Severken boşanma kararı almak

Her çocuk anne babası ile büyümeyi hak etmiyor mu sizce? Kadın anne olsun ama o çocuk ona hiç sorulmayan bir hayatı yaşamak zorunda kalsin

Bir kadın nasıl sevilmediğini anlayamaz ya? Eskiden zannederdim ki böyle evlilikleri olan kadınlar ya çaresizlikten duruyor ya da ailesinden sevgi görmediği için yaşadığı şeyi sevgi sanıyor. Ama yok el bebek gül bebek sevgiyle de büyütülse ailesi dağ gibi arkasında da olsa zerre değer görmediği yerde sevildiğini sanan kadınlar var. Şaka gibi.
Konu sahibi bakın bir analiz yapalım. Annem bir tane ama 3-5 eş bulurum demek ne demek biliyor musunuz? Kocanız sizi herhangi bir kadın olarak görüyor demek. Onun için özel değilsiniz demek. Sevdiği kadın olsanız sizin bir yeriniz olurdu adamda. Adam diyor ki sen olmazsan başkası olur diyor. Benim için fark etmez diyor. Sokaktaki kadından bir farkınız yok onun için. Anlatabiliyor muyum? Siz hâlâ nasıl sevildiğinizi zannediyorsunuz?

Cocuk evi sarsar kismina katilmiyorum
Bence bir çocuk evliliği sarsmıyorsa ya orada anneyle eşit sorumluluk alan bir eş ( ki milyonda bir görülen bir olay ) ya da tek basiina çocuk bakmayı kabullenmiş kavga dövüş anneanne , babanne gezen bir çocuk vardır . Bir çocuğun tüm sorumluluğunu alan iki insanın evliliğinin sarsılmamasi bence imkansız

Yazik o bebek daha dogmadan ezilmeye baslamis. Bu asla degismicek. Doguya ailesinin yanina gidincede o cocuk sana kalmayacak neneye dedeye hizmetci olacak.

O çocukta yolda giderken babasıyla el ele gezen çocuklar görür .sinemaya giderken falan . Parkta babasıyla gelmiş çocuklar okuldan babaaa diye koşan çocuklar . Amann nolacak annesi teselli olsun bunlar oyuncak sonuçta . Kalbinde kocaman bir delik açılması önemli değil . Hani bundan yetmiş yıl önce falan böyle bakiyorlarmis ya artık psikolojinin temelinin çocukluk evresi olduğunu biliyoruz

Şimdi ben bunu nasıl kabul edicem?
Etmeyin. Anasının memesinden ayrılamamış bir kocanız var. Her şeyden önce ailesi daha çoook ortalığı karıştırır haberiniz olsun, hele ki bebek doğduktan sonra. Kendisi yetişkin olamamış birinden bir bebeğe babalık yapmasını beklemek gibi gerçekçi olmayan bir hayaliniz var. Adam kendisi bile demiş istemiyordum diye. Ben olsam bu adamı çoktan şutlamıştım. Size de aynısını tavsiye ederim. Seviyorum seviyorum demeyin, nesini seviyorsunuz? Bi düşünün Allah aşkına.

Annem senden daha değerli.... ama seviyorum.
Senden 3-5 tane daha bulurum ama anam da anam.... ama seviyorum.
Kavga ederiz ama ben hep haklı sen hep haksız tarafsın... ama seviyorum.
Ben çocukta istemiyordum... ama seviyorum.
Sayenizde seviyorum kelimesinden soğudum ama siz maşallah eşinizden asla soğumamışsınız.

Evlenmeden önceki konforunuz gitmiş, sizi her daim 2. plana atan biriyle evlenmişsiniz, baba olmak istemeyen birinden hamilesiniz. Siz bu hayatta sadece eşinizi seviyorsunuz. Onun için kendinizden bile vazgeçmişsiniz.

Başını yakmak için sıradaki adımın 2. çocuk olur senin bu kafayla üzgünüm.Bir insan değersiz olduğunu bile bile neden o kişiden çocuk yapar ki, senin değerin yok senden çıkanın değer göreceğini mi sanıyorsun?

Aldır çocuğu ve boşan diyorum ben .Çocuk doğduktan sonra kaçırırlarsa şaşırma bu aileden her şey beklenir.

3 yıl değişmeyen biri nasıl 6 ayda değişebilir?
Siz çocuk istediğiniz için "Aha düzeliyor galiba fırsat bu fırsat " deyip çocuk yapmışsınız. Bir şeylerin ters gittiğini farketmişsiniz ama inadına çocuk demişsiniz.

Konuyu cok baska yerlere cekiyorsun. Kadinlar hep ezilsin demi, sirf yuvasi bozulmasin diye cocuk babasiz buyumesin diye bunlari goz ardi etsin. Halbuki kadinin okonomik ozgurlugu var kendi ayaklarinin uzerinde duracak bir durumda. Bu adamdan baba olmaz, ha keske olsa, evlilikleri bozulmasa, ama durum bu degil malesef.
Duzgun bir baba olmadikca bu cocuk zaten eksik buyuyecek, zaten baska saglikli ailere imrenecek.

Cocuk evi sarsar kismina katilmiyorum
Valla ben çokça katılıyorum.
Üç sene sorunsuz sevgililikten sonra evlilikte 2. Senede hamile kaldım. Çocuktan sonraki evliliğimde de kavga dövüş yoktur. Gayet uyumluyuzdur. Seviyorum seviliyorum da. Ama çocuktan önceki evlilik değil yani. Birbirimizi de kandırmanın alemi yok.
Aynı kafa rahatlığı yok. Çocuğum 7 yaşında mesela evet uyku düzeni oturdu. Daha çok baş başa vakit geçiriyoruz. Ama gün içinde sorumluluklarımız, çocuğun dertleri, çocuğun işleri pek çok kafa yorgunluğu beden yorgunluğu var üzerimizde. Sadece iki sevgili değiliz artık aynı zamanda bir ebeveyniz nasıl aynı kalsın zaten.
Ha yatılı bakıcım olsa evet hiç sarsmaz tabii de çocuk bakımı insanı yıpratıyor ilişkiyi mi yıpratmayacak Allah aşkına

Hak ediyor fakat, saglikli bir aile icinde. sirf ayrilmamak icin beraber kalipda hem kendileri hem cocuklarinin hayatini zehir etmek hic saglikli degil
Anne baba ayrılmasa saçma sapan bir ortamda büyüyecek, ayrılsa bir yanı eksik kalacak. İnsan hamile kalırken kendinden çok doğacak çocuğun menfaatini düşünmek zorunda değil mi? İstedim hamile kaldım, hocam düzeldi sandimla olmuyor işte bu işler

Bir anne kendinide dusunmeli, kendi mental sagligini yoksa bir cocugun sorumlulugunu nasil tasiyacak??? Anne piskolojik iyi degilse cocuk nasil mutlu olsun boyle bir aile icinde. Once anne iyi olacakki cocugu iyi sartlarda buyusun. Size kesinlikle katilmiyorum, kadinlarin annelerin haklarida var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…