers....z işte

bilmiyorum yaptiğim yorumu okudunmu ama sana hersye ragmen yine sabret diyorum cok ii anliyorum seni birak diyen ne derse desin allah göruyo yaptiklarini elbet o göruncen olacak kişi evlimi değilmi bilmiyorum ama ettiğni cekecek canim kimsenin yaptiği kimseye kalmaz eşin suan sana yaptiklarini ailesinden kişiler cekeck yasayacaklar hep kiz aileleri sucludur kendileri melektir sucu yoktur cunku erkek evladi varidir baskalri ile ugrasma o ne demiş bu bunu demiş boşver kendin yipranirsin kafani yorarsin ailen senden fazla uzulur içileri yanar onlar senden önce hissederler herseyi benim babam acaba bugun kizim ne gibi bi şikinti içinde diye eli telefnda beklermiş sana bunlari yaziyorum agliyorumda aklima geldikce evden gidince evini eşini özleyeceksin eve gelince sorun cikacak sana özelden msj atcam tamm

sabah zaten annemlere geldim şuan gitmek hiç içimden gelmiyor eve eşim hiç kıymet bilmiyor ailesinin tüm suratsızlığına katlandım ailem adam yerine konmadı vs hepsi unutuldu şimdi gözünde sadece ailesi var ağızları varmış dilleri yokmuş ben onlar gibisini nerde bulcakmışım

Çok sinir bozucu,kırıcı,hatta iğrenç birşey bu. Nasıl dayanıyorsun bilmiyorum. Allah herkese kaldırabileceği yük verir derler ya,çok doğruymuş. Ben eşim çöp atmaya indiğinde annesine 2 dakika uğruyorsa kapıdan çığlıklar atıyorum hadi nerdesin diye.. Ben kaldıramam böyle birşeyi siz çok sabırlısınız benim gözümde. Tebrik ederim.
Yapabileceğiniz şey nedir bilmiyorum ama gençliğinizi psikolojinizi sinirlerinizi eşiniz olacak ANA KUZUSU için yıpratmayın derim..

eşim de bunu istiyor zaten hiç gıkım çıkmasın ne yaparsa yapar onun yaptıklarına karşı çıkmayım zaten iyi ama yiğit misin hayır ben böyle olmasını istemiyorum de diyemessin buna hakkın yok çünkü çok zor günler geçiriyorum biliyorum ben ana kuzusu değil miyim ondan kat kat ana kuzusuyum bekarken ne yer ne içer kimse bilmezdi torunları oldu gitti ailece oğullarında kaldılar eşim rahat edemem diye gitmedi garip hep yumurta pişirip yedi o zaman oğulları değil miydi anlamıyorum. eşim beni eltimle de görüştürmüyor hiç sevmez onu benmse aram çok iyiydi hala öyle buraya geldikçe iner yanına muhabbet ederim bi güler yüzlü odur düğnümüzde abisi tehdit etmiş karısını gelmedi gelemedi yani. şimdi suçu onda buluyor eşim evine göndermiyor onun da bize gelmmesini istemiyor hayatımın her köşesine girip çıkmak istiyor her şeye burnunu sokuyor yani ama ben onun hayatına asla müdahil olamıyorum...

canım ya baştan beri ailesi boyleydi de niye altlı ustlu oturmayı kabul ettin. bence tek çıkar yolun ayrı bi eve çıkmak. eşine bunu kabul ettirmek. etmiyorsada söylemeye dilim varmıyor ama sürer mi bu boyle?

katılıyorum ayrı eve çıkın ama böyle bie eş zannetmiyorum ayrı eve çıkmayı kabul etmez herhalde

sende hergün kalk annenlere git aksama kadar orda dur sonra gel eve , niye evde degilsin diye sordumu sende evimdeyim zaten dersin.
senin annen baban nasil kiymetli sen onlardan ayrilamiyorsan bende ayrilamiyorum, böyle yatmadan yatmaya görürsürüz dersin .

bende öyle yapardım yerinde olsam annenlere git her gün

ayrı eve çıkmak çok güzel evet arkadaşım ama kadın bzi hiç bırakmak istemiyor ki siz nereye giderseniz biz de oraya taşınırız napcaz ki burda diyor eşim ilk başta saçma görüyordu şimdi onun da aklına sokmuş olmalı ki bir durum var evlerinin önüne iş merkezi kuruluyor satın alabilirler, işte biz nerden alırsak ev babamlar da ordan alcaklar diyor ilk önce senin istediğin yerden dedi ben de ben nerden istersem gelirler mi dedim geliriz demilşler yani kurtuluş yok kızlar :43:

