Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 802 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.343
Ben en başından takip ediyorum konuyu. Yazdıklarımıza verecek cevabı olmayanlar baş örtüsü,fetö,din özgürlüğü bilmem ne diye saptırıyorlar. Arkadaşım ben de tesettürlüyüm,elimden geldiğince de dinimi düzgün yaşamaya çalışıyorum ama bugüne kadar bir oyum dahi akpye olmadı. Zaten dini dillerine o kadar iğrenç dolamışlar ki gerçekten müslüman olan bir insan onlara oy vermez be. Peygamberler ile dalga mı geçmediler,sureler ile dalga mı geçmediler. Yapmadıkları dine aykırı bir tane şey kalmadı. Ama sözde çok müslüman olanların oy verdiği parti yine akp.
Benim anneannem dedem hacıydı. Anneannem kapalıydı dilinden dua düşmezdi. Nur içinde yatsın pamuğum çok kızardı bunlara. Sanki onlar yokken biz dinsiz miydik derdi.

Bakara makara mesela.
Ya mesela dediker ki peygamberler kabeye girerkek böbürlendi biz böbürlenmedik dediler. Gözünle gördü mü de konuşuyon düdük. Bunlar böyle konuşuyorlar bizim en müslüman olan kesimde alkışlıyor.

Bakara makara mesela.
Abla chp içinde yok mu bunlar ? Mesela Muharrem bey gayet ılımlıydı ama bir tane vardı sürekli İslamı yeriyordu … küçük çocuklar İslamı öğrenemez bu orta çağa gitmektir diyordu …

Bence partilerin içinden çok başına bakılmalı ama tabii artık durum farklı … kim ekonomi ve mülteci sorununa çözüm bulacaksa o olsun .

Abla chp içinde yok mu bunlar ? Mesela Muharrem bey gayet ılımlıydı ama bir tane vardı sürekli İslamı yeriyordu … küçük çocuklar İslamı öğrenemez bu orta çağa gitmektir diyordu …

Bence partilerin içinden çok başına bakılmalı ama tabii artık durum farklı … kim ekonomi ve mülteci sorununa çözüm bulacaksa o olsun .
Chp içinde yok mu mu? Mss yapma Allah aşkına bu partı güya dini bütün bi parti ya bunuda chp ile kiyaslamazsın onların içinden çıkamaz çıkarsa da dinden bahsedemezler

Benim anneannem dedem hacıydı. Anneannem kapalıydı dilinden dua düşmezdi. Nur içinde yatsın pamuğum çok kızardı bunlara. Sanki onlar yokken biz dinsiz miydik derdi.
Ya işte bende buna kızıyorum. Din bunlarla gelmiş gibi davranıyorlar. Ama bir yerde haklılar. Bunların dini ile müslüman dininin alakası yok.
Mekanı cennet olsun anneannenizin.

Ama o dönemde dediğiniz ittifağın başı hayır diyordu olamaz … bazı hocalar aylarca derse bizi almadı açacaksınız dedi, derste kalırsınız îmâsı verdi … sizde kendi sosyal çevrenizde çok takılmayıp başka hayatlar neler yaşıyor görmenizi öneririm.
panpa benim anam tesettürlü... :)

zaten muhafazakarlık kelimesini yanlış kullanıyoruz biz bu ülkede. muhafazakar olan aslında o başörtüsü yasağına karşı çıkan, kurucu değerlere karşı olduğunu düşünenler.

ben başörtüsü yasağını savunmuyorum olması gereken oldu. ve o zamanki hükümet bugün çok karşı olduğu ab uyum süreci gereği başörtüsü yasağını kaldırdı. bu anlamda akp aslında reformcu bir partidir. muhafazakar olan karşı taraftı.

ancak o zaman geçmişti. şu an 2023'teyiz ne o zamanki akp var, ne o zamanki muhalefet, ne de o zamanki ülkemiz. dünya ve ülke siyaseti çok değişti şu zamana kadar. akp ilk yıllarındaki bütüncül, batı yanlısı tavrını şu an koruyamıyor. sorun da burada başlıyor çünkü uzun süren bir iktidar ilk önce kendi evlatlarını yer.

bence artık din, başörtüsü gibi şeyleri kullanmamalıyız siyasette. çünkü bunu ayıramadığımız için şu an bunları yaşıyoruz.

