Evet canım.Alıntı yapmıştım arkadaş oğlunun mezarına gittiğini söylemişti ona binaen öyle söyledim...Oğlumun mezarı memleketimizde..Okul bitince göreceğim inşallah...
Canım benim...Allah başka evlat acısı göstermesin...Nasıl dayanılır bilemiyorum...Allah sabrını veriyor ama izleri geçmiyor...Son şansımdı demişsin..Biraz açıklar mısın canım?
vuslatcım geç cevap verdim kusura bakma canım :1hug:
tıbben artık mümkün değil ama iyikide mümkün değil canım
Rabbim herşeyi bizden iyi bilir şükürler olsun ki ben halimden memnunum çünkü yavrumdan sonra kendimi çok zor toparladım yeniden çocuk yapıp her an ne zaman ölecek diye günden güne eririm ben kaldıramam canım ama ölen yavrusundan sonra tekrar çocuk yapmak isteyenlere helal olsun diyorum benimki ani oldu canım birgünde dünya başıma yıkıldı aniden oldu herşey :çok üzgünüm:
ama bir arkadaş yazmıştı çok hoşuma gitmişti biz hiçbir zaman eskisi gibi olamıyacağız yani hiç evladını kaybetmeyen anneyle kaybeden anne bir olur mu
yine de daha büyük evlatlarını kaybeden anneleri görünce şükrediyorum
ve tek tesellim yavruma birgün kavuşmak
Tıbben neden mümkün olmadığını sorabilirmiyim? çok rahatsız edecek bir soru değildir umarım
çünkü menapoza girdim canım ve ilk çocuğu olmayan kadın ben değilim
Canım kaç yaşındasın bilmiyorum ama menapoza girmiş olmasına rağmen tedaviyle yumurta elde edilebiliyor..Eşimin liseden bir bayan arkadaşı menapoz sırasında tedaviyle yumurta elde edildi ,mikroenjeksiyonla hamile şu an..16 haftalık oldu..
kızlar ya kafam çok karışık.yeni bir bebek öncesi ne yapmalıyım bilmiyorum.polıkıstik böbrek kalıtsalmıydı bilmiyorum böbrek rontgenimi çektirsem yoksa eşimle genetiğe gidip taşıyıcı olup olmadığımızamı baktırsak.polıkıstik böbrek rahatsızlığı ikinci bebekte %25 olabilirmiş.ne yapacağımı şaşırdım.bana bir akıl verin..
mrb.vuslat bu aralar yüreğim yangın yeri gerçi her zaman öyleydi ama bastırıyordum eşimi üzmemek adına anneler günü çok koydu saatlerce oturdum orada...aklımdan 135 gün film gibi şerit halinde geçti hala boğazlarım düğüm düğüm..çok acı çekiyorum...çok...
dün gece geldi rüyama sarıldım sıkıca..insanlar konuşuyor duyuyorum senin oğlun hasta değilmi diyorlar hayır diyorum melek gibiydin tulumların içinde çok tatlıydı...öyle bi hasretle sarıldık ki cümleler kurmaya yetmez...sonra uzaktan bi kız çocuğu gördüm oda benimmiş giya minicik bi kız çocuğu..iki çocuğum varmış bi kız bi erkek...
iyiki geldin geceme yine gel olurmu?
kızlar ya kafam çok karışık.yeni bir bebek öncesi ne yapmalıyım bilmiyorum.polıkıstik böbrek kalıtsalmıydı bilmiyorum böbrek rontgenimi çektirsem yoksa eşimle genetiğe gidip taşıyıcı olup olmadığımızamı baktırsak.polıkıstik böbrek rahatsızlığı ikinci bebekte %25 olabilirmiş.ne yapacağımı şaşırdım.bana bir akıl verin..
Gözü yaşlı güzel ANNE...Canım..Film şeridi gibi geçti dedin ya...Seni çok iyi anlıyorum desem şimdi, yavan kalır...O film şeridini her gün binlerce kez başa sarıp sarıp yemek yerken yatarken,konuşurken her an izledim ben....Dayanılmıyor,inan canım dayanılmıyor...Aklıma geldi şimdi.Başka bir yazım vardı benim onu da atayım...Allah bize sabır versin canım...Allah kimseye göstermesin....Hiç kimseye...
Vücudun şişti,damarların delik deşik oldu;bacağından,derinden parça aldılar,boynuna katater taktılar, karnına periton diyalizi için delikler açtılar.Kanamanı durduramadılar…Hala yaşıyordun…Ölmek bu kadar zor muydu oğlum?Canın çok acıdı mı?Beni bir an görmesen deliye dönerdin,nasıl dayandın yavrum?
Üç gün dayandı kalbin,sonra sustu.Benimki de atmıyordu artık,kendimde değildim.Seni morgtan kollarımda çıkardım.Kanlı battaniyene sarılı…Seni kucağımda götürmek istedim, baban sıcak durmamalı dedi.Bir annenin bebeğini soğuk tutmak için kollarından bırakması ne garipti…Seni anneannenin evine götürdük.Çok severdin ya dedeyi, anneanneyi…En son orada gördüm seni…Daha önce hiç ölmüş birini görmemiştim.Ölüleri ilk o gün sevdim.Soğuk bedeninle bile hala ne kadar güzeldin.Seni koydukları toprağa ben de girmek istedim.Üşümeyecek miydin orda,ıslanmayacak mıydın,seni nasıl bırakabilirdim?
