selintepe'nin başarı öyküsü...

selintepe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2010
1.031
6
66
Ankara
Zayıflamak isteyen arkadaşlara bir nebze de olsa katkım olabilir düşüncesiyle yaşadığım tecrübeyi paylaşmak istedim. Kilolarım almış başını gidiyordu, mağazalarda daha girer girmez size uygun kıyafet yok bakışlarıyla karşılaşıyordum. En son 54 beden bir pantolonum da dar gelince o an birşeyler yapmaya karar verdim. İnternette araştırma yaptım. Bütün diyetleri inceledim ve bana uygun olan bir karma diyet oluşturdum. Et ürünlerini çok sevdiğim için hiç zorlanmadım diyet yaparken. Sebze de yedim üstelik. Ama diyet süresince ekmeği, pilavı, hamurişlerini ve patates, baklagiller içeren karbonhidrat gurubunu çok çok az yedim. 90'lı kiloların üst sınırından 70'li kilolara inmek kadar mükemmel bir duygu olamaz. Benim gibi kilo takıntınız varsa ve aç kalamıyorsanız bu diyeti öneririm. Ben örnek bir günümü yazıyorum şimdilik.
Sabah: 1 simit, yanında istediğim kadar peynir zeytin, domates salatalık biber vs.
Şekersiz çay.
Öğle: İstediğim kadar tavuk, balık, kırmızı et, yoğurt, süt, peynir, yeşillik, salata
Akşam: İstediğim kadar tavuk, balık, kırmızı et, yoğurt, süt, peynir, yeşillik, salata

Canım aralarda bişey çektiğinde genelde süt ve ürünlerini yedim, bazen et ürünleri de. Meyveden ziyade sebze yedim, salatalık domates tarzı şeyler. Ama önemli ayrıntı doyana kadar yedim. Her acıktığımda.

Diyete karar verip başladığım ilk günlerde bu 'istediğim kadar' kelimesinin içini ve karnımı epey dolduruyordum. Sonrasında inanılmaz bir ölçüde midem küçüldü ve artık çok yiyemediğimi gördüm. Hatta son dönemlerde bir simiti dahi bitiremiyordum sabahları.

İşin ilginç yanı ben tavuğu derisi ile severim örneğin, bu tür ayrıntılara da girmedim, tavuğu derisiyle yedim, hatta bazen kızarttım yedim, balığı da keza öyle. Ama şunu belirteyim, diyete ilk başladığımdaki yediklerim ve doyma ölçülerim ile sonrasında büyük değişiklikler oldu. Diğer diyetlere baktığımda yağsız olsun deniyor, peki ben nasıl kilo verdim? Araştırdığımda şu sonuca ulaştım. Karbonhidrat almadığım için, ya da sadece sabahları erken saatlerde belli ölçüde aldığım için, vücudum karbonhidrat ihtiyacını depolanmış yağları eriterek enerjiye çeviriyor ve kullanıyormuş meğer. Ve aldığım yağların yanında karbonhidrat almadığım için vücudum onu da depolamıyormuş. Şu da bir ayrıntı, aldığım proteinin hazmı için vücudun enerjiye ihtiyacı oluyor, proteini işlemek için epey bir enerjiye ihtiyaç oluyor, enerjiler de karbonhidratlardan alındığına göre, ee ben de karbonhidrat almadığıma göre, ne oluyor? Vücut enerji ihtiyacını yağları eriterek karbonhidrata dönüştürüp kullanıyor. Sonuçta proteinle ilgili bir sıkıntısı, hastalığı olmayanlar, efendim ben günün her saatinde birşeyler yemeliyim diyenler, buyrun başlayın. Önemli ayrıntı, karbonhidrat almayınnn, bu diyetle birlikte alırsanız tam ters etki yapar. Kolay gelsin.

