- 20 Mart 2008
- 140.453
- 210.161
- 60
En iyisi artık hak etmiyorlar bazılarıEvet bende insanlara yardım etmeyi büyük ölçüde kestim gel arabamı yıka desem 50 tane laf isitirim hiç gerek yok
Giydiğim şorta bile et parçası deniyor artık,nerden buluyrlar bunu söyleme hakkını acaba.Kişilerden bağımsız olarak yazdıklarına kısmen katılıyorum, gerek gördüğüm gerekse tecrübe edindiğimden dolayı.
ama inan bana artık bu iş öyle bir raddeye geldi ki uzunca bir süredir de toplumun diğer yarısı için aynı şey yapılıyor. İnsanların özgür olması gereken birçok alana çok gereksiz, çok yersiz müdahaleler yapıldı benim gözümde.
Bak ben tesettürlüyüm, okuluma stajıma -kamu olduğu için- hep başımı açarak gitmek zorunda kaldım. Evet bana zaten sahip olmam gereken hak verildi sonunda.
Kimse tesettürlü olduğu için bir sorun vs yaşamıyor artık.
Ama ne oldu biliyor musun; bu sefer seküler kesime baskı başladı.
Bize yapılandan da bir farkı kalmadı benim gözümde.
İşte senin dediğin o insanlar şuan korkmakta haklılar çünkü yarın hükümet değişirse onlar da kendi bastırılmışlıklarını onlardan çıkaracak diye korkuyorlar geçmişten de tecrübeliler. Ama bu seferkini oy verdikleri hükümet yaptı, kimse kusura bakmasın.
Babamda öyleydi emekli oldu bir süre sonra gene çalıştı,evde durmayı sevmezdiBabam emekli oldu ama çalışmayı bırakamadı. Aldığı maaşla geçinmemiz mümkün değil.
Valla zamanında bende mini etekli kizlar surmeli gozlü erkeler uniye giriyorda tesettürluler niye giremiyor diye çok kavga ettim ama işte maduriyet asla gecmiyorBu tesettür olayını da geçelim bence artık. Kulakları çınlasın @VEdeBU diye bir üye vardı bir zamanlar burada, kendisinin arkadaşları için başörtü yasağının kalkması için yürüyüşlere katıldığından bahsetmişti. Üstelik üyenin dini inancı dahi yoktu. Bunun için mi yürüdük demişti. Hak veriyorum kendisine sonuna kadar.
Şimdi siyasal islamcı tayfa altına bmwlerle geziyor, büyüklerin bir seyden haberi yok hala eski günlerde yaşadıklarını biliyorlar.
Vedebunun dediği gibi o mücadele, bugünler için verilmedi.
altına imza atarım.niye hep dine geliyor konu anlamış değilim.
akp neden dinle anılıyor.
kuranı kerimi bayrak gibi konuşmalarında elinde salladığı için mi acaba
dinden bağımsız bir değerlrndirme neden yapılmıyor.
ekonomi batmış tarım ve hayvancılık bitmiş.
bir kutu süt 20 liraya dayanmış mesela. astarı yüzünden pahalı diye herkes hayvanını satmış satıyor. bırak et yemeyi süt bulamayacak insanlar yakında. onu da dışardan alalım.
sakın üretim yapmayalım. dışa bağımlı olmaya devam edelim kafası ülkeye ne yarar sağlayacak mesela bunlar neden değerlendirilmiyorda çıkış noktası din olan bir parti ayakkabı kutularıyla hırsızlık yaptığı belelendiği bakanları bakara makara kukara diye dalga geçtiği limandan uyuşrurucu ticareti yapan bakan oğlunun belgelendiği vs vs gibi müslümana yakışmayacak her tavrın sergilendiği bir parti hala neden din üzerinden oy alabiliyor?
dünya tarıma tarımcılığa yönelirken anadolu toprakları gibi bir nimet varken elimizde neden domatesin tohumuna kadar israilden aldığımıza içleri acımıyor bundan beis duymuyorlar anlamıyorum anlayamıyorum.
