Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 803 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.344
Hayatı görümce, elti, kayinvalide dışına çıkamayan birine ben ne anlatıyorum. Bak bel altı böyle vurulur.

Siz atom parçaliyorsunuz sanırım ülke için neler yapiyorsunuz acaba? Avrupaya kapak atmaya çalişanlardan misiniz? Seçimleri hala hazmedememişsiniz belli ki sinirinizi başka yerde çıkarin lütfen. İlk başta alinti yaptiğim üye resmen öcalan serbest kalsa ekonomi ile ilgili olumlu vaadleri nedeniyle yüksek oy alir yazdı. Kimse ne diyorsun sen yazmadi. Tele1 den seçim takip ediliyordu burada, ee seçimlerde hile var diye yaygara koparıldı oradaki yayınlardan gaza gelip. E hani şimdi genel yayın yönetmeni hakkında herkes uykuya geçti tek bir kelime yorum yok? Tabi ama biz cahil ve partici oluyoruz. Yersen.

Siz atom parçaliyorsunuz sanırım ülke için neler yapiyorsunuz acaba? Avrupaya kapak atmaya çalişanlardan misiniz? Seçimleri hala hazmedememişsiniz belli ki sinirinizi başka yerde çıkarin lütfen. İlk başta alinti yaptiğim üye resmen öcalan serbest kalsa ekonomi ile ilgili olumlu vaadleri nedeniyle yüksek oy alir yazdı. Kimse ne diyorsun sen yazmadi. Tele1 den seçim takip ediliyordu burada, ee seçimlerde hile var diye yaygara koparıldı oradaki yayınlardan gaza gelip. E hani şimdi genel yayın yönetmeni hakkında herkes uykuya geçti tek bir kelime yorum yok? Tabi ama biz cahil ve partici oluyoruz. Yersen.

Atom mu parcaladin demissin ya! İlk olarak ben üniversitede arge uzerine calisiyorum. Sizin gibi kardeşim evlenecek ne altın takayım diye düşünmek yerine sektörü takip etmek adına dünyayı gezen biriyim. Eğitim mi? ITU gibi bir devlet okulunu hem bölüm hem okul birincisi olarak mezun oldum atomu parçalamadım ama fena değilimdir.

Sen şimdi git önce kardeşine düğünde ne taktın onu hesap et sonra feto ile bağlantını bir gözden geçir.

Eşinin annesine şizofren diyen biri bana burada yazdıkları az bile.

Ben hiç bir zaman akp seçmenine cahil demedim ama senin gibi boş gezenin boş kalfası, vizyonsuzlar yüzünden partinin imajı ortada.

Hani biri çıktı kılı olayım dedi ya hah işte tam oradasın.

Benden alıntı yapma defol git şuradan, 20 yıldır ikinci defa bu kadar ağzımı bozdum.

Son düzenleme:
Hayret. Ama öyle demek istemedi diye savunmaya geçmemişsiniz. Partinin çoğu dersim çetesi denen bir gruptan oluşuyor artık maalesef. Kılıçdaroğlu demirtaşa özgürlük vaadleri verirken kaftancığlu sakıne cansiza ağliyordu. Sadece bir kişinin dediği değil üstelik bu kişi basit bir kişi de değil. Siz de görün artık bunlari.
Bunlar kadar diğerlerinin içini de görüyor musunuz? Onlara güzelleme nağmeleri dizmek dışında onların da yaptıklarını yazsanız iki parti yok bu ülkede?

Ne yaptınız okulu birinci olarak bitirip kadınlara özel bir forum kurayım çekirdek eşliğinde dedikodu mu okurum dediniz? Siz tam olarak busunuz zaten. Agzınıda leş. Alin sizin olsun forumunuz kendiniz çalin kendiniz oynayın.

Tam olarak bu :) işte o omuzlarını uzerinde olan kafanın içindekini biraz çalıştırsan bu sitenin hikayesini öğrensen belki utanırda susarsın. Belaltı vurmaya devam edeyim; kayinvaliden inşallah size taşınır.

Anne ya da babasından biri şizofreni hastası olan çocuğun bu hastalığa yakalanma riski %12'dir. Ama rahat ol geline bulaşmıyor.