Teşekkürler, bu arada vücudum epey sarktı ve vermem gereken kilo halen var. Bu yüzden şu an kavitasyon+ karboksiterapi alıyorum. Sarkmalara birebir olduğunu duydum. Hedefim 38 beden ve 60 kilo.

tbrk. ederimm kaydirigubbakcemile5 cnm bende 1 ayda 6 kilo verdim ama her ögünde 1 dilim ekmek ve çok az yemek yiyerek kızartmaya hasret kaldım her sabah yürüşük yaptım 1- 1,5 saat arası yürüdüm suyu çogalttım yeşilçaya alışmaya çalışıyorum günde 2 bardak içiyorum 1 haftadır tık yok sanırım kilo vermem durdu degişik bi şeylermi denemeliyim acaba CADIARZU

Teşekkürler, bu arada vücudum epey sarktı ve vermem gereken kilo halen var. Bu yüzden şu an kavitasyon+ karboksiterapi alıyorum. Sarkmalara birebir olduğunu duydum. Hedefim 38 beden ve 60 kilo.

hayatım yürüyüş ve mekik sarkmaları engelliyo vicudu toparlıyo sporda yapmalısın bence
bende 66 altıdan bi 60 a düşsem derdim insan oğlunun gözü aç oluyo sanırım şimdide bi 5 kilo daha verebilsem diyorum hihoyyyt

Sağol canım, ben kilo vermem durduğu zamanlar vücudumun dengesini bozuyordum bir ya da iki öğün, buna vücudu kandırmak deniyor, yememen gereken birşeyler ye bir öğün de olsa. Canın ne çekiyorsa ye mesela, sonra aynen devam. Ya böyle ya da tek çeşitle beslen bir gün, ondan sonra kilo kaybı devam ediyor.

Spora biraz geç de olsa başladım. Çok kilolu dönemlerde insanın morali bozuk oluyor haliyle eli ayağı kalkmıyor. Şimdi moralim iyi, senin fazlalığın yokmuş o kadar. Umarım verirsin.

selintepe verdiğin taktigi uygulucam cnm saol bendede işe yarar umarım
60 çok degil gibi geliyo ama boy kısa bee güzelim 1,58 bide çocuktan dolayı göbek var o cnm sıkıyo yoksa kilo degil sorunum göbek egzersizlerine agırlık veriyorum bende baya bi gelişme var bakalım hayırlısı

inşallah darısı bizim başımıza tam 8 kilo fazlam var bende bugün başladım hadi bakalımm..:teytey:

tebrikler...çok kısa sürede çok güzl kilo vermişsiniz..umarım ben de verebilriim:)
aslında sabahları 1 simit yemişsiniz ..buna ragmen çok hızlı gitmiş kilolarınız..tebrikler tekrardan..

tebrikler...çok kısa sürede çok güzl kilo vermişsiniz..umarım ben de verebilriim:)
aslında sabahları 1 simit yemişsiniz ..buna ragmen çok hızlı gitmiş kilolarınız..tebrikler tekrardan..

Teşekkür ederim. Kişinin karbonhidrat ihtiyacı kilosuna göre değişiyor. Ben 100 kiloya çok yakındım, 70 kilo ile bu diyeti yapmaya karar veren kişilerin gerek kilo kaybı gerekse karbonhidrat miktarı benimkiyle aynı olamaz haliyle. Arkadaşlarımın ve benim tecrübelerime binaen ne kadar kilon varsa diyette o kadar çabuk ve çok kilo veriyorsun. Ama bu diyette kişi kaç kilo olursa olsun metabolizma mutlaka yakacak bir yağ hücresi buluyor, çünkü karbonhidrat + enerji ihtiyacında vücut ilk önce birikmiş yağları kullınıyor.

bende funda biberiye yeşilçay üçlüsünü içiyorum yediklerimede dikkat ediyorum ama yok yok yok yok

süpersiniz.ama şunu belirtmek gerek.kilosu fazla olan insanlar az olanlara göre daha çabuk ve fazla miktarda kaybediyor.yani ben aynı programı uygulasam 58 kiloyum 3-4 anca ve zor veririm.bnce kilosu az olanlara bir simit fazla.bunu göz önünde bulundurun derim.