buzdolabı yoktu ülkede bizden önce deyince alkışlayacak kadar mı kendilerinden vazgeçmişler ben cidden bu sonsuz biatı kimseye yakıştıramıyorum.
akp nin dinle ne ilgisi var allasen biri aydınlatsın beni.
müslüman çalmaz kimsenin malına mülküne göz koymaz.
merkez bankasının içini boşaltmaz mesela
seka kağıt fabrikasını bir parti başkanının oğluna 3 milyona satıp 1 sene sonra onu 30 milyona geri satın almak müslümanlığın neresine sığıyor. devleti kendi eliyle dolandırmanın neresi islam.
herkes hesap günü hesap verecek bunlara oy verenlerde bunu hesap edip oy vermeli bence.
Sinirlerim bozuluyo resmen bunları kim göndericekse ben ona vericem oy
bu durumun oluşmasının en büyük müsebbibi kimdir?
Sanki tek dini inanışı olanlar akpartili, dini tekele aldılar. Akpartiyi eleştirince din eleştirmişsin muamelesi görüyorsun. Konunun başından beri sadece maddi şeyleri yazdım. Hatta dine getirmeyin diye uyardım da. Şimdi benim yazdıklarıma tek satır yazamayanlar dinden iftira atıyorlar. Kolay olan o çünküniye hep dine geliyor konu anlamış değilim.
akp neden dinle anılıyor.
kuranı kerimi bayrak gibi konuşmalarında elinde salladığı için mi acaba
dinden bağımsız bir değerlrndirme neden yapılmıyor.
ekonomi batmış tarım ve hayvancılık bitmiş.
bir kutu süt 20 liraya dayanmış mesela. astarı yüzünden pahalı diye herkes hayvanını satmış satıyor. bırak et yemeyi süt bulamayacak insanlar yakında. onu da dışardan alalım.
sakın üretim yapmayalım. dışa bağımlı olmaya devam edelim kafası ülkeye ne yarar sağlayacak mesela bunlar neden değerlendirilmiyorda çıkış noktası din olan bir parti ayakkabı kutularıyla hırsızlık yaptığı belelendiği bakanları bakara makara kukara diye dalga geçtiği limandan uyuşrurucu ticareti yapan bakan oğlunun belgelendiği vs vs gibi müslümana yakışmayacak her tavrın sergilendiği bir parti hala neden din üzerinden oy alabiliyor?
dünya tarıma tarımcılığa yönelirken anadolu toprakları gibi bir nimet varken elimizde neden domatesin tohumuna kadar israilden aldığımıza içleri acımıyor bundan beis duymuyorlar anlamıyorum anlayamıyorum.
buzdolabı yoktu ülkede bizden önce deyince alkışlayacak kadar mı kendilerinden vazgeçmişler ben cidden bu sonsuz biatı kimseye yakıştıramıyorum.
akp nin dinle ne ilgisi var allasen biri aydınlatsın beni.
müslüman çalmaz kimsenin malına mülküne göz koymaz.
merkez bankasının içini boşaltmaz mesela
seka kağıt fabrikasını bir parti başkanının oğluna 3 milyona satıp 1 sene sonra onu 30 milyona geri satın almak müslümanlığın neresine sığıyor. devleti kendi eliyle dolandırmanın neresi islam.
herkes hesap günü hesap verecek bunlara oy verenlerde bunu hesap edip oy vermeli bence.
Akp eşittir islam asla olamaz bu bir , ben akp gelmeden başörtülü okula giremiyordum geldi ve ondan sonra bu sorunu çözdü ben başörtülü okudum …altına imza atarım.
akp eşit değildir islam.
bu hükümet öncesinde müslüman yok muydu, islam yaşanmıyor muydu?
Bne neden sen diye hep aklımda kaldı o zaman,çok pardon diyim genel olarak hep saygılısın bu konuda çünkü.Tam tersi hanım abla eşim ateist ben tam inançlı değilim ama tam inançsız da değilim. Bir karıştığım ben
Geriliyoruz aslında konu din olunca.Abla ben uzatmıyorum o zaman siz haklısınız… ben yanlış hatırlıyorum.
