• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şekersiz 21 gün!

Ben zaten su siralar deli gibi kilo vermeye cabaliyorum. Bi tek kahvemin icerisine yarim kasik seker koyuyorum, meyve yiyorum ve cok krizlerde bulursam kendimi yulafli bar yiyorum.
Bu diyetle basim belada ve midemi henuz kucultemedigim icin zorlaniyorum. Bide o yarim seker icin kendimi strese sokamam beni her an gazetelerde mansetde bulabilirsiniz "manyak bi kadin marketde abur cubur reyonuna daldi" diye :))))
hahahaaha:KK70: Bende öyleyim bende:dondurma: Ama 2-3 hafta önce şekersiz içmeye başladım kahvemi. Normalde çay içmem yeşil çayı severim ona da şeker yakışmıyo zaten, Kahve hiç içmezdim ama bu sene mecburiyetten alıştım uyanık kalmak için falan şimdide her gün içenlerdenim. İçine acayip şeker katardım, bide kahve beyazlatıcısı bol bol o_O Ama bi anda kestim insan zamanla alışıyor gayette içiyorum mis gibi ,kahve beyazlatıcı yerine de süt.:kahve::KK59:

-ALINTI-

Ne yemiyoruz?

Rafine yani saf şeker ve bunların eklendiği yiyecek ve içecekler. Ambalajlı ürünlere de dikkat ediyoruz, muhakkak etiket okuyoruz, göreceksiniz o kadar çok şeyin içinde şeker var ki… Lezzet katsın, bağımlılık yapsın, raf ömrü uzasın diye her şeyde var.

Mesela hazır soslar (barbekü, ketçap, mayonez, hardal, soya…), meyveli yoğurtlar, krakerler(tuzlularda bile), kahvaltılık gevrekler-müsliler, sakızlar, gazlı içecekler…

Tatlandırıcılı gıdaları tüketmiyoruz, çünkü o tatlı tadını da unutmamız lazım ki bu ürünleri tatlı tadlarından tercih ediyoruz.

Beyaz ekmek, pirinç ve beyaz hamur ürünlerini tüketmiyoruz. Tam tahıllı unlardan yapılmış ekmekler, bulgur…tüketebiliriz.

Sadece patatesten yapılmış, yoğun patates içeren yemekleri tüketmiyoruz, içinde eser miktarda varsa tüketebiliriz.

Bal ve pekmez serbest, güvendiğiniz markalar olsun aman içine şeker eklenmişler olmasın. Onda da canınızın en tatlı istediği zamanlara saklayın, gün içinde 2 tatlı kaşığını geçmeyin, dediğim gibi hiç tüketmezseniz daha bir güzel olur.:mapus:

Nasıl geçecek 21 gün ?:KK17:

Gün içinde daha iyi hissetmek ve şekerin eksikliğini hissetmememiz için güne çok güzel bir kahvaltı ile başlamak şart. Kahvaltıda tatlı bir şeyler arayanlar kuru veya taze meyve tüketebilirler.

Aralarda meyve tüketin, tatlı isteğiniz olduğunda kuru meyveleri tercih edin. Özellikle hurma çok iyi gelecektir.

Gazlı içecek tüketmeyi alışkanlık haline getirmiş olanlar maden suyu ve limon ikilisini deneyebilirsiniz.

Öğünlerde muhakkak yoğurt ve salata da yemeye çalışın, ne kadar iyi doyarsanız o kadar az tatlı isteğiniz olur.

Uykusuz kalmayın. Uykusuzluk yorgunluk yapar ve bu da enerji açığı oluşturur ve tatlı isteğiniz olur.

Susuz kalmayın. Hep diyoruz susuzluk açlıkla karıştırılır ve aç olunca ilk yenmek istenen şekerli enerji veren yiyeceklerdir.

Muhakkak kendi yüzünüzü, vücudunuzu, tartıda kilonuzu fotoğraf olarak kaydedin. 21 gün sonra karşılaştırmada neyin vücudunuza iyi geldiğini göreceksiniz.

saat 1 olmuş neyse dün diyim bari 3. gün :KK53: Bugün babam elinde market poşetleriyle geldi birde çiğ köfte. Çiğ köfteye bayılırım ama lavaşa sarmamam gerektiği için hiç sevmediğim marulla yedim ama tadı okadar da kötü değilmiş bunlar işte hep ön yargı :işsiz: Ayda bir en sevdiğim şeylerden biri olan damak çikolatayı alan babamın bugünde alası tutmuş:sinirli: Ama yimedim arkadaşlar. ve ardından aldığı eti puf, tuzlu kraker ve bir çok alternatifide yemedim. Neyse bir şekilde bunlarıda yemedikten sonra pat annem komşunun verdiği şekerpareyle eve girdi. Bakın bu dramdır :kızgın: Ama daha 3.gün pes etmek için çok erken :rapci:

İvett. Bugünde 4.gün dü. Tatlı krizlerine falan girmiyorum. Gerçi daha yolun başı ama olsun. Bu kahveyi daha bi içer oldum. Kahve içmek şekeri unutturuyo sanırım :KK48: Tabi tatillerde falan genelde markete gidip cips çikolata alan ben bu eksikliği yaşamamak için yine gittim maden suyu , süt alıp döndüm :KK70:Birde canım çok şekerli bir şey isterse kuru kayısı yiyorum yada sütle tarçın karıştırıp içiyorum :KK75::kahve:

Bugünde 5.gündü.:rapci: Dün gece tatlı krizine girdim diyebilirim ama onuda kazasız belasız atlattım:halay:Öğlen arkadaşlarla kafeye gittik. İçeri girdiğimde baklavalar, yaş pastalar, börekler, çörekler, alman pastası, şekerpare, kazandibi ve daha milyonlarcası karşımda. helede o baklava bana nasıl göz kırptı anlayamassınız bol antep fıstıklı :KK17:Sonra sipariş verilicekti herkes bir şeyler aldı tabi ben ise bi maden suyu ,evet sadece maden suyu :işsiz:

Bugünde 5.gündü.:rapci: Dün gece tatlı krizine girdim diyebilirim ama onuda kazasız belasız atlattım:halay:Öğlen arkadaşlarla kafeye gittik. İçeri girdiğimde baklavalar, yaş pastalar, börekler, çörekler, alman pastası, şekerpare, kazandibi ve daha milyonlarcası karşımda. helede o baklava bana nasıl göz kırptı anlayamassınız bol antep fıstıklı :KK17:Sonra sipariş verilicekti herkes bir şeyler aldı tabi ben ise bi maden suyu ,evet sadece maden suyu :işsiz:

Sana bu yolda başarılar diyorum canım :) Ben de ani kararla şekeri bırakmış bir insanım ve bi süre hiç tatlı yemedim, ne zamanki herşey düzene girdi, çayı kahveyi şekersiz içiyorum, tekrar tatlıya döndüm,özellikle sütlü tatlılara :) artık hepsinen daha fazla keyif alıyorum vallahi, bu yolda böyle istikrarlı birilerini görmek güzel :)

Back