Yoo benim annemin hiçbir sorunu yok ama ağzını şapırdatıyor bazen, tamamen özensizlikten yani. Uyardığımda ya da yanından kalkıp gittiğimde anlıyor ve bir süre dikkat ediyor, yapmıyor ama sonra yine yapıyor. Gayet de özensizlikten ve yemek yemeyi bilmemekten. Bahsettiğiniz durumunuz ile konu sahibininki çok farklı. Kimisi özensizlikten kimisi alışkanlıktan, kendi rahatlığından yapıyor. Alınganlık etmişsiniz siz nasıl bir ses çıkarıyorsunuz bilmiyorum ama bu sorunu yaşayan çok insan var ve sizden de rahatsız olanlar olmuştur istemdışı yapsanız bile.
Yaa evet kücük yaştaki insanları da etkiliyebiliyor çevresindeki kisilerden görünce. Tamamen algıyla ilgili bir şey galiba. Kardeşinize bu durumun sadece sizle ilgili olduğunu anlatırsanız en azından o bunu farkedip kurtulur belki bu durumdanMisoponia..Bende de var maalesef ve ben istemeden çok kötü bir şeye sebep oldum, 2010 doğumlu kardeşim var hep yanımdaydı, o da benim yüzümden seslere sinir olmayı öğrendi. Düzeltemiyorum da hiç bir şekilde. Ekşi sözlükte bunun için bir başlık var, baya yaşayan varmış bu durumu. Kimininki çok hafif, kiminin durumu ağır bu konuda. Ben de çözüm bulamadım maalesef, beynime söz geçiemedim, ya kulak vermemeye çalışıyorum, ya o kişiye o sesi çıkarma, benim yanımda yapma diyorum, ya da ortamdan uzaklaşıyorum. Yoksa yapan kişinin ağzına kürekle vurma hissi uyanıyor içimde..
Tam olarak bahsettigim şeyi yazmışsınız. Hadi yemek bir şekilde bitiyor ama yemekten sonra ne gerek var o tarz şeylere.Ayy cidden okurken bile rahatsız edici. Hayır yani ne gerek var ki o tarz şeylere.insanları gıcık etmekten baska bir sey degilHele o dilleriyle dişlerini karıştırmaları yok mu iğrenç
bahsedilen konu tam olarak sizin gibi değil çok farklı bir mesele mesela ben yemekten sonra dillerini dişlerinde gezdiren insandan nefret ederim dayanamam git fırçala yani hele o ciyk sesi iğrenç
Konuyu dağıtıyorsunuz ama şuanBahsedilen konunun ne oldugunu bilemeyiz ki, çünkü problemi olmayan kimse aman ses cikararak yemek yiyeyim de x kisisini rahatsiz edeyim demez.
Bu problem fiziksel de olabilir, psikolojik de olabilir.
Cidden bu kadar takiyorsaniz sizin de sorununuz vardir, bu dedigimi kotu algilamayin ama. Yani dilini dişlerinde gezdiren kisinin size ne zarari var ki, ses cikarmasi bile daha rahatsiz edicidir.
Ama gercekten bilemezsiniz karsinizdaki kisinin durumunu, kalp kirabilirsiniz. Ben boyle şeylere takilip sevdiklerimi uzmem, kimseye de tavsiye etmem.
Bu arada ben kirilmam da, boyle seylere takilan insanlara guler gecerim. Size de gulup geciyorum. Umarim hayatinizda ciddi bir saglik sorununuz olmaz ve boyle ufak tefek seylere takilacak kadar dertsiz olmaya devam edersiniz. Sanslisiniz.
Evet bende de var hepsi. Bunlardan rahatsız olmasak hayat daha kolay olur benceOff bende de var. Bunlara ek olarak: Ayağını sallayıp yere ritimli vuranlar, sesli nefes alanlar, sessiz bi ortamda sürekli fısıldayarak konuşanlar, burnunu çekip duranlar, boğazını habire temizleyenler
Yani ne yapsalar batıyor bana
konudaki mesajları bile okuyamadım okumak bile beni rahatsız etti
yalnız değilsiniz yani bende hoşlanmıyorum bu tarz şeylerden
Arkadaşlar sorunum şu. Şapırdatma, sakız çiğneme gibi seslerden aşırı gıcık oluyorum. Yani aslında suç görgü kurallarına uymayan insanlarda ama ben kendi adıma bu ses hassasiyetimden kurtulmak istiyorum. Mesela dişlerinin arasından ses çıkartanlar var. Anlatabildim mi tam olarak bilemiyorum ama diş gıcırdatma gibi bir şey. Yani bir insan durduk yere neden dişlerinin arasından ses çıkarır ki. Sürekli yaptıklarında bana sorun oluyor bir de söyleyince de anlamıyorlar. Normalde sakin bir insanım ama bu durum beni çok fazla gıcık ediyor. Bu konudaki hassasiyetimi nasıl kontrol edebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum
Gece uykuda olandan bahsetmiyorum. Yemek sonrası dişlerindeki artıkları "cıykk" sesiyle çıkarmaya çalışanlardan bahsediyorum. Ama bu seslere gıcık olmak konusundaki algımı olumlu yöne çekmeye çalısacagım artıkağız şapırdatma ve sakıza bir şey diyemem ancak diş gıcırdatma bildiğim kadarıyla psikolojik kaynaklı bir sorun. kimsenin bile isteye dişlerini kırmak pahasına bunu yapacağını sanmam.
