• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgili akıllı k.k. üyeleri yardımcı olun

axsxk hamalxix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2008
33
0
86
İstanbul
Merhaba. Nerden ve nasıl başlayacağım inanın çıkmazdayım. 24 yaşında 10 aylık evli bir bayanım. Eşimle severek evlendik evliliğimiz için bütün masrafları eşim kendisi üstlendi. Ailemin maddi imkanı yok tek yapmaya çalışcam olabildiği kadar dedi, tabiki dedim ailemle konuştum sorun dahi olmadı. Daha ilk baştan bir ablası beni istemedi sözümüze gelmedi psikolojisi bozuk dedi eşim kıskançlıkta yapmış olabilir dedi.Bu arada bekar ablası. Düzeltmek için aradım çay hazırladım gel diye bahaneler buldu gelmedi tüm gün evde old.halde, yanına gittim benim sorunm sen değilsin dedi o günü iyi geçirdi sonrasında yine aynı gördüğü yerde yüz çevirdi benden. Hepsi çok üzülmeme neden oldu takma dedi eşim sen bir meleksin diyordu. Sıkıntılı bir nişanlılık dönemi geçirdim ailesi çok yakın olmamıza rağmen önemseyip görmeye falan gelmiyolardı tek geliyodu benimki. Ben bu kadar mı değersizim neden ele güne karşı bi yücelmiyorum dediğimde, beni sevmiyolar dediğimde hep bana benim sevgim sana yeter sen onlarla mı evleniyosun diyodu .... gelgelelim şimdiki zamana altlı üstlü oturuyoruz eşim eve gelmeden önce oraya koşar alel acele, kapıyı açınca yüzüme ufak bi gülümseme bazen oda yok doğru mutfağa koşup yemeğe bakar. Hızlıca yenir yemek ağız ucu az bi muhabbet bidaha koşar annesinin yanına. O kadar sinirlerim yıprandı ki hop aşağıda hop yukarıda eve gelince şöyle bi ayaklarını uzatıp arkana yaslan eve bi huzur bi güven gelsin diyorum huzursuz oluyorum diyorum anlamıyo. Lafını bile ettirmiyo ben asla ona kota koyamazmışım. Gezmeye gideriz haftasonu içeri girer girmez oraya gider eve gelmez saatlerce, ben sorun yaptığımda da ufacık şeyleri büyütüyo olurum, sende gelseydin der. Eşimin ailesi çok soğuk hala ilk günki gibi devam ediyorr gittiğimde huzurlu bi ortam olsa bunalmasam tamam kadın sofra açar eşim tek varmış gibi ne yersin sen şunu seversin sana getireyim de ye der. Bu erkekler neden bu kadar değişir hiç anlamış değilim.5.ayımız da bi büyük kavga olmuştu ben gidiyorum dedim bırakmadı bunu söylerken bile utanıyorum bari 6.ay dolsun diye espri yapıyomuşcasına pişkin pişkin yüzsüzleşti karşımda allem etti kallem etti şakaydı dedi durdurdu. Geçtiğimiz tatil gününde bi uyandım saat 10 ve eşim yanımda yok aşağı inmiş sen misin dedim böyle yapan ben de hazırlanıp çıktım annemlere kahvaltıya geldim gittiğimde hala gelmemiş eve ,ordaydı eve gel diye mesaj attım ben zaten evimdeyim diyor.
Sinirli bi yapısı var ailece de öyleler. Ben de tam tersi yumuşak sakinlikle halletmek isterim her şeyi ama ne mümkün dediği olmayınca isteği olmayınca bağırmaya başlıyor. Benm hiç bi söz hakkım olamaz gbi davranıyor. Çok yıprandım kızlar daha neler neler. Cimriliği had safhadadır nişanlılığımızda sna bir şeyler alamıyorum gönlümce gezdiremiyorum ama biliyorsun masraflar var eşya şu bu ev de yapılmamıştı yaptırıyodu. Hiç bi önemi yok dedim ailem zaten gözümün kaldığı her şeyi alıyordu bana. Ama bi evlenelim düyayı ayaklarına sercem diyordu güvendim. şimdi ne mi oldu bi yerde gezerken gözüm bir şeye takılıp dursam dahi önden önden gider baka kalırım. Para bırak demeden bırakmaz düşünmez bi yerden sonrada denmiyo artık toplu olarak bırak dedim onu da yapmadı kaç kez hayretler içerisinde bırakan şeyler yaptı bana. çıkmadan akşama bi şey lazım mı der söylerim ama hiç bir zaman gelmez o şey. hep unutulur. yazamadığım daha bir çok şey işte en son o kahvaltıları annelerin evinde yaptığımız gün neden yanımda durmuyosun dediğim de şeytan durmaz senin yanında dedi kalkıp hazırlandım ben de madem öylese böyle dedim ve ilk kez burama kadar geldi evlilik cüzdanını da fırlattım çıktım evden peşimden geldi yolda kolumdan tuttu sakin bi yere gidip konuşalım diye ne senin sorunun diye. Ya ben istiyorum ki yalnız kalmayayım ben zaten yalnız yaşıyodum hayatıma sen girdin ne hayaller kurdum birlikte vakit geçiririz kitap okuruz vs diye yapamıyosun hiç birini dedim oysa neler vaadetmişti 1 dakika yanımdan ayrılmayacaktı ben onun aşkından daha büyük bir aşk görmemiştim... Yine barıştık ertesi gün oldu hızlı bi şekilde yemek yedi ki ben çok hastayım şuan çaya annemlere inelim neden dedim nasıl neden diyor sonra bi dergi okumaya koyuldu sesli oku ben de çay koyayım dedim koyma dedi devam etti annesi geldi bişey istedi çayı koydun mu anne biz birazdan geliyoruz haberin olsun. Ben de çok kızdım yzüne bakmadım surat yaptım daha bi önceki gün kavga ettik kendi kararlarını kendi yaşıyomuş gibi tek başına veremessin dedim ben rahatsızım dedim anlamıyo kızlar ne yapsam anlamıyo ordan giriyorum olmuyo bu taraftan deniyorum yine olmuyo şaştım kaldım kızdı bana evimizde oturalım deyince nerdeyim ben zaten evdeyim dedi kaldırıp laptopu yere attı ve kırdı korktum... Evden çıktı 1 2 saat sonra geldi başka odada yattı yanıma gelmedi sinirlerim çok bozuk. Uzun oldusa ve anlatamadıysam kusuruma bakmayın kafam çok dağınık yaşlandım bir sene dolmadan resmen

