• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Severek ayrılmak..hayırlı mı hayırsız mı..istihare..??

Kızlar babasından kalan arsalar var ama 10 12 ortaklı bu arsalar amca cocukları vs var şimdilik bi getirisi yok ama 5 6 sene sonra maddi açıdan rahatlamaya yardımcı olacak birşeyler olabilirmiş üzerinden bu yüzden reddi miras yapamıyorlar bankaya olan borçlarının da hayat sigortası geçersiz sayıldı çünkü kayınpeerim kredi çekerken herhangi bir hastalığınız var mı kısmına yok yazmış..

bana kalsa herşeyi geride bırakıp gidelim bi yere nikah kıyıp otururz diyorum nişanlım babam anneni yalnız bırakırsan sana hakkımı helal etmem dedi o yüzden annemi bırakamam diyor ben herşeye göğüs germeye razıyım maddi manevi ama nişanlım istiyor ki herşey rayına otursun dört dörtlük olsun öyle hersey olur defalarca anlatmaya çalıştım kimsenin hayatı öyle değil biz bi yerden başlayalım gerisi gelir diyorum maddi sıkıntı yaşamaktan çok korkuyor konuş konuş konuş bende yılmak üzereyim artık en sonunda ben de yeter artık diyeceğim beni çok sevdiğini biliyorum o da para kazanmak için elinden geleni yapıyor maaş lı bir işi vardı ama buradan aldığımız para bize yetmez dedi çıktı para getirisi daha çok olabilecek bir sürü iş denedi şu an hala deniyor ama olmadı maalesef dünyanın bi aptalı benim galiba kız başıma her sıkıntıyı çekmeyi göze alıyorum...

bana kalsa herşeyi geride bırakıp gidelim bi yere nikah kıyıp otururz diyorum nişanlım babam anneni yalnız bırakırsan sana hakkımı helal etmem dedi o yüzden annemi bırakamam diyor ben herşeye göğüs germeye razıyım maddi manevi ama nişanlım istiyor ki herşey rayına otursun dört dörtlük olsun öyle hersey olur defalarca anlatmaya çalıştım kimsenin hayatı öyle değil biz bi yerden başlayalım gerisi gelir diyorum maddi sıkıntı yaşamaktan çok korkuyor konuş konuş konuş bende yılmak üzereyim artık en sonunda ben de yeter artık diyeceğim beni çok sevdiğini biliyorum o da para kazanmak için elinden geleni yapıyor maaş lı bir işi vardı ama buradan aldığımız para bize yetmez dedi çıktı para getirisi daha çok olabilecek bir sürü iş denedi şu an hala deniyor ama olmadı maalesef dünyanın bi aptalı benim galiba kız başıma her sıkıntıyı çekmeyi göze alıyorum...
Estafurullah aptal demeyin kendinize ama tek sıkıntı çeken siz değilsiniz, olmazsınız şu dünyada. Evlilik demek evcilik oynamak demek değil zaten. Her türlü zorlukta, her türlü kötü günde birbirine destek olmak demek. Yaşlarınızı ve sizin çalışma durumunuzu sormuştum cevap vermediniz.

Her şey nişanlınızda bitiyor onun ayakları yere basacak önce. Maaşı olan işten çıkmak ne demek, zaten borcu varken. Boşuna dememişler midyata pirinç diye giderken eldeki bulgurdan olunur diye... Annesiyle de konuşacak, ben senin yanında olmak istiyorum ama sen beni itiyorsun diye. Rest çeker, bir şey yapar, her türlü kabul ettirir... Hangi çağda yaşıyoruz, bir erkek kendini bu kadar ezdirmemeli. Eğer ki annesine karşı bir noktada seni bırakıyorsa zaten evlenilmemeli o erkekle... İlerde çok daha büyük sorunlar yaşanır, buraya kayınvalideli konular açarsın.

Bu arada arsaların ederi mi kredi mi daha fazla? O şekilde düşünülüp, 10paylı arsalar için yıllarca borç ödemeye değer mi yani ona bakılmalı. Değmiyorsa yapsın reddi miras... Eğer 5-6 yıl sonra satıp rahatlanacaksa maddi açıdan bir süre dişinizi sıkar, sonra rahatlarsınız. Krediyi yapılandırır, elinizden geleni ardınızı koymazsınız. Ciğeriniz yana yana ayrılmak ne demek yani. Yeteri kadar seven beraber göğüs gerer, dimdik ayakta durur. Gece gündüz çalışır, akşam bir çorba içer yine de birbirinize sahip olduğunuz için huzurunuz olur...
Babasını yeni kaybettiği için dünyası başına yıkılmış, omzundaki ağırlık onu yıkıyor olabilir. Depresyona bile girmiş olabilir. Destek olun ona.

