Pazar kısmı dolu dolu alırdıktan azı karar safhasına geçtik, kurban bayramı önü kurban kesme durumu var yakın geçmişte insanlar et yine pahalı iken kurbanı bekler kurban da eti olurdu. Şimdi ortalama 7 kişilik hisse kişi başı 12 15 bin arası.Kilosu 70 liradan satılan bamya kazandık, mesajın alt metninde ironi vb yok dümdüz bir mesajdır onu belirteyim de başka yerlere çekilmesin.
Kazen et fiyatlarından bahsetmiş ki haksız değil, bende dün pazara gideyim malum havalar sıcak zeytinyağlı yemekler daha çok tüketiliyor diye sebze alayım dedim, bu arada hemen altını çizeyim yaşadığım yer yeni yeni ilçeleşen etrafında tarım ve hayvancılıkla uğraşılan birçok köyün olduğu bir yer, kendi üretimi bile bölge halkına yeter ama işte üretim maliyetleri çiftçinin belini büktüğünden bir zamanlar birçok yerden ucuz olan beldemizde fiyatlar uçtu gitti, bir gittim bamyanın kilosu 70 lira, taze fasulye 50 lira, bezelye 25 liraydı, ki meyve sebzeler buradaki tarlalarda yetişiyor dışarıdan pek ürün gelmez bize, bayram nedeniyle farklı şehirlerden gelen insanların fiyatlar İstanbul’a yaklaşmış söylenmeleriyle alışveriş yaptım, haklılar mı haklılar ama çiftçi de haklı.
Çiftçilerin hasat zamanı paramız var ki ithal ediyoruz denip yurtdışında patates soğan buğday vs ithal ettik, hayvancılıkla uğraşanları desteklemek yerine yurtdışından et ithal ettik, para birimi TL olan ülkemizde mazotu gübreyi yemi dövize endeksledik, dolarla mı maaş alıyorsun dedik ama ülkedeki her kalem malı buna nakliye sırasında otobanlardan köprülerden geçiş de dahil dolar kuruna bağladık, piyasadaki fiyatları dengelemek yerine çözümü hep dışarıdan mal getirmekte bulduk sonuç bu.
2 parça ete, 3 parça sebze meyveye dünya para verip duruyoruz, ki biz kuru dal dikseniz yeşeren toprakları verimli bir ülkeyiz.
15 temmuzIyi bayramlar
Bu kadar güzel açıklanabilirdi teşekkürlerofff okuduklarıma inanamıyorum içim çekildi resmen bir önce ki mesajı bir sonra ki mesajıyla çelişen, kendi söylediğini kendi anlamayan birisiyle siyaset konuşmaya ve bir şeyler anlatmaya çalışmışsınız misal 10 kişinin tüm yorumları okuyarak A dediği şeye o kişi Z diyor ve birisi çıkıp onun Z dediğini mantıklı bir şekilde çürüttüğünde ise ya kendi dediğini yalanlama çabasına giriyor örneğin 'ben her chp'li lgbt'li ya da her lgbt'li chp'li mi dedim' demesi gibi ki bi önce ki mesajında tam anlamıyla tüm lgbt'li bireylerin chp'li olduğunu söylemiş olmasına rağmen yalanlıyor ahahahahahsh ya da çirkefleşiyor.. keza zaten daha pedofili ile lgbt'yi ayıramamış birisinden bi şeyleri anlamasını beklemek hakaret olurkonuları konuşmak gerçekten üslup ister bu en çok siyaset için geçerli çünkü maalesef ülkemiz de yaşayan çoğu insan takım tutar gibi parti tuttuğu için bu tür insanlarla konuşması ya da bir şey anlatması gerçekten imkansız.. bir arkadaşın ısrarla 'biz şu an senin pedofiliyi normalleştirir gibi konuşmana yorum yapıyoruz sen halen konuyu videoya çekiyorsun konu video değil sensin' gibisinden bir yorum yapmış sonrasında o kişi ise video hakkında konuşmaya devam etmiş okurken gülsem mi ağlasam mı bilemedim inanılmaz derece de trajikomik.. bir insan ancak okuduklarını bu kadar anlamayabilir, 5 yaşında ki yeğenime okutsam o bile ne denildiğini anlardı ya hu sürekli yazılanları anladığını söylemiş fakat 30-40 sayfa boyunca yapılan tek bi yorumu bile asla algılayabildiğini düşünmüyorum tamamen kendisiyle çelişiyor haksız çıktığı yerler de ise üslupsuzlaşıyor. sorun siyasetten zerre anlamamasından ziyade kendisi hakkında yazılan en kısa yorumu bile asla algılayamıyor oluşu.. arkadaş eşi benzeri az görülen vakalardan..