Merhaba. Nerden ve nasıl başlayacağım inanın çıkmazdayım. 24 yaşında 10 aylık evli bir bayanım. Eşimle severek evlendik evliliğimiz için bütün masrafları eşim kendisi üstlendi. Ailemin maddi imkanı yok tek yapmaya çalışcam olabildiği kadar dedi, tabiki dedim ailemle konuştum sorun dahi olmadı. Daha ilk baştan bir ablası beni istemedi sözümüze gelmedi psikolojisi bozuk dedi eşim kıskançlıkta yapmış olabilir dedi.Bu arada bekar ablası. Düzeltmek için aradım çay hazırladım gel diye bahaneler buldu gelmedi tüm gün evde old.halde, yanına gittim benim sorunm sen değilsin dedi o günü iyi geçirdi sonrasında yine aynı gördüğü yerde yüz çevirdi benden. Hepsi çok üzülmeme neden oldu takma dedi eşim sen bir meleksin diyordu. Sıkıntılı bir nişanlılık dönemi geçirdim ailesi çok yakın olmamıza rağmen önemseyip görmeye falan gelmiyolardı tek geliyodu benimki. Ben bu kadar mı değersizim neden ele güne karşı bi yücelmiyorum dediğimde, beni sevmiyolar dediğimde hep bana benim sevgim sana yeter sen onlarla mı evleniyosun diyodu .... gelgelelim şimdiki zamana altlı üstlü oturuyoruz eşim eve gelmeden önce oraya koşar alel acele, kapıyı açınca yüzüme ufak bi gülümseme bazen oda yok doğru mutfağa koşup yemeğe bakar. Hızlıca yenir yemek ağız ucu az bi muhabbet bidaha koşar annesinin yanına. O kadar sinirlerim yıprandı ki hop aşağıda hop yukarıda eve gelince şöyle bi ayaklarını uzatıp arkana yaslan eve bi huzur bi güven gelsin diyorum huzursuz oluyorum diyorum anlamıyo. Lafını bile ettirmiyo ben asla ona kota koyamazmışım. Gezmeye gideriz haftasonu içeri girer girmez oraya gider eve gelmez saatlerce, ben sorun yaptığımda da ufacık şeyleri büyütüyo olurum, sende gelseydin der. Eşimin ailesi çok soğuk hala ilk günki gibi devam ediyorr gittiğimde huzurlu bi ortam olsa bunalmasam tamam kadın sofra açar eşim tek varmış gibi ne yersin sen şunu seversin sana getireyim de ye der. Bu erkekler neden bu kadar değişir hiç anlamış değilim.5.ayımız da bi büyük kavga olmuştu ben gidiyorum dedim bırakmadı bunu söylerken bile utanıyorum bari 6.ay dolsun diye espri yapıyomuşcasına pişkin pişkin yüzsüzleşti karşımda allem etti kallem etti şakaydı dedi durdurdu. Geçtiğimiz tatil gününde bi uyandım saat 10 ve eşim yanımda yok aşağı inmiş sen misin dedim böyle yapan ben de hazırlanıp çıktım annemlere kahvaltıya geldim gittiğimde hala gelmemiş eve ,ordaydı eve gel diye mesaj attım ben zaten evimdeyim diyor.
Sinirli bi yapısı var ailece de öyleler. Ben de tam tersi yumuşak sakinlikle halletmek isterim her şeyi ama ne mümkün dediği olmayınca isteği olmayınca bağırmaya başlıyor. Benm hiç bi söz hakkım olamaz gbi davranıyor. Çok yıprandım kızlar daha neler neler. Cimriliği had safhadadır nişanlılığımızda sna bir şeyler alamıyorum gönlümce gezdiremiyorum ama biliyorsun masraflar var eşya şu bu ev de yapılmamıştı yaptırıyodu. Hiç bi önemi yok dedim ailem zaten gözümün kaldığı her şeyi alıyordu bana. Ama bi evlenelim düyayı ayaklarına sercem diyordu güvendim. şimdi ne mi oldu bi yerde gezerken gözüm bir şeye takılıp dursam dahi önden önden gider baka kalırım. Para bırak demeden bırakmaz düşünmez bi yerden sonrada denmiyo artık toplu olarak bırak dedim onu da yapmadı kaç kez hayretler içerisinde bırakan şeyler yaptı bana. çıkmadan akşama bi şey lazım mı der söylerim ama hiç bir zaman gelmez o şey. hep unutulur. yazamadığım daha bir çok şey işte en son o kahvaltıları annelerin evinde yaptığımız gün neden yanımda durmuyosun dediğim de şeytan durmaz senin yanında dedi kalkıp hazırlandım ben de madem öylese böyle dedim ve ilk kez burama kadar geldi evlilik cüzdanını da fırlattım çıktım evden peşimden geldi yolda kolumdan tuttu sakin bi yere gidip konuşalım diye ne senin sorunun diye. Ya ben istiyorum ki yalnız kalmayayım ben zaten yalnız yaşıyodum hayatıma sen girdin ne hayaller kurdum birlikte vakit geçiririz kitap okuruz vs diye yapamıyosun hiç birini dedim oysa neler vaadetmişti 1 dakika yanımdan ayrılmayacaktı ben onun aşkından daha büyük bir aşk görmemiştim... Yine barıştık ertesi gün oldu hızlı bi şekilde yemek yedi ki ben çok hastayım şuan çaya annemlere inelim neden dedim nasıl neden diyor sonra bi dergi okumaya koyuldu sesli oku ben de çay koyayım dedim koyma dedi devam etti annesi geldi bişey istedi çayı koydun mu anne biz birazdan geliyoruz haberin olsun. Ben de çok kızdım yzüne bakmadım surat yaptım daha bi önceki gün kavga ettik kendi kararlarını kendi yaşıyomuş gibi tek başına veremessin dedim ben rahatsızım dedim anlamıyo kızlar ne yapsam anlamıyo ordan giriyorum olmuyo bu taraftan deniyorum yine olmuyo şaştım kaldım kızdı bana evimizde oturalım deyince nerdeyim ben zaten evdeyim dedi kaldırıp laptopu yere attı ve kırdı korktum... Evden çıktı 1 2 saat sonra geldi başka odada yattı yanıma gelmedi sinirlerim çok bozuk. Uzun oldusa ve anlatamadıysam kusuruma bakmayın kafam çok dağınık yaşlandım bir sene dolmadan resmen

