Severek ayrılmak..hayırlı mı hayırsız mı..istihare..??

AzrAyazZehrAhmet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2015
158
38
28
32
Hanımlar merhaba,

Bu aralar o kadar kötü durumdayım ki ne yapacağımı şaşırdım nişanlıyım ama öyle durumların içindeyim ki anlatamam nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz çok da mutluyuz Allaha şükür ama bizim irademiz dışında gelişen ailevi sıkıntılar var tabi bunun yanında en büyük maddi sıkıntılar da var ve senelerdir ne yaptıysak çözüme kavuşturamadık bu sebeple ilişkimiz evlilikle sonuçlanamayacak gibi görünüyor bu günümüze çok şükür ama kurban mevlam da sağ olsun her geçen gün dert üstüne dert yağdırıyor ve maalesef ki severek ağlaya ağlaya ciğerimiz söküle söküle ayrılmak zorunda kalacağız nişanlım şu an şehir dışında bir ay sonra gelecek ve geldiğinde belki de bitireceğiz.Bitirsek bile belki bi gün yine olur umuduyla onu hep bekleyeceğim o da diyor yine birleşmek için elimden geleni yapacağım üç sene de geçse beş sene de geçse elimden geleni yapacağım birleşmemiz için diyor olayın neresinden bakarsak bakalım bu pek mümkün değil gibi ama kendimi çok kötü hissediyorum hayatın bize ne getireceğini bilemeyiz ama ne onu bir başkasıyla ne de kendimi bir başkasıyla düşünmek istemiyorum belki de kaderimiz bir belki de başkalarıyla yazılı ama şu an çok içim acıyor bize bi mucize lazım ama o da yok maalesef..Bugüne kadar hep istiareye yatmak istedim ama olmadı cesaret edemedim ama artık yapmak istiyorum hayırlısı ne hayırsızı ne bi işaret istiyorum Allahım dan bi çok yere baktım hep değişik şeyler yazıyor en doğrusunu ne şekilde yapabilirim ve gerçekten doğruluk payı var mıdır.Bi kaç yerde istihareye çıkan sonuca mutlaka uymalısınız falan diyordu ama doğru mudur gerçekten yardımcı olur musunuz.

Sebep ne ki bu kadar, kocaman insanlarsınız , nişan aşamasına kadar da gelmişsiniz, neden ailelerin işleri bozmasına engel olamadığınızı anlayamadım ,
İstihare yapınca hayırlı çıkınca evlenebilecek misiniz
İstihare namazı kılıp onunla evlenmek hayırlı mı diyip yatacaksınız, ayrıntısı nette vardır , burda bu tarz konular yasak

Burada bu tür konuların yasak olduğunu bilmiyordum pardon. Sıkıntı sadece maddi değil manevi ve maddi biz nişanlandık evet ama ailesi nişana gelmedi bile sebep beni istemiyorlar nişanlım küçükken ailesi bi ahbaplarına büyüyünce bizim çocukları evlendirelim demişler bildiğiniz beşik kertmesi gibi bişe nişanlımda karşıçıkmış ama o kız sabah akşam kayınvalidemlerde kayınvalidem de nişanlımın benden ayrılıp onunla birlikte olmasını istiyor bunun için her yolu deniyorlar görümcem de dahil kaç kere beni aradı nişanlanmadan önce x ile abim küçüklükten beri birlikte sen abimin aklını çeldin biz onlar kavuşşsun diye elimizden geleni yapacağız dediler vs vs bi kayınpederim arkamızdaydı allah rahmet eylesin o da 2 ay önce vefat etti kanser hastasıya hastalığı dolayısıyla bankalardan yüklü miktarda kredi çekmişlerdi o vefat edince bütün borç nişanlıma kaldı ömrü billah çalışşsa ancak öder o borcu millete de gün doğdu tabi bu kadar olayın üzerine ailem de biz seni sokak da bulmadık bu aileyi istemiyoruz demeye başladılar olaylar uzadı da uzadı çok detaylara girmedim ama üstün körü durumlar bu tam türk filmi gibiyiz

Öncelikle Allah yardimcin olsun istihareyi 7 gece ust uste yapmak en guzelidir istiharenin asil amaci ruyada birsey gormek degil kalbin hayir olana meyletmesidir hicbirsey de gormeyebilirsin ruyanda gorursende ruya sonucuna gore hareket etmek zorunda da degilsin en guzeli Allahim hakkimda hayirli olana gonlumu razi eyle duasidir Rabbim tez vakit sıkıntına hayirli bir kapi acsin insallah

Allahım rahmet eylesin inşallah.
Tüm iş nişanlında bitiyor.
O dik durusa hiç kimse ona zorla bir iş yaptıramaz.
Kaçırılıp nikah kıyılamayacağına göre.
Sen de bu işin sıkıntılı olduğunu bile bile nişan yapmışsın.
Şahsen nişanlımın ailesi beni istemese ben ilişkimi bitirirdim,öyle zorlamalı işler ileride daha da büyük problemler çıkarıyor işte.

Canim valla bende severek ayrildim . Cok zor birsey atlatamiyorsun. Konustuk ve bu sekilde ilerleyemeyecegimize ilerde daha cok sıkıntılar olacagina karar verdik. allah yardimciniz olsun

bak bu işler istihareyle falan çözülmez. tamam inanıyorsun için rahat edecekse yap ama bence sizin sıkıntılarınızı tek tek çözmeye ve zamana ihtiyacınız var.
bir kere ailesi nişanlına istemediği hiçbir şeyi yaptıramaz. istemiyorlarsa istemesinler görüşmessiniz olur biter. tabi nişanlının her konuda yanında olması gerekecek.
maddi sıkıntıya gelince borç ne kadar bilmiyorum ama sadece nikahla evlenin eşyalarınızı çok minimal tutun. ikiniz de çalışın ve borçları ödeyin zaman geçtikçe hafiflersiniz. kısacası bütün iş sizde bitiyor en önemlisi aileleri karıştırmamak. kendi ailenizi de bir şekilde ikna edersiniz bence.

Nişanlınız borcları üzerine almak yerine reddi miras yapsın.kefil olmadıysa ödemek zorunda değil.ayrıca kanser olmadan önce cektilerse krediyi bankalar hayat sigortasından ödüyor

Babasından kalan evler, arsalar yoksa ve kredi baba adınaysa nişanlınız reddi miras yapsın. Kalan bir şeyler varsa da onları satıp ödesin. Ömür boyu çalışıp o borcu ödemektense...
Siz çalışıyor musunuz? En kötü ihtimalde bile o borçları öderken siz de çalışıp destek olun nişanlınıza. Çok seviyorsanız dediğiniz gibi kalbiniz söküle söküle ayrılacağınıza evlenin bi nikahla. Çıkın bi yatak, bi dolap alıp kiraya. Şimdi herkes böyle yapıyor zaten. Kimse milyoner değil. Siz de kendi yağınızla kavrulursunuz. İstihare değil size lazım olan. Önce siz yeni babasını kaybetmiş olan nişanlınıza destek olacaksınız, sonra da o dimdik ayakta ailesine karşı duracak.
Bir de yaşlarınız kaç ki ailesinin kiminle evleneceğine karıştırıyor? Siz istedikten sonra herkesi karşınıza alır yine de evlenirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…