Diyorum ya abla benim başörtülü arkadaşlarım da var. İnancıyla hiç ilgilenmem kimsenin. sadece din konusunda baskı yapan, müdahale edenlere kızarım.Bne neden sen diye hep aklımda kaldı o zaman,çok pardon diyim genel olarak hep saygılısın bu konuda çünkü.
Hatta bende atesittim daha ömcede yazmıtım bunu.
Geriliyoruz aslında konu din olunca.
Sizin gibi insanların onu bunu terörist diye itham edecek, teröristle kol kolasınız diyecek yüzü mü var? Anayasa mahkemesi nedir hiç duydunuz mu? Ne iş yapar bildiniz mi?Sizin derdiniz gerçekten vatan millet mi yoksa muhafazakar bir CB istemiyor olmanız mı öncelikle buna açıklık getirin.
Oy için teröristlerle ittifak yapanlara destek olmayı mideniz kaldırıyorsa benim size söyleyecek hiçbir sözüm yok
Burası İslam ülkesi değil, dinin seni ilgilendirir laik ülkelerde din bireyseldir demen, dinler benim için sadece mitolojidir ben inanmıyorum demen, bana ne sizin dininizin yorumundan yeri burası mı demen bile bu seviye için dinimize sövüyorlar yaygarası koparmak, mağduriyet yaratmak için yeterli.İslamla dalga geçtiğim yorumu bulup yazar mısınız buraya? Yazamazsanız iftiracısınız.
Ben inançlı değilim diyorum. Siz de o kadar farklı bir kafa var ki bunu duyunca dize hakaret gibi geliyor. Başka insanlardan rahatsızlık duyan sizsiniz. Bu nedenle islamla ilgili tek kelime etmediğim halde inancım yok demem size islamla dalga geçmek gibi geliyor
canım bu başörtüsü kararı esasen ab uyum paketinde vardı. o zaman hükümet hızlı şekilde ab üyesi olmaya çalışıyordu 2004 yılında aday ülke statüsü aldık, başörtüsü yasağının kaldırılması kararı da ab uyum sürecinde bireysel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi kapsamında alındı. ab ilerleme raporlarında bu ifadeleri bulabilirsiniz.Akp eşittir islam asla olamaz bu bir , ben akp gelmeden başörtülü okula giremiyordum geldi ve ondan sonra bu sorunu çözdü ben başörtülü okudum …
Başörtüsü inanlar için önemli olduğu için akp böyle anılıyor .
Gene sakin şimdilik,eskiden neydi hatırarsın ciddi hakaretlere varırdı tartışmalar.İşte KK’nün eski özlediğim günlerişaka bir yana iyi oluyor bu konular, vatan hainlerini yazıyorum aklıma bir kenara
Akp eşittir islam asla olamaz bu bir , ben akp gelmeden başörtülü okula giremiyordum geldi ve ondan sonra bu sorunu çözdü ben başörtülü okudum …
Başörtüsü inanlar için önemli olduğu için akp böyle anılıyor .
Çünkü bazılarının gözü açıldı utanıp yorum yapamiyorlarGene sakin şimdilik,eskiden neydi hatırarsın ciddi hakaretlere varırdı tartışmalar.
Bizi ilgilendirmez zaten kimin açık kimin kapalı olduğu,konu din ya zaten hassas ince bir çizgide gidiyor.Diyorum ya abla benim başörtülü arkadaşlarım da var. İnancıyla hiç ilgilenmem kimsenin. sadece din konusunda baskı yapan, müdahale edenlere kızarım.
Hah bak dindarla hiç derdim yok ama tebliğcilerden ciddi anlamda hoşlanmıyorum. Taciz ediyorlar insanıSizin gibi insanların onu bunu terörist diye itham edecek, teröristle kol kolasınız diyecek yüzü mü var? Anayasa mahkemesi nedir hiç duydunuz mu? Ne iş yapar bildiniz mi?
Ayrıca evet, istemiyorum. Siyasal islam bataklığında boğulmak istemiyorum.
Burası İslam ülkesi değil, dinin seni ilgilendirir laik ülkelerde din bireyseldir demen, dinler benim için sadece mitolojidir ben inanmıyorum demen, bana ne sizin dininizin yorumundan yeri burası mı demen bile bu seviye için dinimize sövüyorlar yaygarası koparmak, mağduriyet yaratmak için yeterli.
