E biraz öyle oluyor:) sonuçta bir yaştan sonra evliliğin laylaylom olmayacağını, kafe buluşmalarından kirli çorap yıkamaya, hesabı ben ödeyeyim fedakarlığından niye bu kadar para harcıyorsuna döneceğini biliyoruz:) erkek arkadaşın da bunun bilincinde ve mantığıyla hareket ediyor bence:)
Ne güzelama ikiniz de yakın zamanda düşünmüyorsunuz, bunun tadını çıkarın:)
Canım emin ol erkekler de bir süre sonra sıkılıyor uğraşmaktan. İlişki o kadar sağlıklı ve huzurlu oluyor ki dediğim şekilde. Sen hiç bakma trip at, naz yap falan diyenlere. Biz her sorunumuzu konuşabilmeyi öğrendik. Ve o anda konuşmak önemli. O an tamam dediğin bi şeye sonradan tavır yapmak çok anlamsız. O an kırıldın mı, sor ben bu sözünü böyle böyle anladım, bu da beni kırdı yanlış anlamış olabilir miyim falan diye. Eğer konuşmazsan yanlış anlaşılmalar için de hem kendini üzersin hem de karşı tarafı sıkarsın:)
Sana çok hak verdim..asıl yalnış bizde aslında..biz en başından beri erkek ve kadın arasındaki farkı anlamadan daha doğrusu anlamaya çalışmasan büyüyoruz,ilişkiler içinde yıpranıyoruz..dediğin gibi kural basit..açık ve net ol..ne istediğini o an anlat ve kurtul..,içimizde biriktire biriktere hem sağlıklı ilişkiler kuramıyoruz hem de uzun vadede hastalıklara davetiye çıkartıyoruz..
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Aynen öyle, karşında stresten aklına gelebilecek her hastalığı çıkarmış biri duruyorDediğin gibi, daha en başından kadın kaçar, erkek kovalar bizim mantığımız. Ama bu cinsiyetçi tavırla kurulan ilişkiler de sağlıklı olamıyor. Çünkü erkek de kovalamaya bayıldığı için değil bunu görevi olarak gördüğü için yapıyor bunu. Ama eğer dediğin gibi açık ve net olursan erkek arkadaşın sende huzur bulur. En güzeli de bu değil mi, hepimiz huzur arıyoruz aslında.
Seven her erkek evlenmek ister, eğer evlenmenin kağıda atılan bir imza olup evliliğin saçma olduğunu savunmuyorsa =) Ama belirli bir yaştan sonra, veya belirli bir olgunluğa erişince diyelim. Sevgilinizin dediği doğru bir şey, hem sizin açınızdan hem de kendi açısından da faydalı. Şimdi üniv. gençlerisiniz, daha askerlik yapılmamış sanırım, askerlik insanları çok değiştirir. İşlerin rayına oturunca, düzen kurulunca, 30 yaşında evlenmek konusundaki fikri de değişir seviyorsa. Benim arkadaşım üniv. 1 den beri çıktığı sevgilisiyle 26 yaşında evlendi, çok mutlular. Sadece ayakalrın üstünde durmaya başladığınız zamanı bekleyin derim.Merhaba kızlar, kendime sorun ettiğim ufak bir problemim var. Benim dört senelik, iyi giden bir ilişkim var. Arada ufak tartışmalar yaşıyoruz tabii ama önemsiz şeyler. Ancak benim biraz problem ettiğim bir sorunum var. Şimdi kendimden bahsetmem gerekirse ben evlilik olayını önümüzdeki dört beş sene için düşünmüyorum. Zaten mezuniyet iş bulma falan iki sene edecek, sonrasında da kendi evimi tutup, işime gidip gelip kafa dinlemek istiyorum birkaç sene. Buraya kadar bir problem yok. Fakat sevgilimle evlilik muhabbeti yaptığımızda onun "30umuza falan gelince evleniriz, evlilik çok büyük bir sorumluluk, ikimiz de okul bitince hemen büyük bi sorumluluğun altına girmemeliyiz" demesi benim canımı sıkıyorYani aslında söylediği mantıklı bir şey, zira ikimizin fakültesi de oldukça ağır, bitirince biraz dinlenmeye ihtiyacımız var. Ve aslında yakın zamanda evlilik düşünmeyen ve kariyer planları yapan ben, o aynı şeyi dillendirince o kadar sinirlenip üzülüyorum ki tam bir evlilik meraklısı, başka derdi olmayan kız oluveriyorum onun gözünde Böyle olmasının sebebi de etrafımdaki insanların "Seven erkek sevdiğiyle hemen evlenmek ister, bir an önce onunla olmak ister" tarzında yorumları.