canım ya baştan beri ailesi boyleydi de niye altlı ustlu oturmayı kabul ettin. bence tek çıkar yolun ayrı bi eve çıkmak. eşine bunu kabul ettirmek. etmiyorsada söylemeye dilim varmıyor ama sürer mi bu boyle?

Teşekkür ederim cevabın için. Onu da denedim evim güneş almıyor bunaltıcı baya ailesini bahane etmedim güzel bi yere kiraya çıkalım dedim kabul etmiyor ben burayı annem dediği çok istediği için yaptırdım diyor eğer burda oturmasaydım üzüntüden annem hasta olurdu diyor. Diyorum ya her şey lafta kalıyor aman kızlar bu erkeklerin içinde güvenileecek o kadar az er var ki er kişi olamıyo çoğu aman dikkatli olun! Seviyoruz diye her şeye katlanıyorz da karşılığı bu oluyo kıymetsizliğinle kalıyosun.

sende hergün kalk annenlere git aksama kadar orda dur sonra gel eve , niye evde degilsin diye sordumu sende evimdeyim zaten dersin.
senin annen baban nasil kiymetli sen onlardan ayrilamiyorsan bende ayrilamiyorum, böyle yatmadan yatmaya görürsürüz dersin .

eşin evliliğin ne demek olduğunun daha farkına varamamış.
hala bekar aklıyla düşünüyor anlaşılan.
artık evlendiğini kendine ve eşine ait bir dünyasının da olması gerektiğini görmüyor.
çok çabuk mu affediyorsunda adam hatasını görmüyor.
seninle barışıyor ertesi güne yine aynı anladığım kadarıyla.
taşınman lazım arkadaşım yada adama sağlam bir ders vermen lazım.
sende eşin evdeyken devamlı annenlere git bakalım çeşitli bahanelerle.
adam evinde dur mu diyecek yoksa oda mı annesine gidecek.