Teşekkür ederim. 1 adet simitin karbonhidrat değeri 25 ve bir kişinin günlük karbonhidrat ihtiyacı kilosuyla doğru orantılı olduğuna göre bence normal. Yani siz 58 kilo olarak günde bir simit yerseniz ve o gün içerisinde kesinlikle hiç karbonhidrat almazsanız rahatlıkla kilo verebilirsiniz. Ama tabi ki kilosu yüksek olanlar daha hızlı verirler. Bu arada karbonhidrat değerlerini kopyalıyorum, isteyen arkadaşlar burdan yararlanabilirler.

Çorbalar Karbonhidrat değeri
Tavuk suyu 0
Et suyu sade 0
İşkembe 10
Paça 12
Sebze 12
Mantar 15
Domates 16
Kuşkonmaz 16
Şehriye 17
Tarhana 17
Mercimek 18
Bezelye 20

Sebzeler Karbonhidrat değeri
Patlıcan (1 adet) 4
Kabak (1 adet) 4
Dolmalık biber (1 adet)4
Kuşkonmaz 5
Enginar (1 adet) 6
Karnabahar 6
Kereviz 6
Kıymalı ıspanak 6
Etli lahana dolması 8
Püre ıspanak 8
Pırasa 8
Havuç 9
Bamya 10
Zeytinyağlı lahana dolması 18
Mısır (1 adet) 18
Pirinçli ıspanak 20
Taze bezelye 20

Çiğ Sebzeler Karbonhidrat değeri
Taze soğan (1 adet) 1
Maydanoz (10 gr.) 2
Kımızı turp (4 adet) 2
Yeşil biber (1 adet) 3
Salatalık (1 adet orta boy) 4
Havuç (1 adet orta boy) 4
Domates (1 adet orta boy) 6
Çiğ lahana (1 porsiyon) 7
Marul (1 adet orta boy) 8

Bakliyat Karbonhidrat değeri
Mercimek (lOOgr.) 48
Bezelye (lOOgr.) 45
Bakla (lOOgr.) 47
Nohut (lOOgr.) 50
Fasulye (lOOgr.) 52
Pirinç (lOOgr.) 53

Et Karbonhidrat değeri
Şiş ızgara 0
Biftek ızgara 0
Bonfile ızgara 0
Pirzola ızgara 0
Köfte ızgara 1
Kuş başı sebzeli 6
Köfte tava 8
Döner 0
Pide döner 25
İskender 28

*Et porsiyonları 200 gramdır.

Tavuk Karbonhidrat değeri
Tavuk çevirme 0
Tavuk haşlama 0
Tavuk döner 0
Tavuk tava 8

*Tavıık porsiyonları 400 gramdır.

Sakatat Karbonhidrat değeri
Beyin salatası (1 porsiyon) 8
Beyin haşlama (lOOgr.) 1
Beyin tava (100 gr.) 10
Yürek ızgara (200gr.) 1
Böbrek sote (200gr.) 1
Böbrek ızgara (200gr.) 1
Ciğer ızgara (200gr.) 3
Ciğer tava (200gr.) 6
Dil haşlama (250gr.) 0
Dil tava (250gr.) 12

Şarküteri Karbonhidrat değeri
Sosis 1
Salam 1
Jambon 1
Pastırma 1
Sucuk 1

Yumurta Karbonhidrat değeri
Haşlanmış (1 adet) 0
Sahanda (1 adet) 0
Omlet sade (2 adet) 1
Omlet sebzeli (2 adet) 1
Omlet patatesli (2 adet) 22
Sucuklu sahanda (2 adet) 1
Pastırmalı sahanda (2 adet)1
Menemen (2 adet) 11