Sizce seven erkek mantıklı düşünemez ve ne olursa olsun sevdiği kızla bir an önce evlenme peşinde mi olur? Bunu gerçekten merak ettiğim için soruyorum, çünkü etrafımdakiler böyle dedikçe sevgisinden şüphe duymadığım sevgilim beni sevmiyormuş gibi hissediyorum...
Dipnot: Bir şekilde pro üye olmuşum, Somadaki yardıma katılacaktım fakat kredi kartım onay vermediği için katılamadım. Yanlışlıkla mı oldum yoksa başka bir arkadaş mı bana gönderdi bilmiyorum, muhtemelen başka biri gönderdi ama kim olduğunu bilmiyorum, teşekkür ediyorum ona da:)
Seven her erkek evlenmek ister, eğer evlenmenin kağıda atılan bir imza olup evliliğin saçma olduğunu savunmuyorsa =) Ama belirli bir yaştan sonra, veya belirli bir olgunluğa erişince diyelim. Sevgilinizin dediği doğru bir şey, hem sizin açınızdan hem de kendi açısından da faydalı. Şimdi üniv. gençlerisiniz, daha askerlik yapılmamış sanırım, askerlik insanları çok değiştirir. İşlerin rayına oturunca, düzen kurulunca, 30 yaşında evlenmek konusundaki fikri de değişir seviyorsa. Benim arkadaşım üniv. 1 den beri çıktığı sevgilisiyle 26 yaşında evlendi, çok mutlular. Sadece ayakalrın üstünde durmaya başladığınız zamanı bekleyin derim.
Aslına bakarsan,açık ve net olmayı özellikle ikili ilişkilerde başaramamızın en büyük sebebi yetiştirilmeden kaynaklanıyor..aileler,kültür ile baskıcı tutumla kızlarını fazla konuşamayan,sorgulamayan,zoraki kabullenmiş bir birey olarak yetiştiriyorlar..en başından sesini çıkar ,savun kendini diyebilseler,belki de bunca eşimle anlaşamıyorum topiği açılmal zorunda kalmaz..
Evet çok haklısın gerçekten. Baksana en doğalı açık ve net olmakken ben bunu övünerek söyleyip sana tavsiye veriyorum böyle yap diye
Merhaba kızlar, kendime sorun ettiğim ufak bir problemim var. Benim dört senelik, iyi giden bir ilişkim var. Arada ufak tartışmalar yaşıyoruz tabii ama önemsiz şeyler. Ancak benim biraz problem ettiğim bir sorunum var. Şimdi kendimden bahsetmem gerekirse ben evlilik olayını önümüzdeki dört beş sene için düşünmüyorum. Zaten mezuniyet iş bulma falan iki sene edecek, sonrasında da kendi evimi tutup, işime gidip gelip kafa dinlemek istiyorum birkaç sene. Buraya kadar bir problem yok. Fakat sevgilimle evlilik muhabbeti yaptığımızda onun "30umuza falan gelince evleniriz, evlilik çok büyük bir sorumluluk, ikimiz de okul bitince hemen büyük bi sorumluluğun altına girmemeliyiz" demesi benim canımı sıkıyorYani aslında söylediği mantıklı bir şey, zira ikimizin fakültesi de oldukça ağır, bitirince biraz dinlenmeye ihtiyacımız var. Ve aslında yakın zamanda evlilik düşünmeyen ve kariyer planları yapan ben, o aynı şeyi dillendirince o kadar sinirlenip üzülüyorum ki tam bir evlilik meraklısı, başka derdi olmayan kız oluveriyorum onun gözünde Böyle olmasının sebebi de etrafımdaki insanların "Seven erkek sevdiğiyle hemen evlenmek ister, bir an önce onunla olmak ister" tarzında yorumları.
Sizce seven erkek mantıklı düşünemez ve ne olursa olsun sevdiği kızla bir an önce evlenme peşinde mi olur? Bunu gerçekten merak ettiğim için soruyorum, çünkü etrafımdakiler böyle dedikçe sevgisinden şüphe duymadığım sevgilim beni sevmiyormuş gibi hissediyorum...