Bu konu benim için kapanmıştır, siz kınamadan kendimi de kınadım. O fetecu konusunu da ayrıca başına nasıl saracağım bekle gör.

Ne yaptınız okulu birinci olarak bitirip kadınlara özel bir forum kurayım çekirdek eşliğinde dedikodu mu okurum dediniz? Siz tam olarak busunuz zaten. Agzınıda leş. Alin sizin olsun forumunuz kendiniz çalin kendiniz oynayın.
Kimseye veremediğiniz cevapların sonucunda neden nirvananız çirkinliğe ulaşıyor. Normal konuşmuyorsunuz, normal cevap almadığınız zaman da karşınızdaki Busunuz oluyor. Bunu sizin gibi olanlar için genelliyorum.

Kendi gözünüzdeki merteğe mi odaklansanız biraz.

Belli ki yapamıyorsunuz iletişiminiz bu kadar.

Kimseye veremediğiniz cevapların sonucunda neden nirvananız çirkinliğe ulaşıyor. Normal konuşmuyorsunuz, normal cevap almadığınız zaman da karşınızdaki Busunuz oluyor. Bunu sizin gibi olanlar için genelliyorum.

Kendi gözünüzdeki merteğe mi odaklansanız biraz.

Belli ki yapamıyorsunuz iletişiminiz bu kadar.

Kadının bütün konuları altın, ev ve şizofren kayinvalidesi üzerine. Karşısında ki herkes fetocu ya da pkkli. Sonra gelmiş önceliğimiz devlet diyor. Senin önceliğin kayinvaliden ne devleti ! 4 ayrı kalem et ürününe 2.000 tl ödedim bu nedir? dedim konu nereye geldi.

Ben çıktım

Kadının bütün konuları altın, ev ve şizofren kayinvalidesi üzerine. Karşısında ki herkes fetocu ya da pkkli. Sonra gelmiş önceliğimiz devlet diyor. Senin önceliğin kayinvaliden ne devleti ! 4 ayrı kalem et ürününe 2.000 tl ödedim bu nedir? dedim konu nereye geldi.

Ben çıktım
Biz eğitimcilere her birey farklıdır eğitimi veriliyor ama bu bizim ülkemizde aynı değil yahu. Bazı kesimlerde birey farklı falan değil klonlanmış gibiler. Hiç kendi düşüncesi olmadan sorgulamadan nasıl bir ömür tükenir, ben ve benim gibiler böyle ömür tüketemiyoruz.

Devlet okulları ( Anaokulu için) okul aidatı adı altında ödeme alıyordu 200-300 TL gibi aylık birşey
seçim dönemi milli eğitim bakanı bu ücretler tamamen kalkacak dedi
Okuldan öğrendimki okul aile birliği hesaplarına kayıt İçin 5000tl ödeme istiyorlar
Devlet okulu aidat almayacak güya. Önden peşin ve zamlı istiyor.
Onlar da haklı, okula verilen ödenekler yetersiz olabilir. Ama bunu kim ve nasıl denetleyecek mesela. Kimi kime şikayet edeceğiz.
Oraya 5.000 TL vermesem özel okullar 8.000 TL den başlıyor, ev kirası kadar para.
Zor günler bitti, daha zor günler kapımızda.
Her geçen gün eskiyi aratıyor arkadaşlar.

Devlet okulları ( Anaokulu için) okul aidatı adı altında ödeme alıyordu 200-300 TL gibi aylık birşey
Okuldan öğrendimki okul aile birliği hesaplarına kayıt İçin 5000tl ödeme istiyorlar
Onlar da haklı, okula verilen ödenekler yetersiz olabilir. Ama bunu kim ve nasıl denetleyecek mesela. Kimi kime şikayet edeceğiz.
Oraya 5.000 TL vermesem özel okullar 8.000 TL den başlıyor, ev kirası kadar para.
Geçen sene aylık 300 ödeme, 1500 de güvenlik ve okula gelen tiyatro için ödemiştim. Yalnız benim gönderdiğim vakıf okulu tamamiyle devlet değildi.

Şimdi devlet bile özele yaklaştı ise nasılsa zorunlu değil anaokulu güdümü ile yaklaşıyorlar demektir.