Sanki tek dini inanışı olanlar akpartili, dini tekele aldılar. Akpartiyi eleştirince din eleştirmişsin muamelesi görüyorsun. Konunun başından beri sadece maddi şeyleri yazdım. Hatta dine getirmeyin diye uyardım da. Şimdi benim yazdıklarıma tek satır yazamayanlar dinden iftira atıyorlar. Kolay olan o çünkü

valla ben inançlı biriyim.
müslümanım.
ama reizlerinin dinine mensup değilim. onların inandığı din ne bilmiyorum anlamıyorum.

Chp içinde yok mu mu? Mss yapma Allah aşkına bu partı güya dini bütün bi parti ya bunuda chp ile kiyaslamazsın onların içinden çıkamaz çıkarsa da dinden bahsedemezler
Akp ilk zamanlar dikkatliydi ama şimdi öyle değil.. bu saatten sonra herkes farklı şeyler istiyor mültecisizlik ve ekonomik kalkınma…

Mutlaka vardır onların yaptığınıda hoş karşılamam elbette hayıra hayır derim yanlış söylem olmuş derim.
Sorunlara çözüm elbette bulunurda buda ciddi bir zamana eşdeğer bana göre,enkaz var ülkede.

Bakalım cumhur çıkacakmı tanıdığım çok akp li var ordan biliyorum 😁
Ben milletçilerşn içinde cumhur, cumhurcuların içinde milletçi gözüküyorum … biri bağnaz biri hain diyor ama bağımsızım kardeş hakkım yok mu alalalalallalalala

Kova olmak çok zor hele şu dönemde 🥹😥

Bibi öyle insanlar tanıyorum ki burada sırf dışlanmamak için neler yapar o yüzden emin olma😃😃 diğerleri de yazmıyordur. Çünkü kk millet diyorsa seçimde cumhr çıkıyor 😏
O kişileri bilmem ben çünkü kendim gibi saniyorum insanlari oyle de dertlerim yok beni sevem çok sever sevmeyen hiç sevmez pırtt 🤣 20 yıl önce fettullahçilarla kavga ediyordum nur yüzlü hocaları için simdide kavga ediyorum 🤣 41 yaşındayım görmediğim kalmadı onlar hep değişti ben hiç değişmedim ha bide koca koca insanlar ülke başinda ülke yöneten insanlar gibi kandırılmadım

Ama o dönemde dediğiniz ittifağın başı hayır diyordu olamaz … bazı hocalar aylarca derse bizi almadı açacaksınız dedi, derste kalırsınız îmâsı verdi … sizde kendi sosyal çevrenizde çok takılmayıp başka hayatlar neler yaşıyor görmenizi öneririm.
bunlar oldu.
başörtülüler derslere alınmadı.
askeriyeye bile alınmıyordu.
ben demokrasiyi ve özgürlüğü savunuyorum.
herkese eşit özgürlük hakkı olmalı.
geçmişte başka yanlışlarda oldu. ancak geriye değil ileri gideceğimize inanmalıyız.

Merkez sol bi partinin içinde olması mı daha normal yoksa merkez sağ ve muhafazakar gecinen bi partide olması mı?iddia ediyorum akp vekillerinin %90ı ben kadar yaşadıgıyla inancı örtüşür vaziyette değildir. Kalıbımı basarım.

Evet allh rahmet eylesin ananenizi; konu buraya geldi şükür makamı oldular sanki özellikle içlerinde ki zorlama insanlar … kalkıp nasıl nereden geldiği belli olmayan tipler Allah demiyor mu ? Sırf o bulundukları tarafa yamanmak için, beni de üzen bunu bilip devam edilmesi …

Merkez sol bi partinin içinde olması mı daha normal yoksa merkez sağ ve muhafazakar gecinen bi partide olması mı?iddia ediyorum akp vekillerinin %90ı ben kadar yaşadıgıyla inancı örtüşür vaziyette değildir. Kalıbımı basarım.
Yüzde bilmem kaçı Müslüman ülkede bir parti bu kadar ayağa almamalı … o konuda haklısın bende yanındayım ..

X