Sevdiğimle evlenmek istiyorum ama mutsuzum! :( Sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var!

ChiChi02

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
155
114
33
Merhaba KK üyeleri,

Sizin değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Çok uzun bir konuyu çok kısa yazmaya çalıştım.

Daha önce başka konular açmıştım eski sevgilim hakkında. Her neyse hemen konuya girmek istiyorum. Eski sevgilimden ayrıldık çünkü ailem evlenmemizi kesinlikle istememişti (geçen sene). Ayrıldığımızda kendimi bir boşlukta hissettim ama bir yandan hayatıma devam etmeliydim okuyordum çünkü...

Ve o arada başka biriyle tanıştım. İyi ki de tanışmışım diyorum. Kendi kendime ‘Allah’ım sanki dualarımı kabul etmiş gibisin! Bu ne güzel insan böyle!’ dedim. Tabi büyülenmiş gibi değildim ve karşımdaki insana kolay kolay güvenmem. 10 ay oldu tanışalı ve her şey güzel gidiyor. Kendisi meslek sahibi ve Türkiye’de yaşıyor. Ben ise yurtdışında yaşıyorum. Bu yaz 2 ay Türkiye’de kaldım ve elimizden geldiğince buluştuk konuştuk. Artık ‘evleneceğim kişi sensin!’ dedik bir birimize.

Ve gel gör ki eski sevgilim beni rahatsız etmeye başladı...

Beni unutamıyormuş, bensiz yapamıyormuş. Sonra baktı ki ben yanaşmıyorum artık, beni tehdit etmeye başladı! ‘Ailene birlikte olduğumuzu anlatırım! Ailen kimsenin yüzüne bakamaz hale getiririm!’ diye tehditler savurdu. Ve kendime güvenim O anda tamamen kırıldı çok korktum çok ağladım ve hala da korkuyorum. Dedim bu nasıl aşağılık bir insan böyle! ben bunu 9 senedir nasıl tanımamışım! ve ondan resmen soğudum. Tabi kendisi sevgilim olduğunu bilmiyor. Bilse heryeri yakıp yıkar o kadar psikopat çünkü! Ne kadar geç bilirse o kadar iyi benim için..

Her neyse, gün geldi çattı ve artık sevdiğimi aileme söyleme vakti geldi. Ve söyledim...

Annem her zamanki gibi çekimser davrandı ve ‘ben tanımadığım insanlarla mesafeden nasıl tanışayım?’ ‘Telefonla tanışamam, seneye yazın memlekete gidince gelsinler tanışalım’ ‘önce okulunu bitir, düzenini kur sonra evlen’ gibi şeyler söyledi hep.

Ben son sınıfım. Okulum bitince önümde bir engel yok. Sevdiğim adamla evlenmek istiyorum. Neredeyse 27 yaşındayım. Ablamla konuştum o olumlu baktı ‘ama biraz daha tanısan daha iyi olur’ dedi.

Sevgilimin ailesiylede konuştum, onların planı beni mart-nisan gibi istemeye gelmek ve yazın da düğün yaparız diye düşünüyorlarmış. Ama gel gör ki annem ben ‘Türkiye’ye gidemem yaza kadar iş güç var’ diyor .

Arafta kaldım ve dert içimi yiyip bitiriyor. Hep mutlu olan insanım ama artık mutsuzum annemin biraz abarttığını düşünüyorum. Telefonla konuşsa sevgilimin ailesiyle en azından birbirlerinin sesini duysalar ne olacak sanki?

Ben mi abartıyorum acaba? Yoksa normal olan annemin yaptığı mı?
Yoksa ben çok aceleci mi davranıyorum?
Annemin ikna olması için ne yapmalıyım sizce?
Veya bu durumda yurtdışından evlenen var mı? Varsa da nasıl süreci nasıl devam ettirdiniz?

Şunu demek isterimki yurtdışında olduğumuz için şartlar böyle gerektiriyor diye düşünüyorum. Başka imkanlarımız olsaydı tabi daha farklı olurdu..

ben anlamadım 10 aydır tanışıyorsunuz,uzak mesafe ilişkisi,2 ay görüştünüz sadece. nasıl hemen evlilik kararı aldınız ki? bence bu konuda ablanızı dinlemeniz en iyisi olur. biraz daha tanıyın.

ayrıca o gerizekalı bence kafaya bile takılmayacak bir insan. kim çıkıp bir insanın ailesine kızınızla şunu şunu yaşadık der? aileniz de "aa canım öyle mi,sana aferin ben bizim kızı bi dövüp geleyim" mi diyecek. boş laf işte mide bulandırıyor size ulaşabileceği her yerden engelleyin.

ayrıca anneniz de haklı. benim babam sevgilimle konuşur,sohbet eder,sevgilim arar halini hatrını sorar ama ailesiyle ilgilenmez babam. çünkü neden ilgilensin? sevgilimi de benim hayatımda olduğu için,hayatımın bir parçası olarak kabul ettiği için karşısına alıp konuşuyor. ciddi anlamda bir şey olmadığı sürece ben aileleri telefonda vs görüştürmeye hiç sıcak bakmıyorum.

yerinizde olsam beklerim. yazın türkiyeye gelince önce sevgiliniz sizin ailenizle tanışır,sonra siz onun ailesiyle. bence yüz yüze görüşmeden telefonda olacak iş değil.

Annen kesinlikle haklı. Büyük konuşmuyorum ama kızımı başka ülkeye tanımadığı insanların içine göndermem. Mümkün değil. Neler okuyoruz her gün. 10 aylık ilişkide 2 ay görüştünüz nasıl tanıştınız anlamadım? Yaşadığınız yerde insan yok mu? Cidden anlam veremiyorum.