Dipnot: Bir şekilde pro üye olmuşum, Somadaki yardıma katılacaktım fakat kredi kartım onay vermediği için katılamadım. Yanlışlıkla mı oldum yoksa başka bir arkadaş mı bana gönderdi bilmiyorum, muhtemelen başka biri gönderdi ama kim olduğunu bilmiyorum, teşekkür ediyorum ona da:)
Seven erkek evlenmek ister diye bir mantık yok, seven kadın evlenmek ister diye de bir mantık yok. Sen de istemiyorsun zaten evlenmeyi şuan için anladığım kadarıyla. Hadi şimdi evlenelim dese arkana bakmadan kaçarsın.
Eşimi çok seviyorum, evlenmeden önce de seviyordum. O ilk günden beri evlenmek istedi ben 5 sene yanaşmadım. Sonra bi şekilde oldu, biraz onun biraz ailenin baskısıyla evlenivermişim. Çok mutluyum şükür ama hala arada evlenmesemiydim acaba diye geçiyor aklımdan. Sen kolay demişsin ama evlilik gerçekten çok zor, çok sorumluluk gerektiren bişey. Korkuyor sevgilin de ki çok normal.
Bunu alışkanlık haline getirebilmek bu yaştan sonra bizleri Zorlar ama bi yerden başlamak gerekiyor..ben yaşadığım her şeyi içime atmaktan içine balinalar oturtmuş biri olarak,bunları tek tel dışarı çıkarmal hiç te kolay olmasa gerek..bugün nasipse ilk denememi yapacağım,gelişmelerden haberdar ederim:)
Evet erkekler evlenmek ister, şartlar oluşmamış olsa bile bu isteğini belli eder, yani 30 umuza gelince evleniriz evlilik büyük sorumluluk falan demesi garip geldi bana da. Siz istemenizden önce onun istemesi gerekir, yani kadın evlilikte fazla istekli olmasa da ikna olabiliyor ama erkek öyle değil. Kaç yaşlarınızdasınız. Dört yıl aslında uzun bir süre, ama tabii bu süreyi aynı şehirlerde beraber geçirdiyseniz..Bölümleriniz nedir merak ettim.
Açıkcası ben ilişkilerin başındaki 4 5 seneye evleniriz muhabbetini gerçekçi bulmuyorum. Bu birikimdi işti güçtü mantığındaki insanların da okul bitti hadi bu sefer şu hadi bu diye birsürü şey çıkarcağını düşünüyorum. Durumunuz istisnai olabilir. Ben olayın kişisel olduğunu düşünüyorum sevgiliniz muhtrmelen gerçekçi bir yapıya sahip o yüzden zorlayabilir evlilik konusunda. Romantik erkekler var mesela onlar hemen evlenmek ister.
Ben de aslında aynen sizin gibi düşünüyorum fakat buradaki bazı bayanlar ve ailemden bazı kişiler evlilik istemeyi sevgi göstergesi olarak kabul ettiği için bana sürekli sevilmediğimi falan söylüyorlar. İster istemez etkileniyorum. Yoksa dediğiniz gibi o evlenmek istese ben evlenmem sanırım
Seven erkek evlenmek ister aslinda çok çoçukça bir düsünce. Evlenemek sonuçta her zaman yapilabilen bir sey. Dügün yapilir, sonra bir bakiyorsan 1 sene evli olmussun bile. Yani önemli olan evlenmek degil. Önemli olan dogru kisi ile, dogru bir zamanda evlenmektir.
Ben erkek arkadasini son derece mantikli buldum. Evlenmek sadece romantik bir eylem degil, çok sorumluluk gerektiren birsey.
Para önemli degil, kredi çekeriz felan dersen yanlis düsünürsün. Maddi durum bir evliligi çok etkiliyor. Bare o ilk aylarda kredi sikintisini çekmis olmazsiniz.
Sevmek için illahi mantigini devre disi birakmanda gerekmiyor. Sonuçta liseli ergen çoçuklari degilsiniz.
Ben anlatiklarinda seni seven, ve ilerideki yuvaniz için çabalayan bir erkek görüyorum. Yani kulaklarini tika, baska hiç kimseyi dinleme derim ben.
Beraber kendi yollunuzu çizen, baskalarin size çizdigi yola bakmayin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?