Akşama kadar inanmayana kafir adı altında hakaret eden, LGBT bireylerine nefret suçu işleyenler yine bunlar, tebliğcilerle insanları iki içki içip keyiflenecekken taciz edenler, hayat tarzlarına karışanlar, insanların yatak odalarına kadar burunlarını sokanlar ve bunu Müslüman kardeşini uyarmak zorunda diye dayatanlar da bunlar. Ülke bunlarla dolu.
Site de bunlarla dolu. Kendi profilinde paylaştığın Ömer Hayyam rubaisine dâhi anında üşüşüyorlar.
Kendilerini dayatmaları dinimizce böyle adı altında o kadar normal geliyor ki, bu eylemlerini ve tacizlerini eleştirirken bile sen dinimize sövemezsin din düşmanı oluyor. Hoağğğğ cehapeeee zihniyettiiiiiiiii diye de devam eder, sonrası mehter kapanış.
Ben en başından takip ediyorum konuyu. Yazdıklarımıza verecek cevabı olmayanlar baş örtüsü,fetö,din özgürlüğü bilmem ne diye saptırıyorlar. Arkadaşım ben de tesettürlüyüm,elimden geldiğince de dinimi düzgün yaşamaya çalışıyorum ama bugüne kadar bir oyum dahi akpye olmadı. Zaten dini dillerine o kadar iğrenç dolamışlar ki gerçekten müslüman olan bir insan onlara oy vermez be. Peygamberler ile dalga mı geçmediler,sureler ile dalga mı geçmediler. Yapmadıkları dine aykırı bir tane şey kalmadı. Ama sözde çok müslüman olanların oy verdiği parti yine akp.Sanki tek dini inanışı olanlar akpartili, dini tekele aldılar. Akpartiyi eleştirince din eleştirmişsin muamelesi görüyorsun. Konunun başından beri sadece maddi şeyleri yazdım. Hatta dine getirmeyin diye uyardım da. Şimdi benim yazdıklarıma tek satır yazamayanlar dinden iftira atıyorlar. Kolay olan o çünkü
Hatırlrsın biri vardı hep kavga ederdi we..s idi,birde çok gıcık olduğum biri vardı oda yokmoldu sonunda.Çünkü bazılarının gözü açıldı utanıp yorum yapamiyorlar
Bakara makara mesela.Ben en başından takip ediyorum konuyu. Yazdıklarımıza verecek cevabı olmayanlar baş örtüsü,fetö,din özgürlüğü bilmem ne diye saptırıyorlar. Arkadaşım ben de tesettürlüyüm,elimden geldiğince de dinimi düzgün yaşamaya çalışıyorum ama bugüne kadar bir oyum dahi akpye olmadı. Zaten dini dillerine o kadar iğrenç dolamışlar ki gerçekten müslüman olan bir insan onlara oy vermez be. Peygamberler ile dalga mı geçmediler,sureler ile dalga mı geçmediler. Yapmadıkları dine aykırı bir tane şey kalmadı. Ama sözde çok müslüman olanların oy verdiği parti yine akp.
Ama o dönemde dediğiniz ittifağın başı hayır diyordu olamaz … bazı hocalar aylarca derse bizi almadı açacaksınız dedi, derste kalırsınız îmâsı verdi … sizde kendi sosyal çevrenizde çok takılmayıp başka hayatlar neler yaşıyor görmenizi öneririm.canım bu başörtüsü kararı esasen ab uyum paketinde vardı. o zaman hükümet hızlı şekilde ab üyesi olmaya çalışıyordu 2004 yılında aday ülke statüsü aldık, başörtüsü yasağının kaldırılması kararı da ab uyum sürecinde bireysel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi kapsamında alındı. ab ilerleme raporlarında bu ifadeleri bulabilirsiniz.
özetle başörtüsü yasağının kaldırılması ab ve abd yanlısı bir politika izleyen hükümetin bir icraatiydi.
çök yönlü bir şekilde tarih okumanızı tavsiye ederim.