Benim anneannem dedem hacıydı. Anneannem kapalıydı dilinden dua düşmezdi. Nur içinde yatsın pamuğum çok kızardı bunlara. Sanki onlar yokken biz dinsiz miydik derdi.Ben en başından takip ediyorum konuyu. Yazdıklarımıza verecek cevabı olmayanlar baş örtüsü,fetö,din özgürlüğü bilmem ne diye saptırıyorlar. Arkadaşım ben de tesettürlüyüm,elimden geldiğince de dinimi düzgün yaşamaya çalışıyorum ama bugüne kadar bir oyum dahi akpye olmadı. Zaten dini dillerine o kadar iğrenç dolamışlar ki gerçekten müslüman olan bir insan onlara oy vermez be. Peygamberler ile dalga mı geçmediler,sureler ile dalga mı geçmediler. Yapmadıkları dine aykırı bir tane şey kalmadı. Ama sözde çok müslüman olanların oy verdiği parti yine akp.
Hoş mu durumumuz olacaktı sanki?!Hoş mu bu yorumunuz?
Ya mesela dediker ki peygamberler kabeye girerkek böbürlendi biz böbürlenmedik dediler. Gözünle gördü mü de konuşuyon düdük. Bunlar böyle konuşuyorlar bizim en müslüman olan kesimde alkışlıyor.Bakara makara mesela.
Abla chp içinde yok mu bunlar ? Mesela Muharrem bey gayet ılımlıydı ama bir tane vardı sürekli İslamı yeriyordu … küçük çocuklar İslamı öğrenemez bu orta çağa gitmektir diyordu …Bakara makara mesela.
Chp içinde yok mu mu? Mss yapma Allah aşkına bu partı güya dini bütün bi parti ya bunuda chp ile kiyaslamazsın onların içinden çıkamaz çıkarsa da dinden bahsedemezlerAbla chp içinde yok mu bunlar ? Mesela Muharrem bey gayet ılımlıydı ama bir tane vardı sürekli İslamı yeriyordu … küçük çocuklar İslamı öğrenemez bu orta çağa gitmektir diyordu …
Bence partilerin içinden çok başına bakılmalı ama tabii artık durum farklı … kim ekonomi ve mülteci sorununa çözüm bulacaksa o olsun .
Bibi öyle insanlar tanıyorum ki burada sırf dışlanmamak için neler yapar o yüzden emin olmaÇünkü bazılarının gözü açıldı utanıp yorum yapamiyorlar
Ya işte bende buna kızıyorum. Din bunlarla gelmiş gibi davranıyorlar. Ama bir yerde haklılar. Bunların dini ile müslüman dininin alakası yok.Benim anneannem dedem hacıydı. Anneannem kapalıydı dilinden dua düşmezdi. Nur içinde yatsın pamuğum çok kızardı bunlara. Sanki onlar yokken biz dinsiz miydik derdi.
panpa benim anam tesettürlü... :)Ama o dönemde dediğiniz ittifağın başı hayır diyordu olamaz … bazı hocalar aylarca derse bizi almadı açacaksınız dedi, derste kalırsınız îmâsı verdi … sizde kendi sosyal çevrenizde çok takılmayıp başka hayatlar neler yaşıyor görmenizi öneririm.