Çok kötü. Kreş ve anaokulu desteği en çok olması gereken şey. Çünkü gitmeyen ile giden çocuk arasında uçurum var.

Geçen sene aylık 300 ödeme, 1500 de güvenlik ve okula gelen tiyatro için ödemiştim. Yalnız benim gönderdiğim vakıf okulu tamamiyle devlet değildi.

Şimdi devlet bile özele yaklaştı ise nasılsa zorunlu değil anaokulu güdümü ile yaklaşıyorlar demektir.

Çok kötü. Kreş ve anaokulu desteği en çok olması gereken şey. Çünkü gitmeyen ile giden çocuk arasında uçurum var.
Evet belediye yada vakıf olanlarda durum daha değişik
Ama MEB e bağlı devlet okullarından ücret alınmayacak denmesi ve ardından önden toplu istenmesi de enteresan.
Tamamen ücretsiz olunca ve devlet gereken desteği okullara vermezse de sıkıntı.
Okullar toplama kampına döner, WC hijyen vs onlar da eksik olabilir. Tek yardımcı temizlikçiyle okul eksik kalır.
Herkesin hakkında hayırlısı, bakalım neler göreceğiz başka.

Sizlere ve okul çağında çocuğu olan herkese Allah yardım etsin🙏 Maalesef biz seneler önce kapitalist düzene geçtik ama etkilerini ekonominin kötü gitmesi nedeniyle şu an çok daha fazla yaşıyoruz.
Milyonlarca insan 10.360 TL olan açlık sınırının altında bir yaşam sürüyor, bu insanların çocuklarının sağlıklı ve dengeli beslenmesi dahi mümkün değilken anaokuluna gitmesi hayal, 12 yıllık zorunlu eğitimi bitirebilmeleri de ne kadar mümkün olacak meçhul.

Korkarım ki bu şekilde devam ederse okul ve hastane gibi almamız gereken zorunlu hizmetler yalnızca parası olanların ulaşabileceği hizmetler haline dönecek😞

Ben bu 85 milyonun içinde değilim sanırım :110: Hiç kazanmış gibi hissetmiyorum. Türkiye ne kazandı onu da bilmiyorum.
Kilosu 70 liradan satılan bamya kazandık, mesajın alt metninde ironi vb yok dümdüz bir mesajdır onu belirteyim de başka yerlere çekilmesin.

Kazen et fiyatlarından bahsetmiş ki haksız değil, bende dün pazara gideyim malum havalar sıcak zeytinyağlı yemekler daha çok tüketiliyor diye sebze alayım dedim, bu arada hemen altını çizeyim yaşadığım yer yeni yeni ilçeleşen etrafında tarım ve hayvancılıkla uğraşılan birçok köyün olduğu bir yer, kendi üretimi bile bölge halkına yeter ama işte üretim maliyetleri çiftçinin belini büktüğünden bir zamanlar birçok yerden ucuz olan beldemizde fiyatlar uçtu gitti, bir gittim bamyanın kilosu 70 lira, taze fasulye 50 lira, bezelye 25 liraydı, ki meyve sebzeler buradaki tarlalarda yetişiyor dışarıdan pek ürün gelmez bize, bayram nedeniyle farklı şehirlerden gelen insanların fiyatlar İstanbul’a yaklaşmış söylenmeleriyle alışveriş yaptım, haklılar mı haklılar ama çiftçi de haklı.

Çiftçilerin hasat zamanı paramız var ki ithal ediyoruz denip yurtdışında patates soğan buğday vs ithal ettik, hayvancılıkla uğraşanları desteklemek yerine yurtdışından et ithal ettik, para birimi TL olan ülkemizde mazotu gübreyi yemi dövize endeksledik, dolarla mı maaş alıyorsun dedik ama ülkedeki her kalem malı buna nakliye sırasında otobanlardan köprülerden geçiş de dahil dolar kuruna bağladık, piyasadaki fiyatları dengelemek yerine çözümü hep dışarıdan mal getirmekte bulduk sonuç bu.

2 parça ete, 3 parça sebze meyveye dünya para verip duruyoruz, ki biz kuru dal dikseniz yeşeren toprakları verimli bir ülkeyiz.

X