Burada bu tür konuların yasak olduğunu bilmiyordum pardon. Sıkıntı sadece maddi değil manevi ve maddi biz nişanlandık evet ama ailesi nişana gelmedi bile sebep beni istemiyorlar nişanlım küçükken ailesi bi ahbaplarına büyüyünce bizim çocukları evlendirelim demişler bildiğiniz beşik kertmesi gibi bişe nişanlımda karşıçıkmış ama o kız sabah akşam kayınvalidemlerde kayınvalidem de nişanlımın benden ayrılıp onunla birlikte olmasını istiyor bunun için her yolu deniyorlar görümcem de dahil kaç kere beni aradı nişanlanmadan önce x ile abim küçüklükten beri birlikte sen abimin aklını çeldin biz onlar kavuşşsun diye elimizden geleni yapacağız dediler vs vs bi kayınpederim arkamızdaydı allah rahmet eylesin o da 2 ay önce vefat etti kanser hastasıya hastalığı dolayısıyla bankalardan yüklü miktarda kredi çekmişlerdi o vefat edince bütün borç nişanlıma kaldı ömrü billah çalışşsa ancak öder o borcu millete de gün doğdu tabi bu kadar olayın üzerine ailem de biz seni sokak da bulmadık bu aileyi istemiyoruz demeye başladılar olaylar uzadı da uzadı çok detaylara girmedim ama üstün körü durumlar bu tam türk filmi gibiyiz
banka zaten sigorta yapıo kredi cekilince die biliorum kayınpeder ölünce borcu krediyi cekerken yaptırılan sigorta ödü yor diye biliyorum yanlışmıyım valla bunun istihare ye yatılıcak tarafı yok nişanlınız sizi sevse bırakmaz zaten oda istemio gibi zaten istese bu şekilde konuşmaz istihareye yatınız hayırlısı cıktı ne olacak sizinle evlenebilecekmi tuhaf bir konu olmuş

kayinpederin kanserken cektiysr sigorta odemez ama eger kanser değilken cektiysr odemek zorunda hatta bu zamana kadar ki olan idedigi parayida banka size geri iade eder. Bu durumda ilk yapilacak olan olum belgesinde ki sebep ve yaklasik olarak verilen sure. Mesela akciger kanseri yaklasik 6 ay yaziyor. Eger babasi 6 aydan once bu krediui cektiysr sigorta ipe ipe odemek zorunda benkm annemde yasadik ve sigorta odemek zorunda kaldi. Ama dedigim gibi knserken. Xektiysr alamaz.
Hakkinizda hayirlisi olur insallah

Burada bu tür konuların yasak olduğunu bilmiyordum pardon. Sıkıntı sadece maddi değil manevi ve maddi biz nişanlandık evet ama ailesi nişana gelmedi bile sebep beni istemiyorlar nişanlım küçükken ailesi bi ahbaplarına büyüyünce bizim çocukları evlendirelim demişler bildiğiniz beşik kertmesi gibi bişe nişanlımda karşıçıkmış ama o kız sabah akşam kayınvalidemlerde kayınvalidem de nişanlımın benden ayrılıp onunla birlikte olmasını istiyor bunun için her yolu deniyorlar görümcem de dahil kaç kere beni aradı nişanlanmadan önce x ile abim küçüklükten beri birlikte sen abimin aklını çeldin biz onlar kavuşşsun diye elimizden geleni yapacağız dediler vs vs bi kayınpederim arkamızdaydı allah rahmet eylesin o da 2 ay önce vefat etti kanser hastasıya hastalığı dolayısıyla bankalardan yüklü miktarda kredi çekmişlerdi o vefat edince bütün borç nişanlıma kaldı ömrü billah çalışşsa ancak öder o borcu millete de gün doğdu tabi bu kadar olayın üzerine ailem de biz seni sokak da bulmadık bu aileyi istemiyoruz demeye başladılar olaylar uzadı da uzadı çok detaylara girmedim ama üstün körü durumlar bu tam türk filmi gibiyiz

büyük konuşmak istemem yaşamayan bilemez ama nişanıma bile gelmeyen aileyle olmaz zaten diye düşünerek ben bitirirdim yerinde olsam bu ilişkiyi. Aşk sonsuza kadar süren bişey değil geriye sevgi ve saygı kalıyor. O ailenin sizi evlenseniz bile çok hırpalicağı ortada.Bu sorunlarda sizin aranızda tartışmalar yaşanmasına ve evlilikteki saygının zamanla bitmesine sebep olur çünkü çok yıpratıcı olucağını düşünüyorum. Saygının bitmesi sevgininde bitmesini getirir ve kötü sonuçlanır. Bu ölçüde karşı çıkılan konuların feraha kavuşabildiğini henüz ne duydum ne de gördüm.

sen hayırlısını iste hayırlı olanıda gönlüme hos eyle diye dua et.
birde sıkıntılarınız neler gervekten ayrılmanızı haklı kılacak seyler.

simdiden evliliğinizde yasayacagınız sıkıntılar yasadıgınız seye görede az bıcuk bellidir

Konunuz dini İçerikli yorumlar geleceğinden kapatıldı, istihare vb şeyler yazmadan sadece nişanlınızla yaşadığınız sorunlar üzerine konu açın, belli ki tavsiyelere ihtiyacınız var, kapatıp sonra da kestirip atmak istemedim.

Back
X