Süt mamulleri Karbonhidrat değeri
İnek sütü (1 su bardağı) 6
Ayran (1 Su Bardağı) 5
Keçi sütü (1 su bardağı) 13
Kaymak (1 yemek kaşığı) 1
Krem şanti (1 yemek kaşığı)1
Yoğurt (250gr.) 12
Beyaz peynir (100gr.) 1
Kaşar (100gr.) 1
Dil peyniri (100gr.) 1

İçkiler Karbonhidrat değeri
Kırmızı şarap (1/4 litre) 2
Rakı (1/6 litre) 0
Viski (1/6 litre) 0
Votka ( 1/6 litre) 0
Cin (1/6 litre) 0

Mezeler Karbonhidrat değeri
Çiroz (100gr.)1
Ançuez (100gr.)1
Lakerda (100gr.)1
Ciğer ezmesi (100gr.)3
Rus salatası (100gr.)8
Turşu (100gr.)6
Fava (100gr.) 47
Sardalya (3 adet) 0
Hardal (1 tatlı kaşığı) 2
Mayonez (1 yemek kaşığı)1
Ketçap (1 yemek kaşığı) 4
Sirke (1 yemek kaşığı) 1
Limon (1 adet) 6

Kuruyemişler Karbonhidrat değeri
Leblebi (50gr.) 16
Fındık (50gr.) 13
Fıstık (50gr.) 12
Badem (50gr.) 12
Ceviz (50gr.) 10
Patlamış mısır (50gr.)10
Kuru üzüm (50gr.) 38
Kestane (50gr.) 35
Kuru incir (1 adet) 6
Cips (lOOgr.) 10

Hamur işi ve tatlılar Karbonhidrat değeri
1 dilim francala (20gr.)11
1 dilim ekmek (20gr.) 12
Tost (20gr.) 8
Sandviç (50gr.) 25
Makarna (50gr.) 18
Börek (50gr.) 33
Pilav (50gr.) 10
Simit (1 adet) 25
Bisküvi (1 adet) 4
Kesme şeker (1 adet) 12
Baklava (1 porsiyon) 105
Muhallebi (1 porsiyon) 30
Çikolatalı pasta (1 porsiyon) 65
Kremalı pasta (1 porsiyon) 62
Meyveli pasta (1 porsiyon) 50
Kek (1 porsiyon) 30
Dondurma (1 porsiyon) 20
Karamela (lOOgr.) 68
Bonbon (lOOgr.) 72
Bitter çikolata (lOOgr.) 24
Bitter çikolata (lOOgr.) 55
Reçel (1 tatlı kaşığı) 14
Bal (1 tatlı kaşığı) 16

Balıklar Karbonhidrat değeri
Trança ızgara 0
Kılıç ızgara 0
Kefal ızgara 0
Levrek ızgara 0
Barbunya ızgara 0
Barbunya tava 12
Çupra ızgara 0
Kalkan tava 12
Kefal tava 12
Hamsi tava 15
İstavrit tava 12
İstavrit ızgara 0
Lüfer tava 12
Lüfer ızgara 12
Istakoz haşlanmış (1 pors) 0
Istakoz kokteyl (1 pors) 1
Karides kokteyl (1 pors) 1
Karides tava (6 adet) 8
Karides haşlanmış (6 adet)0
Midye tava (8 adet) 10
Midye dolma (1 adet) 2
Midye haşlanmış (8 adet) 1
Kalamar tava (1 porsiyon)10

Meyveler Karbonhidrat değeri
Erik Tatlı (1 adet) 4
İncir (1 adet) 4
Kayısı (1 adet) 5
Şeftali (1 adet) 12
Elma Ortaboy (1 adet) 16
Armut Ortaboy (1 adet)18
Mandalina (1 adet) 9
Portakal (1 adet) 17
Greyfurt (1 adet) 16
Muz (1 adet) 22
Üzüm (100 gr) 9
Karpuz (100 gr) 4
Kavun (100 gr) 4
Yeşil Erik (100 gr) 6
Çilek (100 gr) 8
Kiraz (100 gr) 8