Ben bunu yapan erkeklerin karılarını sevdiğine inanmıyorum.

İnsan sevdiğini üzmez, düşünür her an (hadi evlilikte her an demeyelim de ) yanında olmak ister. Kalkıp annesinin evine evim diyebiliyorsa zaten adam anlatmış evlilikle ilgili neler düşündüğünü. Zaten genelde ayrılamamlarının sebebi elalem neder, elde dursun bir tane. Ben anneme gideyim dolaşayım ama o otursun evinde. Hem arkadaşın dediği gibi bütün gün annenizde otursanız ne olacak? 2 gün sonra kavga gürültü tamam bende dikkat ederim vs diyecek 3. gene aynı tas aynı hamam. Zaten demiş 6. ay dolsun bari diye. Sizde anlamışsınız böyle olmayacağını da maalesef evlilikler kolay bitirilmez yuva yıkılmaz diye bitiremiyorsunuz sanırım. Yazıktır günahtır etmeyin kendinize bu eziyeti. Size kucak açacak aileniz varsa çıkın gidin otursun anasının dizinin dibinde. 1 senelik evliyim demişsiniz. 1 sene nedir ki ya? Öyle kolay başlanır ki yeniden herşeye. Burda 2 3 çocuğu olan 10 11 yıllık evli bayanlar boşanıyor. Kaybedecek hiçbirşeyiniz yok.

Tekrar bir konus ciddi ciddi canım , hatta cıkın dısarıda bir yerde hem yemek yiyin hem konusun..
Bu şekilde olamıyacağını artık ayrı bir ailesi olduğunu anlatmaya calış.Ben hiç senin yanında olmasan nasıl hissedersin kendini falan de.
Ama bu şekilde olmaz bence..Seni hiç yerine koymak ne demek o kim ki sana ne hakla böyle davranabiliyor.
Çok konusmak istemiyorum ben bu konularda hiç taviz veremiyorum cünkü.
İnsallah düzelir hersey insallah anlar birgün seni.
İnsallah kaybetmeden aklı basına gelir...

şimdi senin eşin ailesine düşkün, ve sen ne kadar engellersen o da okadar ters teper, biraz ters tepmiş gibi gördüm...
eşin bir anda değişmez, zamanla değişecek elbet, fakat seninde sabırlı olman gerek, aynı kattasınız, yukarı çıkarken annesinin zilini basması zaten kaçınılmaz, çünkü siz daha yeni evlisiniz, zaten bundada abartılacak bişey yok,annesinin zilini çalıpta nasılsınız demesi kötü bişey değil. önemli olan akşamları sürekli çay muhabbetini kesmek...çünkü sen eşinle hiç zaman geçiremiyorsun...
eşini sakın ama sakın engelleme bir daha...
sende eşinle beraber kayınvalidene git.çok fazla yalnız bırakma..
onları çaya sende çağır,
evde film beraber izleyin...
yemekten sonra çay koy, pasta yap, hatta kayınvalidenede götür..
akşamları akrabalarınıza, arkadaşlarınıza gitmek için haber verin
arkadaşlarınızı , ailenizi eve davet edin.
yaz geliyor akşam yürüyüşleri falan yapın.
kendini ne kadra hırpalarsan hırpala, bunun geçmesi bir süreç, bu sorunuda düzeltmen gerek, buda senin elinde, eşinde seninle beraber ken güzel vakit geçirdikçe ayağı kesilecek diye düşünüyorum..sen engelledikçe o hep annesine gitmesi için fırsat arayacak, iyisimi onun gitmesinden hiç rahatsız olmadıgını hissettir önce...

sanırım kocan biraz ana kuzusu kocan aşağı inmeyınce annesi bi bahaneyle yukarı cıkıyor dizginler kayıvalıdede tahminimce
rest çeksen gitmekle tehtid etsen. ne bilim ailen konuşsa. açıkcası ben olsam tehdit eder terk ederdim ya ayrı eve cıkcaz yada bitcek derdim nereye kadar yazık değilmi sana en güzel günlerine

