• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şekersiz 21 gün!

Kral Tesla

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2016
22
33
3
Kızlar şekersiz 21 güne benle katılmak isteyen var mı? Ben yarın başlıyorum. Bugünde fark ettiğim üzere aşırı şeker düşkünlüğüm var. Her ne kadar bir kaç aydır kahvede çayda şeker kullanmasam da çikolataya ve daha bir çok şeye hayır diyemiyorum. Ama neden bu zehri almak zorundayım ki?

Kalbe zarar veren, göbek ve bel çevresini yağlandıran, bağışıklık sistemini zayıflatan ( ki hastalandığımızda uzun süre yataklarda kalmanın büyük suçlusu da şeker!) , yaşlanmayı hızlandıran bu mereti bırakmayalım.
Vücudun alması gereken günlük şekeri zaten yediğimiz meyvelerden tutun yoğurda kadar hepsinde şeker var ve doğal yollarla bu şekeri zaten alıyoruz birde üstüne işlenmiş onca şekeri güzelim vücudumuza tıkıyoruz.

Gelelim 21 güne söylendiğine göre insanın bir şeye alışma ve bu yeni durumu hayatına yerleştirme süresi buymuş. Yani zihnin bir şeyi/durumu kendi gerçekliği olarak kabul etmesi için ihtiyacı olan zaman 21 günmüş. İşte bunun için 21 gün!

Ben yaptım,süper bişey,şeker derken suni yapay şeker demek istiyorsun,ama barkodlu gıdalardada var,ekmekdede var,kimyadal sirkedede var,hazır tuzlu gıdalardada var,lütfen bu ayrıma dıkkat,ben de ara ara yapıyorum halen,ramazan ayındada yapacağım inşallah,ekmek dahıl bırakacağım,ama hurma yıyeceğim örnek,sizlerleyım,azcık bılgım vardr,uazışalım

Bu arada başarılu olmamım sebebi şekerli şeylerle armaın olmayışıdır,asla çıkolata filan yemem,kurabıye yesem bır tane ancak,ıkıncısı ağır gelir bayar beni

Ben yaptım,süper bişey,şeker derken suni yapay şeker demek istiyorsun,ama barkodlu gıdalardada var,ekmekdede var,kimyadal sirkedede var,hazır tuzlu gıdalardada var,lütfen bu ayrıma dıkkat,ben de ara ara yapıyorum halen,ramazan ayındada yapacağım inşallah,ekmek dahıl bırakacağım,ama hurma yıyeceğim örnek,sizlerleyım,azcık bılgım vardr,uazışalım
Aynen öyle zaten hazır gıdalardan uzak durmaya çalışıyorum. Bugün bir arkadaş çikolata almış arkasına şöyle neler var neler yok diye baktım adamlar utanmasa manas destanı yazıcaklarmış.:sinirli: Şekeri geçtim bir sürrü gıldırgıcık kimyasal madde içeriyor. Bilmeden saçma sapan her şeyi yiyoruz işte.:KK53: Ekmeğede dikkat tabi. Hiç olmadı bi tam tahıllı yerim bi tane.

Tabıkı başarırsın,senınleyım,ama unutma lavaş ekmeğindede tutda bırçok tuzlu gıdada şeker bar,yahu herşeyi
Geçtim şu hanımlarım zeytınyaplıya şeker atması ıntıhar yaaa,sebzeyi zeytınyap katletmek,yapmayın hanımlar

Tabıkı başarırsın,senınleyım,ama unutma lavaş ekmeğindede tutda bırçok tuzlu gıdada şeker bar,yahu herşeyi
Geçtim şu hanımlarım zeytınyaplıya şeker atması ıntıhar yaaa,sebzeyi zeytınyap katletmek,yapmayın hanımlar
Ben çok sağlıksız beslenen bir insanım aslında şu abur cuburlara düşmemin sebebi de hiç bir şey yememem küçükken hep cılız bir şeydim hiç bir şey yemezdim hiç sofraya oturmazdım. Annem yalvarırdı ye diye yemezdim ki hala yalvarır ama yiyemem. Aslında şöyle kendimi sağlıklı bir yaşama sokmak çok istiyorum. İlerisi için. Her şeyin başı sağlık. Çok zor olacak ama yavaş yavaş yemeklere alışsam çok iyi olacak.

Lavaştada mı varmış :KK57:

Merhabalar ben de varım!Nasıl bir yol izlemeli acaba ? uzun zamandır çevremde benimle birlikte şekere dikkat edicek kimse olmayınca başlayamamıştım, bende başlamak istiyorum :)

Merhabalar ben de varım!Nasıl bir yol izlemeli acaba ? uzun zamandır çevremde benimle birlikte şekere dikkat edicek kimse olmayınca başlayamamıştım, bende başlamak istiyorum :)
Harika hoş geldin o zaman :halay: Açıkçası paketlenmiş çoğu şeyde şeker var. bu yüzden bir şey alırken arkasına bakmadan almıyoruz. Zaten insan o arkasında ki içindekiler kısmını okuyunca bi irkiliyo. Bunları özellikle yememeye dikkat ediyoruz. Canımız oldu da deli gibi şekerli şeyler çekerse zaten meyvelerde kuru kayısı ,üzümlerde de şeker var en azından işlenmemiş doğal şeker. Birlikten kuvvet doğar kızlar NO sugar:KK50:

Ben zaten su siralar deli gibi kilo vermeye cabaliyorum. Bi tek kahvemin icerisine yarim kasik seker koyuyorum, meyve yiyorum ve cok krizlerde bulursam kendimi yulafli bar yiyorum.
Bu diyetle basim belada ve midemi henuz kucultemedigim icin zorlaniyorum. Bide o yarim seker icin kendimi strese sokamam beni her an gazetelerde mansetde bulabilirsiniz "manyak bi kadin marketde abur cubur reyonuna daldi" diye :))))

Ben zaten su siralar deli gibi kilo vermeye cabaliyorum. Bi tek kahvemin icerisine yarim kasik seker koyuyorum, meyve yiyorum ve cok krizlerde bulursam kendimi yulafli bar yiyorum.
Bu diyetle basim belada ve midemi henuz kucultemedigim icin zorlaniyorum. Bide o yarim seker icin kendimi strese sokamam beni her an gazetelerde mansetde bulabilirsiniz "manyak bi kadin marketde abur cubur reyonuna daldi" diye :))))

Bende çayı ve kahveyi şekerli içenlerdendim, başta çok zor geldi ama artık çayı da kahveyi de şekersiz içiyorum. çayı 3 şekerli, kahveyi şekerli içen ben bile bıraktıysam sizde bırakırsınız :)

Back