Doğal meyve suları Karbonhidrat değeri
Greyfurt 24
Portakal 28
Mandalina 24
Domates 10
Elma 32
Armut 36
Üzüm 42
Şeftali 30
Vişne 34
Kayısı 34
Çilek 24
Kola 23
Gazoz 21
Çay 0
Çay (tek şekerli)12
Soda 0

Tebrik ederim.Geçrketen çok iktidarlı gitmişsin darısı başıma.Diyetinin tamamını yazabilirmisin.Ben hiç bir diyette süreklilik gösteremiyorum.İrade yok ki bende.Amam bugün karar verdim iyice.Akşam yoğurt dışında bişi yemiycem.Açlıktan ölmem galibaakannehir

Sadece yoğurt değil, bu diyette, yoğurt dahil istediğin et ve süt ürünlerini de yiyebilirsin. Yeter ki karbonhidratı fazla olan gıdaları alma. O yüzden aç kalamayanlar için ideal bir diyet.
Diyetin öyle sıralı bir listesi yok, sadece vermiş olduğum besinlerdeki karbonhidrat değerlerine bakıp kaç kilo isen gün içerisinde toplam o kadar karbonhidratlı gıda ya da daha az miktarda alıyorsun. Örneğin 70 kilo olduğunu farz edelim.

SABAH KAHVALTI: . 1 ADET SİMİT YA DA İKİ DİLİM EKMEK =25
2 ADET YUMURTA=0
100 GR. PEYNİR= 1
BUNLARI YEDİĞİNİ FARZEDELİM. TOPLAMDA 26 OLUYOR.

ÖĞLE YEMEĞİ: KIYMALI ISPANAK=6
YOĞURT:12
BİR DİLİM EKMEK=11

TOPLAMDA 29, SABAHLA TOPLARSAK 55 EDİYOR. 70-55=15 DEĞERİN KALIYOR GERİYE.BU KALAN DEĞER NE KADAR ÇOK OLURSA O KADAR ÇOK KİLO VERİYORSUN.
YANİ BU NE DEMEK AKŞAM YEMEĞİNDE 0 KARBONHİDRAT DEĞERİNDE DİLEDİĞİNCE YİYEBİLİRSİN DEMEK. (İYİMSER DÜŞÜNÜRSEK:))
AMA PİLAV, MAKARNA, EKMEK, PATATES, VS. YOK. ÇOK ZOR DEĞİL ZATEN BİRKAÇ GÜN SONRA BU DEĞERLERİ EZBERLEYİP ONA GÖRE ÖĞÜNLERİNİ AYARLIYORSUN. ZOR OLAN HAMURİŞİ TARZI ŞEYLERİ ACAYİP ÖZLÜYORSUN, PİLAV BURNUNDA TÜTÜYOR MESELA :) SADECE PİLAV VE EKMEĞİ KESEREK KİLO VEREN BİR ARKADAŞIM VAR İNANIR MISIN? BENCE BİZ ABARTIYORUZ KARBONHİDRAT ALIMINI, YURTDIŞINDA BU YOK. YEMEK KÜLTÜRÜMÜZÜ KOMPLE DEĞİŞTİRMELİYİZ ASLINDA. SANA TAVSİYEM LİSTEDEKİLERE BAK, KARBONHİDRATI AZALTABİLDİĞİN KADAR AZALT, BEN ÜÇ KİLO DAHA VERDİM. KESİNLİKLE GİDİYOR KİLOLAR İNANAMAZSIN. AMA MUTLAKA BAŞLA VE SÜRDÜR LÜTFEN. HİÇBİRŞEY SENİ ENGELLEMESİN, BİRKAÇ GÜN ZORLUKTAN SONRA İNAN ALIŞIYORSUN. BOL ŞANS ARKADAŞIM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…