canım kıyamam sana yaa ,bu erkekler neden böyle değişiyor,20 yaşında oğlum var,kendine çekidüzen ver,ders çalış,o kızı bırak dedim diye,benimle konuşmuyor,şaştım kaldım,evlenene kadar anaya eziyet,evlendikten sonra,eşe eziyet,canım inan bir tek sen değilsin,k.v. ile beraberim,o kadar zorki,seni çok iyi anlıyorum,bende ne yapsam eşime yaranamıyorum,hepsi böyle,ana kuzusu,sırf annesi için beni kırmaktan,rencide etmekten çekinmiyor,senin eşinde öyle demek,madem orası senin evin,başka eve ne gerek var,kurma yuva o zaman,her işini annen görüyorsa,evlenme,beni kötü kötü konuşturuyorlar yaa,benimde eşim odaya girer,kapıyı kapar,annesiyle sohbet eder,çok zoruma gidiyor,ne yapayım,sabır,değişir diye bekleme,eşim 49,annesi,74 yaşında,yine ana kuzusu,yine ana kuzusu,diyorum ona,bak,bu saatten sonra,senin annene değil,bana ihtiyacın var,anneninse sana,biz birbirimize lazımız bu yaştan sonra,ama nafile,artık,eşimle bunları konuşmuyorum,annesine diyorum,ya kavgayla,ya güzellikle,bende bıktım artık canım,takma sende,evin orası,sahiplen,en ufak bir şeyde,çekip gitmek niye,bırak gelmesin anasından,sende kendine başka uğraşılar bul,onsuz çık gezmeye,komşularına,git,umursama,madem öyle kısasa kısas,o annesine gidince sende git annene,üstüne gittikçe kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar bunlar,bırak gelmesin eve bakalım nereye kadar,az relax ol canım,birde bunu dene,inan yararı oluyor,ama sakın eşine ailesini kötüleme,çünkü hemen,korumaya çalışıp,seni üzüyorlar,boşuboşuna moralin bozulmasın,bırak kendi haline,gevşe biraz canım üzülmeye değmez bunlar,canına yazık

tATLIM ÇOK ZOR BİR DURUM.
çOK ÜZÜLDÜM ADINA.
aİLESİNİN SANA OLAN DAVRANIŞLARI BELLİYMİŞ ZATEN.nİYE ALTLI ÜSTLÜ OTURMAYI KABUL ETTİN.
bU ERKEK milleti 180 derce dönmeyi çok güzel becerir.
Annen yakın mı?Sen de annene git.
Niye çıkıyor acaba annesine.
Annesi mi çağırıyor da onu kırmak istemiyor yoksa kendi isteğiyle mi?
Evimdeyim zaten diyerek seni oraya çıkma fikrine alıştırmaya çalışıyor.
Allah eşine akıl versin.
Madem çok seviyorsun eşini otur işte evinde.
Eşinle başbaşa.Seviş, öpüş.
Ne var ananın yanında zırt pırt.
Sen de yumuşak huylusun.Gıkın çıkmıyor
Dha cesaret ediyor eşin.
Azcık sert ol, o sinirleniyosa sen de sinirlen.Sen de kır sinirinden bişeyleri.
Bugün çok asabiyim ya.
Yakar, yıkarım uleyyn:41:

boyle bi insani değiştiremezsin baktin o duzelmiyo sen bişeyler yap o eve gelmedn önce git kayinvalidengile o eve gelince seni orda gorunce sasirsin sen bunu bir kackere yaparsan belki vazgecer sen inat ettikce oda eder gider gitmeyelim deeme git eşin suclu hep oyle olur eşim bana da ben kapali ktuyum beni acabiliyorsan ac demişti bende sok oldum zorluk yasadim gelmedim eve bana sen paranin ustunu bile sayamiyorsun demişti cok zoruma gitti yuzumu görmek istemediği için eve hep gec gelirdi bunu bana değil annme soyledi ben hakliydim ama onun gözunde sucluydm benden ayrilmayi bile dusunmus ama bunun vebalini nasil ödermiş bi acmiasyonluk vardi yani şimdi cok sukur iyiyiz belki okumussundur daha önceki konularimdada hepi bi 3uncü kişiler yuzunden ailede huzur kalmiyo sabret canim sadece ona allh seni islah etsin de