Evet. Ve şapırdatan kişilerden uzaklaşma mesafe koymaya kadar gidiyor bende bir durum. Aşırı rahatsız oluyorumBen de aynıyım sizinle. Şapırdatma, höpürdetme, burundan gelen soluk alıp verme sesi, tesbih şıklatma, çekirdek, sakız, gereğinden fazla karıştırılan çay bardağının sesi, el-ayakla ritmik sesler çıkartılması, burun çekme... Hepsine ve daha fazlasına takarım. Yapacağım işe ya da düşüncelerime odaklanamam asla.
Buluruz insallahAyyy bende bendee
Saatin tik tak sesi
Nefes alis veris sesi
Annemin salatagi yerken kirt kirt isirma diş sesi
Kardesimin mesaj yazarken tirnagini telefona tik tik vurma sesi
Yazarken bile sinirlendim neyse cozumu bulursanız takiptekim
Siz de bu rahatsızlığı yaşayan insanların ıstırabını bilemezsiniz ben annemin yanında oturamıyordum bebeğim oldu tek başıma annemi sırf bu yüzden yanıma çağıramadım eşimden ayrıldım hala annemi çağıramıyorum çünkü her hareketinden çıldırıyorum ölsem daha iyi diyorum yapayalnız kalmak bile bundan daha iyi yaşamayanın asla anlamayacağı çok ciddi bir hastalıkiyi de nereden biliyorsunuz hic bir sorun olmazken yaptiklarini,
ben soylemezsem kim bilecek benim cene yapimi allahinizi severseniz,
kimse de sizi gicik etmek icin ozel caba gutmeyecegine gore, insanlarin bir sorunu var ki o sekilde yemek yiyorlar.
cidden bu konuda yazilanlar komik mi deyim, trajikomik mi diyim, ne diyim bilemedim.
neyse yine de bu sekilde korler sagirlar buyurun birbirinizi agirlayin,
hakkinizda hayirlisi olsun.
Bu benArkadaşlar sorunum şu. Şapırdatma, sakız çiğneme gibi seslerden aşırı gıcık oluyorum. Yani aslında suç görgü kurallarına uymayan insanlarda ama ben kendi adıma bu ses hassasiyetimden kurtulmak istiyorum. Mesela dişlerinin arasından ses çıkartanlar var. Anlatabildim mi tam olarak bilemiyorum ama diş gıcırdatma gibi bir şey. Yani bir insan durduk yere neden dişlerinin arasından ses çıkarır ki. Sürekli yaptıklarında bana sorun oluyor bir de söyleyince de anlamıyorlar. Normalde sakin bir insanım ama bu durum beni çok fazla gıcık ediyor. Bu konudaki hassasiyetimi nasıl kontrol edebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum
Bende hiç sevmem ama annemin dişleri eksildi doktor korkusundan hep erteliyo o yüzden yerken az şapırdatma sesi oluyo bazen o yüzden normal karşılıyorum artık onun elinde olan bişey değil diyorum.Arkadaşlar sorunum şu. Şapırdatma, sakız çiğneme gibi seslerden aşırı gıcık oluyorum. Yani aslında suç görgü kurallarına uymayan insanlarda ama ben kendi adıma bu ses hassasiyetimden kurtulmak istiyorum. Mesela dişlerinin arasından ses çıkartanlar var. Anlatabildim mi tam olarak bilemiyorum ama diş gıcırdatma gibi bir şey. Yani bir insan durduk yere neden dişlerinin arasından ses çıkarır ki. Sürekli yaptıklarında bana sorun oluyor bir de söyleyince de anlamıyorlar. Normalde sakin bir insanım ama bu durum beni çok fazla gıcık ediyor. Bu konudaki hassasiyetimi nasıl kontrol edebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum
Kedilerim yalanirken bile ya sabir çekiyorum. Suan biri karşımda lak lakkk yalaniyor tv sesine kokledim. Kediyle kavga edicem nerdeyseArkadaşlar sorunum şu. Şapırdatma, sakız çiğneme gibi seslerden aşırı gıcık oluyorum. Yani aslında suç görgü kurallarına uymayan insanlarda ama ben kendi adıma bu ses hassasiyetimden kurtulmak istiyorum. Mesela dişlerinin arasından ses çıkartanlar var. Anlatabildim mi tam olarak bilemiyorum ama diş gıcırdatma gibi bir şey. Yani bir insan durduk yere neden dişlerinin arasından ses çıkarır ki. Sürekli yaptıklarında bana sorun oluyor bir de söyleyince de anlamıyorlar. Normalde sakin bir insanım ama bu durum beni çok fazla gıcık ediyor. Bu konudaki hassasiyetimi nasıl kontrol edebilirim tavsiyelerinizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?