O gün doğum günündü yavrum.Evimizde olmalıydık.Sana balonlar almalı,yiyemesen de ellerimle pastalar yapmalıydım.Akşam olduğunda sıcak yatağında yatmalıydın.Ama işte soğuk bir mezardaydın.Olanları tam olarak kavrayamıyordum.Sanki birinin gelip“Bir şakaydı.” demesini bekliyordum.Bunu diyebilecek biri için neleri feda etmezdim.Ama işte dünyadaki en gerçek şeydi yaşadığın,yaşadığımız…Üzerini örttüler…Nasıl bir kabullenişti bu,nasıl dayanabilmiştim?Seni orada bırakıp eve nasıl dönebilmiştim?Kavuşmak rüyalara,
ötelere mi kalmıştı artık?
yeni doğan yoğun bakım servisi 5.kattaydı ve benimle acı çeken anneler babalar vardı bi baba vardıki ne babaydı hergün yanındaydı gurbetlerden gelmiş...ona dedimki memleketine gidince haberleri izle bi kadın kendini atmış diye bişi duyarsan o benim işte dedim..o da sen öyle bişi yapmazsın senin karakterinde yok dedi..hep camdan bakardım aşağıya atlasam ne olur düşünür dururdum.ama sonra oğlum geldi aklıma yaa yaşarsa kim bakar bensiz ne yapar deyip ayaklarımı geri çekerdim...herkes kadar bende düşündüm ölmeyi şeytan çok uğraştı ama başaramadı..dedimki her gecenin sabahı yokmu bende bi gün elbet gülücem ...!!
vvuslat ve diğer arkadaşlar ben biraz kafa toplamaya gidiyorum yarın bi kaç günlüğüne gelince görüşürüz Allahımdan şimdi bi mucize istiyorum..aynı oğluma benzeyen bi oğul versin bana sanırım çok şey istemiyorum...
Vücudun şişti,damarların delik deşik oldu;bacağından,derinden parça aldılar,boynuna katater taktılar, karnına periton diyalizi için delikler açtılar.Kanamanı durduramadılar…Hala yaşıyordun…Ölmek bu kadar zor muydu oğlum?Canın çok acıdı mı?Beni bir an görmesen deliye dönerdin,nasıl dayandın yavrum?
Üç gün dayandı kalbin,sonra sustu.Benimki de atmıyordu artık,kendimde değildim.Seni morgtan kollarımda çıkardım.Kanlı battaniyene sarılı…Seni kucağımda götürmek istedim, baban sıcak durmamalı dedi.Bir annenin bebeğini soğuk tutmak için kollarından bırakması ne garipti…Seni anneannenin evine götürdük.Çok severdin ya dedeyi, anneanneyi…En son orada gördüm seni…Daha önce hiç ölmüş birini görmemiştim.Ölüleri ilk o gün sevdim.Soğuk bedeninle bile hala ne kadar güzeldin.Seni koydukları toprağa ben de girmek istedim.Üşümeyecek miydin orda,ıslanmayacak mıydın,seni nasıl bırakabilirdim?
O gün doğum günündü yavrum.Evimizde olmalıydık.Sana balonlar almalı,yiyemesen de ellerimle pastalar yapmalıydım.Akşam olduğunda sıcak yatağında yatmalıydın.Ama işte soğuk bir mezardaydın.Olanları tam olarak kavrayamıyordum.Sanki birinin gelip“Bir şakaydı.” demesini bekliyordum.Bunu diyebilecek biri için neleri feda etmezdim.Ama işte dünyadaki en gerçek şeydi yaşadığın,yaşadığımız…Üzerini örttüler…Nasıl bir kabullenişti bu,nasıl dayanabilmiştim?Seni orada bırakıp eve nasıl dönebilmiştim?Kavuşmak rüyalara,
ötelere mi kalmıştı artık?
Beni bir an görmesen deliye dönerdin,nasıl dayandın yavrum?
Allahım daha gene katıla katıla ağladım..Kendimi durduramıyorum.............
Allahım Allahım...Kabus dedim şaka dedim..Değil değil değil işte.................Mezara gidip bebeklerimin mezar taşını temizliyorum ...Şaka değil bu gerçek bu...Bebeklerimi mezara gömdük..Ben onların ölüsünü taşıdım kucağımda saatlerce...Allah onları dirilticem ama sen ölüceksin dese tek bir an bile tereddüt etmem..Bu hayatımı geleceğimi onlara adamışken...herşeyimi onlara göre planlamışken.....Sonsuz kere kurban olurum onlara.........
Arkadaşlar ne olur kızmayın bana ama aynı şey değil..Kesinlikle aynı şey değil..Her acı bir değil...Herkesin acısı kendine ağırdır mutlaka..Ama bir annenin kendi bebeklerinin ölüsünü görmesi,kucağına alması,kefenleri ile kucağında tutması,kefeni öpmesi,toprağa gömmesi,bebeklerinin ölüsünü göğsüne bastırması aynı acı değil..Bebeğinin buz gibi olmuş bedenini kucaklarken duyduğu acı aynı şey değil....senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?