ki zaten maalesef ülkemizde siyaset araştırılıp okunulmaktan ziyade anneden-babadan, konudan-komşudan,çevreden ve ya akrabadan kulaktan duyma az buçuk yetersiz ve çoğusu yanlış bilgilerle tartışmaya girilen bir konudan öteye geçemiyor maalesef. arkadaşa en içten dileklerimle en yakın zaman da kendi yazdığını anlayabilecek bir kapasiteye ve konuştuğu herhangi birisiyle de çirkefleşmeden, üslubunu çirkinleşmeden düzgün konuşabilme erginliğine ve olgunluğuna erişmesini diliyorum.. ve rica ediyorum siyaseti gerçekten algılayabilen insanlarla yapın cevap veremediği kişilere 'ben burda seninle konuşmuyorum hahahaha deWamkeee' gibi ilkokullu çocuklar edasıyla laf soktuğunu zannederek bununla övünen insanlarla konuşulacak konular değil bunlar.. zaten ülke de her geçen gün sorun üstüne sorun eklenirken geçim derdine yorduğumuz zihnimizi bir de gelip daha kendi dediğini algılama yetisine sahip olmayan kişilere bir şeyler anlatmaya çalışarak yoruyorsunuz yapmayın, yapmayalım kanser hücresi gibi yayılıyor sonra.. hoşçakalın
Diğerleri haram mıydı ki anlamadım?
Başına helal gelince işler değişiyor.Diğerleri haram mıydı ki anlamadım?
Eş cinsel bireyler çocuklara mı halleniyormuş, hallenenleri varsa onlar da pedofilidir canım. Diğer sapıklarla aynıdır yani.Sorun bu zaten..normallesecek cunku duygularimizdan dolayi bizi suclayamazlar.. peki ya o hallendiginiz cocuklarin tercihleri?
Mantıklı görünüyor, hakan fidan olabilir ama ben partinin başına geçecek hiç kimsenin aynı rüzgarı yakalayabileceğini düşünmüyorum. Seçim 2028den önce olacak diye düşünüyorum hatta o sürecin çok ani gelişeceği ve herkesin hazırlıksız yakalanacağı kanısındayım. İzleyip göreceğiz bakalımKızlar konu dışa lakin benimle aynı fikirde olan var mı diye merak ediyorum 2028 de iktidarın başkan adayı hakan fidan olcak
Tabi 2028 yılı gelmeden de olabilir
Aynen öyle hakan fidan erdoğandan sonra gelecek isimdir ki iktidarı bırakın muhalefetten bile ciddi oy alırMantıklı görünüyor, hakan fidan olabilir ama ben partinin başına geçecek hiç kimsenin aynı rüzgarı yakalayabileceğini düşünmüyorum. Seçim 2028den önce olacak diye düşünüyorum hatta o sürecin çok ani gelişeceği ve herkesin hazırlıksız yakalanacağı kanısındayım. İzleyip göreceğiz bakalım
Neden öyle düşünüyorsunuz?Mantıklı görünüyor, hakan fidan olabilir ama ben partinin başına geçecek hiç kimsenin aynı rüzgarı yakalayabileceğini düşünmüyorum. Seçim 2028den önce olacak diye düşünüyorum hatta o sürecin çok ani gelişeceği ve herkesin hazırlıksız yakalanacağı kanısındayım. İzleyip göreceğiz bakalım