Her birinize nasihat ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.Ben söyliyim dene bu kadar anne canlısı olduğunu... Benimle olan muhabbet artık sarmıyo onu. Sosyal şeylerden ordan burdan açıyorum ve en nefret ettiğim şey dedikodudur kim ne deniş kim ne yapmış o kadar meraklı ki bi arkadaşıma gitsem oda tanıyor olsa sorguya çeker gibi pat pat sorar napıyomuş ne var ne yokmuş öyle gıcık oluyorum ki hiç bişe demem ben hiç normal işte aynı tas aynı hamam der geçerim. Eşimin çok sevdiği diğer bir şey de onu bunu kötülemek alrabalarıyla hiç ilişkileri yok düğünümüzü görseniz şaşkınlıktan ölürdünüz 20 kişi ancalardı salonu benim ailem sülalem doldurdu. ben onu bunu kötülemeyi sevmediğim hep iyi yandan görmeye çalıştığım için sarmıyo onu. onunla birlikte kötüleyen lazım oda annesi. bu yaşında kadının ağzında bazen küfür dolanır. kız torununu afedersiniz o..pu diye erkek torununu ş...siz diye sever nasıl anlatılır ki gittim bir gün anne dedim bak böyle olmaz anaokulunda söylemiş çocuk öğretmenleri kızmış bizim onlara güzel örnekler olmamız lazım evet haklısın demiyim bidaha dedi bimiyorum der mi?

Dedikodu yapan erkeklerde ayrı bir şey oluyorum.
Benimkiler de aynı.
Oturup akrabalarını çekiştirmeye bayılırlar.:22:

yorumları hiç sıkılmadan okudum en ince ayrıntısına kadar ... bir çok arkadaş sizede aynı eşiniz gibi dawranmanız nasihatinde bulunmuş ben soruyorum şimdi senin farkın ne olacak nasıl diyebilceksin ki ilerde ben evliliğim için uğraştım adam bu sefer daha çok bağlancan annesine babasına herneyse işte.. farkını falan da geçtim senin istemediğin bir olayı ben istemiyorum diye anlatırken aynı şeyi yapmış olduğunda yine tepkiyle karşılaşıcaksın ama sende yaptın zamanında vs..gerçekten evliliğini sürdürmeyi düşünüyorsan eğer kayınvalideni sevmeyi öğrenmelisin ben 6 aylık evliyim 3 aydır kayınvalidem de kalıyorum eşim askerde benim kocam annesine tapıyor resmen kadın ilah gibi bir tek pazar sabahımız wardı o sabah aynı saatte kalkalabilirdik ben çalıştığım için o sabah bile aradı annesi planınız ne gün için diye eşim sözünden asla çıkmaz ama ben yorgunda olsam çook işimde olsa şunu da halledelim annenlere gidelim tamam derim annesine gitme planı yapılmışsa yaa gitmeyelim evde oturalım demek yerine sırnaşırım bilmem ne bi bakmışız evimizdeyiz herzaman olmuyor tabi bu onunda çok gitmek istediği zamanlar oluyor annesine ve karşı koymuyorum taabiki..bi arkadaş yazmış gerçekten çok hoşuma gitti ne kadar can sıkıcı bir ailede olsalar çağır eşinin yalnız bırakma mutlaka sende git oda görecek ve senin yanında olcak şimdi beni almadan eşim kesinlikle istemez mesela annesine gitmeyi hemen seen der birlikte karar verirsek gideriz yoksa gitmeyiz ...öncelikle kötü düşüncelerden sıyrıl istiyosan kocanı birlikte yaşamayı öğrenmelisin..hiç yoksa eşin için sende düşün evladın olsa isterdin gelmesini ama dozunda bu dozu ayarlamayı eşin bilememiş sen ona yardım et vesınırları belirlyen sen ol kolay değil ama inanıyorum yapabilirsin..