okurken yoruldum valla, en son laptop fırlatma işi artık sinirlerinin iyice bozulduğunu gösteriyo ve bu iş şiddete kadar gidecek belli bişey, boşan derim ben

daha çok yeni evlisiniz canım,eğer psikolojin kaldırırsa 2 seneye düzelir bence.
bu süreçte inatlaştıkça daha çok ailesine düşer emin ol.
zor olsada takmamaya çalış bence.

kurtulmak için can attıkları bu analarının evinde sonradan ne oluyor da ne buluyorlar anlamıyorum...gözüm korktu resmen...vaatler vaatler kim kanmaz ki yani bide severken aşıkken...

Teşekkür ederim cevabın için. Onu da denedim evim güneş almıyor bunaltıcı baya ailesini bahane etmedim güzel bi yere kiraya çıkalım dedim kabul etmiyor ben burayı annem dediği çok istediği için yaptırdım diyor eğer burda oturmasaydım üzüntüden annem hasta olurdu diyor. Diyorum ya her şey lafta kalıyor aman kızlar bu erkeklerin içinde güvenileecek o kadar az er var ki er kişi olamıyo çoğu aman dikkatli olun! Seviyoruz diye her şeye katlanıyorz da karşılığı bu oluyo kıymetsizliğinle kalıyosun.