Sanki tek dini inanışı olanlar akpartili, dini tekele aldılar. Akpartiyi eleştirince din eleştirmişsin muamelesi görüyorsun. Konunun başından beri sadece maddi şeyleri yazdım. Hatta dine getirmeyin diye uyardım da. Şimdi benim yazdıklarıma tek satır yazamayanlar dinden iftira atıyorlar. Kolay olan o çünkü
Bakalım cumhur çıkacakmı tanıdığım çok akp li var ordan biliyorumBibi öyle insanlar tanıyorum ki burada sırf dışlanmamak için neler yapar o yüzden emin olmadiğerleri de yazmıyordur. Çünkü kk millet diyorsa seçimde cumhr çıkıyor
Akp ilk zamanlar dikkatliydi ama şimdi öyle değil.. bu saatten sonra herkes farklı şeyler istiyor mültecisizlik ve ekonomik kalkınma…Chp içinde yok mu mu? Mss yapma Allah aşkına bu partı güya dini bütün bi parti ya bunuda chp ile kiyaslamazsın onların içinden çıkamaz çıkarsa da dinden bahsedemezler
Mutlaka vardır onların yaptığınıda hoş karşılamam elbette hayıra hayır derim yanlış söylem olmuş derim.Abla chp içinde yok mu bunlar ? Mesela Muharrem bey gayet ılımlıydı ama bir tane vardı sürekli İslamı yeriyordu … küçük çocuklar İslamı öğrenemez bu orta çağa gitmektir diyordu …
Bence partilerin içinden çok başına bakılmalı ama tabii artık durum farklı … kim ekonomi ve mülteci sorununa çözüm bulacaksa o olsun .
Ben milletçilerşn içinde cumhur, cumhurcuların içinde milletçi gözüküyorum … biri bağnaz biri hain diyor ama bağımsızım kardeş hakkım yok mu alalalalallalalalaBakalım cumhur çıkacakmı tanıdığım çok akp li var ordan biliyorum
O kişileri bilmem ben çünkü kendim gibi saniyorum insanlari oyle de dertlerim yok beni sevem çok sever sevmeyen hiç sevmez pırttBibi öyle insanlar tanıyorum ki burada sırf dışlanmamak için neler yapar o yüzden emin olmadiğerleri de yazmıyordur. Çünkü kk millet diyorsa seçimde cumhr çıkıyor
Üskdar meydanına kabenin maketini koydularya ,şaka gbi resmen.Ya mesela dediker ki peygamberler kabeye girerkek böbürlendi biz böbürlenmedik dediler. Gözünle gördü mü de konuşuyon düdük. Bunlar böyle konuşuyorlar bizim en müslüman olan kesimde alkışlıyor.
bunlar oldu.Ama o dönemde dediğiniz ittifağın başı hayır diyordu olamaz … bazı hocalar aylarca derse bizi almadı açacaksınız dedi, derste kalırsınız îmâsı verdi … sizde kendi sosyal çevrenizde çok takılmayıp başka hayatlar neler yaşıyor görmenizi öneririm.
Merkez sol bi partinin içinde olması mı daha normal yoksa merkez sağ ve muhafazakar gecinen bi partide olması mı?iddia ediyorum akp vekillerinin %90ı ben kadar yaşadıgıyla inancı örtüşür vaziyette değildir. Kalıbımı basarım.Abla chp içinde yok mu bunlar ? Mesela Muharrem bey gayet ılımlıydı ama bir tane vardı sürekli İslamı yeriyordu … küçük çocuklar İslamı öğrenemez bu orta çağa gitmektir diyordu …
Evet allh rahmet eylesin ananenizi; konu buraya geldi şükür makamı oldular sanki özellikle içlerinde ki zorlama insanlar … kalkıp nasıl nereden geldiği belli olmayan tipler Allah demiyor mu ? Sırf o bulundukları tarafa yamanmak için, beni de üzen bunu bilip devam edilmesi …Benim anneannem dedem hacıydı. Anneannem kapalıydı dilinden dua düşmezdi. Nur içinde yatsın pamuğum çok kızardı bunlara. Sanki onlar yokken biz dinsiz miydik derdi.
Yüzde bilmem kaçı Müslüman ülkede bir parti bu kadar ayağa almamalı … o konuda haklısın bende yanındayım ..Merkez sol bi partinin içinde olması mı daha normal yoksa merkez sağ ve muhafazakar gecinen bi partide olması mı?iddia ediyorum akp vekillerinin %90ı ben kadar yaşadıgıyla inancı örtüşür vaziyette değildir. Kalıbımı basarım.