Bir gün annesi ben o otorurken k.validem dediki şununla görüşüyor musun oda eh işte çok fazaa değil telefonla falan dedi niye sordun anne deyince cevabı şu oldu oda çok iyi biri değildir gerçi sen de bilirsin onları zaten öyleler böyleler. ya dedim anne ben geldiğim günden beridir birine de demediniz ki şu iyi herkes mi kötü dedim eşim sen bilmiyosun ki olayları sen pembe pencereden bakıyorsun dedi susturdu... etraflarında kimseyi bırakmamışlar kızlar böyle yaparak. Onun çok sevdiği arkadaşlarının hep işleri şehir dışında uzaklar görüşemiyoruz benim arkadaşlarımın eşleriyle tanıştırmaya ortam oluşturmaya çalışıyprum kabul de etmiyo öyle herkese hemen ısınamazmış falan filan birsürü bahane anlayacağınız kızlar eşim kendini öyle kaf dağında görüyo ki 4 4 lük biri kendine göre. her küstüğümüzde ben laf attım sayılır. sayılıdır onun attığı oda hiç konu açılmaz özür de dilenmez geçip gidecek kendi kendine bir daha yapmam olmayacak demek asla yok. Evet kızlar eşim benmle nişanlıyken ailesini karşısına aldı bu yaptıkları onun da hoşuna gitmiyordu ama asla bana kötülemedi onları bu süreçte kaybeder gibi oldu 2 ablasıyla da konuşmuyor abisiyle zaten kendi işlerinden dolayı problemleri var diye nişanlılıkta görüşmemeye başlamışlardı. şimdi de onları beni kaybederek kazanmaya çalışıyor beni hiçe sayarak

ibadete yönelse bunların yanlış olduğunu anlayabilir içinde varsa ? benim fikrim bu tabi çunkü ben bu şekilde ağzını kişiliğini ve dedikoduyu bırakan insanlar biliyorum

Kayınvalideniz yuva yıksında rahatlasın bu kayınvalideleri anlamıyorum önce kapı kapı kız ararlar oğullarını başlarından atmak için sonra oğulları kıymetli olur tabi ya el kızı girdi işin içine nasıl değerli olmasın :47: Yemin ederim kaynana lafı dahi duymak istemiyorum o kadar deli oldum artık :52:

canım bende aynı sorunları ilk sene çok yaşadım çok şükür atlattım sende atlatacaksın hatta gün gelecek annene gidelim oturmaya diyeceksin hiç kafana takma . bilmiyorum ben şu taktiği uyguladım sürekli fantazi şeylerle eşimi karşıladım masalar loş ışıklar hazırladım müzik olsun aç bi gün evde film olsun izleyin iki kişilik oyunlar al oynayın sen bu hazurlıklar içerisine girersen eşin o kadar hazırlamış hazırlanmış der belkide gitmez bilmiyorum bende bu işe yaradı belkide yapıyorsundur ama yine de söyleyeyim dedim eğer baktın ki eşin yine gidiyor annesine canım o kadar hazırlandım annene sonra birlikte ineriz daha yeni evliyiz başbaşa kalalım annen de genç oldu anlar falan de umarım işe yarar:18:

Bir gün saçlarımı güzelce yaptım süslendim her günden biraz daha abartılıydı benden önce annesine uğradığı için onu çağırmış eve geldi hemen dediği şey üzerini değiştir annem geliyor. yine bir kez aha aynısı oldu ben aşağıda yemek yicez bugün dedim hadi üzerini giyin de inelim yaptım hepsini kızlar moralim bozuldu gözlerim doldu ama indim değiştirip. yaklaşık bir ay önce de en son mesaj yazan ark.ın dediği gibi öpüyorum okşuyorum inmeyelim vakit geçirelim diye söylemeden tabi bana dediği şey ne oldu biliyo musunuz şuan aşağı inmemek için tüm kadınlığını kullandığını biliyorum bu kadar uyuz işte benim kocam. Normalde yatak odamız da hiç bir problem yoktur fazlasıyla iyidir ama aşağının sancısı tutunca adamda tuhaflaşıyor. babası gecelere kadar gelmez kahveye gider 12 de babası gelir duyar sesini babamı göreyim 5 dk der bi saat gelmez önceden geciktim biliyorum özür dilerim falan derdi artık oda yok ben böyleyim katlanıcaksın durumları. her kadın rahatsız olur diyorum gece gündüz demeden kapı aç kapa aç kapa bilmiyorum kızlar siz dışardan görüp objektif bakabilirsiniz yanlış kararlar vermek istemiyorum ailemin olan bitenden haberi var kendini asla yıpratma senin kararın diyolar yapamıyosan sen bilirsin diye ama ilerde pişmanlık duyar mıyım bilmiyorum ben bu adamı sevdim ya sevdim :( büyütüyor muyum sizce kararsızım

Back