Bu adam AB pasaportu peşinde olmasın?Vatandaşlığın mı var oturum mu aldın?

Kendisi zaten polis ve bu mesleğini bırakacağını sanmıyorum. Bin bir zorluklarla bugüne kadar gelmiş. Kendim yurtdışında doğdum büyüdüm, ama planım Türkiye’de bir hayat kurmak.

Bu birini sevince her olumsuz şeyi kendi aileye bağlamak bizde var birtek galiba. Annen niye haksız olsun. Tanışmak istiyorlarsa çıkıp gelsinler. Hee gelemiyorlarsa aileni bekleyecekler kusura bakmasinlar. Emrivaki yapiyorlar. Sende uzaktan ilişki yürüttüğün kisiyle ne paylaştın bugüne kadar Allahaskina nekadar beraber zaman gecirdiniz çok iyi anlasacaginiza karar verdiniz. 2 gun güzel anlasmayla olmaz. Git bi 2 3 hafta birlikte zaman geçirin bir tatile çıkın duzgun tanımaya çalış

az çok biliyorsun,sevgilimle beraber kalıyoruz biz de 10 aylık ilişkimiz var. 2 günlük tatile çıktık dönüş yolundayız şimdi,adamın bilmediğim bir sürü huyunu öğrendim. 2 gün dışarda buluşmayla nasıl evleniliyor anlamadım.

Annenizi dinleyin. Acele etmeye gerek yok. Hem kadin karsi cikmamis sadece biraz zaman lazim demis.

Eski sevgili konusunuda takm. Asla ve asla konusma numarani degistir sosyal medyani kapat. Benim eski sevgilim ben nisanlanana kadar hala pesimdeydi. Esti gurledi ne tehtitler savurdu. Ama bana hic ulasamadi hem arkadaslarim ve ailem araciligi ile ulasmaya calisti. Ben dugunumu basar korkusu bile yasadim inan. Ama oyle insanlar anca esip gurler hicbir halt yapamaz. Nitekim simdi kendisi de evli. Ben bu cocugun asla beni unutup evlenebilecegine ihtimal vermezdim. Ama insanlar degisiyor. 10 aylik iliski icin biraz erken karar veriyorsun. İnan ki yurt disina yerlesmek icin bile evlenmek istiyor olabilir seninle. Bu ihtimali hep aklinda tut.

Arkadaşlar, zaten hemen şimdi evlenicem demiyorum. Ailesi yazın düğün istiyor dedim. Ama bana göre düğün yazın olmaz biraz daha sürer. Ben sadece bu süreçte annemin ve ailenin arasını nasıl yapabilirim diye fikrinizi merak ettim.

Aynen canım, zaten tatilde tanırsın derlerya karşındakini, bendede öyle oldu. Ben 5 gün tatile gittim, bildigin ben pasaklı çıktım adam derli toplu cıktı, daha çok sevdim bende şu açıdan karışmak istedim. Bizde iki farklı ulkedeyiz ama biz yilda 5 6 kez görüşüyoruz ve görüştüğümüzde birlikte kaldik hep. Tanima firsatim oldu. 2 bucuk sene sonra nisanlanma karari aldik ama onda bile tereddüt ediyor insan.

Ozaman yazın tanışırlar. Düğünüde ozaman anlaşırsınız ailecek. Hem aile seni ve aileni tanımıyor etmiyor tuhaf degilmi hemen düğün istemeleri

Nerden biliyorsun belki bu kişi de olmayacak başka birini sevince iyi ki o olmamış diyeceksin belki de?
Boşluktayken başlanmış bir ilişki pek sağlıklı değil.

Kendisi zaten polis ve bu mesleğini bırakacağını sanmıyorum. Bin bir zorluklarla bugüne kadar gelmiş. Kendim yurtdışında doğdum büyüdüm, ama planım Türkiye’de bir hayat kurmak.
polis mi?
uzak dur.

Ozaman yazın tanışırlar. Düğünüde ozaman anlaşırsınız ailecek. Hem aile seni ve aileni tanımıyor etmiyor tuhaf degilmi hemen düğün istemeleri

Ailesi oğluna güvendiği içindir belki. Bir kaç kere annesiyle telefondan konuştum. Tabi yüz yüze görüşmek daha farklı. Ben de ailesini tanımak isterim. Ama ailemin sevgiliylen tatile çıkmama izin vermezler anca normal oturup görüşmeme izin verirler.

bekaret için ne düşünüyor sevgilin?

ayrıca onlar hemen tanışmak istiyor diye ailen mecbur mu onların istediğini yapmaya?
anne babanı elin adamı için kırma.

seviyorsa beklesin.

Bende aileme sevgilimle romantik bir tatile çıkıyorum demedim :) kizarkadasimla cikicam dedim öyle ciktim. Yoksa benimde tanıma fırsatım olmazdi. Sözlenin yaza ozaman, sonrada rahat rahat görüşebilirsiniz umarim. Baska türlü iki farklı ülkede pek tanışma fırsatınız olmaz. Her aile kendi çocuğuna guvenir. Onda sorun yok ama belki gelin çok kötü çıkacak belki başka bi sorun çıkacak. Ben normal bulmadım acele etmelerini kızma ama

bekaret için ne düşünüyor sevgilin?

ayrıca onlar hemen tanışmak istiyor diye ailen mecbur mu onların istediğini yapmaya?
anne babanı elin adamı için kırma.

seviyorsa beklesin.

Bekaret konusunda konuşmadık hiç.
Sevgilim ailesine söylemiş zaten ailemin yazın tanışalım dediğini. Ailesi ise tamam demiş karşı çıkmamışlar. Galiba ben biraz acele ediyorum. Zamanında çok bekletildiğim içindir belki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…