bu yaptıklarınıda aile etkisiyle yapıyordut. bende benzer şeyler yaşadım. evlenmeden önce eşim bir dediğimi iki etmezdi. evlendik birden değişti. annesine aşırı düştü. hep düşkündü ama öle olduki onlar gelin damat ben kaynana. cicim ayı hatta nerdeyse cicim günü bile görmedim. çok zor ama. ve erkek anlamayınca anlamıyor. birde insan evliliğin ilk günleri sürekli birlikte olmak birşeyler paylaşmak istiyor ama olmuyor. ailesinde suç. onların demesi lazım git karınla başbaşa otur die. ama nerdeee. nefret ediyorum böle insanlardan. karı kocanın arasına giriyorlar. bir kadının hayatını mahvedip hayallerini yıkıyorlar. hayal hırsızları. inş hepsi oğluyla ters yüz olur :)

canım çok üzülerek söylüyorum ama sizinkine pek evlilik denemez
eşiniz yine bekarlığındaki hayatı yaşamak sonra da sizinle sadece cinsellik yaşamak istiyor sanırım:50:
kişilikleriniz uymuyor ona sıkıcı geliyorsunuz ya da sizinle yaşamak istemiyor olabilir. buna çözüm bulmak zor ne yapılsa ters tepebilir.
ailesine gitmesine karışmayın hiç ses çıkarmayın o yine bekarlığındaki gibi gitsin istediği zaman gelsin hiç bir şey demeyin ama eve geldiğinde hep uyuyakalmış numarası yapın hatta numara yapamam derseniz uyutucu bitki çayları falan içip ciddi ciddi uyuyun. kendinizi onun geri döneceği saatlerde uyumaya alıştırın. ya da kendinize bir arkadaş edinin o eve döneceği saatlerde hep arkadaşınızı çağırın eğlenin .bir müddet böyle yaparsanız cinsellik de olmadığı için ailesiyle yaşadığı sıkıcı bekarlık günlerine geri döner belki ve anlar biraz da olsa ,
ya da belki özler ne bileyim aklıma bu geldi sadece

valla bu iş ancak kayınvalde de bitiyor.o deseki oğlum hep ne işin var burda hadi git karının yanına, bütün sorun çözülür.ama işte dermi böyle birşeyi.sen de ondan rica edemezsin gibi gözüküyor. ne yapabilirsin bilemedim ben

canım allah kolaylık versin benim kardeşimin eşide böyleydi her fırsatta annesinin evine giderdi hatta bazen gündüzeleri iş aralıklarında evine değil annesinin evine gidip orda uyurmuş akşam yemeklerini orda yer gelirmiş kardeşim yeni anlatıyor 2 sene falan oldu şimdide ayda yılda bir uğruyor annesine hemde gidince hemen ve dönmek istiyormuş merak etme düzelir sabret ortal arkadaşlarınıza falan sık sık ziyarete gidin onun en çok sevdiği insanları çağırın ama arkadaş olsun akraba olursa annesi de gelir onun sevdiği bişeyler vardır mutlaka mesela maç olur iki tane bilet alın sana sürpriz yaptım falan deyin siz sevmesenizde bir müddet alışana kadar katlanın beraber gidin mutlaka ilk hatayı aynı apartmanda oturmakla yapmışsın ama çaresi yok artık benim eşimde başta ailesinin üst katında oturmak istedi ama ben aylarca konuştum bırakın üst katını başka şehire götürdüm:)))

Ben bazen cidden anlam veremiyorum eğer ki isteseniz kocalarınızı parmağınız da oynatırsınız bu biraz sabır ve uraşmakla alakalı sanırım sürekli bu hal için de olamam diyen birinin işi olamaz.Evet bazı yorumları okuyorum inanılmaz güzel akıl veriyor hanımlar . Ama bu iş sen şunu yaptın ben bunu yaptım ,sen şunu yaptıysan ben bunu yaparıma gidiyor.Bakın görümceniz size suratmı asıyor inadına iner aşağıda çay demlerim kek yapar götürürüm güler yüzlü olurum .Bırakın bazı şeyleri eşiniz görsün hak versin size ruh hastası değilse zamanla yanınızda olur. Kayınvalideniz bir şey mi yaptı siz savunun onu sizin annesiyle rekabet halin de olduğunuzu düşünmesin. Ablası surat mı asıyor böyle başkasının bir hareketine kafasını takacak bir insanı kim dinlemek ister ki şahsen eşim gelip bana ablan suratıma bakmıyor dese sürekli sıkılırım.Siz öyle mükemmel olun ki ezilsin ailesinin karşısın da. Odun değilse ailesi bile sizi sever yaptıklarından pişman olurlar.Siz sabır ve biraz da kadınlığınızı kullanarak ki bence bir kadın bu fedakarlığı yapmalı.Eşinizi çok rahat yanınıza çekersiniz.

Back